Kazaň – Minsk 3:4 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.) | Soči – Ufa 0:3 (kon.)
Spartak Moskva – Magnitogorsk 0:4 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
HC Dinamo Minsk
Úterý 05.10.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že slovenský brankář Patrik Rybár byl hlavním hrdinou střetnutí, se loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:32:20)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Patrik Rybár (MIN) 32 zákroků, úspěšnost 91,43%, odchytal 60:00
     
    Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, vše se ale změnilo po patnácti vteřinách prodloužení. Za obranu si najel Mattias Tedenby, který druhou trefou v duelu rozhodl. Kazaň byla ve střetnutí dominantní, avšak neodpustila si hrubé chyby, a tak se před Minskem musela sklonit.

    Střely na branku: 35:15.
     
    Konec zápasu.
    60:15 Mattias TEDENBY - 3:4
     
    60:15
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hned první akce v prodloužení rozhodla o vítězi! Za brankou se schoval Lukas Bengtsson, který následnou dlouhou přihrávkou našel ve středním pásmu najetého spoluhráče, jemuž nestíhal Alexandr Burmistrov. MATTIAS TEDENBY se tak řítil sám na brankáře a přesnou střelou na lapačku rozhodnul. Asistence: Lukas Bengtsson.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V poslední části jsme sledovali asi nejvyrovnanější hru a Minsku se v ní podařilo vyrovnat. Obrovskou hrubku totiž předvedl brankář Igor Bobkov, jenž namazal soupeři a daroval mu vyrovnávací branku. Po šedesáti minutách jsme vítěze nenašli, a tak se podíváme ještě minimálně na prodloužení.

    Střely na branku: 35:14.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:54
    Nahození ze středního pásma vytřepal z lapačky Patrik Rybár, který poté rozehrál. Ovšem Kazaň si puk vzala zpátky, ale střelecký pokus od modré čáry poslal vedle levé tyče Kirill Adamčuk.
     
    58:09
    Dvěma pokusy zaměstnal domácího brankáře Roman Gorbunov. Jeho první zakončení přišlo zblízka a druhé od levého mantinelu. Igor Bobkov byl výborně postavený a vždy si poradil.
     
    57:50
    Po levé straně se do útočného pásma hnal Dmitrij Kagarlickij, který se ocitl v ofsajdovém postavení, jelikož na modré čáře byl dobře atakován Nikolaj Kovalenko.
     
    57:34
    Kazaň znovu zatlačila na běloruské mužstvo, které po mantinelu vyhodilo na zakázané uvolnění. Domácímu celku už moc času na rozhodnutí v normální hrací době nezbývá.
     
    56:44
    Patrik Rybár drží nerozhodný stav a je hrdinou posledních okamžiků! Dmitrij Voronkov poslal pěknou zadovku k pravé tyči, kde se nacházel Pär Lindholm, jenž zblízka nepřehodil beton slovenského gólmana.
     
    56:04
    Od obránců si odcouval Dmitrij Kagarlickij, jehož pokus z osy zamířil do Patrika Rybára. Další hráči Kazaně šli do brankoviště, ovšem ve snaze atakovat brankáře posunuli hostující svatyni.
     
    55:40
    Hra se znovu přerušuje, jelikož Dmitrij Korobov narazil do branky a vychýlil ji ze standardní pozice. bude se vhazovat po pravé ruce slovenského brankáře.
     
    54:29
    Na modré čáře zachytil kotouč Kristian Chenkel, jehož tečovaný pokus mířil ke spoluhráči v rohu hrací plochy. Ovšem velmi blízko u něj byl soupeře, který hru vytáhl do bezpečných míst.
     
    53:14
    I Minsk rozhodně myslí na vítězství. V poslední akci se usadil v útočném pásmu, avšak střeleckého pokusu jsme se nedočkali. Naopak Kazaň posunula černou gumu do neutrální zóny.
     
    52:22
    Kazaň se snaží rozhodnout ještě ve třetí třetině. Z levého kruhu se napřáhl Nikolaj Kovalenko, jenž minul prostor tří tyčí.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Kovalenko (A. Galimov, Kagarlickij), 24. Safonov (Judin), 35. Lukojanov (Safonov) – 14. Tedenby (M. Kempe, Almqvist), 33. K. Voronin (Šinkevič), 43. Usov, 61. Tedenby (L. Bengtsson)


    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Adamčuk, Rukavišnikov – M. Gluchov (A), Burmistrov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – D. Voronkov, Safonov, Dyňak – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Katělevskij.
    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), V. Jerjomenko, Almqvist, Šinkevič (A), A. Lindholm, Sapego, Děrjabin – Suvorov, M. Kempe, Tedenby – Alistrov, Graovac, T. Beck (A) – Varfolomejev, R. Gorbunov, K. Voronin – Kogaljov, Usov, Bujnickij.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Strelcov
    thejrc.org