Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Riga 2:1 (po pr.) | Kunlun – Chabarovsk 0:2 (kon.)
Petrohrad – Ufa 2:4 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
HK Soči
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 23.09.2021, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen z KHL zase někdy na počtenou! (21:01:58)
     
    Rozjeté Dynamo Moskva nepoznalo přemožitele ani v osmém utkání

    Favorizovaného Dynama se přitom hokejisté Soči nezalekli a s dosud neporaženým týmem hráli v první části bez gólů. Důležitou roli sehrálo i ubráněné oslabení, které na konci třetiny vystřídala přesilovka.

    Zatímco v první třetině byl Vadim Šipačov neviditelný, v té druhé pomohl otevčít skóre. Lídr produktivity KHL se šikovně proháčkoval mezi kruhy, odkud vystřelil. Před Hellbergem se do střely obětavě položil Vladislav Valencov a vyrazil puk před sebe, dorážející Andrej Pribylskij ho pak nechytatelně zavěsil pod břevno. Na tuto trefu 20letý obránce jen tak nezapomene, protože byla jeho první trefou v KHL!

    V poslední tercii se skóre měnilo třikrát a vždy ve prospěch Dynama. Nejprve zvýšil další dvacátník Vladislav Michajlov, jenž přijal z pravé strany přihrávku od Fisenka a brankáře Hellberga překonal bekhendem. Stav 0:2 z pohledu domácího týmu vydržel až do závěrečných minut, kdy Eric O'Dell a Dmitrij Raševskij postupně zatloukli do rakve Soči třetí a čtvrtý hřebíček.
     
    Utkání přímo na stadionu sledovalo 2 354 diváků.
     
    Střely na branku: 28:27 (9:10, 11:11, 8:6).
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Vasilij Glotov se pustil do odvážného souboje s dvojnásobnou přesilou. A jak se záhy ukázalo, ukousl si příliš velké sousto.
    57:52 Dmitrij RAŠEVSKIJ - 0:4
     
    57:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskvané zatloukli do rakve Soči čtvrtý hřebíček! DMITRIJ RAŠEVSKIJ převzal přihrávku před vrcholem levého kruhu a neváhal vkročit do něj. Před couvajícím Valencovem pak vystřelil na zadní tyč kolem Hellbergovy lapačky. Totální rozklad defenzivy Soči v závěru utkání. Asistence: Alexandr Petunin.
    57:13 Eric O'DELL - 0:3
     
    57:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! V přesilovce čtyři na tři Vjačeslav Vojnov přenesl hru na pravý kruh. Vadim Šipačov z něj po chvíli našel před bránou špatně pokrytého ERICA O'DELLA a ten zblízka nedal Hellbergovi šanci. Asistence: Vadim Šipačov a Vjačeslav Vojnov.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Rob Klinkhammer – 2 min., podrážení).
     
    56:30
    Dvojice hráčů tak tak uhasila obrovský průšvih! Ve hře bylo dokonce i trestné střílení, k němu se však sudí nakonec nepřiklonili.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Peťkov – 2 min., podrážení).
     
    56:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Točickij – 2 min., hákování).
     
    56:16
    Na rozdíl od něj měl práci Alexandr Jerjomenko. Připravil mu ji Nikita Kamalov, ale ani on recept na moskevského brankáře nenašel.
     
    55:42
    Vadim Šipačov počkal na Stanislava Galijeva, jemuž adresoval přihrávku na střed. Magnus Hellberg se za nepřesnou střelou jenom ohlédl.
     
    54:31
    To bylo ze strany Soči vše, odteď už musí domácí tým útočit do plných.
     
    53:02
    Domácí roztáhli kombinaci po celé šířce pásma. Na konci souhry David Rundblad připravil palebnou pozici Martinu Bakošovi a slovenský forward z vrcholu levého kruhu provětral Jerjomenkovu lapačku.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej Nikonov – 2 min., podrážení).
     
    51:36
    Ou, tohle byla nepříjemná srážka mezi Nikitou Kamalovem a Ivanem Ugumnovem! Domácí hráč, jenž v tu chvíli bránil, si z ní odnesl pořádnou bolístku. Z ledu ale naštěstí odešel pod svých.
     
    50:56
    V akci znovu Magnus Hellberg, vyjetím za svou branku pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    49:32
    První formace Dynama pořádně pozlobila! Vadim Šipačov při rychlé souhře narýsoval kolmici pro Alexandra Petunina, před kterým zívala poloprázdná branka. Zakončující hráč ovšem netrefil puk ideálně a přesunující se Magnus Hellberg tak měl usnadněnou práci.
     
    48:48
    Dynamo Moskva je kompletní.
     
    48:39
    Domácí pronikli do pásma a z pozice pravého beka střílel David Rundblad. Dobře mířenou střelu pod břevno Jerjomenko stopnul lapačkou.
     
    47:09
    První vteřiny ukazují, že to ani tentokrát nebude vůbec snadné. Při kontru totiž sebral puk Michail Fisenko a z úhlu ho nahodil na Hellberga. Po jeho zákroku uvidíme vhazování v obranném pásmu Soči.
     
    46:48
    Nová přesilovka, nová šance na snížení. Jak si s ní hokejisté Soči poradí?
     
    46:48
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Vojnov – 2 min., podrážení).
     
    46:21
    Hosté svým soupeřům nic vážného nepovolili a po návratu O'Della z trestné lavice hrají v plném počtu.
     
    44:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Eric O'Dell – 2 min., podrážení).
    41:57 Vladislav MICHAJLOV - 0:2
     
    41:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Soči prohrává 0:2! Po Andreji Pribylském se prosazuje další dvacátník. Středem najíždějící VLADISLAV MICHAJLOV přijal z pravé strany přihrávku od Fisenka a brankáře Hellberga překonal bekhendem. Připraven dorážet byl ještě Andrej Nikonov, ale nebylo to třeba. Asistence: Michail Fisenko a Jegor Zajcev.
     
    40:14
    Domácí musejí zabrat, nic jiného jim nezbývá. Dobře si je toho vědom i Denis Vicharev, střelou z dálky ale Jerjomenka nepřekvapil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:08.
     
    Na první branku jsme se pořádně načekali. Teprve ve 38. minutě za to vzal do té doby neviditelný Šipačov, po jehož kličkované zakončené zblokovanou střelou dal Andrej Pribylskij svůj premiérový gól v KHL. Dynamo Moskva tak po dvou třetinách vede v Soči nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Střely na branku: 20:21 (9:10, 11:11).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Domácí by ještě do přestávky rádi vyrovnali. Obávám se ale, že už na to nemají dost času.
    37:54 Andrej PRIBYLSKIJ - 0:1
     
    37:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V první třetině byl naprosto neviditelný, teď však pomohl připravit první gól! Vadim Šipačov se šikovně proháčkoval mezi kruhy, odkud vystřelil. Před Hellbergem ležící Vladislav Valencov vyrazil puk před sebe a dorážející ANDREJ PRIBYLSKIJ ho nechytatelně zavěsil pod břevno. Na tuto trefu 20letý obránce nikdy nezapomene, protože je jeho první trefou v KHL! Bez asistence.
     
    37:00
    Dynamo Moskva je kompletní.
     
    36:38
    Jenže z něj se hosté vymanili a dokonce posunuli puk do středního pásma.
     
    35:39
    V pásmu usazeni hokejisté Soči se snaží roztočit obávaný kolotoč, pomoci něhož by soupeřovu defenzivu dostali pod tlak.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Zajcev – 2 min., krosček).
     
    33:16
    Soči je kompletní.
     
    32:54
    Až teď bylo před Hellbergem rušno! Od modré čáry nahodil Andrej An. Mironov a vznikla další nepřehledná skrumáž. Nepřehledná pro fanoušky a hráče, ne tak pro domácího brankáře, jenž měl kotouč celou dobu pod kontrolou.
     
    32:16
    Polovina přesilovky je fuč a hosté stále nic kloudného nevymysleli.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu HK Soči (Viktor Baldajev – 2 min., hrubost).
     
    31:16
    Po Pedanově nahození vznikla před Hellbergem nepřehledná skrumáž. Puk se na chvíli ztratil z dohledu a v pokračující šermovačce se našel právě pod švédským gólmanem. Ten se roztáhl na brankovišti jak široký, tak dlouhý.
     
    30:19
    Nikita Točickij po zpětné přihrávce nepřekonal Jerjomenka. Následný brejk měl jepičí život.
     
    29:31
    Svými dovednostmi se pochlubil i Magnus Hellberg, který proti ráně Vjačeslava Vojnova nastavil svou lapačku. Ukázkový semafor!
     
    28:11
    Vasilij Glotov měl výbornou pozici pro otevření skóre! Domácí hokejista pálil na Jerjomenka z bezprostřední blízkosti, jenže moskevský gólman předvedl fantastický zákrok.
     
    27:23
    Už už si v pravém kruhu šteloval puk Amir Garajev. Se zakončením si to ale poslední chvíli rozmyslel a raději zvolil kombinaci.
     
    26:38
    Hosté se po delší době osmělili. Vadim Šipačov předal kotouč Stanislavu Galijevovi, jehož nadzvednutá střela se třepetá v ochranné síti.
     
    26:07
    A další rána! David Rundblad bezprostředně po buly provětral Jerjomenkovu lapačku.
     
    Střely ve druhé třetině: 4:1.
     
    25:08
    Arťom Nikolajev si ušlapal cestu mezi kruhy, kde tvrdě narazil. Nicméně to byla další z ukázek toho, jak má Soči po změně stran herně navrch.
     
    24:24
    J. C. Lipon si najížděl na přihrávku zpoza branky. Při kontaktu s vracejícím se soupeřem ale spadl na zadek a Alexandr Jerjomenko volný kotouč přikryl.
     
    23:31
    Agilní Soči pokračuje v aktivitě. Na pravém kruhu měl dostatek místa Arťom Nikolajev, jeho ostrá střela prosvištěla kolem přední tyče.
     
    22:04
    Další akce už vypadala lépe. Po úspěšném sólu Pavla Šena se k odraženému puku dostal Nikita Feoktistov a zblízka se ho snažil zamést pod Jerjomenka. Moskevský gólman však přilepil beton k ledu.
     
    21:39
    Přechod přes modrou čáru domácím nevyšel podle představ, je odpískán ofsajd.
     
    21:30
    Dynamo Moskva je kompletní.
     
    20:42
    Kombinace mezi Ruděnkovem a Rundbladem střelu nepřinesla. Stejně dopadly i všechny předchozí akce jejich spoluhráčů.
     
    20:01
    Pokračuje přesilovka Soči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střelecky nejaktivnější byl J. C. Lipon, domácí útočník vyprodukoval hned čtyři střely. Oproti němu výrazně zůstává pozadu Vadim Šipačov, nejproduktivnější hráč KHL na bránu ještě nevystřelil.
     
    Hokejisté Soči se favorizovaného Dynama nezalekli a s dosud neporaženým týmem hrají bez gólů. Důležitou roli sehrálo i ubráněné oslabení, které na konci třetiny vystřídala přesilovka. Z ní budou hráči domácího celku moci udeřit po přestávce, jež skončí přibližně v 19:20.
     
    Střely na branku: 9:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    S tímhle oslabením si hosté nedělali těžkou hlavu a v pohodě ho ubránili. Tedy alespoň v první třetině.
     
    19:30
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Alexandr Petunin – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:30
    Ivan Miščenko udržel na zádech atakujícího Alexandra Petunina a ten při neobratné otočce zasáhl svého soka holí do tváře.
     
    18:11
    Ivan Igumnov se nadechl k samostatné akci. Dvojice obránců se však k němu rychle sjela a hned po překročení modré čáry mu ukradla puk.
     
    17:16
    Po ztrátě Denise Vichareva vznikl další kontr. Do jízdy dostal puk Andrej Pedan a zprava pálil na přední tyč. Tentokrát musel zasahovat Magnus Hellberg, který to zvládl na jedničku.
     
    15:47
    Alexandr Žabrejev v pásmu ztratil puk a vzniklo přečíslení tři na dva, při kterém hokejisté Soči museli rychle zařadit zpátečku.
     
    14:23
    Alexandr Jerjomenko vychytal zblízka zakončujícího soupeře a udržel nerozhodný stav!
     
    12:55
    Soči je kompletní.
     
    12:35
    Domácí opět vyhnali své soupeře z pásma a v tuto chvíli mají situaci plně pod kontrolou.
     
    12:03
    A hosté zatím mají problém proniknout zpět do pásma. Přiložit ruku k dílu musel Vadim Šipačov. Následná přihrávka křížem našla u levé tyče zakončujícího Roba Klinkhammera, proti jehož střele z první se Magnus Hellberg stihl přesunout.
     
    11:04
    Hokejisté Soči se rychle osvobodili.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Peťkov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:49
    David Rundblad zakládá nový útok zpoza vlastní branky, kde ještě čeká na dostřídání kolegů.
     
    10:01
    Gólman Soči spolehlivě pokryl i nahození z neutrální zóny a po zpracování puku rozehrál touš do pole.
     
    09:41
    Práci měl i Magnus Hellberg, výstřelem z pravého kruhu ho zaměstnal Vladislav Jefremov.
     
    09:20
    A tak mohli dopředu zase hráči Soči. Jmenovitě Kirill Peťkov a J. C. Lipon. První z nich se šikovně proháčkoval před branku a nevědomky nabil tomu druhému, jenž hledal díru mezi Jerjomenkovými betony.
     
    08:33
    Na opačné straně hosté dobývali Hellbergovu branku, švédský gólman ve spolupráci s obránci svízelnou situaci ustál.
     
    07:26
    V dlouho nepřerušené hře dostal mezi vrcholy obou kruhů místo Alexandr Žabrejev. Jeho pumelici zneškodnil Alex Jerjomenko vyrážečkou.
     
    05:46
    Rozehrávku Soči se vydal napadat Vladislav Jefremov, jenže bez podpory spoluhráčů to bylo beznadějné.
     
    04:40
    Při novém útoku si vedl lépe Vladislav Michajlov. Hráč moskevského Dynama ohrozil Hellberga nízkou střelou od modré čáry.
     
    03:47
    Vadim Šipačov vnikl do pásma a zkušeně podržel puk v pravém kruhu. Okamžitě byl však zdvojený a proti přesile neměl šanci.
     
    02:17
    Hokejisté Soči kontrovali nahozením Jakse, ale k odraženému puku už se nedostali.
     
    01:08
    Od začátku jsou na tom lépe hosté. Magnus Hellberg si připsal už dva zákroky, ten druhý proti po křídle rozjetému Ericu O'Dellovi.
     
    00:01
    Na buly zkřížili své hole Denis Vicharev a Vadim Šipačov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři zápasu jsou na ledě, na stadionu ještě zazní hymna Ruské federace a můžeme jít na to!
    Hráči moskevského Dynama nastupují na led
     
    Souboj slovenských hokejistů bohužel neuvidíme, neboť Michal Čajkovský stále není svému kouči k dispozici. Těšit se můžeme alespoň na Martina Bakoše, jenž obléká dres Soči.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Ruděnkov (A), Vicharev (C), Bakoš – Lipon, Točickij (A), Peťkov – Šen, Glotov, Feoktistov – Žabrejev, Garajev, Nikolajev – Bakanov.

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (I. Bočarov) – Mironov (A), Vojnov, An. Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, Pedan, Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Nikonov, Fisenko, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin – O. Zajcev.

    Rozhodčí: Birin, Naumov – Antonov, Galimov.
     
    Dobrý podvečer! Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u sledování on-line přenosu z utkání KHL mezi týmy HK Soči a Dynamo Moskva. Rozbruslení začalo, je na čase představit vám jednotlivé formace.
     
    Slovenská stopa

    Martin Bakoš (Soči)
    Michal Čajkovský (Dynamo Moskva)
    Hokejisté Dynama dorazili do Soči
     
    Dynamo Moskva

    Sedm zápasů, sedm výher. Tato úžasná bilance zdobí tým Vladimira Krikunova. Tým, který v loňské sezoně ukončil svou pouť ve čtvrtfinále. Letos chce Dynamo dojít ještě dál a začátek sezony jasně ukazuje, že se s ním na nejvyšších místech musí počítat. Na druhou stranu je pravda, že Moskvané ještě nezměřili síly s těmi největšími adepty na zisk Gagarinova poháru. Soutěž ale mají rozehranou skvěle.

    TOP 3 hráči kanadského bodování
    Vadim Šipačov (RUS) – 16 bodů (8+8)
    Dmitrij Raševskij (RUS) – 9 bodů (5+4)
    Vjačeslav Vojnov (RUS) – 9 bodů (1+8)

    Vadim Šipačov vede produktivitu celé KHL a zároveň je jejím nejlepším střelcem.
     
    HK Soči

    Tým z olympijského města začal sezonu dvěma domácími výhrami. Pak ale jako by na jeho hráče spadla těžká deka, která hokejisty Soči přikrývala šest zápasů. Svěřenci Jevgenije Stavrovského ji konečně odhodili před třemi dny, kdy v zápase o jednom gólu přetlačili Nižněkamsk. Domů se vracejí přesně po týdnu a o motivaci mají postaráno, protože jejich vyzyvatel ještě nepoznal přemožitele.

    TOP 3 hráči kanadského bodování
    Martin Bakoš (SVK) – 5 bodů (2+3)
    Denis Vicharev (RUS) – 5 bodů (2+3)
    Alexandr Žabrejev (RUS) – 5 bodů (2+3)
    Dějištěm utkání se stane Bolšoj dvorec sporta
     
    Soči proti Dynamu Moskva, Martin Bakoš proti Michalu Čajkovskému. To a mnohem více bude k vidění v souboji sedmého a druhého týmu Západní konference. V souboji, který začne ve čtvrtek od 18:30. Nenechte si ho ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 38. Pribylskij, 42. Michajlov (Fisenko, J. Zajcev), 58. O'Dell (Šipačov, Vojnov), 58. Raševskij (Petunin)


    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Ruděnkov (A), Vicharev (C), Bakoš – Lipon, Točickij (A), Peťkov – Šen, Glotov, Feoktistov – Žabrejev, Garajev, Nikolajev – Bakanov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (I. Bočarov) – Mironov (A), Vojnov, An. Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, Pedan, Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Nikonov, Fisenko, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin – O. Zajcev.

    Rozhodčí: Birin, Naumov – Antonov, Galimov

    Diváci: 2 354
    bahis siteleri