Arsenal – Aston Villa 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:1 (2:0)
Aston Villa FC
Pátek 22.10.2021, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    K přímému kopu se postavil Leon Bailey, jenž si vzal krátký rozeběhl, ale zamířil jen těsně nad branku. Těžko říct, zda by jinak Aaron Ramsdale balon zachytil.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Gabriel Martinelli.
     
    84
    Vzteklým způsobem se ukázal Douglas Luiz (Aston Villa), který vzal míč a bouchl s ním o zem. Hlavní rozhodčí mu za nevhodné chování ukazuje žlutou kartu.
    82. Jacob RAMSEY - 3:1
     
    82
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl a Aaron Ramsdale se na spoluhráče hodně zlobí! Na hranici vápna přihrál Douglas Luiz, který našel střídajícího Leona Baileye, kterého nedůsledně dostupoval Thomas Partey. Jenomže míče se chopil JACOB RAMSEY, který vymetl pavučinu v pravém horním rohu branky – 3:1. Asistence: Leon Bailey.
     
    77
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Anwar El Ghazi.
     
    73
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Albert Sambi Lokonga, přichází Ainsley Maitland-Niles.
     
    72
    Krásnou střelou se prezentoval Pierre-Emerick Aubameyang, ovšem Emiliano Martínez vytáhl ještě lepší zákrok! Domácí kapitán mířil technickým pokusem do vzdálenější šibenice, avšak hostující brankář se natáhl a míč vyrazil.
     
    68
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Jacob Ramsey.
     
    68
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Martin Ödegaard.
     
    66
    Rychle rozvíjející akci zastavil vražením do soupeře Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), který také uviděl žlutou kartu. Ve stejném momentu se na hrací plochu posadil Alexandre Lacazette, jenž má křeče a ukázal si o střídání.
    62. Emiliano Buendía (ASV)
     
    62
    Mezi obránci vyplul Emiliano Buendía, kterého našel od postranní čáry Matt Targett. Následné zakončení mířilo po zemi na zadní tyčku, avšak skvělým zákrokem nohou se předvedl Aaron Ramsdale.
     
    60
    Dalším potrestaným hráčem je Matt Targett (Aston Villa), který skluzem dohrál Bukayoe Saku, který dostal pořádně naloženo. Zdá se, že na hostech začíná být viděl flustrace.
    56. Emile SMITH-ROWE - 3:0
     
    56
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Po zbytečně chybné rozehrávce, kterou předvedl John McGinn, se Arsenal vydal do otevřené obrany. Nuno Tavares posunul míč do středového kruhu, odkud Pierre-Emerick Aubameyang z jedné poslal míč na levou stranu. EMILE SMITH-ROWE vnikl až do vápna a střelou trefil smolaře Tyronea Mingse, od něhož míč zamířil do bližší tyč a za brankovou čáru – 3:0 . Asistence: Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    46
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Axel Tuanzebe, přichází Leon Bailey.
    45+6. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:0
     
    45+6
    Arsenal právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který si vybral levý spodní roh branky, kam se také vydal Emiliano Martínez. Kapitán Arsenalu ještě mohl dorážet a zamířil přesně nad brankáře.
     
    45+6
    Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC) neproměňuje pokutový kop.
    45+5. Penaltový zákrok, který zavinil Targett
     
    45+5
    Pokutový kop pro Arsenal Londýn FC! Alexandre Lacazette si v šestnáctce pokryl balon a nešikovně jej do nohy trefil Matt Targett.
     
    45+3
    Z pravé strany přihrával před branku Alexandre Lacazette, který hledal svého kapitána, na kterého balon neprošel. Do hry ještě vstupuje VAR, bude Arsenal rozehrávat pokutový kop?
     
    45+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát dvě minuty navíc. Ve stejném momentu uviděl žlutou kartu také první hráč domácího týmu a je jím Albert Sambi Lokonga.
     
    32
    Dnes je radost Arsenal sledovat a aktivita přináší další žlutou kartu pro soupeře. Albert Sambi Lokonga odehrál míč a poté jej zezadu podrazil John McGinn (Aston Villa).
    31. Bukayo Saka (ARS)
     
    31
    Emile Smith-Rowe poslal kolmou přihrávku za obranu, kam si nabíhal aktivní Nuno Tavares. Ten dal přihrávku na zadní tyčku, kde se nacházel Bukayo Saka, jenž po zemi vystřelil do protipohybu brankáře. Avšak Emiliano Martínez nechal na správném místě nohu a poslal balon na rohový kop.
     
    27
    V přerušené hře se rozhodčí vrátil k zákroku na Alexandrea Lacazettea, kterého dostupoval Tyrone Mings (Aston Villa), jenž trefil francouzského útočníka šlapákem. Rozhodčí neváhal ani chvíli a vytáhl podruhé žlutou kartu.
    23. Thomas PARTEY - 1:0
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři se po rohovém kopu chopili zaslouženě vedení! Emile Smith-Rowe vyslal centr na první tyčku, kde se do vzduchu nejvýše dostal THOMAS PARTEY, který se dočkal první trefy v dresu Arsenalu. Ghanský záložník poslal míč hlavou pod padajícím brankářem za brankovou čáru a domácí fanoušci poprvé vyskočili radostí! Asistence: Emile Smith-Rowe.
    20. Thomas Partey (ARS)
     
    20
    Krásný cent mířil před branku, kde byl hostujícím hráčem. Ovšem po odraženém míči se natáhl Thomas Partey, jenž zakončením na dlouhou nohu trefil jen horní tyčku branky. Tento hráč tak stále čeká na první trefu v dresu Arsenalu!
     
    8
    Arsenal je od úvodních velmi aktivní a neustále hraje na míči, ale také na útočné polovině. Hostující tým se brání, což se teď nemuselo vyplatit. Alexandre Lacazette důrazně pomohl rukama, a tak gól kanonýrů nemůže platit. Pierre-Emerick Aubameyang si postrčil míč k penaltovému puntíku a zakončil k levé tyči. Rozhodčí celou situaci odvolal a přisoudil míč Aston Ville.
     
    4
    Na pravé straně zůstal osamocený Bukayo Saka, který poslal centr na zadní tyčku, kde se o nůžky pokusil Pierre-Emerick Aubameyang. Jenomže zakončení se mu nevyvedlo, a tak se ke střele dostal ještě první jmenovaný, jenž z malého vápna vysoko přestřelil.
     
    2
    Arsenal dal přihrávku zpátky a Aaron Ramsdale si pro balon vyběhl. Celou situaci kontroloval tělem Gabriel, jehož odhodil právě Ollie Watkins (Aston Villa).

    Michal Luxa

    Branky: 23. Partey (Smith-Rowe), 45+6. Aubameyang, 56. Smith-Rowe (Aubameyang) – 82. J. Ramsey (Bailey)

    Karty:   45+1. Lokonga (ARS), 66. Aubameyang (ARS) – 2. Watkins (ASV), 27. Mings (ASV), 32. J. McGinn (ASV), 60. Targett (ASV), 84. Douglas Luiz (ASV)

    Neproměněná penalta: 45+6. Aubameyang (ARS), brankář E. Martínez zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:10.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu, White, Gabriel, N. Tavares – Partey, Lokonga (73. Maitland-Niles) – Saka, Smith-Rowe, Aubameyang (C) (90+1. Martinelli) – A. Lacazette (68. Ödegaard).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Kolašinac, Maitland-Niles, Martinelli, Ödegaard, Pépé, Soares.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Tuanzebe (46. Bailey), Mings (C) – Cash, J. McGinn, Douglas Luiz, Targett – Buendía (68. J. Ramsey) – Ings (77. El Ghazi), Watkins.
    Náhradníci: Steer – C. Archer, Bailey, Hause, Nakamba, J. Ramsey, M. Sanson, Young, El Ghazi.

    Rozhodčí: Pawson – West, Robathan
    bahis siteleri