Opava – SHK Hodonín 1:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Žďár n/S 4:5 (po pr.) | Hronov – Letňany 3:0 (kon.)
Dvůr Králové n. L. – Bílina 8:1 (kon.) | Cheb – Havlíčkův Brod 1:3 (kon.) | Písek – Klatovy 8:4 (kon.)
Příbram – Kobra 6:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Nová Paka 12:1 (kon.) | Kometa Brno B – Kopřivnice 3:4 (po pr.)
Vel. Meziříčí – Nový Jičín 2:4 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 0:5 (kon.) | Tábor – Řisuty 7:2 (kon.)
konec
HC Děčín
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Sobota 02.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu páté kolo třetí nejvyšší soutěže a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Vlci Jablonec nad Nisou.
     
    HC Děčín

    Děčínským Medvědům vstup do nového ročníku druhé hokejové ligy zatím nevychází tak, jak by si sami přáli. Zatím jsou v tabulce na šestém místě a po čtyřech odehraných duelech mají na svém kontě jednu výhru a třikrát pak prohráli. Nyní za sebou mají nelichotivou šňůru tří proher v řadě za sebou. Na svém ledě padli s Bílinskými Draky, venku pak nestačili na Dvůr Králové a naposledy pak neuspěli ani proti prvním Letňanům, které před svými diváky vyhráli 4:1. Děčín tak na první výhru na domácím ledě stále čeká a doufá, že to bude právě dnes, kdy zvítězí před fanoušky Medvědů. Proti Jablonci ho ale nečeká nic lehkého.
     
    HC Vlci Jablonec nad Nisou

    Hostující jablonečtí Vlci jsou na tom jen o trochu lépe, než jejich soupeř z Děčína. Dosud nasbírali pět bodů za dvě výhry a dvakrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Vlci po výhře nad Novou Pakou pak dvakrát po sobě padli. V Mostě utrpěli osmigólový debakl, ve středu pak doma prohráli se Dvorem Králové. Stejně jako domácí Medvědi také Vlci prahnou po třech bodech a pokusí se je z děčínského ledu odvézt. Půjde o těžkou bitvu, kdo z ní vzejde jako vítěz, se musíme nechat překvapit.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly loni na začátku září v rámci dvou přátelských utkání. 8:2 nejprve uspěl Jablonec na svém ledě, Děčín pak doma vyhrál 8:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Mareš, Stuchlý, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Janoušek, Horák, Fojt – Petráš, Faigl (A), Sýkora – Zajan (A), Smola, Volráb – Harkabus

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Lank) – Had, Abraham, Mrkvička (C), Pavlů, Tržický (A), Bitman, Charvát, Kulda – Nevyhoštěný, Brokeš, Plíhal – Jursa, Homolka, Kapička – Jakubec, Folda, Hric – Hájek, Kačírek (A)

    Rozhodčí: Valda – Gabriel, Zmeškal.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    U puku nejdříve byli Medvědi, následně pak o něj přišli a do akce šli hosté. Nepřesná střela Abrahama pak končí jen vedle Lavingerovy sítě.
     
    00:41
    Hosté se záhy dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jelínka. Buly po jeho pravé ruce.
     
    00:57
    Pavel Zajan se natlačil až do blízkosti Jelínka, poté okamžitě vystřelil a hostující brankář jeho pokus kryje betony, které sklapl. Následně pak raději hru přerušil.
     
    01:18
    Tomáš Arnold dojel ujíždějícího Tibora Hrice a čistě o ve vlastním obranném pásmu obral o kotouč. Medvědi pak okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    02:18
    Následně pak to před Jelínkem zkoušel Janoušek, avšak s jeho pokusem si znovu gólman jabloneckých Vlků poradil.
     
    02:51
    Vojtěch Tůma napřáhl na modré čáře, jeho dalekonosný pokus pak Jelínek srazil holí do rohu obranné třetiny. Hned po zisku puku pak jeli hosté do přečíslení. Beci Děčína se ale stihli vrátit.
     
    03:41
    A další obranný zákrok Arnolda, ten u mantinelu odzbrojil soupeře a následovala další akce Medvědů. Nakonec však před klecí Jablonce nezakončili.
     
    04:31
    Střela Pavla Zajana z levého kruhu vyprášila pravý beton Jelínka a ten si připsal další zákrok. Hned poté jel úplně sám na brankáře hostů Matěj Harkabus, ale nakonec mu vše pokazila píšťalka čárového sudího. Ofsajd.
     
    04:57
    Dobrý zákrok si také už připsal Lukáš Lavinger, který zakročil proti Plíhalově střele. Někdejší Žralok ze San Jose poslal puk jen do připravené lapačky děčínského ochránce svatyně.
     
    05:49
    Hra má spád, hraje se oboustranně svižný hokej, nyní se utrhli Vlci a útočí.
     
    06:06
    Vlci právě vstřelili branku!
    A hned je z této akce úvodní branka utkání. Lukáš Folda nahodil puk před branku Děčína, kde byl velmi dobře připraven MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ. Ten v blízkosti Lavingera sklepl puk a ten končí za jeho zády – 0:1. Asistence: Lukáš Folda.
     
    07:23
    Hosté ožili a opět se dostali jednoduše do útočného pásma, tam jim ale další akci pokazil dobrý obranný zákrok Stuchlého.
     
    08:22
    Jan Smola si klepl o přihrávku ve středním pásmu, ale té se nedočkal. Poté sebrali kotouč hosté, dostali se s ním ale jen před útočnou modrou čáru.
     
    09:11
    Zdeněk Petráš naslepo poslal puk před hostující klec, kde zakončoval Ondřej Sýkora, ale trefil jen beton hostujícího brankáře.
     
    10:22
    Další zákrok Jakuba Jelínka a ten opět raději hru přerušil. Vhazuje se po jeho pravé ruce. Medvědi si tak ještě pobyt v pásmu prodlouží.
     
    10:55
    Nyní moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno. Nenápadná střela domácích nakonec orazítkovala spojnici hostující branky!
     
    11:45
    Do další akce se tlačili jablonečtí Vlci, zastavilo je však postavení mimo hru, která se přestěhovala zpět do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    12:49
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. V samostatné akci se dostal ke střele na pravé straně LUKÁŠ FOLDA, jenž tak navyšuje jablonecké vedení. Medvědi tak musejí dohánět ztrátu, která čítá dvě inkasované branky – 0:2. Bez asistence.
     
    14:45
    Závar před hostující klecí, domácí nadvakrát nedokázali překonat Jelínka a ten udržel své čisté konto. Hra je zase zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    15:09
    Karel Horák dostal na vrchol levého kruhu přihrávku, sjel si do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána končí jen nad břevnem jablonecké branky.
     
    16:36
    Kapička nepustil do zakončení Jana Smolu, následně pak získali kotouč Vlci a uháněli s ním dopředu. Jenže obrana Děčína včas zakročila a nedovolila, aby hosté ohrozili znovu Lukáše Lavingera.
     
    17:22
    Hosté mohli jít klidně do tříbrankového trháku. Na levé straně se uvolnil Michal Nevyhoštěný, který měl před sebou odkrytou klec, ale jeho střela končí na tyči!
     
    18:06
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Petr Bitman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Děčínu se přesilová hra nedaří, hosté se velmi brání a dokonce dlouho drželi puk před děčínskou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní měli navrch hosté, kteří se postupně dostali do dvoubrankového vedení. To mohlo být v závěru klidně vyšší, protože Nevyhoštěný mířil na odkrytou Lavingerovu branku, ale trefil jen její konstrukci. Zatím se Medvědům nedaří překonat Jelínka v brance hostů. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:48
    Jan Smola se zjevil před Jakubem Jelínkem, jeho pohotová střela ale skončila jen na jeho hrudi. Na opačném konci pak zakončil Michal Nevyhoštěný, ale i on se netrefil.
     
    22:21
    Adam Janoušek nabral rychlost a dostával se před hostující branku, ale nakonec nemohl zakončit, zabránila mu v tom obrana Jablonce.
     
    23:43
    Lukáš Folda střílel z vrcholu pravého kruhu, ale puk zaletěl jen vedle Lavingerovy klece.
     
    23:52
    Vlci právě vstřelili branku!
    Nyní se to už povedlo a LUKÁŠ FOLDA zakončuje přesně. Po přihrávce od Michala Nevyhoštěného přízemní střelou domácího brankáře nachytal a ten potřetí loví puk ze své sítě – 0:3. Hostující útočník se trefil podruhé a má tak zaděláno na hattrick. Asistence: Michal Nevyhoštěný.
     
    25:02
    Tomáš Faigl zakončil z bekhendu mezi kruhy, vleže pak jeho pokus kryje Jakub Jelínek. Ten připisuje další zákrok, drží nulu na svém kontě a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:11
    Hosté jsou nadále lepším týmem a častokrát se dostávají do zakončení před Lavingerem. Nyní ale získali puk domácí a otočili hru. Po dělovce Kaltenböcka z levé strany vylétla jeho zlomená hůl do vzduchu. Domácí bek tak spěchá na střídačku.
     
    27:31
    Ofsajdové postavení Vlků a hra se stěhuje do středního pásma. Buly tam bude vhozeno blíže brance Medvědů.
     
    27:39
    Na pravé straně vystřelil Martin Jursa, po jeho pokusu ale nastavil beton Lukáš Lavinger a hra je bleskově přerušena.
     
    29:08
    Adam Janoušek hned po buly v útočném pásmu střílel z levého kruhu, ale jeho pokus skončil na pozorném Jakubu Jelínkovi. Hra je zastavena.
     
    29:47
    Radek Fojt se ocitl tváří v tvář Jakubu Jelínkovi, se střelou ale chvíli otálel a jeho následný pokus pak pohodlně do rukavice kryje hostující brankář.
     
    30:23
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté mají stále bezpečný náskok. Medvědi zatím jen marně dotahují svou ztrátu, jejich hra působí často dost rozháraně.
     
    30:36
    Lavinger se nyní musel mít na pozoru, znovu na něho mířil Michal Nevyhoštěný, ale jeho pokus zastavila obrana Děčína.
     
    30:57
    Další projektil Děčína zastavil Jakub Jelínek a znovu svůj tým podržel.
     
    31:25
    Matyáš Kačírek se utrhl na pravém křídle, nabruslil si na kruh a jeho svižnou ránu pak Lavinger srazil betonem do rohu obranného pásma.
     
    32:26
    Radek Fojt se znovu dostal ke střele před Jelínkem, ale ten nemusel zasahovat. Kotouč jen prolétl vedle jeho levé tyče a skončil v rohu.
     
    33:01
    Kapička na pravém kruhu švihl do puku a jeho letící pokus skončil v nastavené lapačce Lukáše Lavingera. Před dotěrnými hosty pak brankář Děčína přerušuje hru.
     
    33:49
    Zakázané uvolnění Děčína, hra se stěhuje před Lavingera. Hosté tak zadarmo získali útočnou třetinu, ze které se ale záhy sami vykázali.
     
    33:58
    Buly v pásmu hostů, sice ho vyhráli domácí, ale nedokázali zakotvit ve třetině soupeře. Po chvilce pak kotouč na svou stranu získali Vlci a pádí do další útočné akce.
     
    34:47
    Hra byla nyní vykázána do středního pásma, vhazovalo se ve středovém kruhu. Medvědi opět nepředvedli žádnou souhru a vůbec se nedostali do ohrožení hostujícího brankáře.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Petr Bitman – 2 min., krosček).
     
    35:39
    Erik Mareš střílel od modré čáry a jeho nebezpečnou střelu ukryl mezi betony Jakub Jelínek.
     
    36:26
    Hosté se opět velmi dobře brání, vyhazují puky ven a nepouštějí Medvědy do akce. Ti se stále herně trápí.
     
    37:13
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    38:06
    Hosté se opět velmi snadno dostali do akce před Lavingerem, Hric objel jeho klec a chtěl před ním zakončit, ale to se mu nepovedlo. Nicméně Vlci stále drží útočnou třetinu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:38
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Martin Jursa – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. Hosté v něm přidali další přesnou trefu a mají tak tříbrankový náskok. Medvědi zatím stále tápou a nedaří se jim prakticky nic. Zatím tak na svou první branku čekají. Na to, aby se zápasem ještě něco udělali, jim zbývá dvacet minut ve třetí části hry. Ta začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Ondřej Sýkora se dostal skrze obránce hostů blíže brance Vlků, ale nakonec podklouzl a kotouč se mu navíc svezl po čepeli. Získali ho tedy hosté a osvobozují se.
     
    40:45
    Tržický pálil od modré čáry ve vlastním oslabení, ale jen trefil zadní mantinel. Nicméně hosté aspoň pošetřili cenné vteřiny pobytem v pásmu domácího celku.
     
    41:38
    Jablonec se ubránil a už je v plném počtu.
     
    42:27
    Pavel Zajan se pokusil dostat se skrze beka hostů blíže brance Jablonce, ale jeho úmysl mu nevyšel. Místo toho šli hosté do rychlého brejku a pokus Kapičky skončil jen těsně nad břevnem Lavingerovy klece.
     
    43:13
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zdeněk Petráš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:31
    Nyní mají vůbec první přesilovou hru k dispozici také hosté a hned v ní zahrozili před Lavingerem. Střelu Hrice pokryl děčínský brankář a raději hru zastavil.
     
    43:52
    Ve vlastním oslabení jel po levé straně Daniel Volráb, který zakončil, puk se ale svezl po betonu Jelínka a skončil u brankové čáry. Spěchající spoluhráč ho pak už nestihl doklepnout za čáru!
     
    45:13
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    45:21
    Vlci právě vstřelili branku!
    Medvědi sice své první oslabení zvládli bez úhony, ale hned poté, co se z trestné lavice vrátil Petráš, udeřili hosté. Zblízka překonal Lavingera MICHAL KAPIČKA a navýšil tak náskok svého celku – 0:4. Asistence: Lukáš Abraham a Tomáš Brokeš.
     
    45:55
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Petr Had – 2 min., krosček).
     
    47:00
    Děčínu se přesilová hra nedaří, stejně tak jako ty předchozí. Hosté se pohodlně dostávají ke kotoučům a vyhazují je daleko od své branky.
     
    47:43
    Další výhoz puku až před Lavingerovu klec a hosté se opět osvobozují. I tohle oslabení zvládnou bez úhony.
     
    47:55
    Jablonec je v plném počtu.
     
    48:31
    Závar před děčínskou brankou, puk pak nakonec zkrotil Lavinger, který ho na brankovišti přikryl pod svojí lapačku.
     
    48:39
    Následně pak na Lavingera šla střela z pravé strany, kterou ale domácí brankář našel v lapačce. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    49:06
    A další střela mířila na domácí klec, Lavinger musel být mezi třemi tyčemi opět pozorný.
     
    49:56
    Hosté hrají v pohodě, nikam se neženou a jen kontrolují hru. I přesto se často dostávají ke střelám před Lavingerem.
     
    51:37
    Jursa sklepl puk před Lavingerem, ten se ještě otřel o hůl Vojtěcha Tůmy a zaletěl vysoko nad děčínskou branku.
     
    52:21
    Zdeněk Petráš se chtěl prokličkovat k brance hostů, ale nakonec se do toho zamotal a o kotouč přišel. Znovu se tak Medvědi nedostali do nějakého zakončení.
     
    52:46
    Michal Kapička dostal na pravou stranu přihrávku a pálil z první, ale špička betonu Lavingera zabránila další přesné střele Vlků.
     
    53:21
    Nahrávku Kaltenböcka z obranného pásma zachytil Abraham a hosté šli do další akce. Nakonec pak zakončil sám Abraham a kotouč končí na Lavingerovi.
     
    54:22
    Nepřesné rozehrávky Medvědů, ti se tak stále nemohou dostat alespoň na čestnou branku. Nyní proti Volrábově střele zakročil Jelínek a raději hru zastavil. Vhazování po jeho levé ruce.
     
    55:44
    Před Lavingerem si hosté vynutili další menší tlak, nadvakrát pak nezakončil Kačírek a domácí vyhazují puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté se přeci jen ještě prosazují a dávají pátou branku. Před Lavingerem zužitkoval přihrávku od Lukáše Foldy MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ a i on je dnes dvougólovým střelcem – 0:5. Asistence: Lukáš Folda.
     
    59:24
    Ještě se bude vhazovat před děčínskou klecí.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (David Homolka – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec nevsítili ani branku a inkasovali jich pět. Hosté tak pohodlně dokráčeli ke třem bodům, a nutno podotknout, že zaslouženě.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (20:06:22)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Nevyhoštěný (Folda), 13. Folda, 24. Folda (Nevyhoštěný), 46. Kapička (Abraham, Brokeš), 59. Nevyhoštěný (Folda)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Mareš, Stuchlý, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Janoušek, Horák, Fojt – Petráš, Faigl (A), Sýkora – Zajan (A), Smola, Volráb – Harkabus
    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Lank) – Had, Abraham, Mrkvička (C), Pavlů, Tržický (A), Bitman, Charvát, Kulda – Nevyhoštěný, Brokeš, Plíhal – Jursa, Homolka, Kapička – Jakubec, Folda, Hric – Hájek, Kačírek (A)

    Rozhodčí: Valda – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 270
    bahis siteleri