Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Riga 2:1 (po pr.) | Kunlun – Chabarovsk 0:2 (kon.)
Petrohrad – Ufa 2:4 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
CSKA Moskva
Čtvrtek 23.09.2021, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Traktor Čeljabinsk a CSKA Moskva.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté CSKA Moskva se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžné druhé pozici západní konference, přičemž se jim povedlo nasbírat čtrnáct bodů. Stejný počet bodů má také vedoucí Dynamo, to má ovšem o dva zápasy méně. CSKA Moskva v letošním ročníku zatím prohrálo pouze dvakrát, v posledních třech případech ovšem pokaždé vyhrálo, i když to hned dvakrát bylo až po řádné hrací době. Letošní druhá porážka je tak stará necelý týden, tehdy CSKA Moskva na domácím stadionu nestačilo na kazašský Barys poměrem 3:6.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Na opačné straně se představí Traktor Čeljabinsk, kterému se vstup do ligového ročníku celkem povedl a zatím z toho je třetí pozice východní konference. Traktor Čeljabinsk dokázal nasbírat sympatických třináct bodů, v posledním kole ovšem přišla na řadu teprve druhá letošní porážka, navíc první v řádné hrací době. Bylo tomu tak na domácím stadionu proti běloruskému Minsku, který si odvezl potupný výsledek poměrem 5:0. Traktor Čeljabinsk tak přišel o poměrně zajímavou sérii neporazitelnosti, tu ovšem v tomto duelu bude moci znovu nastartovat.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CLJ)
    Tomáš Hyka (CLJ)
    Roman Will (CLJ)
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin, Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Kirpičnikov, Karpuchin – Pulkkinen, Byvalcev, Kalinin – Hyka, Sedlák, Těrtyšnyj – V. Abramov, V. A. Tkačov, Osnovin – Fatějev, Kapustin, Gorjunov-Rolgizer – Šolochov.

    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Reideborn) – Svedberg, Dahlbeck, N. Nestěrov, Blažijevskij, Gilmour, Ar. Sergejev, Makarov, Lugovjak – Alexandr Popov, Andronov, Sošnikov – Okulov, Grigorenko, Slepyšev – Wallmark, Guskov, S. Plotnikov – Mingačjov, Sorkin, Kotkov..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval na druhou stranu, kde se k puku dostal Jarullin.
     
    00:33
    První střelecký pokus tohoto zápasu vyprodukoval hostující kapitán Andronov, který vyprášil Willovu lapačku.
     
    01:17
    Vhazovalo se tedy po levici českého brankáře. CSKA uspělo na vhazování a z otočky to zakončením směrem na branku zkoušel Slepyšev.
     
    02:37
    Nahození směřovalo vedle hostující branky, kam se jako první dokázal vrátit zadák Gilmour. Ten rozehrál přes pravé křídlo, kde se ale nacházel Kalinin.
     
    03:11
    Pulkkinen se bekhendem pokoušel předat do tandemu na Byvalceva, který měl daleko k puku. S ním si posléze zahrál také český brankář Roman Will.
     
    04:28
    Na levém křídle převzal nahrávku domácí Hyka, který se ovšem nedostal hned přes prvního bránícího hráče. Traktor Čeljabinsk ale protiakci zastavil včas.
     
    05:04
    Na levém křídle měl před sebou celkem dost prostoru hostující Plotnikov, kterého ovšem dojel jeden z protihráčů. Will proti této ráně nemusel zasahovat.
     
    05:31
    Ofsajd moskevského mužstva.
     
    06:10
    Do protiútoku se dostával domácí celek, jenomže Fatejev nastřelil pouze brusle protihráče, od kterých se kotouč odrazil zpět do obranné třetiny.
     
    07:26
    Směrem dozadu se nyní vrátil hostující Popov, kterému se ale nahrávkou o mantinel nepovedlo najít Sošnikova a jednalo se o další zakázané uvolnění.
     
    07:46
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., hákování).
     
    08:41
    Krátce po vhazování se hostujícímu celku povedlo vyhodit na druhou stranu, soupeř se tak musel vracet, jenomže znovu narazil do protihráče.
     
    09:13
    Traktor Čeljabinsk se nastěhoval před Fedotova, avšak ten nakonec nemusel zasahovat. Obránce Dahlbeck rozehrál o levý mantinel na druhou stranu.
     
    10:10
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Traktor Čeljabinsk před malým momentem nevyužil první přesilovku.
     
    11:30
    Po delší době musel zasahovat také domácí brankář Will, který vyrážel pouze před sebe, kde se jako první dokázal zorientovat domácí Karpuchin.
     
    11:57
    CSKA se poměrně dlouhou dobu drží na druhé straně, nyní je to kombinace za brankou.
     
    12:24
    Will nyní zasahoval proti ráně z velké vzdálenosti. Slepyšev se u levého hrazení dostal k odraženému kotouči, jenomže nakonec nevyzrál na protihráče.
     
    13:39
    Nástřelem o mantinel to poté zkoušel domácí Jarullin, který ovšem nedokázal ohrozit branku soupeře. Popov při protiútoku pro změnu nevysunul Sošnikova.
     
    13:57
    Nahození směřovalo do středního pásma, kde to dobře provedl domácí Kulik.
     
    14:00
    Ze druhé vlny se k volnému puku dostal domácí Tělegin, který o kousek minul branku. I další nahození od modré čáry bylo hodně nebezpečné.
     
    14:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jenomže do vedení jde CSKA! Hosté se totiž usadili v pásmu, kde jsme sledovali nástřel od modré čáry, o který se pokoušel Blažijevskij. Jeho ránu navíc dokonale tečovat LUCAS WALLMARK, kterému se tak povedlo zaskočit brankáře. Asistence: Arťom Blažijevskij, Anton Slepyšev.
    14:02 Lucas WALLMARK - 0:1
     
    15:20
    U pravého kruhu se nakonec ke střele z otočky dostal hostující Grigorenko, kterému se nepovedlo trefit branku a soupeř rychle rozehrál směrem kupředu.
     
    16:24
    Po jednom ze soubojů na zemi skončil domácí Byvalcev, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Ani jeden z celků se daleko s pukem nedokázal dostat.
     
    17:21
    Domácí celek to zkoušel přes pravou stranu, kde Tkačjov narazil pouze do hokejky protihráče. Na sebe se to tedy pokoušel vzít Slepyšev, který nezakončil.
     
    17:25
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek krátce po vhazování srovnává krok! CSKA sice uspělo na vhazování, jenomže při rozehrávce přišlo o kotouč. K němu se dostal Byvalcev, který našel lépe postaveného TEEMA PULKKINENA, jenž mířil přesně nad beton. Asistence: Alexej Byvalcev.
    17:25 Teemu PULKKINEN - 1:1
     
    18:37
    Do pásma soupeře se nyní jako první dostal hostující zadák Dahlbeck, který nahazoval směrem do pásma soupeře, kde se nejlépe zorientoval protihráč.
     
    18:51
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Andronov – 2 min., hákování).
     
    19:34
    Druhá tyč Traktoru!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec přinesla dvě branky, po jedné na obou stranách. O tu první se postaral hostující Blažijevskij, o tu druhou pro změnu Pulkkinen. Nesledovali jsme zrovna pohlednou podívanou, přesto byl směrem dopředu o něco aktivnější Traktor, který před inkasovanou brankou sám nastřelil brankovou konstrukci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě vyhazoval na druhou stranu a k puku se dostal také Will.
     
    20:39
    Do útočného pásma poté zavezl kotouč Sedlák, kterému se povedlo na modré čáře najít Piluta.
     
    21:07
    Jarullin napřáhl od modré čáry a jeho rána nakonec trefila beton brankáře. Následně pálil od levého kruhu Pulkkinen, avšak ani on na brankáře nevyzrál.
     
    22:31
    Na druhou stranu se s pukem vydal hostující Grigorenko, který ovšem neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Na druhé straně tak zasahoval Fedotov.
     
    23:10
    Na druhou stranu se jednoduchým způsobem dostal Byvalcev, který to zkoušel nahrávkou pod sebe na Pulkkinena, kterého si ale pohlídal Dahlbeck.
     
    24:03
    Domácí Těrtyšnyj si sjel do mezikruží, odkud vyslal nesmírně nebezpečnou střelu, se kterou si brankář Fedotov dokázal poradit a jeho celek rychle přesunul hru.
     
    25:23
    Tkačov propasíroval nahrávku k modré čáře na Abramova, kterému se nepovedlo udržet útočné pásmo, avšak moskevský celek nic moc nevymyslel.
     
    25:47
    O icing se nejednalo, v rychlostním souboji se dokázal prosadit Popov, který spolupracuje se Sošnikovem.
     
    26:17
    Následuje komerční přestávka.
     
    27:26
    S pukem si nyní zahrál také hostující brankář Fedotov, kterému se povedlo rozehrát na hokejku Gilmoura, jehož prudká nahrávka nenašla kolegu Wallmarka.
     
    27:47
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde poprvé v utkání do vedení! VLADIMIR TKAČOV to nejprve zkoušel nahrávkou před branku, jenomže kotouč se mu odrazil zpět na hokejku a jemu samotnému zbývalo pouze přehodit beton hostujícího brankáře. Asistence: Nick Bailen.
    27:47 Vladimir A. Tkačov - 2:1
     
    28:05
    Po vhazování to od modré čáry zkoušel hostující Blažijevskij, který trefil pouze pozorného brankáře. Traktor Čeljabinsk z následného protiútoku nezakončil.
     
    28:30
    Do menších problémů se nyní dostal domácí Karpuchin, kterému se povedlo dostat touš do bezpečí.
     
    29:40
    CSKA Moskva se nyní nastěhovalo před branku soupeře, jenomže jsme se zakončení nedočkali a k volnému kotouči se tak dostal domácí Pulkkinen.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím nabídla tři branky. O tu poslední se před malým momentem postaral domácí Tkačov.
     
    31:22
    Domácí celek se znovu dostal k náporu a podél pravého hrazení se vydal vpřed Sedlák, kterému se nakonec povedlo přesně oslovit spoluhráče Kalinina.
     
    32:03
    Guškov se sice dostal za záda protihráče, jenomže puk byl daleko od něj. Jako první se k němu dostal Kalinin, který místo nahrávky na Pulkkinena nahazoval.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Tachir Mingačjov – 2 min., podrážení).
     
    33:33
    Hostující obrana nyní nevěnovala pozornost domácímu Osnovinovi, kterému se rána nepovedla a puk tak směřoval úplně mimo dosah Fedotova.
     
    33:42
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Andronov – 2 min., krosček).
     
    34:37
    Traktor se pochopitelně usadil v pásmu soupeře, kde jsme sledovali závar před brankářem Fedotovem, který neskončil pukem v hostující brance.
     
    35:10
    Na druhou stranu se dostával Pulkkinen, který spolupracoval s vedle postaveným Bailenem. Hezká souhra domácích nakonec přinesla zakončení vedle.
     
    36:07
    Před malým momentem pro změnu hned dvakrát zakončoval domácí Jarullin, kterému se ani jednou nepovedlo vyzrát na Fedotova a hosté jsou v pěti.
     
    37:25
    Fatejev si obhodil protihráče a poté spíše nahazoval kotouč na branku soupeře, kde si brankář Fedotov připsal další velice jistý zákrok lapačkou.
     
    38:10
    Po delší době musel zasahovat také český brankář Will, kterému se povedlo zlikvidovat zakončení od Popova. Vhazovat se bude v pásmu Traktoru Čeljabinsk.
     
    39:23
    Domácí se znovu usadili v pásmu soupeře, jenomže špatná přihrávka je vyhnala a o rozehrávku se nyní stará Sergejev.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se postaral Traktor. Domácím se tak povedlo překlopit výsledek ve svůj prospěch. Traktor si dokonce zahrál dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru pět na tři, kterou ovšem nevyužil a bude se modlit, aby na to ještě nedoplatil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do svého obranného pásma, odkud rozehrával křížem Jarullin.
     
    40:40
    Sledovali jsme přetahovanou za brankou CSKA, ve které se povedlo uspět Dahlbeckovi.
     
    41:14
    Směrem dozadu se nyní dokázal vrátit domácí Sedlák, kterému se posléze povedlo přesně rozehrát na hokejku Tělegina, jenž ale nerozehrál zrovna přesně.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Jevgenij Kulik – 2 min., hákování).
     
    42:31
    Hostující celek se musel znovu bránit a zajímavou střeleckou pozici měl Sedlák, který mířil pouze doprostřed branky, což byla snadná práce pro Fedotova.
     
    43:14
    U pravého kruhu se k pořádně dělovce dostal hostující Sošnikov, který trefil pouze brankáře. Traktor Čeljabinsk se dostal pod tlak, avšak znovu vyhodil pryč.
     
    44:20
    Sošnikov to znovu vzal na sebe, jenomže ani v tomto případě se mu nepovedlo prostřelit Willa. Ten navíc pravým ramenem zakročil i proti Andronovovi.
     
    45:27
    Z velkého úhlu to poté zkoušel domácí Tkačov, kterému se povedlo vystřelit přímo doprostřed branky. Fedotov si připsal poměrně jednoduchý zákrok.
     
    46:09
    Na zadní tyči se po odraženém puku natahoval domácí Abramov, který nakonec nedosáhl. U modré čáry měl hodně prostoru Kulik, který pálil vedle branky.
     
    47:21
    Po komerční přestávce se CSKA na krátký časový úsek dostalo do pásma soupeře, kde ovšem nic nevymyslelo a oba celky tak dokázaly rychle vystřídat.
     
    48:03
    Nejednalo se o zakázané uvolnění a obránce Gilmour tak musel hrát s pukem. Traktor Čeljabinsk skvěle napadal, a nakonec donutil Fedotova k zákroku.
     
    49:13
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Teemu Pulkkinen – 2 min., sekání).
     
    49:24
    Na druhou stranu se vydal také obránce Kulik, který posléze pouze nahazoval podél hrazení. Tam se totiž nacházel Osnovin, který se ke střele nedostal.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Traktor Čeljabinsk stále vede o jednu branku a soupeře prakticky nepouští do šancí.
     
    50:11
    Domácí celek se v oslabení dostal do zajímavého přečíslené, které nabídlo pouze střelu vedle.
     
    51:03
    Will si poradil se střelou od modré čáry, přičemž puk nechal mezi betony. O dorážku se staral Sošnikov, který pouze píchl do betonu brankáře.
     
    52:17
    Traktoru se povedlo přečkat také další přesilovou hru soupeře. Po jejím skončení od pravého kruhu tvrdě zakončoval Popov, který ale vůbec netrefil branku.
     
    53:30
    CSKA Moskva si dalo záležet na rozehrávce, jenomže tak k ničemu nebezpečnému nakonec nevedla a směrem kupředu se tak dostával domácí Kalinin.
     
    54:17
    Do palebné pozice si poté sjel hostující Blažijevskij, který to záměrně zkoušel pod břevno, jenomže Will vyjel a připsal si tak další úspěšný zákrok.
     
    55:30
    Za nahozeným kotoučem se poté jako první dostal obránce Svedberg, kterému se nepovedlo rozehrát a střílenou nabídkou to proto zkoušel domácí Pulkkinen.
     
    56:13
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Guskov, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo a domácím se povedlo odehrát kotouč na druhou stranu.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lawrence Pilut – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Sošnikov – 2 min., krosček).
     
    57:20
    Puk opět zamířil do pásma CSKA, kde nebyl daleko od rozhodující branky Sedlák, který ovšem před prázdnou brankou úplně promáchl.
     
    58:17
    Hosté se konečně dokázali usadit na druhé straně, kde momentálně sledujeme kombinaci, která ale nepřináší vůbec nic zajímavého.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:10
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čeljabinsku, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Domácímu celku se nakonec povedlo udržet jednobrankové vedení ze druhé třetiny. V poslední periodě si CSKA Moskva zahrálo několik přesilových her, jenomže podruhé to k překonání Willa nevedlo. Český brankář předvedl skvělý výkon a svému celku pomohl k vítězství.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    29:34
    Zásahy brankářů: 35:27
    Vyhraná vhazování: 17:29
    Hity: 14:12
    Trestné minuty: 6:10
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CLJ) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:15
    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:45
    Roman Will (CLJ)- 1OG, odchytal 60:00, 34 zákroků (18:12:59)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 18. Pulkkinen, 28. V. A. Tkačov (Bailen) – 15. Wallmark (Blažijevskij, Slepyšev)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin (A), Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Kirpičnikov, Karpuchin – Pulkkinen, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Těrtyšnyj – V. Abramov, V. A. Tkačov, Osnovin – Fatějev, Kapustin, Gorjunov-Rolgizer – Šolochov.
    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Reideborn) – Svedberg (A), Dahlbeck, N. Nestěrov (A), Blažijevskij, Gilmour, Ar. Sergejev, Makarov, Lugovjak – Alexandr Popov, Andronov (C), Sošnikov – Okulov, Grigorenko, Slepyšev – Wallmark, Guskov, S. Plotnikov – Mingačjov, Sorkin, Kotkov.

    Rozhodčí: Ščenjov, Judakov – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 3000
    bahis siteleri