Fulham – Leeds 0:0 (5:6 po pen.) | Manchester City – Wycombe 6:1 (kon.) | Norwich – Liverpool 0:3 (kon.)
Queens Park – Everton 2:2 (8:7 po pen.)
po penal. (5:6)
Fulham FC
0:0 (0:0)
Leeds United
Úterý 21.09.2021, 20:45 • Craven Cottage, Londýn • Anglický Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný dobrý večer všem příznivcům kvalitní kopané z Britských ostrovů. Anglický Ligový pohár má na programu své 3. kolo. Dnes se odehraje dalších deset zápasů. My se společně zaměříme na souboj celku z Championship s týmem z Premier League. Fulham se pokusí porazit na Craven Cottage Leeds United.
     
    Fulham FC

    Chataři postoupili do 3. kola po souboji s Birminghamem, který porazili na jeho půdě 2:0. O branky se tehdy postarali mladý Jay Stansfield a obránce Antonee Robinson.

    Jinak se Fulhamu v Championship daří, jeho hráči ukazují, že se myšlenky na okamžitý návrat do Premier League nebudou chtít vzdát za žádnou cenu, což potvrzuje jejich průběžná 2. příčka. Poslední výsledky však mají přeci jen trochu rozkolísané, z předchozích čtyř utkání vyhráli jen dvě. Nejprve doma hladce přemohli Stoke 3:0, jenže následně padli na hřišti Blackpoolu 0:1. Na vítěznou vlnu je vrátila další výhra nad Birminghamem, který na jeho trávníku zničili poměrem 4:1. V úplně posledním duelu však před svými fanoušky podlehli Readingu 1:2 a forma svěřenců trenéra Silvy je tak opravdu jistým otazníkem.
     
    Leeds United

    Trojnásobným šampiónům nejvyšší anglické soutěže stačilo pro postup do 3. kola přemoct na Elland Road soupeře Crewe poměrem 3:0. Zdánlivě bezpečný výsledek se ale rodil na poslední chvíli. Až v 79. minutě otevřel skóre Kalvin Phillips a o chvíli později dvakrát udeřil Jack Harrison.

    V nejvyšší anglické lize má Leeds po loňské sezóně, kdy se poměrně pohodlně usídlil ve středu tabulky, velké potíže. V Premier League mu patří až 17. příčka a dosud čeká na první ligovou výhru. Z předchozích čtyř mačů přesto zapsal tři body. Nejprve doma remizoval s Evertonem 2:2 a následně zaplichtil také na půdě Burnley 1:1. Poté přišla zřejmě očekávaná porážka před vlastními tribunami 0:3 s Liverpoolem. Na St. James´ Parku se ale v duelu s Newcastelem urodila další remíza 1:1, takže Pávi svého soupeře udrželi v přímém boji o nesestupové příčky pod sebou.
     
    Loňské vzájemné zápasy

    V předchozím ročníku se oba celky mohly poměřit ve vzájemných duelech, jelikož oba hrály Premier League. Ze souboje vyšli podstatně lépe hráči Leedsu, kteří vyhráli oba zápasy a získali tak cenných šest bodů. V obou utkáních se gólově prosadil útočník United Patrick Bamford.

    19.9.2020 Leeds United – Fulham 4:3
    19.3.2021 Fulham – Leeds United 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Rodák – Christie, Hector, Mawson (C), Bryan – Reed, Onomah, Knockaert, Quina, Kebano – Muniz.

    Náhradníci: Ashby-Hammond – Fossey, Adarabioyo, O´Neill, De Cordova-Reid, Cavaleiro, Stansfield.

    Leeds United: Meslier – Shackelton, Firpo, Dallas, Cresswell – Phillips (C), Summerville, Klich, James, Rodrigo – Roberts.

    Náhradníci: Klaesson – Hjelde, Drameh, Forshaw, McKinstry, Gelhardt, Greenwood.

    Rozhodčí: Robinson – Lugg, Fox – Rock.
     
    Do začátku utkání sice zbývá ještě skoro tři čtvrtě hodinka, ale vy se již můžete podívat na to, v jakých sestavách oba celky nastoupí.
     
    Hráči obou mužstev už za sebou mají rozcvičku a nyní se již pomalu trousí z šaten směrem k hrací ploše.
     
    Probíhá ještě minuta potlesku pro Jimmyho Graevse.
     
    Oba celky ještě tradičně poklekají a domácí suž se hrnou k rozehrávce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí rozehráli a hned se chtěli po pravé straně hrnout kupředu, Leeds ale zvládl jejich akci zastavit a sám rozehrává ve vlastním vápně i přes brankáře Mesliera.
     
    2
    Na druhé straně poslali United vysoký míč do vápna Fulhamu, takže si míč osahá také slovenský brankář jeho barev, Rodák.
     
    2
    Slovenský gólman byl ještě jednou v akci, jeho celek ale po rychlém napadání protivníka nebyl přesný v rozehrávce, takže se další míč stal lehkou potravou pro United.
     
    3
    Zajímavý centr letěl nyní z levé lajny na zadní tyč Leedsu, kde se do míče opřel hlavou Muniz. Jeho koníček byl ale lehce nepřesný, takže Meslier mohl zůstat v klidu.
     
    4
    Balón se znovu pomalu došoural do vápna Fulhamu, takže Rodák ve spolupráci se stopery rozehrává na pravou stranu k lajně.
     
    5
    Vhazují fotbalisté Leedsu, ti kombinaci před vlastní svatyní nevyřešili dobře a Onomah se dral k zakončení. Míč před ním na poslední chvíli odkopl Shackelton.
     
    6
    V úvodních minutách jsou domácí aktivnějším celkem, nyní poslali přes stopery míč na opačnou lajnu a jdou rychle kupředu středem hřiště.
     
    7
    Byl to znovu Muniz, kdo zakončoval akci Fulhamu, když rychle prošel přes bránícího obránce a přes dalšího střílel asi pět metrů před vápnem. Meslier jeho pokus vyrazil před sebe a následně schoval míč do náruče.
     
    7
    Meslier nyní ještě po dobré šanci Fulhamu naznačoval svým stoperům, že je potřebuje mít blíž u sebe, nyní už ale hráči Leedsu opět rozehrávají.
     
    8
    Nyní musel na zem také slovenský gólman Rodák. Prudký střílený pas z pravé strany šel kolmo do jeho vápna a on ho tak musel rychle lapit před dobíhajícím Robertsem.
     
    9
    Pávi si posílají míč na vlastní polovině hřiště, po nepovedeném výpadu po levé lajně však budou vhazovat jejich soupeři.
     
    10
    Tak tohle byla dosud největší šance United! Hráči Fulhamu špatně rozehráli a a ke střele z pravé strany vápna se dostal opět Roberts, Rodák jeho ránu sice vyrazil k dalšímu hráči Leedsu, ten však ideálně netrefil nohou míč a bránu slovenského gólmana tak neohrozil.
     
    11
    Je tu další výpad United po levé straně, prudký pas Shackeltona však mířil jen mezi obránce Fulhamu, kteří balón snadno ukořistili.
     
    12
    Chataři vhazují u levé lajny, jejich kombinace je ale s míčem u nohy do šestnáctky Leedsu nedostala, přesto mají balón rychle zpět na kopačkách.
     
    13
    Sudí Robinson nyní nepískal po souboji u pravé lajny na polovině Leedsu, který ale neproměnil svůj výpad po tomto křídle v nic jiného, než další přifilmovaný pád, který rozhodčí neodpískal. Rodrigo se bude muset snažit mnohem víc.
     
    14
    Fulham se nyní dostal k zakončení, které vyslal na bránu Leedsu Quina, jenž našel míč před sebou asi deset metrů před vápnem a ihned vystřelil. Brankář Meslier byl pozorný.
     
    15
    Po střetu Quiny s Jamesem mají míč v držení United, kteří ale při rozehrávce nebyli přesní. Napadající soupeř toho ale využít nedokázal.
     
    16
    Prudký vysoký míč kupředu nyní poslali fotbalisté Leedsu a Firpo cpal z levé strany míč do šestnáctky Fulhamu. Obrana domácích ale zafungovala na jedničku.
     
    17
    Onomah se u pravé lajny zbavil šikovným zpětným obloučkem dvou napadajících soupeřů. Leeds však přesto míč brzy získal do svého držení.
     
    18
    Christie musel nyní zahrát na jistotu proti napadajícím soupeřům, když uklidil míč za brankovou čáru. Leeds tak bude disponovat prvním rohovým kopem.
     
    19
    Roberts se po centru od levého rohového praporku snažil na hraně malého vápna prosadit do zakončení, ale přesila obránců byla nad jeho síly.
     
    19
    Vzápětí druhý roh pro United, Hector si nyní nebyl jistý situací za svými zády v šestnáctce Fulhamu, pročež raději míč uklidil za lajnu.
     
    20
    Pávi mají secvičený i signál nakrátko, který se nyní vyplatil, téměř na penaltovém puntíku zakončoval akci Roberts, jeho rána však k Rodákovi neprošla, Hector ji skvěle zablokoval.
     
    21
    Další vysoký míč míří na levou stranu poloviny Fulhamu, kam se hnal James, ten sice stihl vrátit míč na osu hřiště, ale rána Rodriga z dvaceti metrů nestojí za popisování.
     
    22
    Blíží se nám polovina první půle, United posílají další vysoký míč za obranu Fulhamu. Domácí defenzivě tyhle balony zatím dělaly potíže, nyní jej ale zvládla na výbornou.
     
    23
    Fulham se sune kupředu po ose hřiště, následně je hra stržena k levé lajně, centr Kebana do šestnáctky United ale našel jen hlavu prvního bránícího hráče.
     
    24
    Rychlá rozehrávka středem hřiště nyní Chatařům nevyšla, následně se ale k míči dostávají znovu a tentokrát s ním nechtějí naložit tak zbrkle.
     
    24
    Kebano nyní ve středu pole přišlápl nohu Shackeltonovi a sudí Robinson okamžitě duje do píšťalky a vysílá jasný vzkaz. Příště to bude za kartu.
     
    25
    Hráči Fulhamu vhazují na pravé straně u vlastní šestnáctky, po hlavičkovém souboji, ve kterém Muniz neuspěl, získává merunu Leeds.
     
    26
    Firpo nyní na levé straně dobře zakombinoval s Jamesem, který vracel na hranici malého vápna Robertsovi, který se ale do zakončení neprosadil. Leeds však má třetí roh.
     
    27
    Ani tento rohový kop neznamenal pro branku Rodáka žádné nebezpečí, jeho obrana poslala centrovaný míč ihned do bezpečného prostoru.
     
    28
    Po úvodním lehkém náporu Fulhamu přebírají otěže utkání United, kteří jsou nyní často na půli protivníka s balónem na kopačkách.
     
    28
    Meslier rozehrává ve spolupráci se stopery. Jejich postup není rozhodně nijak hektický. Obránci si mezi sebou vyměňují mičudu a snaží se najít skulinku v obranném postavení Fulhamu.
     
    29
    Dva centry z pravé strany nyní přiletěly do vápna Leedsu, ani jeden z nich však neznamenal problém pro Mesliera.
     
    30
    Na trávníku ale nyní zůstává delší dobu sedět jeden z borců United, k němuž jsou povolání lékaři. To vypadá na problém s kotníkem pravé nohy.
     
    30
    Vypadá to, že se bude muset střídat, postíženým je Dallas, který už také opouští hrací plochu a zatím jde za postranní čáru. Uvidíme, zda se ještě dokáže do zápasu vrátit.
     
    31
    Dallas je u postranní lajny připraven a brankář Meslier rozehrává nakrátko, snad i proto, aby poskytl sudímu čas a pustil jeho obránce do hry.
     
    32
    Hráči United mají míč na svých kopačkách, nyní s ním však po pravé straně nijak daleko nepostoupili a vrací jej opět k Meslierovi.
     
    33
    Nyní už se zajímavější situace na pravé straně urodila, Rodrigo měl dostatečně rychlé nohy na to, aby se zbavil svých strážců. Jeho centr ale do bezpečí odvrátil Hector.
     
    34
    Fotbalisté Leedsu dál postupují kupředu, přičemž je teď lehce zbrzdil Bryan, který fauloval Cresswella. United se dál drží na míči.
     
    35
    Po faulu United nyní rozehrává Christie. Jeho nákop od pravé lajny šel na protilehlou stranu trávníku, kde jej pohodlně sebrala obrana Leedsu.
     
    35
    Pávům se povedlo propracovat po pravé straně až k šestnáctce soupeře. Do ní už ale proniknout nedokázali.
     
    36
    Nyní už ale ano! Po krásné prostrkávačce Klicha měl obrovskou šanci na levé straně vápna Rodrigo! Rána mu však ideálně nesedla a proskákala jen vedle první tyče svatyně Rodáka!
    36. Klich s Rodrigem rozebrali domácí obranu. Druhý jmenovaný však střílel vedle přední tyče.
     
    37
    Na druhé straně se k ráně z dobrých pětadvaceti metrů odhodlal Onomah. Meslier jeho ránu dokázal vyrazit před sebe.
     
    38
    United kombinují na své polovině, atmosféra na Craven Cottage je doslova elektrizující, Leeds postupuje po pravé straně kupředu.
     
    39
    A byla z toho další zajímavá situace, kdy se do šestnáctky Fulhamu na pravé straně protlačil Roberts a bráněn dvěma beky zvládl v pádu zakončit, leč nepřesně. Následně se ještě domáhal pohledem k Robinsonovi penalty. Marně.
     
    40
    Teď se ale píská a bude to standardní situace ze zatraceně nebezpečné pozice. Bryan sejmul těsně před vápnem na pravé straně Summervilla a může být rád, že nevidí kartu, protože tohle byl zákrok jako z hokeje.
     
    41
    Rodrigo si postavil balón na nesmírně nebezpečném místě, sudí ještě sprejem označuje postavení zdi. Nyní už dává povel a je tu tvrdá rána Rodriga na zadní tyč! Parádní zákrok slovenského brankáře Rodáka, který s obrovskými problémy dokázal vyrazit míč před sebe!
     
    42
    Fotbalisté Leedsu jsou znovu v držení míče a kombinují na vlastní polovině. Na zemi se po souboji s protihráčem svíjí Firpo, ale sudí píská na druhé straně...
     
    43
    Phillips poslal k zemi Christieho a Fulham bude mít standardku z totožného místa, ze kterého před malou chvilkou zahrávali standardku United.
     
    44
    U míče už stojí dvojice hráčů Fulhamu, jsou to Kebano a Knockaert. První jmenovaný nakonec vyslal tvrdou utaženou ránu na pravou tyč, kde se skvělým zákrokem zaskvěl Meslier, jenž vyrazil merunu mimo prostor svých tyčí!
    44. Kebanovu střelu z přímého kopu bravurně zlikvidoval hostující Meslier.
     
    45
    Do dalšího zakončení se po rychlé akci Chatařů dostal Onomah, tentokrát zákrok Mesliera nebyl tak těžký. Brankář Leedsu míč pohodlně chytil.
     
    45+1
    A další standardka ze zajímavé pozice po zákroku Christieho na Jamese. United budou mít možnost otevřít skóre v samém závěru poločasu. Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Dallas poslal zajímavý centr na zadní tyč, tam ale byla přesila bránících hráčů, kteří dokázali dostat balon do bezpečných míst.
     
    45+2
    Útočný faul v posledních vteřinách první půle umožním fotbalistům Fulhamu uklidnit hru. Domácí mohou rozehrávat od své šestnáctky, vykopávat bude brankář Rodák.
     
    45+2
    Míč akorát přeskákal hřiště do náruče druhého gólmana, kterým je na této straně Meslier, po jeho zásahu první poločas skončil.
     
    Máme za sebou první polovinu bezbrankového, leč ne nezajímavého poločasu souboje Chatařů s Pávy. Oba celky si zvládly vypracovat několik zajímavých situací. Převahu na míči mají sice bezesporu United, ale na velké šance je utkání zatím poměrně vyrovnané. Domnívám se, že druhá půle nám nabídne neméně záživnou podívanou, která určitě bude stát za sledování.
     
    Statistiky 1. poločasu z pohledu domácích

    Držení míče: 37%:63%
    Střely: 7:8
    Střely na bránu: 5:3
    Rohové kopy: 0:3
    Fauly: 9:3
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    Jsem zpátky na Craven Cottage, kde oba celky nastupují na trávník, aby zahájily druhý poločas.
     
    Trenér Silva ještě něco probírá s jedním ze svých asistentů. I on už však peláší na lavičku, aby mohl být druhý poločas zahájen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sudí Robinson zahajuje druhý poločas. Hráči Fulhamu hned dostávají možnost vhazovat na levé straně v poměrně zajímavé situaci, míč si bere Christie.
     
    47
    Rodrigo se hnal po levé straně do vápna soupeře, kde už mohl zakončovat, jenž se mu v poslední možný moment vrhl pod nohy Hector a jeho zakončení srazil na roh! Parádní sprinterský a obranný výkon beka Fulhamu!
     
    48
    Rohový kop z levé strany nepředstavoval pro bránu Chatařů žádnou větší potíž. Defenzíva domácího celku ho dostala okamžitě do bezpečného prostoru.
     
    49
    Mawson se nyní z pozice beka vydal kupředu a přešel několik soupeřů, následně se po centru z levé strany dostal k hlavičce Muniz, ale v záklonu zakončoval dost nepřesně.
     
    50
    Fotbalisté domácích jsou na začátku druhé půle aktivní, ale jejich snaha zatím vyznívá vniveč. Po výpadu po pravém kraji bude Meslier vykopávat.
     
    51
    Tohle byl krásný ťukec, který před vápnem United předvedli domácí, Muniz se ale do něj nestihl včas zapojit a balon mu utekl ke stoperům Leedsu.
     
    51
    Dlouhou dobu mají Chataři míč na kopačkách. Až nyní zapracoval směrem dozadu na jedničku Dallas, jenž nechal míč odplout do zámezí před napadajícím Knockaertem.
     
    52
    Po souboji ve středu hřiště je pískán faul Firpovi, jenž poslal k zemi Knockaerta. Fulham tak může rozehrávat na polovině hřiště.
     
    53
    Rodák rozehrává ve spolupráci se stopery postupný útok. Na zemi se ale ocitá stoper Dallas, kterého zezadu při hlavičkovém souboji sestřelil Muniz. Na hřišti jsou lékaři.
     
    54
    Doktoři zkontrolovali obránci Leedsu čelist a vidění a vypadá to, že Dallas bude schopen pokračovat. Přesto se chystá střídání, uvidíme, kdo půjde do hry.
     
    55
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Roberts, přichází Forshaw.
     
    56
    Na hřišti se mezitím krom několika lehčích nedovolených zákroků a nepřesných kombinací moc neudálo. Hráči Fulhamu mají standardku u půlící čáry.
     
    57
    Rychlý kontr po pravé straně Leedsu táhl Summerville, jenž si nejprve obhodil beka a dobře přihrál, jenže jeho spoluhráči se s míčem nikam nedostali. Balon se k němu však vrátil, a tak přišel ještě jeden centr, který si však pohlídal Hector.
     
    58
    Několikrát se nyní fotbalisté Leedsu motali ve vápně, ale k zakončení se neprobojovali, Rodák vykopává od své svatyně za mohutného skandování domácích příznivců.
     
    59
    Na hřišti leží Kebano u levé lajny a drží se za kotník, který zřejmě při souboji nakopl Phillips. Sudí ale tento zákrok přehlédl.
     
    60
    K autovému vhazování ze zajímavé pozice se nyní propracovali fotbalisté Leedsu. To si následně zopakují a pak ještě jednou. Obrana Fulhamu je dobře postavená.
     
    61
    Stále se o merunu bojuje u pravé lajny na půli Chatařů. Ti se nakonec hracího předmětu zmocnili a přenášejí jej na protější stranu, kde ale Hector ideálně nezpracoval.
     
    61
    United jdou kupředu středem hřiště. V krkolomné pozici sice James nedokázal včas přihrát, kombinace ale i nadále pokračovala po parádní práci Klicha. Do zakončení ale své spoluhráče nakonec nedostal i přes pěkný centr, jenž vyslal.
     
    62
    Meslier odkopával míč od své svatyně nepříliš dobře, takže jeho beci nyní museli odehrávat merunu se soupeři doslova za krkem. Vše nakonec řeší útočný faul Reeda.
     
    63
    Pávi se drží na balonu ve středu hřiště, nyní si jej na pravé straně snažili rychle narazit, ale myšlenka byla rychlejší než nohy Dallase.
     
    64
    Rodák tak rozehrává od své branky nakrátko. Postupný útok jeho spoluhráčů už vypadal poměrně dobře, ale Robinson nakonec odpískal útočný faul Onomahovi, jenž lehce strčil do jednoho ze soupeřů a teď se hodně zlobí.
     
    65
    Fulham drží merunu pod kontrolou a snaží se dostat kupředu na ose hřiště. Přihrávka Mawsona ale nebyla přesná, a tak může být rád, že Summervillovi míč utekl do zámezí.
     
    66
    Hodně husto je ve středu hřiště, kde sudí Robinson píská faul i zatím jedinému novému hráči na hřišti, Forshawovi.
     
    66
    Nebezpečná zpětná přihrávka na brankáře Mesliera, který si na malém vápně musel zpracovat merunu někde u kolen. Zpracování i odkop ale zvládl, byť jistě ne na výbornou.
     
    67
    Je tu první žlutá karta utkání. Vidí ji Summerville za zákrok u levé lajny. Odtud budou nyní hráči Fulhamu zahrávat zajímavou standardku.
     
    68
    A zajímavá opravdu byla! Neskutečně daleký centr na zadní tyč přetavil v tvrdou hlavičku Muniz a jeho pokus šel jen těsně nad břevno svatyně Leedsu.
     
    69
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Klich, přichází Gelhardt.
     
    70
    Rodák nyní musel rychle odehrát míč před napadajícími hráči soupeře, což se mu povedlo. Na druhé straně může v poklidu rozehrát jeho protějšek Meslier.
     
    71
    Fotbalisté Leedsu nebyli precizní ve své kombinaci ve středu hřiště. Rodrigo následně poslal k zemi Onomaha a sudí píská.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Quina, přichází De Cordova-Reid.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Knockaert, přichází Cavaleiro.
     
    72
    Oba celky tak mají už dvě vyčerpaná střídání. Na hřišti poslal Firpo hlavou míč Meslierovi, který ho chytil a nyní bude vyhazovat.
     
    73
    Hector se snažil vysunout nově příchozího Cavaleira, který se však ocitl v ofsajdu, čehož si pozorný lajnový sudí všiml.
     
    73
    Chystá se další střídání, na hřišti se obrana Fulhamu, konkrétně Hector, musela popasovat se špatně vhozeným autem. Vše vyřešil rychlý odkop do zámezí.
     
    74
    Meslier vyběhl před své vápno, aby pomohl svým stoperům s rozehrávkou, která ve druhém poločase poněkud vázna a obrana Fulhamu je dobře postavená.
     
    75
    Na druhé straně si zahraje také Rodák, jehož výkop šel hodně daleko. Za zákrok na půli soupeře, po němž se neudělovala karta, se hodně zlobil trenér Leedsu Bielsa, jenž vidí žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Summerville, přichází McKinstry.
     
    76
    Na trávníku se mezitím vydal kupředu Onomah, jenž napřáhl asi pět metrů před vápnem k tvrdé ráně, kterou Meslier parádním zákrokem vytěsnil rukou nad své břevno!
     
    77
    Fulham začíná na svého soupeře tlačit, kupředu se nyní vydal i obránce Hector. Po jeho hlavičkovém souboji mají domácí k dispozici rohový kop.
     
    78
    Rohový kop v podání hráčů Fulhamu šel z levé strany na zadní tyč, nakonec ale mířil až hodně za ní. Onomah v osobním souboji na hraně šestnáctky neuspěl, a tak je branka Leedsu v bezpečí.
     
    79
    Hráči Fulhamu jsou teď jako polití živou vodou a spěchají napadat každou rozehrávku Leedsu. Ke klíčové chybě ale obranu soupeře zatím nedonutili.
     
    80
    Dobře směrem dozadu nyní zapracoval nový muž na trávníku v barvách Leedsu, McKinstry. Ten poslal hlavou míč do zámezí a zastavil tak útok Fulhamu.
     
    81
    Domácí musí znovu začít od své svatyně, brankář Rodák si staví míč k rozehrávce a posílá jej na levou stranu hřiště, kde jeho spoluhráči prohráli druhý hlavičkový souboj a kupředu tak může soupeř, konkrétně Forshaw.
     
    82
    Ránu z dobrých třiceti metrů nyní vyslal Rodrigo. Pokus však byl zblokován. Svalové problémy má naopak Reed. Mawson toho využil a odběhl na střídačku, kde konzultuje situaci s trenérem Silvou.
     
    83
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Reed, přichází Adarabioyo.
     
    84
    Rodák vykopává daleko od své klece, jeho spoluhráči se nyní dokázali prodrat s míčem až do šestnáctky soupeře, tam ale chybí od Bryana finální přihrávka.
     
    85
    Po útočném faulu hráči Leedsu poměrně v poklidu rozehrávají. Vysoký míč až na hranici šestnáctky si však obrana Fulhamu pohlídala.
     
    85
    Shackleton se nyní rychlou narážečkou zbavil osobního strážce a už nabíhal na centrovaný balon do vápna soupeře. Ten byl však o trochu delší, než potřeboval.
     
    86
    Znovu a znovu se dnes Muniz může chlubit tím, že dokáže uspět v hlavičkových soubojích s obranou Leedsu. Namířit však svůj pokus mezi tři tyče mu činí potíže. Stejně tak nyní po centru z levé strany.
     
    87
    Obrana Leedsu drží míč na své polovině a hlavně na svých kopačkách. Závěr základní hrací doby se nezadržitelně blíží a každá chybička by teď mohla být pohromou.
     
    87
    Polovina stadionu řvala na Hectora, aby zakončoval z pozice asi deset metrů před vápnem soupeře. On se však rozhodl přihrát a jeho tým získal rohový kop.
     
    88
    Sudí Robinson ještě jde uklidňovat situaci ve vápně, kde je nespokojený brankář Meslier. Roh byl následně zahrán nakrátko, pak přišel centr na přední tyč, který však obrana dokázala odvrátit.
     
    89
    Zamyšlená tvář trenéra Fulhamu Silvy naznačuje, že drama vrcholí. Sraženou přihrávku Dallase odměňují domácí fandové potleskem.
     
    90
    Začíná poslední minuta základní hrací doby a brankář Rodák znovu za pověstného křiku svých fandů vykopává. Míč ale brzy padl do vlastnictví fotbalistů Leedsu.
     
    90
    Hráči Fulhamu posílají centr z pravé strany do vápna United. Míč z kopačky Cavaleira ale trefil první bránící hlavu.
     
    90+1
    Sudí Robinson nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. Zakončení z velké dálky, které nyní vyslal Onomah, bylo hodně nepřesné.
     
    90+2
    Gelhardt se ocitá na zemi po souboji s Hectorem. Sudí píská faul a Leeds bude kopat standardku od pravé lajny skoro na půlce hřiště.
     
    90+3
    Přesto z toho byl zajímavý centr na zadní tyč, kde míč zpět před bránu vracel Shackelton. Rodrigovi chyběly dva kroky. Nejspíš byl i tak v ofsajdu.
     
    90+4
    Rodák vykopl míč co nejdál od své klece, kde se po centru z pravé strany dostal k dalšímu zakončení Muniz. Na penaltě ale míč ze vzduchu nedokázal nasměrovat na klec protivníka.
     
    90+5
    Poslední výpad kupředu předvádí fotbalisté Leedsu, sražený centr na levou stranu vápna se snažil přetavit v zakončení Firpo, ale do rány mu lehl Mawson.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Základní hrací doba skončila nerozhodně, o postupujícím tak budou muset rozhodnout pokutové kopy.
     
    Dnešní zápas sleduje 11 299 diváků.
     
    Kapitáni Mawson a Dallas už losují, los vyhrál Mawson, který určuje, na kterou bránu se bude kopat a kdo rozstřel zahájí.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Rodrigo bude kopat první penaltu. Rána šla k pravé tyči, Rodák si sáhl, přesto je míč v síti!
    RODRIGO
     
    1. série
    0:1
    Onomah začne za Fulham. Jeho pokus šel nahoru a trefil pravou spojnici tyče s břevnem! Leeds vede 1:0 po první sérii.
    ONOMAH
     
    2. série
    0:2
    James je dalším střelcem Leedsu. Poslal míč doprostřed brány, gól.
     
    2. série
    1:2
    Cavaleiro musí snížit náskok Leedsu o dvě branky. Pokus šel doprava, trefil brankáře Mesliera a odrazil se do sítě, gól!
    CAVALEIRO
     
    3. série
    1:3
    Phillips jako správný kapitán zakončil chladnokrevně k pravé tyči, gól!
     
    3. série
    2:3
    Kebano nutně potřebuje snížit náskok soupeře. Také vypálil k pravé tyči a trefil – 2:3!
     
    4. série
    2:3
    Dallas prokázal, že je obránce, když napálil míč tvrdě doprostřed brány, Rodák předvedl famózní zákrok a může být srovnáno!
     
    4. série
    2:3
    Jenže to odmítá i obránce na druhé straně! Bryan překopl bránu Leedsu snad o tři metry! Strašná minela!
     
    5. série
    2:3
    To je festival zahozených penalt! Stejně jako Bryan, také Forshaw překopl snad o dva metry!
     
    5. série
    3:3
    Hector musí dát! A dává! Napálil míč po zemi k levé tyči a po pěti penaltách je stav 3:3!
     
    6. série
    3:4
    Teď už je to náhlá smrt! Obránce Firpo bude kopat za Leeds. Jeho pokus šel nechytatelně do levého horního rohu, Rodák bez šance, gól!
     
    6. série
    4:4
    Kapitán Fulhamu Mawson jde na penaltu, musí dát, sudí mu ještě udílí pokyny, Meslier se ho snaží rozhodit. Přízemní rána k pravé tyči byla přesná, srovnáno!
     
    7. série
    4:5
    Gelhardt začíná sedmou sérii a jeho rána do pravého horního rohu byla nekompromisní a přesná! Gól!
     
    7. série
    5:5
    De Cordova-Reid musí srovnat, jinak je konec. Jeho rána do středu brány byla jistá, Meslier šel doleva. Gól.
    De CORDOVA-REID
     
    8. série
    5:6
    Osmá série penaltových kopů začíná, střílí STUART McKINSTRY, rána po zemi k levé tyči byla přesná. Gól!
    MCKINSTRY
     
    8. série
    5:6
    Muniz už tentokrát svou šanci proměnit musí. Jeho rána šla k pravé tyči po zemi, Meslier tam stihl skočit a jeho penaltovou střelu chytil, Muniz tak bude v tomto utkání tím nejzklamanějším hráčem! Leeds postupuje dál!
    MUNIZ
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, je konec! Duel mezi Fulhamem a Leedsem končí po osmi sériích pokutových kopů úspěchem United, kteří postupují do dalšího kola! Nutno říct, že v utkání měli drtivou převahu v držení míče, o moc víc šancí než soupeř si ale vytvořit nedokázali. V penaltách ale byli šťastnější, takže jdou dál. Tu klíčovou zaznamenal Stuart McKinstry. Naopak smolařem utkání se nebojím vyhlásit Rodriga Munize, jenž spálil několik šancí svého týmu už během hry a nakonec neproměnil ani klíčový pokutový kop. Leeds se raduje, Fulham smutní.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 15:12.
    Střely mimo: 7:5.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 18:9.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a přeji krásný zbytek večera. Mějte se pěkně, na počtenou. (23:11:20)

    Petr Šatalík

    Branky:

    Karty:   67. Summerville (LDS), 75. Bielsa (LDS)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Rodrigo (LDS)
    0:1   Onomah (FHM)
    2. série:
    0:2   James (LDS)
    1:2   Cavaleiro (FHM)
    3. série:
    1:3   Phillips (LDS)
    2:3   Kebano (FHM)
    4. série:
    2:3   Dallas (LDS)
    2:3   Bryan (FHM)
    5. série:
    2:3   Forshaw (LDS)
    3:3   Hector (FHM)
    6. série:
    3:4   Firpo (LDS)
    4:4   Mawson (FHM)
    7. série:
    4:5   Gelhardt (LDS)
    5:5   De Cordova-Reid (FHM)
    8. série:
    5:6   McKinstry (LDS)
    5:6   Muniz (FHM)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 15:12. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:9.
    Fulham FC: Rodák – Christie, Hector, Mawson (C), Bryan – Reed (83. Adarabioyo), Onomah, Knockaert (71. Cavaleiro), Quina (71. De Cordova-Reid), Kebano – Muniz.
    Náhradníci: Ashby-Hammond – Fossey, Adarabioyo, O´Neill, De Cordova-Reid, Cavaleiro, Stansfield.

    Leeds United: Meslier – Shackelton, Firpo, Dallas, Cresswell – Phillips (C), Summerville (76. McKinstry), Klich (69. Gelhardt), James, Rodrigo – Roberts (55. Forshaw).
    Náhradníci: Klaesson – Hjelde, Drameh, Forshaw, McKinstry, Gelhardt, Greenwood.

    Rozhodčí: Robinson – Lugg, Fox – Rock

    Diváci: 11 299
    bahis siteleri