Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Nashville 6:4 (kon.) | Montreal – Detroit 6:1 (kon.)
Tampa – Colorado 3:4 (2:3 po s.n.) | New Jersey – Buffalo 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Florida 2:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 7:1 (kon.) | Columbus – Carolina 1:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 7:3 (kon.)
Arizona – NY Islanders 0:3 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:4 (kon.) | Boston – San Jose 4:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Carolina Hurricanes
Neděle 24.10.2021, 01:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:43:54)
    Carolina zůstává i po čtvrtém zápase neporažena
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 33 | Přesilová hra: 1/4 – 3/6 | Trestné minuty: 12 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 28 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,8%, odchytal 60:00
    Frederik Andersen (CAR) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 15:44
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:41

    Tři hvězdy utkání

    1. Vincent Trocheck (CAR) – 2+1
    2. Frederik Andersen (CAR) – 27 zákroků
    3. Jordan Staal (CAR) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 14 386 diváků.
     
    Carolina potvrdila výbornou formu a na ledě Columbusu zvítězila po přesvědčivém výkonu vysoko 5:1. Důležitý krok k vítězství udělali hosté už během první třetiny, v níž vstřelili dva góly zásluhou Jespera Fasta a Vincenta Trochecka, přičemž žádný neinkasovali. Ve druhé dvacetiminutovce snížil Boone Jenner, ale na jeho zásah ještě v témže dějství odpověděl Jordan Staal. V závěrečné části už znovu stříleli do černého pouze Hurikáni, výhru pečetili Sebastian Aho a svým druhým gólem Vincent Trocheck.

    Svěřenci kouče Roda Brind'Amoura zvítězili i ve čtvrtém utkání nové sezóny a v tabulce Východní konference poskočili na třetí místo za New York Rangers a Floridu. Columbus je se ziskem šesti bodů osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Střetnutí se dohrává v útočném pásmu Caroliny. Za brankou zašlápl kotouč Jaccob Slavin a Texier nevyvíjí příliš velkou snahu ho vydolovat.
     
    59:26
    Derek Stepan zavezl černou gumu do útočné třetiny, v ní ovšem hosté dlouho nepobyli, protože tentýž hráč následně svou nahrávkou našel jenom hokejku Bjorkstranda.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:27
    Závěr utkání Carolina stráví v přesilové hře, pokud ji nevyužije. Ještě loni hráč Hurikánů Jake Bean zahákoval rozjetého DeAngela.
     
    58:02
    Výrazně více se finský gólman zapotil při zakončení Teräväinena z levého kruhu. Krajanovi v dresu soupeře ovšem výborně umenšil střelecký úhel a touš schoval ve výstroji.
     
    57:44
    Se střelou Aha od levého mantinelu neměl Joonas Korpisalo velké problémy, ne příliš rychle letící kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    57:22
    Carolina se v závěru hokejem baví. Martin Nečas si troufl na Peekeho, jehož se zbavil, ale na dalšího obránce Werenskiho již nevyzrál.
    56:13 Vincent TROCHECK - 1:5
     
    56:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Situace dvou proti třem nedělala Svečnikovovi s VINCENTEM TROCHECKEM žádné starosti. Ruský hokejista nahrál z levého kruhu mezi dvěma protihráči na střed americkému kolegovi, jenž vystřelil forhendem nad lapačku gólmana do levého horního růžku. Asistence: Andrej Svečnikov a Jaccob Slavin.
     
    55:44
    Za obloučkem Harringtona vystartoval Jakub Voráček. Zpracování zvládl na jedničku, střelu z velkého úhlu nasměroval mimo tři tyče.
     
    55:06
    Hokejisté Blue Jackets momentálně hrají výrazně lépe, než jak tomu bylo v přesilové hře. Kombinují v útočné třetině, ale zatím nepřichází zakončení.
     
    54:49
    Kotouč v ochranné síti, hra přerušena. Obětavým blokem se prezentoval Derek Stepan, jenž skočil do tvrdé střely Peekeho od modré čáry.
     
    54:33
    Hosté si mohou odškrtnout další ubráněné oslabení. Krátce po jeho konci střílel Grégory Hofmann, Andersen kotouč směřující nad bránu pohlídal očima.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Jenner (J. Voráček, Laine) – 8. Fast (J. Staal), 14. Trocheck (A. Svečnikov, A. DeAngelo), 36. J. Staal (Pesce, Kotkaniemi), 48. Aho (Trocheck, T. Teräväinen), 57. Trocheck (A. Svečnikov, Slavin)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Bean, Werenski (A), A. Boqvist, Gavrikov, Peeke, Harrington – J. Voráček, Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Nyquist – Činachov, Roslovic, Texier – Hofmann, Kuraly, E. Robinson.
    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole – T. Teräväinen, Aho, Kotkaniemi – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Stepan, Martinook (A).

    Rozhodčí: Hanson, Luxmore – Brisebois, Fournier

    Diváci: 14 386
    thejrc.org