Mladá Boleslav – Zürich 0:1 (kon.) | Jastrzębie – Frisk Asker 4:3 (kon.) | Skellefteå – Tappara 6:1 (kon.)
IFK Helsinky – Frölunda 2:3 (kon.) | TPS – Växjö 3:1 (kon.) | Leksands IF – Fribourg 2:5 (kon.)
Eisbären – Lugano 6:3 (kon.) | Mnichov – Zug 3:4 (kon.) | Salzburg – Bolzano 3:5 (kon.)
SønderjyskE – Rögle BK 2:3 (kon.)
konec
TPS Turku
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Växjö Lakers
Úterý 05.10.2021, 18:05 • Gatorade Center, Turku • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro toto utkání vše, děkuji všem za pozornost a budu se těšit u dalších online přenosů na počtenou. Hezký večer. (20:16:24)
     
    Utkání je úspěšně za námi! Domácí hokejisté TPS si ve třetí části pojistili své vedení, když skóroval do opuštěné branky hostí útočník Eetu Liukas. Domácí forvard svou trefou pojistil vítězství svého týmu. Turku bere z tohoto utkání tři body, Växjö si neodváží bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V posledních dvou vteřinách třetí třetiny chtěl ještě zakončit na brankovišti Stjernborg, před ním ovšem včas schoval puk do lapačky brankář Anttila.
    58:57 LIUKAS - 3:1
     
    58:57
    TPS právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Haapanen přihrál ze strany na střed kluziště, kde byl připravený EETU LIUKAS. Domácí útočník si počkal na vhodný okamžik a bez problémů zakončil do opuštěné branky. Asistence: Topias Haapanen.
     
    58:46
    Hokejisté TPS hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše a čelí velkému tlaku z hostující strany. Domácí pětice se ale statečně brání a nedovoluje soupeři zakončit.
     
    58:02
    Växjö už zkouší hru bez brankáře! Niklas Arell chtěl vyhodit puk vysokým obloukem ven z obranného pásma, což se mu ale nepodařilo.
     
    57:32
    Gynge převzal kotouč na modré čáře a nahodil ho do hloubi pásma. Jeden z hostujících hráčů si chtěl puk zpracovat bruslí, ale kotouč se odrazil k lapačce Anttily.
     
    56:53
    Persson zpracoval kotouč na modré čáře a vzápětí ho předal Nättinenovi. Druhý jmenovaný se opřel do střely z kruhu, ale svou střelou nebyl úspěšný.
     
    56:34
    Växjö tlačí soupeře v útočném pásmu a vynutilo si faul! Na trestnou lavici putuje útočník Eetu Liukas (TPS) za podrážení. Zřejmě poslední šanci pro hosty.
     
    55:37
    Teď byli hosté blízko vyrovnání! Martin Lundberg byl úplně sám před brankářem Anttilou, ale švédský forvard nedokázal skórovat.
     
    54:56
    Slafkovský udržel kotouč na své hokejce a vzápětí ho přihrál obránci Anttalainenovi. Druhý jmenovaný vycouval ven z útočného pásma a šetří čas.
     
    54:22
    Intonen byl úspěšnější na vhazování a za kotoučem do útočného pásma spěchal obránce Viro. Domácí šetří cenné vteřinky a nedovolují soupeři zahrozit.
     
    54:10
    Hostům se čas na vyrovnání krátí. Do útočného pásma zkoušela proniknout formace Hämana Aktella, leč neúspěšně. Následuje komerční přestávka.
     
    53:10
    Na druhé straně zkoušel střelecké štěstí útočník Gynge, ale hostující forvard nevystřelil dle svých představ. Jeden z domácích hráčů odvedl dobrou práci.
     
    52:11
    Eetu Liukas byl chvíli osamocen před brankou soupeře, ale v tísni už nedokázal zakončit podle představ. Växjö stále prohrává o jednu branku.
     
    51:33
    Jimi Suomi udržel kotouč na své hokejce a do útočného pásma spěchal Haapanen. Druhý jmenovaný se ovšem u mantinelu ke kotouči už nedostal.
     
    50:43
    Hosté se ubránili a už hrají v plném počtu. Mezitím Josefsson zaměstnával domácí obranu a Växjö ještě na chvíli udrželo kotouč na svých hokejkách.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Intonen (Eronen, Haapanen), 26. Intonen (Eronen, Pulli), 59. Liukas (Haapanen) – 16. Homlberg (Lycksell, Calof)


    TPS Turku: Anttila (Kareev) – Viro, Rafkin, Suomi, Arell, Pulli, Eronen, Anttalainen, Kňažko – Nurmi, Rodewald, Pyyhtiä – Steenbergen, Hults, Väisänen – Haapanen, Intonen, Slafkovský – Liukas, Jasu, Vainionpäa.
    Växjö Lakers: Ahman (Kalnins) – Andersson, Persson, A. Lundberg, Koivisto, Häman Aktell, Claesson, Johnsson, H. Gustafsson – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, Calof – G. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund.

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Jusi, Pekkala
    thejrc.org