Toronto – Vegas 4:0 (kon.) | Montreal – Detroit 3:0 (kon.) | Philadelphia – Arizona 3:0 (kon.)
Winnipeg – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – Ottawa 5:4 (po pr.) | Calgary – Nashville 2:3 (po pr.)
Vancouver – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Anaheim – New Jersey 4:0 (kon.) | San Jose – Buffalo 5:3 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
5:4 (3:1, 1:3, 0:0 - 1:0)
Ottawa Senators
Středa 03.11.2021, 01:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Minnesotou Wild a Ottawou Senators.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Minnesota Wild

    Úvod sezóny v podání hokejistů Minnesoty lze hodnotit jako solidní. V dosavadních osmi zápasech posbírali deset bodů, v tabulce Západní konferenci jim momentálně náleží pátá pozice. Svěřenci kouče Evasona aktuálně drží nelichotivou sérii dvou porážek v řadě, když po prohře 1:4 v Seattlu doma nestačili stejným výsledkem na Colorado. Nedaří se tak navázat na výborné první čtyři zápasy, v nichž nenašli přemožitele. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mats Zuccarello se sedmi kanadskými body.
     
    Ottawa Senators

    Očekávalo se, že Ottawa bude, podobně jako v minulém ročníku, patřit k nejhorším týmům soutěže a předpoklady se zatím naplňují. V osmi utkáních získala pouhých šest bodů, ve Východní konferenci je na tom hůře pouze Montreal se čtyřmi body. Senátoři v posledních pěti zápasech zvítězili jedinkrát, a sice 4:1 v Dallasu, naposledy padli 1:5 s trápícím se Chicagem. Týmové produktivitě vévodí osmibodový kanadský útočník Drake Batherson.
     
    Česká a slovenská stopa

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), D. Kulikov, Dumba (A), J. Brodin, Addison, Merrill – K. Fiala, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Hartman, F. Gaudreau, Kaprizov – Bjugstad, N. Sturm, Duhaime – K. Rau, Dewar, Beckman.

    Ottawa Senators: F. Gustavsson (M. Murray) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Del Zotto, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – C. Brown, N. Paul (A), Stützle – Ennis, Tierney, Formenton – L. Shaw, Watson, Sanford.

    Rozhodčí: South, Rehman – Kovachik, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Minnesotou a Ottawou odstartoval! Na úvodním buly uspěl Nico Sturm mohou tedy zaútočit favorizovaní domácí.
     
    00:32
    Tak se stalo. Do útočného pásma obdržel nahrávku Nick Bjugstad, sám proti dvěma obráncům ovšem nedokázal vystřelit mezi tři tyče.
     
    01:12
    Za vlastní bránou podržel puk na holi Josh Brown. Vzápětí zvolil rychlou nahrávku na Bathersona, jehož vystavil do ofsajdu Josh Norris.
     
    01:41
    Ruský forvard Kirill Kaprizov posunul hru ze středu na Ryana Hartmana, jenž si zkusil obhodit kotouč kolem Ennise, ten odrazem od jeho kalhoty skončil na střídačce Senátorů.
     
    02:20
    Na led se dostaly čtvrté formace obou celků. Jako první zaútočila ta domácí, zakončení Beckmana z úhlu proletělo vedle brány.
     
    02:44
    Tentokráte již Filip Gustavsson musel do akce, to když od modré čáry střílel Jon Merrill. Hostující gólman zakročil pravým betonem.
     
    03:11
    Arťom Zub volil pod tlakem nahrávku na Tima Stützlho. Talentovaný Němec přenesl hru do střední třetiny, dále jej Dumba nepustil.
     
    03:33
    na dlouhou hokejku Fiala posunul hru na Foligna, ten zkusil prodloužit na modrou, kde stál kapitán Spurgeon, ovšem pas zachytil Mete.
     
    03:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté jdou na sklonku čtvrté minuty do vedení! Fiala ještě bekhendem neuspěl, ale akce pokračovala a po vyražené střele Spurgeona od modré dorazil puk za brankovou čáru MARCUS FOLIGNO. Asistence: Jared Spurgeon a Joel Eriksson Ek.
    03:57 Marcus FOLIGNO - 1:0
     
    04:24
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tvrdý úder pro Senátory, ti inkasovali druhý gól v rozmezí půlminuty! Šťastný zásah zapsal CALEN ADDISON, jehož střelu od modré čáry smolně zpomalil jeden z obránců, puk pak přeletěl přes nic netušícího Gustavssona až do sítě. Asistence: Kirill Kaprizov a Jon Merrill.
    04:24 Calen ADDISON - 2:0
     
    05:30
    Nebylo nic překvapivého, že hostující kouč Smith po druhém inkasovaném gólu sáhl k oddechovému času. Uvidíme, jestli Senátorům menší pauza pomůže.
     
    06:09
    Hosté chvíli zakombinovali v útočném pásmu, avšak až ke střele se nepobojovali, Duhaime zachytil nahrávku Ennise mezi kruhy.
     
    06:33
    Do rychlého protiútoku vystartoval Marcus Foligno. Dost si věřil na Formentona, jemuž nezvládl prohodit černou gumu mezi bruslemi.
     
    07:23
    Hra opět v obranném pásmu Wild. Výborně zapracoval Jon Merrill, který do poslední chvíle počkal, co Tkachuk udělá, jeho nahrávku zpracoval pro sebe.
     
    07:53
    Po vyhraném vhazování Tierneyho střílel od modré čáry Arťom Zub. Cam Talbot na kotouč velmi dobře viděl a bez problémů zasáhl vyrážečkou.
     
    08:15
    Marně se Tyler Ennis snažil najít cestu za Merrilla. Obránce mu na jedničku zkřížil cestu a čistým způsobem mu odebral černou gumu.
     
    08:58
    Kirill Kaprizov naznačil střelu, aby nakonec nabil do levého kruhu Mattu Dumbovi, tvrdý projektil prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    09:24
    Pokračuje aktivní hra Minnesoty v útočném pásmu. Kevin Fiala pod tlakem hrál na modrou na Merrilla, jeho rána proletěla vedle brány.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:43
    Elitní útočná formace Wild za sebou má povedené střídání. Střelu Fiala forhendem vyrazil Gustavsson levým ramenem, zvládl i dorážku Foligna.
     
    10:05
    Zakázané uvolnění vrací hru před Gustavssona. Michael Del Zotto zkusil dlouhým pasem oslovit Formentona, ten na touš nedosáhl.
     
    10:17
    Úvod druhé poloviny první třetiny zpestřila bitka mezi Brandonem Duhaimem a Austinem Watsonem. Moc ran si hokejisté neudělili, po chvíli hostující hráč strhl soka k ledu a bylo hotovo. Oba aktéři souboje inkasovali pětiminutový trest.
     
    10:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bitka hosty evidentně nastartovala, máme sníženo! Z pravého kruhu se Connor Brown neunáhlil v koncovce a v pravý čas nahrál před bránu NICKU PAULOVI, jenž jemnou tečí zvedl puk mimo dosah gólmana Talbota. Asistence: Connor Brown a Alex Formenton.
    10:48 Nick PAUL - 2:1
     
    11:11
    Okamžitě po přejetí útočné modré čáry vypálil Brandon Duhaime zápěstím. Filip Gustavsson byl v pozoru a mezeru mezi levou rukou a tělem včas zakryl.
     
    11:39
    Sám proti třem byl Brady Tkachuk bez šance. Přesto zkusil na Spurgeona stahovačku, jež mu nevyšla, domácí kapitán soka odstavil tělem.
     
    12:24
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, leč neuspěli. Od modré střílel Jon Merrill a Frédérick Gaudreau tečoval vedle brány.
     
    12:50
    V tlaku pokračuje i čtvrtá formace Wild. Od modré čáry střílel Nico Sturm, puk prosvištěl o pár čísel nad horní tyčkou.
     
    13:08
    Pohybem si řekl o hrací předmět Brady Tkachuk. Dostal ho přesně do hokejky, jenže vůbec nezvládl zpracování.
     
    13:35
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Dlouho to netrvalo, domácí mají dvoubrankový náskok zpět! Fiala našel Kulikova, jehož nahození z levé strany před bránu si našel NICO STURM, šestadvacetiletý německý útočník v pádu napálil puk nad položený pravý beton brankáře. Asistence: Dmitrij Kulikov a Kevin Fiala.
    13:35 Nico STURM - 3:1
     
    14:28
    Thomas Chabot mohl střílet, ale nakonec volil nahrávku do levého kruhu na Bathersona, střela z první skončila v boční síti.
     
    14:57
    Mimo dění hry se zbytečného faulu dopustil Zachary Sanford. Nechal hokejku položenou na ledě a neúmyslně podrazil Dewara. I takové fauly rozhodčí pochopitelně musí trestat.
     
    15:12
    Úvod premiérové početní převahy Minnesotě nevyšel ideálně. Spurgeon při zakončení zlomil hokejku, puk proskákal do středního pásma.
     
    15:33
    Neúspěšný nájezd do útočné třetiny podnikl Kirill Kaprizov. Věřil si na Zuba, krajan mu ovšem vypíchl touš čistým způsobem.
     
    16:21
    Marcus Foligno naslepo nahrával před bránu, kde tušil Joela Erikssona Eka, nicméně našel pouze nářadí bránícího Chabota.
     
    16:45
    Další faul hostujícího hráče, Senátoři jdou do tří! Ale jen na třináct vteřin. U levého mantinelu Arťom Zub podrazil rozjetého Dumbu.
     
    17:05
    Krátkou přesilovku o dva hráče domácí nevyužili. Josh Norris totiž zvládl buly a Chabot mohl nikým neatakován vyhodit.
     
    17:39
    Na pozici obránce si sjel Frédérick Gaudreau. vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu příklepem, puk prosvištěl nad horní tyčí.
     
    18:12
    Neuspěl ani kapitán Jared Spurgeon. Rovněž vystřelil tvrdě, ale stejně jako spoluhráč před malou chvílí minul cílové zařízení.
     
    18:45
    Hosté v plném počtu. Těsně před návratem potrestaného Zuba střílel Nick Bjugstad, Gustavsson zakročil pravým betonem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Hokejisté v zelených dresech nikam nespěchají a je zřejmé, že hlavně chtějí udržet dvoubrankový náskok a neudělat zbytečnou chybu.
     
    19:49
    Ještě jeden útok domácí přeci jen podnikli. Jmenovitě Brandon Duhaime, jenž chtěl proniknout do útočné třetiny po pravém mantinelu, avšak narazil na Chabota.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 7.
     
    Hokejisté Minnesoty potvrzují roli favorita a po první třetině vedou nad Senátory z Ottawy 3:1. Skóre otevřel na sklonku 4. minuty člen první útočné formace Marcus Foligno, o necelou půlminutu později náskok navýšil Calen Addison. Hosté snížili zásluhou Nicka Paula, avšak domácí inkasovaný gól nepoložil a brzy si vzali dvoubrankové vedení zpět, a to zásluhou pohotového Nica Sturma v předbrankovém prostoru. Evasonova družina je lepší a vedení drží právem. Před námi jsou ovšem ještě dvě třetiny a Ottawa má dost času s výsledkem něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Buly zvládl vítězně Nico Sturm, stejně tak jako v první třetině.
     
    20:33
    Duhaime přišel o kotouč proti Chabotovi, ten okamžitě hru otočil. Po pravém mantinelu nastartoval Tkachuka, jemuž se nepodařilo natlačit před bránu.
     
    21:11
    Obráncem tečovanou střelu Spurgeona od modré čáry nejistý Filip Gustavsson neudržel, ale měl štěstí, protože jej následně zalehl.
     
    21:45
    Do útočné třetiny nahodil kotouč Brandon Duhaime. Následně ho zkusil sám dojet, ale nenatlačil se přes dobře pozičně hrajícího Zuba.
     
    21:55
    Za brankou soupeře bojoval o kotouč Drake Batherson. Neproduktivnější hráč Senátorů proti Folignovi neuspěl.
     
    22:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři jsou znovu na kontakt! DRAKE BATHERSON nejprve nahrál do levého kruhu Norrisovi, načež dostal do pravého kruhu puk zpět a poslal jej nad levé rameno přesunujícího se Talbota. Asistence: Brady Tkachuk a Michael Del Zotto.
    22:12 Drake BATHERSON - 3:2
     
    22:12
    Bude gól platit? Domácí trenér Evason si bere coach challenge, zkoumat se bude možná hra vysokou holí při Norrisově zpracování vysokého obloučku v útočném pásmu.
     
    22:12
    Gól zůstává v platnosti a Minnesota za neúspěšnou trenérskou výzvu pyká dvěma minutami za zdržování hry. Týmový trest odpyká Adam Beckman.
     
    23:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, neúspěšná coach challenge se tak domácím krutě vymstila! Batherson zpoza brány našel v pravém kruhu JOSHE NORRISE, lehce tečovaná forhendová střela bránícím Gaudreauem propadla Talbotovi mezi betony. Asistence: Drake Batherson a Tim Stützle.
    23:23 Josh NORRIS - 3:3
     
    24:14
    Ofenzivu Wild podpořil Jonas Brodin. Švédský zadák zametl puk do předbrankového prostoru, kde kraloval obránce Chabot.
     
    24:55
    Matt Dumba rozjel po levém mantinelu Kirilla Kaprizova. Ten projel do útočného pásma, jenže hned přišel o kotouč na úkor Meteho.
     
    25:23
    Wild uspěchali kombinaci, výsledkem je zakázané uvolnění Marcus Foligno neměl žádou šanci dosáhnout na dlouhou nahrávku Merrilla.
     
    25:36
    Dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval domácí forvard Connor Dewar za nedovolené bránění, hosté tak mají příležitost dokonat parádní obrat.
     
    26:17
    Senátory dělily od vedoucího gólu centimetry! Po pěkné kombinaci střílel od levého kruhu Josh Norris, jeho rána skončila na břevně!
     
    26:57
    Další obrovská šance Ottawy! Tim Stützle mohl střílet, ale ještě vylepšil palebnou pozici pro Bathersona, jenž napálil nic netušícího Talbota.
     
    27:24
    Za potlesku fanoušků vyhodil přes všechny čáry Joel Eriksson Ek. Unavená domácí čtveřice konečně může vystřídat.
     
    27:48
    Již při hře pět na pět hosté vstřelili gól, nicméně rozhodčí okamžitě rozpažil, neboť podle jeho názoru Chris Tierney sklepl puk do sítě úmyslně levým ramenem.
     
    27:48
    Situace se ještě přezkoumává u videa.
     
    27:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Rozhodčí po přezkoumání situace z různých úhlů přehodnotil svoje původní rozhodnutí a ukázal na středový kruh, Ottawa vede! CHRIS TIERNEY skutečně zasáhl kotouč levým ramenem, ale o úmyslné hře touto částí těla nemohla být řeč. Asistence: Tyler Ennis a Michael Del Zotto.
    27:48 Chris TIERNEY - 3:4
     
    28:15
    Hokejisté v zelených dresech okamžitě přesunuli hru do útočného pásma. Od modré střílel Matt Dumba, Filip Gustavsson schoval puk v lapačce.
     
    28:36
    První přesilovka pro Minnesotu. Nick Paul sice získal černou gumu do své moci, jenže proti Gaudreauovi si pomohl hákováním.
     
    29:07
    V oslabení vystartoval do útoku Alex Formenton. Vystřelil přes obránce Spurgeona, Talbot kotouč udržel ve výstroji.
     
    29:39
    U pravé tyčky si na nahrávku počkal Kirill Kaprizov. Po rychlém zpracování vystřelil, Gustavsson se stihl včas přesunout.
     
    30:01
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Domácí po první třetině vedli 3:1, nyní musí dohánět jednobrankové manko. Stále pokračuje jejich přesilová hra.
     
    30:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Divoká přestřelka pokračuje, Wild vrací stav do vyrovnané podoby! Dumba se prosmýkl do útočného pásma po pravém mantinelu, aby následně před bránou našel MARCUSE FOLIGNA, ten prostřelil brankáře střelou k pravé tyči, byť byl těsně bráněný obráncem. Asistence: Matt Dumba a Jonas Brodin.
    30:10 Marcus FOLIGNO - 4:4
     
    31:17
    Pěkná teč Brandona Duhaimeho se neujala. Černá guma vyletěla vysoko do vzduchu a nakonec skončila těsně nad horní tyčkou.
     
    31:57
    Na druhou stranu vystartoval Tim Stützle. Ujel svému osobnímu strážci, nicméně přes Merrilla se až před bránu nenatlačil.
     
    32:24
    Dost prostoru měl Thomas Chabot na rozehrávku. Po rychlém shlédnutí situace si vybral Formentona, jemuž nevyšlo zpracování a této skutečnosti využil Eriksson Ek.
     
    32:47
    Volný puk za bránou Senátorů dobruslil jako první Arťom Zub. Udržel na zádech dotírajícího Fialu a po mantinelu zapojil do hry Bathersona.
     
    33:20
    Rána od modré Kulikovovi vůbec nevyšla. Volný puk uzmul Gaudreau a nahrál před bránu Kaprizovovi, jehož zakončení skončila v lapačce pozorného Gustavssona.
     
    33:49
    Povedené individuální akci Kevina Fialy chyběla jen gólová tečka. Švýcarský útočník tělem odmítl Chabota a natlačil se před bránu, ve finále ovšem zvedl touš forhendem příliš vysoko.
     
    34:22
    Další střela Fialy, tentokráte do přehuštěného prostoru před bránou. Černá guma trefila bránícího Michaela Del Zotta.
     
    34:55
    Přečíslení podnikli Tim Stützle společně s Austinem Watsonem. Střílel první jmenovaný, napálil jenom brusle posledního beka Dumby.
     
    35:17
    Nahození Foligna od levého mantinelu zblokoval obětavým zákrokem obránce Alex Formenton, kotouč vyletěl až do ochranné sítě.
     
    35:44
    Nick Bjugstad viděl rozjetého Duhaimeho, ale bekhendová nahrávka postrádala kvalitu, zachytil ji pozorný Victor Mete.
     
    36:11
    Victor Mete následně rozjel zajímavou útočnou akci. Nahrál Bathersonovi, který najel do útočného pásma. Následoval pas na Norrise a střela forhendem do boční sítě.
     
    36:47
    Smithova družina má možnost vstřelit gól do šatny v přesilové hře. Menší trest za hákování dostal Adam Beckman, člen čtvrtého útoku.
     
    37:25
    Výbornou nahrávku obdržel do levého kruhu Drake Batherson, jenže střela mu nevyšla, promáchl naprázdno. Rychle se zorientoval a posunul hru na Chabota.
     
    37:48
    Síly na ledě se vyrovnávají. Brady Tkachuk ve snaze zabránit Erikssonovi Ekovi ve vyhození zvedl hokejku příliš vysoko a trefil soka do obličeje.
     
    38:15
    Thomas Chabot rozjel po pravém mantinelu Logana Shawa. Až do útočné třetiny tento útočník nepronikl, stopku mu vystavil Jon Merrill.
     
    38:48
    Trest Beckmana je minulostí, začíná početní převaha Minnesoty. Pokud nepadne gól, měla by trvat ještě jednu minutu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    To se nepovedlo. Matt Dumba ztratil kontrolu nad pukem, takže vůbec nevystřelil a měl štěstí, že Drake Batherson neměl dostatek sil ujet do úniku.
     
    39:52
    Již při hře pět na pět nebezpečně zakončoval Kirill Kaprizov. Střelu k pravé tyči Gustavsson vyrazil před sebe, Nick Bjugstad dorážel vedle brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 19.
     
    Prostřední dvacetiminutovka s průběhem utkání pořádně zamíchala. Hosté nejenže stáhli dvoubrankové manko, ale dokonce dokonali obrat, postupně se prosadili Drake Batherson, Josh Norris a Chris Tierney. Domácí tento nepříjemný fakt nepoložil a ve 31. minutě dal současnou podobu výsledku svým druhým gólem v utkání Marcus Foligno. Před třetí třetinou je střetnutí otevřené na obě strany, rozhodovat může každá menší chyba.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje pořádně drama, neboť skóre je vyrovnané a padá hodně gólů.
     
    40:32
    Dmitrij Kulikov nedosáhl na vyhození Tkachuka po mantinelu. Mohl ovšem zachovat klid, protože Batherson se jej stíhat nevydal.
     
    41:12
    Domácího kapitána Jareda Spurgeona zastavila píšťalka čárového rozhodčího. S pukem opustil útočné pásmo, proto došlo k odpískání ofsajdu.
     
    41:45
    Cam Talbot první zákrok ve třetí třetině zvládl bez větších problémů, střelu zápěstím v podání Tylera Ennise udržel ve výstroji.
     
    42:22
    Další nebezpečná akce Senátorů. Alex Formenton si v pravém kruhu klepl o puk a dostal ho, z první střílel o kousek vedle levé tyčky.
     
    42:55
    Na druhé straně vypálil od modré čáry Matt Dumba. Za gólmana Gustavssona vyřešil situaci obětavě blokující Josh Brown.
     
    43:18
    Frédérick Gaudreau protečoval nahození Ryana Hartmana, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Souboj o puk zvládl bránící Zub.
     
    43:59
    Velkou rychlost znovu ukázal Tim Stützle. Dokázal proskočit mezi dvěma protihráči, jenže za zády nechal podstatnou věc, puk.
     
    44:17
    Josh Norris nabil na modrou čáru Thomasovi Chabotovi. Jeho pokus zápěstím zblokoval Jonas Brodin pravou bruslí.
     
    44:39
    Domácí podnikli rychlý protiútok. V jeho finále Kirill Kaprizov nahrál mezi kruhy Ryanu Hartmanovi, ten forhendem přestřelil bránu.
     
    45:11
    Nepříjemnou střelu pro gólmana vyprodukoval Kevin Fiala. Filip Gustavsson měl starosti, nakonec ovšem udržel touš mezi pravou rukou a tělem.
     
    45:39
    Po mizerné rozehrávce Joshe Browna zakončoval forhendem z mezikruží Frédérick Gaudreau. Gustavsson měl štěstí, puk ho trefil do levého betonu.
     
    46:00
    Tlak Minnesoty se stupňuje. Od modré nebezpečně střílel Marcus Foligno, dorážel Brandon Duhaime. Gustavsson odolává.
     
    46:25
    A další zákrok pro třiadvacetiletého Švéda. Včasný přesun k levé tyči zajistil dostatek času na přípravu proti střele Bjugstada, kterou ukryl v lapačce.
     
    47:03
    Zasahovat musel rovněž Cam Talbot. Kanaďan maskou vyhlavičkoval střelu Shawa do ochranné sítě, posléze si raději zkontroloval, zda nedošlo k poškození ochrany hlavy.
     
    47:17
    Zbytečný faul v útočném pásmu vyrobil Kevin Fiala. Švýcarský útočník napadal váhajícího Joshe Browna, jehož ve finále podrazil.
     
    48:15
    Rozruch před bránou vyřešil Cam Talbot. Levým betonem nejprve vyrazil pokus Bathersona, následně volný puk ukryl pod lapačkou.
     
    48:39
    Z poloviny hřiště Nico Sturm vyslal tvrdou střelu na bránu. Gustavsson nezaváhal a ještě touš z rukavice vyklepal pro volného Chabota.
     
    49:11
    Právě Thomas Chabot byl na konci přesilovkové akce Ottawy. Na modré promáchl a černá guma pomalu doklouzala za modrou čáru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:30
    Minnesota přestála oslabení bez úhony. Následně vyrazil do útoku Adam Beckman, jenž sice neuspěl proti Watsonovi, nicméně si vysloužil potlesk za hit na téhož hráče.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre zůstává nerozhodné, čím dál tím reálnější možností je prodloužení.
     
    50:34
    Proti dvěma Zachary Sanford udržel puk a dokonce vystřelil, ale jen slabě forhendem po ledě, Talbot neměl se zákrokem větší problém.
     
    51:21
    Brandon Duhaime zapojil do hry Beckmana. Ten zvedl hlavu a nahrál do levého kruhu Sturmovi, povedenou ránu vytěsnil Gustavsson levým ramenem.
     
    51:55
    Na druhé straně zahrozil Tim Stützle. Přesouvajícímu Talbotovi chtěl kotouč napálit do protipohybu, trefil ho do levého betonu.
     
    52:22
    Kanadský gólman ve službách Minnesoty opět v permanenci. Počkal si na zakončení Nikity Zajceva od modré, kotouč schoval ve výstroji.
     
    52:49
    Do pravého kruhu najel a tvrdou střelu vyprodukoval Drake Batherson. Cam Talbot hrací předmět vyrazil ke spoluhráči Bjugstadovi.
     
    53:19
    Kirill Kaprizov číhal před brankou a puk k němu skutečně doputoval. Rychle zareagoval ale i gólman Gustavsson, který zastavil střelu ruského protihráče levým betonem.
     
    53:47
    V pádu zakončoval Alex Formenton. Mezeru mezi Talbotovými betony nenašel, následně bolestivě narazil do mantinelu.
     
    54:22
    Dmitrij Kulikov střílenou nahrávkou našel hokejku Kevina Fialy, jenž puk zvedl pod břevno, Filip Gustavsson vytáhl parádní zákrok levým ramenem!
     
    54:45
    Gólman Senátorů o pár vteřin později raději přerušil hru. Zachytil nahození Duhaimeho od pravého mantinelu a na rozehrávku si netroufl.
     
    55:15
    Pěknou kombinaci kompletní první formace zakončil Jared Spurgeon od modré čáry, přičemž trefil jenom brusle bránícího Bathersona.
     
    55:39
    Minnesota je výrazně aktivnějším týmem, ale kýžené ovoce tato skutečnost zatím nepřinesla. Pokus Fialy udržel Gustavsson.
     
    56:21
    Kirill Kaprizov našel mezi kruhy Gaudreaua. Tomu vyšlo zakončení na bekhend, jímž nezvedl puk přes beton gólmana.
     
    56:47
    Zákroky na kontě Filipa Gustavssona přibývají. Už jich má na kontě šestatřicet, nyní zasáhl pravým ramenem proti Rauovi.
     
    57:25
    Brandon Duhaime si vyměnil touš s Erikssonem Ekem, načež zpoza brány zkusil vytočení a zasunutí puku k levé tyči. Narazil na připravený beton brankáře.
     
    57:49
    Do protiútoku vystartoval po pravém mantinelu Brady Tkachuk. Z velkého úhlu vystřelil, Cam Talbot propagační pokus s přehledem zachytil.
     
    58:11
    Z velkého úhlu zkusil Gustavssona překvapit Jared Spurgeon. Neuspěl, neboť švédský gólman s podobnou možností počítal a nenechal kotouč vypadnout z výstroje.
     
    58:30
    Rozhodnutí bylo blízko! Domácím fanouškům pořádně zatrnulo při akci Tima Stützleho, jenž forhendovým blafákem obelstil Talbota, ale pak jej vyvedl z rovnováhy obránce a Němec proto nezvládl zakončit do prázdné brány!
    58:30 Stützle měl na holi rozhodnutí, puk ovšem nezasunul do odkryté brány
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Kevin Fiala si na hranici brankoviště počkal na nahrávku od Foligna. Počkal na pohyb brankáře, přesto nedokázal puk zvednout dostatečně nad jeho levé rameno.
     
    59:45
    Ruský forvard Kirill Kaprizov napadal Joshe Browna. Hostující obránce si pod tlakem poradil na výbornou, po mantinelu přesunul hru do středního pásma.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 42 – 28.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo, půjde se do prodloužení. Přestřelka ve třetí dvacetiminutovce nepokračovala, gól nevstřelil ani jeden z celků. Tak uvidíme, jestli přijde rozhodnutí při hře tři na tři, nebo se půjde až do samostatných nájezdů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Kirill Kaprizov se natočil k Chabotovi zády, nakonec si ovšem rozmyslel kličku po mantinelu. Na jistotu hrál dozadu na Brodina.
     
    60:30
    Právě Jonas Brodin obstaral první pokus nastaveného času. Střelou zápěstím trefil padajícího Bathersona, touš vyletěl do ochranné sítě.
     
    61:22
    Joel Eriksson Ek udělal dva oblouky, až poté najel do útočného pásma. V levém kruhu našel Kevina Fualu, jehož pokus skončil na zadním mantinelu.
     
    61:42
    Thomas Chabot strávil na ledě minutu a půl, až nyní si odjel odpočinout na střídačku, když obral Spurgeona a nahodil touš do útočného pásma.
     
    62:02
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Bonusový bod bere Minnesota! Fiala tělem odmítl Stützleho a v přečíslení dvou proti jednomu vybídl ke skórování v pravém kruhu čekajícího KIRILLA KAPRIZOVA, Gustavsson proti ráně z první k levé tyči neměl žádnou šanci. Asistence: Kevin Fiala.
    62:02 Kirill KAPRIZOV - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota se proti Ottawě pořádně nadřela, ale nakonec získala očekávané dva body, Senátory udolala 4:3 po prodloužení.

    První třetinu zvládli domácí na jedničku, vstřelili tři branky a soupeři povolili jedinou. Druhé dějství ovšem probíhalo v úplně opačné režii, stav zápasu tak byl rázem 3:3. V závěrečné dvacetiminutovce hýřili větší aktivitou hokejisté Minnesoty, ale rozhodující trefu v této části nevstřelili. Rozezlení přišlo až v prodloužení, kdy Fiala předložil puk Kirillu Kaprizovovi, a ten střelou k levé tyči ukončil zápas a rozjásal fanoušky v hale.

    Svěřenci kouče Evasona se díky vítězství posunuli v tabulce Západní konference na čtvrtou pozici, Ottawa i přes získaný bod zůstává na předposlední patnácté příčce Východu.
     
    Utkání přihlíželo 15 276 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 43 – 28 | Přesilová hra: 1/4 – 1/4 | Trestné minuty: 13 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 62:02
    Filip Gustavsson (OTT) – 38 zákroků, 5 OG, úspěšnost 88,4%, odchytal 61:37

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+1
    2. Marcus Foligno (MNS) – 2+0
    3. Drake Batherson (OTT) – 1+1
    Minnesota v divoké přestřelce udolala Ottawu
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:05:14)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. M. Foligno (Spurgeon, J. Eriksson Ek), 5. Addison (Kaprizov, Merrill), 14. N. Sturm (D. Kulikov, K. Fiala), 31. M. Foligno (Dumba, J. Brodin), 63. Kaprizov (K. Fiala) – 11. N. Paul (C. Brown, Formenton), 23. Batherson (B. Tkachuk, Del Zotto), 24. Norris (Batherson, Stützle), 28. Tierney (Ennis, Del Zotto)


    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), D. Kulikov, Dumba (A), J. Brodin, Addison, Merrill – K. Fiala, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Hartman, F. Gaudreau, Kaprizov – Bjugstad, N. Sturm, Duhaime – K. Rau, Dewar, Beckman.
    Ottawa Senators: F. Gustavsson (M. Murray) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Del Zotto, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – C. Brown, N. Paul (A), Stützle – Ennis, Tierney, Formenton – L. Shaw, Watson, Sanford.

    Rozhodčí: South, Rehman – Kovachik, Shewchyk

    Diváci: 15 276
    bahis siteleri