Olomouc – Pardubice 4:3 (kon.) | Salzburg – Sparta 0:8 (kon.) | HC Litvínov – Kometa Brno 7:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 6:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 3:6 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 0:0 (odl.)
Motor ČB – Kladno 4:3 (kon.) | Havířov – Jihlava 4:2 (kon.) | Třinec – Slavia 6:1 (kon.)
Chomutov – Zlín 2:5 (kon.)
odloženo
HC Vítkovice Ridera
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Mountfield HK
Pátek 05.11.2021, 17:00 • MFH Ostrava • DHL Extraliga juniorů • 16. kolo
Partner:
     
    Dnešní utkání je odloženo! (15:18:25)
     
    Mountfield HK
    Hradeckým mladíkům se v posledních dvou kolech moc nevedlo, získali pouhý jeden bod. S Plzní totiž prohráli 1:2 a po samostatných nájezdech padli i s Karlovými Vary, když utkání skončilo rovněž 1:2.

    V sobotním utkání proti Karlovým Varům se na gól čekalo celkem dlouho, 7 minut po začátku druhého dějství šla do vedení Energie, přesnou střelu mezi betony předvedl Vogel.
    Až do času 49:58 svítilo na světelné tabuli skóre 0:1 pro Karlovy Vary, nicméně v 50. minutě se po zmatku v brankovišti dokázal dobře zorientovat hradecký Daniel Šedivý, a proto se stav srovnal.
    Zápas dospěl do samostatných nájezdů, rozhodlo se až v sedmé sérii, když karlovarský Rymon zakončil k levé tyči, a tak zajistil Energii 2 body.
     
    HC Vítkovice Ridera
    Domácí se po téměř dvou týdnech vrací do zápasového tempa, čtyři zápasy totiž byly odloženy z technických důvodů na straně Vítkovic.

    Vítkovičtí sehráli poslední utkání 23. 10., kdy na domácím ledě vyzvali Jihlavu. Utkání nabídlo celkem 12 gólů!
    Skóre v první třetině otevřeli hosté, když v nepřehledné situaci dostal kotouč do brány jihlavský Jungwirth.
    Druhá perioda začala lépe pro Vítkovice, ty totiž během 5 minut otočili stav na 2:1, nejdříve na 1:1 srovnal Tomáš Machů, kterému pomohla tyčka, za malou chvíli dával na 2:1 Krzysztof Tomasz Macias. Ještě v téže části ale ujel hostující Čermák a skóre bylo vyrovnané.
    Do třetí části hry nastoupili domácí s velkou vervou a po necelých osmi minutách vedli 6:2, když se postupně trefili Martin Kubík, Krzysztof Tomasz Macias a dvakrát Alex Kotásek. Malou šanci dal hostujícímu celku jihlavský Matějíček, který se prosadil v přesilové hře – 6:3, pak ale znovu udeřily Vítkovice, Jakub Slusarczyk zamířil přesně do brány, po něm se nemýlil ani Tomáš Machů – 8:3. Necelých 40 vteřin před sirénou upravil na konečných 8:4 hostující Menšík.
     
    Dnes je na programu 16. kolo Extraligy juniorů, domácí Vítkovice, které se po jedenácti zápasech nachází na 8. místě (25 bodů) v neúplné tabulce, se postaví proti Hradci Králové, tomu nyní patří 6. příčka (27 bodů), hosté však již odehráli 15 utkání, domácí pouze 11.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Klára Bártková

    Branky a nahrávky:


    HC Vítkovice Ridera:
    Mountfield HK:
    ocianews.com