NY Rangers – Boston 3:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Columbus – Buffalo 4:5 (0:1 po s.n.)
Carolina – Tampa 3:1 (kon.) | Edmonton – Seattle 6:0 (kon.) | Vegas – Colorado 4:3 (kon.)
San Jose – Los Angeles 3:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Columbus Blue Jackets
4:5 (2:1, 2:0, 0:3 - 0:0)
Buffalo Sabres
Středa 29.09.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Buffalo Sabres vyhrálo v přípravě na nový ročník NHL na ledě Columbusu 5:4 po samostatných nájezdech, byt ještě tři minuty před koncem třetí třetiny prohrávalo 2:4, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (04:57:21)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-5
    Střely na branku: 32-29
    Zásahy gólmanů: 25-28
    Hity: 24-13
    Zblokované střely: 10-18
    Vyhraná buly: 58%-42%
    Vyloučení: 2-4
    Využití: 1-0.
     
    Buffalo bylo dvě třetiny horším týmem. V první části se dvakrát trefil Oliver Bjorkstrand, nejprve z předbrankového prostoru po dobré nahrávce Angleho a poté vymetl v přesilovce pravou šibenici. Buffalo sice záhy snížilo šťastným gólem Arttu Ruotsalainena, ale to bylo ze strany hostí na dlouho všechno.

    Hned na začátku druhé části se totiž trefil z kruhů Vladislav Gavrikov a do vedení 4:1 dostal domácí v závěru druhé části Jake Bean, který jako jediný překonal střídajícího gólmana hostí Tokarského.

    Hned na začátku třetí třetiny sice snížil Michael Mersch, jenž z předbrankového prostoru dostrkal puk za záda Greavese, nicméně Buffalo se dlouho nemohlo docvaknout aspoň na kontaktní branku. Hosty ale nastartovala přesilovka z konce utkání. Tu sice nevyužili, nicméně ještě v početní výhodě zkusili hru bez brankáře a v čase 57:56 snížil parádní střelou z předbrankového prostoru do šibenice německý talent John-Jason Peterka. Za 70 sekund bylo srovnáno, když odražený puk přišel přesně do míst Linuse Weissbacha a ten také zamířil pod horní tyčku.

    V prodloužení mohl rozhodnout Vladislav Gavrikov, ale v samostatném úniku Tokarského nepřekonal a dal tak předzvěst, jak budou vypadat nájezdy. Za domácí totiž brankáře Buffala nepřekonal Bjorkstrand, Roslovic ani Stenlund, takže hostům stačil první úspěšný nájezd Jake Quinna, jenž doslova vykoupal Greavese – 4:5 po samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Jake QUINN - 4:5
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Jediným úspěšným exekutorem nájezdů byl JAKE QUINN, který hned v první sérii vymíchal Jeta Greavese a zasunul puk do sítě. Naopak za domácí neproměnili své nájezdy Bjorkstrand, Roslovic ani Stenlund, jehož pokus zastavila tyčka.
     
    3. série
    0:1
    Ani Kevin Stenlund si na Dustina Tokarského nepřišel. Jeho bekhendové zakončení orazítkovalo tyčku a Buffalo otáčí zápas ke svému prospěchu – 0:1.
     
    2. série
    0:1
    John-Jason Peterka neuspěl střelou mezi betony Greavese, ale Buffalo stále vede – 0:1.
     
    2. série
    0:1
    Jack Roslovic mířil pod horní tyčku, ale přestřelil branku – 0:1.
     
    1. série
    0:1
    Jake Quinn vymíchal Greavese a poté po ledě zametl puk do sítě – 0:1.
     
    1. série
    0:0
    Oliver Bjorkstrand střelou z levé strany zblízka na Tokarskiho nevyzrál a nechal vyniknout jeho vyrážečku.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Prodloužení nepřineslo rozřešení dnešního zápasu. Nejblíže ke gólu byl Vladislav Gavrikov, jenž se po Bjorkstrandově přihrávce řítil sám na Dustina Tokarského. Brankář Buffala si ale na jeho bekhendové zakončení počkal a puk vyrazil. Rozhodne se tak v nájezdech.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:49
    Ačkoliv Vladi Gavrikov před malou chvílí nevyužil velkou šanci, nyní svůj tým zachránil V situaci dva proti jednomu se totiž blýskl zblokovanou přihrávkou Hinostrozy, který hledal na levé straně najíždějícího spoluhráče.
     
    64:07
    Roslovic zkoušel najít střílenou přihrávkou Jamese Malatestu, který ale na puk nedosáhl.
     
    63:32
    Vladislav Gavrikov byl po Bjorkstrandově přistrčení blízko k rozhodnutí. Jel sám na Dustina Tokarského a dlouho naznačoval bekhedové zakončení, které gólman hostí vychytal.
     
    62:51
    John-Jason Peterka je při chuti, zavezl puk do pásma, obkroužil branku a ještě přesně přihrál spoluhráči. Hosté ale vycouvali s pukem do středního pásma blíže ku své brance.
     
    62:06
    V protiútoku neuspěli hráči Buffala a už se zase hraje na druhé straně. Přesně tyto momenty prodloužení tři na tři nabízí.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Bjorkstrand (Angle), 10. Bjorkstrand (Bean, Angle), 21. Gavrikov (Robinson, Bean), 37. Bean (Gavrikov, Stenlund) – 12. Ruotsalainen (Hayden, Fitzgerald), 43. Mersch (MacInnis, Weissbach), 58. Peterka (Weissbach), 60. Weissbach (Hinostroza, Butcher), rozh. náj. Quinn

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bjorkstrand (CBJ)
    0:1   Quinn (BUF)
    2. série:
    0:1   Roslovic (CBJ)
    0:1   Peterka (BUF)
    3. série:
    0:1   Stenlund (CBJ)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (41. Greaves) – Peeke, Bayreuther, Bean, Gavrikov, Berni, Clayton – Angle, Roslovic, Bjorkstrand – Robinson, Kuraly, Meyer – Malatesta, Reynolds, Stenlund – Sikura, Fonstad, Jordan
    Buffalo Sabres: Dell (30. Tokarski) – Bryson, Laaksonen, Butcher, Prow, Davidson, Fitzgerald – Peterka, Cozens, Quinn – Bjork, Girgensons, Hinostroza – Murray, Ruotsalainen, Hayden – Weissbach, MacInnis, Mersch

    Rozhodčí: Justin StPierre, Pierre Lambert – James Tobias, Jonny Murray
    bahis siteleri