RFU – Egypt 9:0 (kon.) | Kazachstán – Kostarika 6:1 (kon.) | Uzbekistán – Guatemala 4:5 (kon.)
Litva – Venezuela 1:2 (kon.)
konec
Kazachstán
6:1 (4:1)
Kostarika
Neděle 12.09.2021, 17:00 • Kaunas Arena • Mistrovství světa • Skupina A
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, dnes startuje futsalové MS v Litvě a my se zaměříme na první utkání základní skupiny B mezi Kazachstánem a Kostarikou. Začínáme v 17:00.
     
    Kazachstán
    Všichni si (bohužel) moc dobře pamatujeme, jak Kazachstán postoupil na MS. Vítězstvím v brněnské skupině. V rozhodujícím duelu porazil český tým poměrem 5:2, když Čechům vůbec nevyšel úvod a museli do baráže proti Chorvatsku. Přitom onu baráž mohli klidně hrát Kazaši. Český nároďák byl již v sobotu pětatřicet sekund od přímého postupu do Litvy. Nicméně Kazachstán vykřesal naději a v neděli vzápětí mohl rezervovat letenky do Pobaltí.

    Pokud tak učinil, tak jejich rezervaci musel několikrát zrušit. Netřeba připomínat, jak se svět změnil za poslední rok a půl. Ano, Kazaši vybojovali postup na světový šampionát na přelomu ledna a února 2020. Tou dobou si člověk nedovedl představit, co se přihodí víceméně v celé Evropě za zhruba šest týdnů.

    Kazaši jsou podle všeho v tomto zápase favoritem. Jedná se o bohatou postsovětskou republiku, které vládne Kajrat Almaty, dvojnásobný vítěz Ligy mistrů. Kazachstán (stejně jako Katar, nebo Ázerbajdžán, abychom zůstali na půdě bývalého Sovětského svazu) sází na naturalizaci sportovců. Zkrátka peníze jsou někdy tím nejmenším problémem. Zatímco v Česku by samotný proces naturalizace trval pět let, v Kazachstánu trvá v řádech dnů. Právě proto najdeme v kazašském národním týmu jednoho z nejlepších brankářů planety Higuitu (vzor českého gólmana Ondřeje Vahaly), Taynana či Douglase, který dříve působil v Chrudimi. Poslední dva zmiňované zařadil dlouholetý kouč českého celku Tomáš Neumann v rozhovoru pro Aktuálně.cz mezi dvacet nejlepších futsalistů na světě. Co se týče Higuity, tak ten disponuje prvotřídní hrou nohama a nejmenovaný vysoce postavený činovník v českém futsale prohlásil, že to je brankář jen na papíře. Pochopitelně toto trio nechybí v kazašské nominaci, kde najdeme i Žomarta Tokajeva. Podle několika zdrojů se ovšem jedná jen o shodu jmen se současným kazašským prezidentem.

    Mimochodem Higuita se může těšit na konfrontaci s posledním českým mistrem z Plzně. Západočechy čeká v říjnu premiérová účast v Lize mistrů a los základní skupiny úplně milosrdný nebyl. Kromě Kajratu narazí Plzeň na ruskou Ťumeň a italské Pesaro.

    Když se vrátíme ke kazašskému národnímu mužstvu, tak to na posledním světovém šampionátu vypadlo v osmifinále, kde podlehlo Španělsku 2:5. Na ME 2016 prohrálo s tím samým soupeřem v semifinále a v souboji o bronz nestačilo na Rusko.
     
    Kostarika
    Kostarika vyhrála třikrát za sebou futsalový Gold Cup. Opět si zahraje na světovém šampionátu. Před pěti lety postoupila na MS ze základní skupiny přes tabulku týmů na třetím místě. V následném osmifinále nestačila na Portugalsko, poslední mistry Evropy, poměrem 0:4. Co se týče turnaje starého devět let, tak v Thajsku vypadla už ve skupině konfrontaci s domácí reprezentací, Paraguayí a Ukrajinou skončila poslední. Porazila jen Paraguay.

    Oficiální web FIFA zmiňuje, že hlavní hvězdou mužstva přezdívaného Los Ticos je čtyřiadvacetiletý Milinton Tijerino, který ještě nedávno pracoval jako skladník. Tijerino přiblížil, jak vypadají podmínky pro futsal v Kolumbii -- zhruba čtyři, nebo pět týmů je schopno vyplácet alespoň určitou finanční odměnu. Nicméně, aby se hráči uživili, tak musí chodit do práce. Podle Tijerina není ekonomická situace kolumbijského futsalu zrovna dvakrát růžová.

    Tijerino především poděkoval svému otci, který jej vedl ke sportu, což znamenalo, že se jeho syn vyhnul jakémukoliv stykům s drogami, jak je evidentně v Kostarice zvykem mezi mladistvými. Tijerino loni bojoval o angažmá ve francouzské lize, načež francouzská vláda přerušila veškeré futsalové soutěže a Tijerino se musel vrátit do vlasti. Každopádně velké zklamání už vstřebal a po MS by měl hrát v Polsku. Teď se ale samozřejmě soustředí na světový šampionát. Kostaričané se ještě nikdy nedostali do čtvrtfinále MS. Podle Tijerina je cílem postup ze skupiny.
     
    Vzájemné zápasy
    Oba celky se střetly na MS před pěti lety v základní skupině Kazachstán zvítězil 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Akbalikov, Knaub, Douglas – Karagulov, Nurgožin, Madijarov, Valiullin, Orazov, Jessenamanov, Tursagulov, Sarbassov.

    Kostarika: Santamaria (C. Vargas) – Garro (C), Cabalceta, Cubillo, Zuniga – Guevara, Gomez, D. Vargas, Salas, Fonseca, Cordero, Rodriguez, Gamboa.

    Rozhodčí: Hassan (EGY), Hnich (MAR) – Kammoun (TUN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Kostarika hraje v červených dresech a modrých trenýrkách, Kazachstán nastoupil kompletně ve žlutém.
     
    00:35
    Garro nezpracoval křižnou nahrávku na pravé straně, ale Taynan doplatil na aktivitu Zunigy.
     
    01:01
    Taynan si vystřelil z jedničky levou nohou na pravé straně a těsně minul krátkou tyč.
     
    01:14
    Douglas rozehrál aut z pravé strany mezi nohama Zunigy a v levé polovině vápna chyběly Akbalikovovi centimetry, aby měl ve skluzu obrovskou šanci.
     
    01:40
    Cabalceta byl zdvojený na pravé straně, Douglas mu vzal míč. Pak si narazil Cubillo a minul bránu.
     
    02:05
    Při brejku dva na jednoho centroval Garro z levé strany podle mínění Kostariky do ruky padajícího beka, ale rozhodčí nepískali.
     
    02:19
    Higuita posunul z poloviny hřiště míč na levou stranu a Douglas pálil vedle protější tyče.
     
    02:47
    Taynan sebral balón Guevarovi, na pravé straně byl pak obsazený Douglas.
     
    03:05
    Douglas obešel na pravé straně Diega Vargase a ten ho rukama stáhl na palubovku na hranici udělení žluté karty.
     
    03:36
    Tursagulov čekal, že přistoupí Diego Vargas, takže se otočil, pak mu předkopnutý míč odpálil Fonseca.
     
    03:54
    Cabalceta sice dostal jesle od Oraznova, ale nahrávka křížem na pravou stranu stejně skončila v autu.
     
    04:14
    Zuniga dobře seběhl na nahrávku z levé strany mezi dva hráče a na poslední chvíli jej překřížil Nurgožin.
     
    04:18
    Garro nechal aut pro Zunigu při signálu, následoval centr na pravou stranu, kde nebyl nikdo z hráčů Kostariky.
     
    04:39
    Zuniga si na pravé straně přehazoval míč proti Tursagulovi na pravačku, ale byl s míčem už mimo hřiště.
     
    04:52
    Kostarika zatím drží krok s Kazachstánem.
     
    05:25
    Nurgožin se vrhl ve skluzu proti Garrovi, který táhl útok po pravé straně. Hrát bude Kazachstán.
     
    05:38
    Knaub vypálil na středu z jedničky při rozehrávce autu zprava pod sebe a jeho rána štípla skákajícího Santamariu do levé ruky.
     
    06:08
    Kazaši chtěli faul Gomez na pravé straně na Akbalikova, místo toho pískl hlavní sudí ruku padajícího Kazacha.
     
    06:44
    Higuita rozehrál na levou stranu. Douglas udělal zasekávačku a pak posadil obránce na palubovku, nakonec práskl do míče bodlem a Santamaria vyrážel na přední tyči.
     
    06:58
    Tohle byla možná ještě větší šance. Gamboa běžel z poloviny hřiště na Higuitu a ten levou rukou vyškrábl jeho křižnou loženku.
     
    07:10
    Gamboa vystihl rozehrávku a byl zničehonic sám před Higuitou, ten kryl jeho bodlo z pravé strany.
     
    07:24
    Akbalikov zavíral zadní tyč při centru Knauba z pravé strany. Santamaria ale zasáhl.
     
    07:37
    Kvůli velkému nedorozumění Cordera se spoluhráčem na polovině hřiště mířil Taynan sám na brankáře, ten vyrazil jeho první střelu i dorážku z levé strany.
     
    08:16
    Higuita poslal míč na levou stranu a Douglas nacentroval na hlavu Akbalikova, který zakončoval křížem vedle brány.
     
    08:39
    Zatím parádní futsal ve vysokém tempu, šance střídá šanci.
     
    08:44
    Cubillo nezachytil seběh Jessenamanova při autu zleva na zadní tyč a měl štěstí, že Kazach netrefil balón čistě.
     
    09:19
    Kazaši zkusili roztáhnout hru do levé strany při přechodu do útoku a Jessenamanov pokus byl poté tečovaný na roh.
     
    09:21
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tursagulov rozehrál roh zleva pod sebe na osu na šest metrů a ČINGIZ JESSENAMANOV zakončil proti přesouvajícímu se Santamariovi mezi jeho levou rukou a tělem doprostřed brány. Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    10:12
    Kostarika dobře presovala a a Tursagulov poté nezpracoval na pravé straně pas na dlouhou nohu.
     
    10:33
    Cubillo postrčil z levé strany Salase, pro rozehrávku seběhl až Higuita a zavánělo to porušením čtyř sekund.
     
    10:53
    Orazov měl na zádech Garra při křižné nahrávce Higuitu, Kazaši ještě budou pokračovat, ale to až poté, co si vezmou timeout.
     
    10:54
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DUAREN TURSAGULOV zůstal za zády Salase a Rodrigueze a při autu z levé strany se trefil křížem zprava k zadní tyči mezi nohama brankáře Santamarii. Asistence: Douglas.
     
    11:41
    Hlavní rozhodčí nařizuje nepřímý kop z šestky za dvojí hraní s Higutou a Kostarika má možnost snížit!
     
    11:41
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Gomez stál zády k bráně! Higuita si postavil hned tři hráče na svou levou stranu, ale tím nechal otevřenou vzdálenější tyč. Gomez rozehrál pod sebe a PABLO RODRIGUEZ vypálil před vystupujícím Orazovem levačkou na onu volnou zadní tyč. Těžko říci, jestli si Higuita sáhl. Asistence: Daniel Gomez.
     
    12:04
    Může být hůř pro Kazachy! Při nahrávce zprava hasil Taynan na středu požár zasažením pravé nohy zezadu na Gambou. Rozhodčí ještě řešili celou situaci u videa a těžko říci, jestli šlo o možnost udělení přímé červené karty, anebo nařízení pokutového kopu.
     
    12:22
    Standardní situaci ze sedmi metrů poslal Cordero do pravého kolena Higuity a Kazaši slaví.
     
    12:25
    Taynan tentokráte v pozici faulovaného a mohl za to zákrok Cordera z pravé strany.
     
    12:58
    Taynan nacentroval z pravé strany přes dva hráče a a zakončení Akbalikova hlavou skončilo na levé noze Santamarii.
     
    13:20
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    DOUGLAS vystřelil z pravé strany a střední vzdálenosti a otáčející se Cubillo tečoval balón nešťastně k bližší tyči vlastní brány. Asistence: Higuita.
     
    13:49
    Timeout pro Kostariku.
     
    14:13
    Kazaši vysoko napadali a Kostarika se vymanila pasem na levou stranu na Cabalcetu, který proti dvěma hráčům získal aut u kazašské střídačky.
     
    14:45
    Garro byl držený na pravé straně Nurgožinem a pak se dostal do pozice, kdy už výhoda jej tolik nezvýhodňovala, takže sudí s citem pro hru pískl faul.
     
    15:33
    Při brejku dva na dva zkazil Cubillo zpětnou nahrávku na levou stranu na Cabalcetu, ten by v opačném případě stál sám proti Higuitovi.
     
    16:01
    Cordero naběhl na nahrávku na pravou stranu, jeho nepovedená střela skončila vedle vzdálenější tyče.
     
    16:18
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Akbalikov na sebe natáhl obránce při nahrávce na levou stranu a sklepl pod sebe na TAYNANA, který využil nedůrazu dvou bránících hráčů a odrazil přesný přízemní pokus o vzdálenější tyč. Asistence: Albert Akbalikov.
     
    16:43
    Rozehrávka Kazachů skončila u Cabalcety, ale Kazaši poté přerušili Kostaričany na polovině hřiště.
     
    17:16
    Gomez vypíchl balón Douglasovi a umotal jej na pravé straně, bývalý hráč Chrudimi poté mohl poděkovat Higuitovi, který vyrazil jeho zajímavou příležitost.
     
    17:54
    Híguita nahrál na levou stranu, následně Santamaria zasahoval rukama u zadní tyče a Taynan nebyl puštěn k dorážce.
     
    18:12
    Santamaria vyběhl z pravé strany zřejmě na Orazova, ten už překonal mezi nohama, jenže posléze zaskakoval Cordero nohou.
     
    18:12
    Sudí se vložil do konfliktu Gamboy se soupeřem, Gamboa se držel v přerušené hře za obličej. Vše se obešlo bez karetních trestů.
     
    18:29
    Po kazašské ztrátě při powerplay míjí Gamboa z pravé strany prázdnou branku.
     
    18:41
    Akbalikov se omlouvá Cubillovi za faul zprava do pravé paty, Kazaši mají pět faulů!
     
    18:45
    Gamboa se otočil na pivotovi při nahrávce středem, ale nedůraznou střelou našel jen náruč Higuity.
     
    19:09
    Gamboa se snažil chytit na pravé straně rozběhnutého Orazova až ho podrazil a viděl žlutou kartu.
     
    19:12
    Douglas rozehrál na střed, kde proti vystupujícímu hráči si rychle Tursagulov hodil míč na pravačku, ale brankář pokryl pokus mezi nohy.
     
    19:39
    Při rohu z pravé strany byl v brankovišti úplně volný Cubillo, míč se k němu ale nedostal.
     
    19:59
    V posledních sekundách poslal Taynan střelu levou nohou z pravé strany bez přípravy do Cubilla.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou hodně atraktivní první poločas. Kazaši vedou 4:1. V prvních deseti minutách hry byla Kostarika Kazachstánu naprosto vyrovnaným soupeřem. Gamboa dokonce mohl otevřít skóre, ale Higuita vyhrál souboj s ním při samostatném úniku. Stejně tak si poradil s jeho bodlem po obrovské hrubce Kazachů v rozehrávce. Následně inkasovali Kostaričané dvakrát ze standardní situace. Nicméně povedlo se jim dostat na kontakt, když Rodriguez využil nařízeného nepřímého kopu za dvojí hraní s brankářem a trefil se ke vzdálenější tyči. Kazachy poté uklidnilo vlastní branka při pokusu exchrudimského Douglase a zatím poslední gól přidal naturalizovaný Brazilec Taynan odrazem o tyčku.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:45
    Cabalceta zpracoval nahrávku přes levou stranu a sám před Higuitou vypálil do jeho levého ramena!
     
    21:20
    Cubillo chyboval nepřesnou nahrávkou z levé strany na polovině hřiště a rozehrává Knaub.
     
    21:40
    Higuita pomohl při powerplay, Taynan pak nezvládl jeden na jednoho na pravé straně.
     
    21:56
    Při brejku tři na dva odkopl Douglas centr z pravé strany na zadní tyč, následně nezakončili Kostaričané přesně po rohu Cubilla.
     
    22:18
    Cubillo byl důrazný, ale čistý proti pivotovi a při rychlém protiútoku si narazil s Guevarou a byl poté na pravé straně sám před Higuitou, ale neměl prostor na obstřel.
     
    22:53
    Higuita dloubl míč na pravou stranu a Cordero posunul balón při střetu s Nurgožinem na roh.
     
    22:58
    Při rohu z pravé strany vyplaval na šestce Akbalikov, ale zasáhl balón nečistě.
     
    23:25
    Higuita musel jít do kličky na pravé straně a víceméně poté odevzdat balón Kostarice.
     
    23:55
    Orazov dostal nahrávku zleva na středu a tři hráči Kostariky přihlíželi, jak z druhého doteku zakončuje levačkou pod břevno do pravé dlaně výborného Santamarii.
     
    24:19
    Rodriguezův centr z levé strany byl zablokovaný a papírově hosté šli do powerplay, ale po pár sekundách usoudili, že to není zrovna dvakrát nejlepší nápad.
     
    24:44
    Rozhodčí viděli faul na Diega Vargase, následný útok Kostariky skončil ve středovém kruhu.
     
    25:19
    Tursagulov napadal z levé strany Zunigu, donutil ho k sobě a následně pálil Orazov z pravé strany do někoho z Kostaričanů.
     
    25:43
    Nurgožin přehozením na levačku na pravé straně obešel Zunigu a zakončení pod břevno vyrážel Santamaria rukama nad sebe.
     
    26:04
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tursagulov kopl roh z levé strany pod sebe a naprosto neobsazený BIRŽAN ORAZOV vystřelil na zadní tyč. U tyče ještě máchl nohou Garro, u bylo ovšem pozdě! Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    26:44
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši rozebrali obranu Kostariky! Po nahrávce přes levou stranu přišlo sklepnutí Tursagulova pod sebe a TAYNAN se zvednutou hlavou poslal míč k přední tyči do protipohybu brankáře. Asistence: Duaren Tursagulov.
     
    26:44
    Kostarika vzala timeout. Dnes dostala polovinu branek ze standardních situací. Tursagulov disponuje 1+4.
     
    27:19
    Akbalikov pokazil kombinaci Kazachů na levé straně a pak se postavil před míč při rozehrávce autu Cubilla.
     
    27:33
    Higuitovi se nepovedla zpětná nahrávka na levou stranu na Douglase.
     
    27:55
    Taynan si došel pro faul Cabalcety na levé straně a doklouzal po palubovce až k reklamnímu panelu.
     
    28:03
    Tursagulov minul bližší tyč po posunutí Douglase.
     
    28:19
    Zuniga byl s míčem na pravé straně již v autu, navíc na něj stoupl. Hraje tak Douglas.
     
    28:46
    Zuniga nyní vlivem frustrace postrčil Valiullina na levé straně a hlavní rozhodčí ho musel uklidňovat.
     
    29:12
    Cubillo poslal zpětnou nahrávku na pravou stranu na Gambou, ale byl to pas až moc dlouhý.
     
    29:29
    Jessenamanov si koledoval o žlutou kartu za nedodržení vzdálenosti při rohu Cubilla z pravé strany. Jakože taková zbytečná karty by měla na tak krátkém turnaji svou hodnotu. Navíc za tohoto stavu.
     
    29:47
    Santamaria nemohl hrát na polovině hřiště, to by bylo dvojí hraní s brankářem. Teď trošku vázla komunikace mužstva v červeném.
     
    30:21
    Jako kdyby se utkání začalo dohrávat...
     
    30:39
    Je to trošku rozdíl v porovnání s Rusy, kteří chtěli dát za každou cenu Egyptu, co nejvíce branek. U Kazachstánu složeného z několika naturalizovaných Brazilců člověk ten pocit úplně nemá.
     
    31:05
    Orazov vytrčil nohu z pravé strany na Gambou a Cabalceta kope standardní situaci.
     
    31:16
    Gomez možná lehce tečoval prudký míč na zadní tyč, kde neměl Higuita problémy se zákrokem rukama.
     
    31:33
    Gomez poslal nahrávku na levou stranu až moc pod Gambou a rozehraje tak Kazachstán.
     
    32:14
    Gomez fauluje zezadu a pravé strany Jessenamanova na polovině hřiště, faulovaný hráč rozehraje nakrátko.
     
    32:22
    Cordero měl postavený míč na levé lajně, balón byl v pohybu a doplatil na výklad pravidla, které platí druhou sezonu.
     
    32:37
    Diego Vargas fauloval z levé strany Douglase, který si jej chtěl obhodit.
     
    32:42
    Higuita při powerplay nahrál na levou stranu a Jessenamanov vypálil vedle vzdálenější tyče.
     
    32:57
    Žlutou kartu dostává D. Vargas (Kostarika).
     
    33:10
    Higuita a Jessenamanov si hráli s ohněm na polovině hřiště až Jessenamanov stačil před vystupjícím Fonsecou nacentrovat na zadní tyč, kde Taynan takovým zvláštním halfvolejem křížem minul branku.
     
    33:50
    Tursagulov byl ztrojený na pravé straně, takže jubilejní pátou asistenci zatím nepřidá.
     
    34:20
    Upřímně řečeno – od branky Taynana na 6:1 je to docela nuda. Kazaši možná trošku šetří síly.
     
    34:47
    Salas běžel do brejku dva na dva, ránu z pravé strany zablokoval Taynan.
     
    35:14
    Salas působil dojmem, že absolutně nemá přehled o hře a nalil soupeři. Následně pokazil Tursagulov křižnou nahrávku zleva.
     
    35:47
    Valiullin podkopl na levé straně Cabalcetu, který už byl rozběhnutý proti obraně Kazachstánu a klidně si rodilý Kazach mohl prohlédnout barvu svého dresu.
     
    36:11
    Cabalceta posílal nahrávku křížem na levou stranu a v rámci zákonu setrvačnosti hrál někdo ze země rozkládající se na dvou kontinentech do náruče Higuity. Malá domů v žádném případě.
     
    36:37
    Kazaši nechali jít Cubilla po levé straně na Higuitu a ten minul protější tyč. Kazašský přístup sněrem ke hře dozadu je vlivem rozhodnutého výsledku hodně laxní a přesně to bylo Kazachům vyčítáno při timeoutu.
     
    37:10
    Cordero vystřelil volejem křížem zprava do náruče Higuity, ten chytil balón těsně ve vápně a skoro upadl. Takže musel vyhodit balón z brankoviště a dát si ho do běhu, aby se nedejbože nepískala hra rukou mimo vymezené území. Proti kazašskému brankáři stál Gamboa a rukama jej při presinku poslal na zem. Možná, že ani nevěděl, že už jednu žlutou kartu má. To znamená, že ve druhém zápase si nezahraje a Kazaši hrají dvě minuty čtyři na tři.
     
    38:10
    Douglas míří z pravé strany vysoko nad branku a ruce Santamarii.
     
    38:41
    Kazaši vykombinovali až k Taynanovi na pravou stranu, ten křížem mířil mimo branku proti vybíhajícímu brankáři a schoval hlavu do dlaní.
     
    39:05
    Čtyři Kazaši samozřejmě nalezli na tři Kostaričany a k jejich vzteku pískl asistent rozhodčího faul rukama Taynana z pravé strany na Zunigu. Kazaši mají pět faulů a Taynan přisedl v pádu pravé koleno Zunigy, to se celkem prohnulo a možná, že by bylo úplně nejlepší, kdyby se nešli rozhodčí podívat na video a režie neopakovala zákrok, za který hrozila Taynanovi přímá červená karta. Nakonec sudí usoudili, že Taynan nebude vyloučen.
     
    39:43
    Nahrávka křížem na pravou stranu na Taynana končí na patě Zunigy. Ten je v pořádku, což je příjemná zpráva.
     
    Konec zápasu.
     
    Přemožitel českého týmu z brněnské kvalifikační skupiny zvládl vstup do MS, když porazil Kostariku tenisově 6:1. Kostarika byla Kazachstánu vyrovnaným soupeřem v prvních deseti minutách. Pak doplatila na špatné bránění standardních situací a ačkoliv snížila z nepřímého kopu za dvojí hraní s brankářem Higuitou, tak po dvaceti minutách prohrávala o tři branky díky vlastnímu gólu a následné brance Taynana o tyč. Ve druhé půli vstřelili Kazaši dva rychlé góly během minuty a od té chvíle už se utkání dohrávalo. Duaren Tursagulov zaznamenal pět kanadských bodů (1+4), hned polovinu gólů dostala Kostarika ze standardek. Zároveň pro druhý zápas na turnaji přišla o vyloučeného Gambou. (19:02:41)

    Vít Muzikář

    Branky: 10. Jessenamanov (Tursagulov), 11. Tursagulov (Douglas), 14. Douglas (Higuita), 17. Taynan (Akbalikov), 27. Orazov (Tursagulov), 27. Taynan (Tursagulov) – 12. Rodriguez (Gomez)

    Karty:   13. Taynan (KAZ) – 20. Gamboa (COS), 33. D. Vargas (COS)   38. Gamboa (COS)


    Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Akbalikov, Knaub, Douglas – Karagulov, Nurgožin, Madijarov, Valiullin, Orazov, Jessenamanov, Tursagulov, Sarbassov.
    Kostarika: Santamaria (C. Vargas) – Garro (C), Cabalceta, Cubillo, Zuniga – Guevara, Gomez, D. Vargas, Salas, Fonseca, Cordero, Rodriguez, Gamboa.

    Rozhodčí: Hassan (EGY), Hnich (MAR) – Kammoun (TUN)
    bahis siteleri