Chabarovsk – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Ufa – Minsk 1:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kunlun 4:1 (kon.)
Jokerit – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 4:3 (kon.) | Nižněkamsk – Viťaz 5:2 (kon.)
Kazaň – Soči 1:0 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 18.09.2021, 16:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne u hokejové KHL. Neftěchimik Nižněkamsk přivítá na svém ledě klub HC Viťaz Moskevská oblast. Hosté z posledních pěti utkání odcházeli pokaždé s porážkou, přestože pouze v jediném případě padli už v základní hrací době. Dobrá forma ovšem nevládne ani v kabině Nižněkamsku. Tři prohry v řadě ještě podtrhává fakt, že za 180 minut herního času nastřílel Neftěchimik pouhé dva góly.
     

    NEFTĚCHIMIK NIŽNĚKAMSK
    7. místo (Východ), 6 zápasů, 6 bodů, skóre: 15:17


    Petrochemici v dosavadním průběhu sezony zaznamenávají střídavé úspěchy. Skvělou vstupní pozici po třech úvodních výhrách proti Kunlunu (5:1), Jokeritu (4:2) a Novosibirsku (4:2) začínají pomalu ztrácet, jelikož následně vcelku jednoznačně nestačili na Ufu (1:5), Magnitogorsk (0:4) a Čeljabinsk (1:3).

    Tým nemá jasného lídra, což je patrné už z kanadského bodování ligy. Rus Marat Chajrullin v současné chvíli okupuje s bilancí 2+3 až dělené 45. místo tabulky, přitom je nejúdernějším mužem v sestavě Nižněkamsku.

    Pokud se Neftěchimik hodlá vrátit na vítěznou vlnu, má k tomu dnes před vlastními fanoušky ideální možnost. Moskevská oblast sice nerozdává body bez boje, ale na druhou stranu vyrovnané koncovky neovládá.
     

    HC VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST
    10. místo (Západ), 6 zápasů, 6 bodů, skóre: 20:22


    V otevíracím duelu tohoto ročníku se Viťaz coby host vytáhnul proti Novgorodu (6:3), jenže od té chvíle čeká déle než dva týdny na další skalp. Frustrace je o to mocnější, že čtyři z posledních pěti partií nezvládli až v nadstavbové části. Proti Soči (5:6), Spartaku Moskva (2:3) a Kazani (1:2) šlo o pochybení při hře tři na tři, proti Jekatěrinburgu (3:4) neustál bývalý Podolsk nájezdy.

    Před čtyřmi dny navíc Moskevská oblast přidala další těsnou porážku v domácím utkání s Traktorem (3:4). Takové výsledky jistě významně zahýbají s psychikou hráčů a negativní série tak nemusí být konečná.

    Viťaz musí jednoduše věřit, že prolomí smůlu, která jej provází. O produktivní hráče totiž v sestavě červeno-bílých není nouze. Tak třeba Fin Miro Aaltonen nasbíral už osm asistencí a je tak nejlepším ligovým nahrávačem. Navíc přidal dva góly a je druhým mužem kanadského bodování za nezastavitelným Vadimem Šipačovem z moskevského Dynama.
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

    Ronald KNOT (NIZ) – obránce, 6 zápasů, 1+0
    Lukáš KLOK (NIZ) – obránce, 6 zápasů, 1+4
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Berezin, Klok, K. Vorobjov, Knot, Sidorov, Puzanov, Petriščev – Chajrullin, Porjadin, Čiviljov – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – J. Popov, Popov, Beljajev – Kadyrov.

    HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (I. Ježov) – Vi. Antipin, D. Musin, Kemiläinen, Voronkov, Borodkin, Sarajev, Steklov – Nesterov, Arkalov, Ivaňuženkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Audette, Jaremčuk – N. Gončarov, V. Popov, Malychin – Savin.

    Rozhodčí: Bělov, Spirin – Gorděnko, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:01
    Domácí nepustili soupeře před modrou čáru a získávají puk ve středním pásmu. Jejich následná útočná akce se příliš nevyvedla.
     
    01:31
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Kirill Vorobjov – 2 min., podrážení).
     
    02:26
    Viťaz se usadil v pásmu, ale nedokázal vystřelit. Poté se soupeř dokázal osvobodit.
     
    02:47
    Hosté podruhé zaváží puk do třetiny svého soupeře a stále nejsou schopni ohrozit brankáře Nižněkamsku.
     
    03:30
    Domácí se ve svém prvním oslabení ubránili ve velké pohodě a ihned se jim podařilo založit rychlý protiútok. Hráč se však nedostal do zakončení.
     
    04:45
    Domácí celek operuje v útoční třetině a po delším pobytu vyslal jeden z hráčů střelu, která zamířila přesně do brankáře Todykova.
     
    05:48
    Hosté vyváží puk a zakládají útok, který se jim nevyvedl.
     
    07:14
    V dosavadním průběhu zápasu jsou zatím o něco aktivnější domácí hráči, ovšem zatím čekáme na nějakou první nebezpečnější akci.
     
    08:57
    V útočném pásmu se snažil získat kotouč Bulat Šafigullin, ale nezvládnul obrat soupeře. Na druhé straně má velkou šanci Vjačeslav Sarajev, který ale pálí mimo.
     
    09:35
    Před brankou na teč vyčkával Miks Indrašis. Proti jeho hokejce se ovšem vyšponovala lapačka Ivannikova.
     
    11:28
    Tvrdý hit na hráče Viťazu poté, co puk do třetiny vnesl Ilja Arkalov, Nižněkamsk se snaží získaný puk teleportovat až do brány.
     
    12:10
    Útok podpořil Kirill Vorobjov. Sjel si od modré čáry a věnoval přihrávku Rafaelu Bikmullinovi, který ale pálí přímo doprostřed.
     
    13:26
    Pro puk si až za bránu dojel Vitalij Popov. Oba celky svádí boj o střední pásmo. Průchod modrou linii se dvakrát nevyvedl ani Nesterovovi.
     
    14:38
    O modré čáry snášel zajímavou nabídku Maxim Berezin, ale až do brankoviště nakonec nedoputovala. Anton Todykov si tedy nemusí dělat starosti.
     
    15:46
    Momentálně se Neftěchimik zdržuje v útočném pásmu, ale na mantinelu přilepený Bulat Šafigullin nedokázal bruslí posunout kotouč dál.
     
    16:12
    Tentokrát se naskytlo domácí straně přečíslení tři na dva a z levé strany měl parádní možnost ke střele z bekhendu Danila Popov. K dorážce se společnými silami tlačili ještě Jegor Popov a Alexandr Vl. Beljajev, ale úvodní gól zápasu nedoručili.
     
    16:28
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Velmi jednoduše dokázala nyní Moskevská oblast skórovat. Po pravém mantinelu vedl puk Viktor Antipin. Ať už pálil z úmyslem odrazit puk před spoluhráče, anebo ne, povedlo se mu jeho ranou uvolnit DANIELA AUDETTEHO, který parkoval těsně před brankovištěm. Dorážka do odkryté klece pro něj nepředstavovala nepřekonatelný problém a Viťaz se ujímá vedení. Asistence: Alexandr Jaremčuk, Viktor Antipin.
    16:28 Daniel AUDETTE - 0:1
     
    17:30
    Puk se přikutálel až k Todykovi, který ale nikým neohrožován mohl předávat přihrávku dál.
     
    18:42
    Přečíslení dva na jednoho řešil Nikita Gončarov sobecky vlastní střelou. Jenže nemyslel to vůbec špatně. Našel prostor na vzdálenější tyči, o kterou puk ovšem zavadil a odrazil se zpět do hřiště.
     
    19:27
    Pouze na polovinu soupeře odevzdává Kirill Vorobjov. Jeho cílem je ustát konec třetiny bez druhého inkasovaného gólu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda nabídla jediný gól. V čase 16:28 našel prostor na brankovišti Daniel Audette a šikovnou dorážkou zprostředkoval vedení hostů. O to víc mohlo Nižněkamsk mrzet předchozí neproměnění obrovské šance při přečíslení tři na dva, kdy Danila Popov bekhendovým zakončením do zpola odkryté klece neuspěl. Viťaz mohl přidat ještě jeden zásah při úniku Gončarova, ten ale napálil pouze tyč. Stav je tedy 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Na úvod se v útočném pásmu zdržoval Viťaz, ale Arťom Ivaňuženkov neproskočil až před bránu. Přesto v tlaku zůstává Miks Indrašis a domácím fanouškům se to přestává líbit.
     
    21:38
    Moskevská oblast mohla nyní dostřídávat do útočné třetiny, jenže veškerou šanci na ohrožení brány zahodil Georgij Savin, když ztratil souboj s Bikmullinem.
     
    22:08
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Borodkin – 2 min., držení).
     
    22:29
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají krok v přesilové hře. Před branku se procpal TIMUR CHAFIZOV a kolem levého mantinelu bruslící Ronald Knot ho velmi dobře zahlédl periferním viděním. Stačilo bekhendem nahrnout puk před bránu a o vše ostatní už se ráznou střelou z první postaral Chafizov. Vsedě pak oslavil svou trefu z hrany brankoviště. Asistence: Ronald Knot.
    22:29 Timur CHAFIZOV - 1:1
     
    23:36
    Další velký závar před brankovištěm, ale Lukáš Klok odložil zakončení a ke skórování se snažil vybídnout spoluhráče na pravé straně. Nakonec nedošlo ke střele vůbec.
     
    24:43
    Nižněkamsk si o přestávce ujasnil pravidla přechodu středního pásma a podle toho to také vypadá. Anton Todykov nyní jen se štěstím vytáhnul střelu Pavla Porjadina, který se prosmýkl na střed a zkoušel zasouvat za vzdálenější tyč.
     
    24:47
    Buly v útočném pásmu se musí zopakovat, neúspěšnou střelu vyslal Rafael Bikmullin.
     
    24:58
    Nepříjemný odraz směřoval pro změnu do brankoviště Jevgenije Ivannikova. Brankář Neftěchimiku si poradil.
     
    25:33
    Oba celky si užily komerční přestávku, hra bude za malou chvíli plynout dál.
     
    25:43
    U útočné modré čáry hbitě zakročil Kirill Vorobjov. Jeho zisk chtěl okamžitě využít Ansel Galimov v tandemu s Vladislavem Šutovem. Druhý jmenovaný ale našel jen výstroj Todykova.
     
    25:57
    Kouč zcela opustil hrací plochu, nezdá se ale, že by se mělo vylučovat. Vhazování proběhne v útočném pásmu domácích.
     
    26:02
    A znovu velmi důrazný Kirill Vorobjov, který umí okamžitě uzavřít mezeru mezi obranou a útokem. Tentokrát jeho výstup nevede k zajímavé akci.
     
    26:27
    S velmi nečekaným odrazem bojoval Anton Todykov! Brankář Viťazu se vydal za bránu, ale kotouč se vykutálel před ní. Měl ovšem štěstí a nebezpečí odvrátil.
     
    27:23
    Do útočného pásma zavezl kotouč Bulat Šafigullin, na přímé zakončení si ale nevěřil a kombinuje s Ronaldem Knotem.
     
    27:48
    Z útočného rohu postupoval před klec soupeře Danila Popov. Jeho střela je ovšem dosti nepřesná.
     
    28:12
    Dva rychlé kroky u modré čáry provedl Michail Sidorov, obránci Nižněkamsku se přesto nepovedlo vypálit. Pavel Porjadin pak mohl upalovat sám na bránu, ale nacházel se v ofsajdovém postavení, takže mu čárový krasojízdu nedovolil.
     
    28:39
    Zakázané uvolnění odvrátil svou tečí Niko Ojamäki. Viťaz se nicméně od startu periody úplně vytratil ze hřiště.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Lukáš Klok – 2 min., držení).
     
    29:20
    Faul českého obránce mohl způsobit perné chvilky pro brankáře Ivannikova, ale hned nato přichází také hostující zákrok proti pravidlům.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Georgij Savin – 2 min., podrážení).
     
    30:02
    Ke střele se tentokrát propracoval Ronald Knot. Pravda, nešlo o zakončení z říše snů, ale aspoň se český obránce snaží o aktivitu směrem vpřed.
     
    30:27
    Předávku u modré čáry nezvládnul Alexandr Jaremčuk. Jeho spoluhráči se zklamaně vrací do neutrální zóny.
     
    30:48
    Práci má po střele Sarajeva Jevgenij Ivannikov. Jeho lapačka nicméně úřaduje a za 20 vteřin začne velmi krátká přesilovka Nižněkamsku.
     
    31:08
    Domácí v plném počtu.
     
    31:18
    Až do útočného rohu zatáhl puk Knot. Zakončení už přijde z hole Berezina, mezitím na led naskakuje i vyloučený Savin.
     
    31:46
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Petrochemici úspěšně otáčí vývoj tohoto utkání po spolupráci dvou Popovů. Po konci přesilové hry se prosazuje JEGOR POPOV, který zvolil nejpřímočařejší cestu do prostoru slotu a odtud vypustil nechytatelnou bombu nad rameno bezmocného Antona Todykova. Oslava v podobě tvrdého nárazu do plexiskla samozřejmě nemohla v žádném případě scházet. Stav hlásí hodnotu 2:1. Asistence: Danila Popov.
    31:46 Jegor POPOV - 2:1
     
    32:47
    Před branku se snažil dostat Pavel Porjadin, ale následně se srazil z jedním z hostujících hráčů, který zůstává ležet v rohu i během komerční pauzy.
     
    32:47
    V utkání s největší pravděpodobností nebude pokračovat Vitalij Popov, který byl postiženým po předchozí srážce. A sudí se zřejmě v komerční pauze domluvili také na trestu.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Lukáš Klok – 5 min., vražení na hrazení).
     
    33:19
    U modré čáry získal puk Bulat Šafigullin a jako by cítil naštvání za potrestání Lukáše Kloka, okamžitě vypustil tvrdý projektil k brance. Anton Todykov sotva stihl zvednout vyrážečku.
     
    34:10
    Domácí se osvobozují, ani Daniel Audette nepropálil dobře postavený obranný blok při oslabení soupeře.
     
    35:15
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hostům se nakonec přečíslení povedlo zužitkovat. VJAČESLAV LEŠČENKO totiž dokonale využil clony, kterou před brankářem Ivannikovem postavil Georgij Savin. Ten se snažil ránu ještě tečovat, nebylo to ale zapotřebí. Ta končí bezpečně v síti a Viťaz může pokračovat v přesilovce, jelikož vyloučení Lukáše Kloka bylo pětiminutové. Asistence: Viktor Antipin.
    35:15 Vjačeslav LEŠČENKO - 2:2
     
    35:53
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., podrážení).
     
    36:18
    Nyní už Neftěchimik dorovnal počet hráčů na hrací ploše, protože Moskevská oblast přišla o Aaltonena.
     
    37:33
    V rohu nezvládl napoprvé souboj Bulat Šafigullin, čehož Viťaz využil k tomu, aby kotouč získal a vyhodil.
     
    37:53
    Nyní už jsou oba týmy v plném počtu.
     
    39:05
    Poslední minutu začínají s pukem na holi hráči Moskevské oblasti. Dopředu se prosmýknul Niko Ojamäki... A bude z toho další faul domácích.
     
    39:22
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Maxim Berezin – 2 min., hákování).
     
    39:58
    Ještě jednu akci před závěrečnou sirénou vymyslel Viťaz. Georgij Savin se znovu pohyboval na hraně brankoviště skvěle, ale střelu Nika Ojamäkiho už nedorazil.
     
    39:58
    Dvě vteřiny před koncem zkusil Viťaz velmi zajímavou variantu – odvolal brankáře! Ke střele ještě sáhnul Valtteri Kemiläinen, ale hrubě mu nesedla a minula bránu o několik metrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani dvě vteřiny s odvolaným brankářem v závěru této třetiny nepomohly k tomu, aby se některý z celků dostal do vedení. Lepší náladu budou mít přesto zřejmě domácí, kteří zvládli průběh utkání otočit góly Timura Chafizova a Jegora Popova. Jenže pak se faulu v útočném pásmu neubránil Lukáš Klok a v oslabení padla branka na 2:2. Jejím autorem se stal přesně mířící Vjačeslav Leščenko. Moskevská oblast má tak znovu našlápnuto k vyrovnané koncovce, které v posledních zápasech tak hrubě nezvládala. Třeba se dnes její osud zlomí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    Kotouč opustil hrací plochu, první minuta střelu nepřinesla a Bulat Šafigullin přepouští na led další útočnou dvojku Nižněkamsku, která bude bojovat v oslabení.
     
    41:12
    Viťaz by dnes rád zlomil prokletí porážek po vyrovnaném průběhu, ale nepůjde to, pokud si Alexandr Jaremčuk s přesilové hře nepohlídá ofsajd.
     
    41:22
    Domácí v plném počtu.
     
    41:54
    Pouze nahození zvolil nyní Bulat Šafigullin, jelikož jeho kolega se ještě dávno nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    42:28
    Svého parťáka vystavil do problémů Michail Sidorov, ale puk se k němu vrátil. Následný útok přináší zmatek v brankovišti, ale kotouč se zřejmě za čáru nedostal.
     
    42:38
    Puk se podle opakovaných záběru odrážel od Vladislava Šutova někam pod brankáře Todykova. Ale vzhledem k tomu, že domácí neprotestují, asi skutečně o branku nešlo.
     
    43:16
    Akci svého týmu hodlal vyšperkovat Valtteri Kemiläinen, ale přihrávkou navíc spíše dostal do problémů Viťaz. Protiútok nicméně řeší Anton Todykov.
     
    44:07
    Z otočky v podstatě bekhendovým příklepem nahrnul kotouč do brankoviště Viktor Antipin. Úspěch jeho akce nepřináší, přesto na obránce moc hezký počin.
     
    45:05
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vjačeslav Sarajev – 2 min., podrážení).
     
    45:28
    Branku mohl přidat Ansel Galimov, jenže z pravého kruhu pro vhazování nedokázal zasáhnout touš podle svých představ. Přitom Anton Todykov se rovnal proti předchozímu držiteli puku a nestihl přesun včas.
     
    46:26
    Marat Chajrullin vyslal nabídku na modrou a po třech rychlých krocích to zkoušel český reprezentant Lukáš Klok. Bránu přestřeluje.
     
    46:57
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Po obrovském boji před bránou se puk vykutálel před MARATA CHAJRULLINA. V tom vyvolala černá pryž rozhodovací proces, při kterém vybral přímou střelu. Trefil se do odkryté části klece a slaví s rukama nad hlavou. I když se zdálo, že mu palebnou pozici připravuje kolega Pavel Porjadin, podle zápisu o utkání branka nahrávače neměla. Bez asistence.
    46:57 Marat CHAJRULLIN - 3:2
     
    47:30
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Znovu se Moskevská oblast rozpadá jako domeček z karet. V krátkém čase se domácí prosazují podruhé, když při přečíslení dva na jednoho prostřelil gólmana ALEXEJ PUZANOV. Jeho luxusní rána znamená rychlé vedení o dva góly a parádní vstup do závěrečné třetiny. Viťaz je blízko šesté prohře v řadě. Asistence: Ansel Galimov, Vladislav Šutov.
    47:30 Alexej PUZANOV - 4:2
     
    48:23
    Po delší době musí zasahovat také Jevgenij Ivannikov, jehož zkoušel překvapit Vjačeslav Leščenko. Druhý gól ale zatím nepřidá.
     
    48:38
    Vysoký bekhend od modré čáry z dílny Damira Musina zkoušel doskočit Jevgenij Ivannikov, ale létajícího motýla nepolapil. Žádné ohrožení pro jeho branku to nicméně neznamenalo.
     
    49:21
    Drze se až před bránu přehnal Timur Chafizov. Chybělo málo, aby kotouč zasunul za zadní tyč a definitivně zlomil pasivní odpor hostů.
     
    50:14
    Domácí si v ponechané výhodě dávali načas, nyní už ale puk ztrácí. Viťaz půjde do oslabení.
     
    50:14
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jegor Voronkov – 2 min., držení).
     
    50:43
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. Ke gólové dorážce se dostal ANDREJ ČIVILJOV a Neftěchimik tak využívá přesilovku. Zatím ve třetí třetině nastřádal tři góly bez jediné odpovědi ze strany soupeře. Těžko si představit scénář, ve kterém Viťaz utkání otočí, zvláště přihlédneme-li k jeho současné fazoně. Bez asistence.
    50:43 Andrej ČIVILJOV - 5:2
     
    50:43
    Poslední gól také vyvolal změnu v brankovišti Moskevské oblasti. Anton Todykov už se nebude dále trápit a v posledních devíti minutách chce nájezdníky Nižněkamsku držet na uzdě Ilja Ježov.
     
    51:16
    Před brankoviště hned nadvakrát pronikal Bulat Šafigullin. Ilja Ježov nicméně ukazuje, že ani 50 minut prosezených na střídačce neubralo nic na jeho precizním pohybu. U přední tyče byl pokaždé včas.
     
    51:30
    Ježov nadále sbírá pro brankáře tolik důležité první zásahy. Bez problému zastavil také Šutova.
     
    52:34
    Přesnost přihrávky selhala v případě Antipina, který se snažil o usazení Viťazu v útočném pásmu. Moskevská oblast nicméně po konci druhé třetiny opustila stadion. Jinak se nedá vysvětlil její ledabylý výkon v poslední periodě.
     
    53:34
    Marně hledal podporu spoluhráčů Miro Aaltonen. Když neviděl žádnou možnou cestu, poslal kotouč rovnou na Ivannikova, který zapíše jeden z mála zásahů v této třetině.
     
    54:38
    Ježov nechce dopustit navyšování skóre. Od modré čáry ho nepřekonal ani Jevgenij Miťakin, který přitom vyslal poměrně tvrdou ránu.
     
    54:46
    Ještě ve vlastním pásmu shledal nepřekročitelný zátaras Nikita Gončarov. Domácí pokračují v útočné aktivitě a Timur Chafizov po další velké šanci obrací oči v sloup.
     
    55:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (German Nesterov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:34
    Po velmi nevybíravém a zbytečném naražení Nesterova zůstává na ledě ležet Lukáš Klok. Doufejme, že bude český zadák v pořádku. Sudí za zákrok na něj uděluje jen dvě minuty, přitom když ve druhé třetině velmi podobně fauloval Klok, inkasoval přísný trest na pět minut. Těžko teď chápat jednání hlavního.
     
    56:00
    Od modré čáry zkoušel štěstí Ronald Knot, ale Ilja Ježov stále drží v osobní rovině čisté konto.
     
    56:44
    Další střelu od modré čáry měl na svědomí Marat Chajrullin, ale Ježov všechno vidí. A platí to i po zakončení, které se snažil svým dorážením znepříjemnit Danila Popov.
     
    57:34
    Ve chvíli, kdy se vyloučený hráč vrací na led, chytá Ježov poslední pokus této přesilovky. Bulat Šafigullin si ještě dovysvětluje jednu z předchozích situací s rozhodčím, dost možná se mu nelíbila výše Nesterovova trestu.
     
    57:46
    Do útočného pásma posílá puk Alexej Puzanov. Domácí by rádi dokončili zápas na polovině soupeře.
     
    58:01
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Daniel Audette – 2 min., sekání).
     
    58:15
    Ještě jedna přesilovka pro Neftěchimik. Ale nezačíná zrovna nejlépe. Ansel Galimov podcenil souboj v útočném pásmu a následuje vyhození.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ilja Ježov – 2 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Nikita Gončarov.
     
    58:59
    Závěr utkání si významně komplikuje sám Ježov, který nedovoleně bránil pronikajícího útočníka a čelí oslabení tří proti pěti.
     
    59:27
    Střelu od modré čáry nenasměroval přesně Lukáš Klok. Tlak v útočném pásmu sílí.
     
    59:46
    Další pokus Lukáše Kloka. Pak ještě zády k brance najížděl Bulat Šafigullin, který zkoušel puk prostrčit mezi nohama a zavěsit pod tyčku. Nižněkamsk už ale po dalším zásahu Ježova zřejmě zůstane na pěti gólech.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední periodě jednoznačně vládl Nižněkamsk a po dvoubodovém zisku za vítězství odvrací sérii tří proher v řadě. Naopak Viťaz se dál trápí se závěry utkání. Už přišel o šestý relativně slušně rozehraný duel za sebou a psychicky na tom určitě nebude dobře. Závěrečnou dvacetiminutovku rozsekli Chajrullin, Puzanov a Čiviljov, kteří stanovili konečný výsledek 5:2. Moskevská oblast padá už na předposlední místo Západní konference, naopak domácí Neftěchimik se posunul na solidní pátou příčku Východu.
     
    ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

    Ronald KNOT (NIZ) – obránce, 0+1, 3 střely, 0 trestných minut, 1 hit, čas na ledě: 22:25
    Lukáš KLOK (NIZ) – obránce, 0+0, 4 střely, 7 trestných minut, 2 bloky, čas na ledě 20:25
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:35:30)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 23. Chafizov (Knot), 32. J. Popov (Popov), 47. Chajrullin, 48. Puzanov (A. Galimov, Šutov), 51. Čiviljov – 17. Audette (Jaremčuk, Vi. Antipin), 36. Leščenko (Vi. Antipin)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Tuohimaa) – Berezin, Klok, K. Vorobjov, Knot, Sidorov, Puzanov, Petriščev – Chajrullin, Porjadin, Čiviljov – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – A. Galimov, Šutov, Miťakin – J. Popov, Popov, Beljajev – Kadyrov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (51. I. Ježov) – Vi. Antipin, D. Musin, Kemiläinen, Voronkov, Borodkin, Sarajev, Steklov – Nesterov, Arkalov, Ivaňuženkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Audette, Jaremčuk – N. Gončarov, V. Popov, Malychin – Savin.

    Rozhodčí: Bělov, Spirin – Gorděnko, Stroganov
    bahis siteleri