Humenné – Trnava 8:0 (kon.) | Topoľčany – Vlci Žilina 2:3 (kon.) | Žiar nad Hronom – Pov. Bystrica 1:2 (po pr.)
Martin – Skalica 3:4 (po pr.)
po prodl.
HK VITAR Martin
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
HK Skalica
sk Pátek 05.11.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK iClinic Skalica): "V úvodnej tretine bolo stretnutie vyrovnané. Podarilo sa nám dostať sa do vedenia, súper nás občas dostával pod tlak. Tretiu tretinu bol súper lepší. Robili sme chyby, nehrali sme jednoducho, báli sme sa ísť do súbojov. Môžeme byť preto radi, že sme získali dva body. Zápasy predtým sme hrali dobre, boli sme na víťaznej vlne. Dnes sme však narazili na kvalitného súpera a môžeme povedať, že sme si aj vybrali akoby horší deň. Faul v predĺžení bol na hrane, nevidel som ho ale natoľko dobre, aby som ho mohol kvalifikovane posudzovať. Na to sú na ľade rozhodcovia, podľa môjho názoru to bolo hraničné. Sezóna je ešte dlhá, niektoré tímy na začiatku vyhrávali, potom sa dostali do série, v ktorej nebodovali. Takisto sa to môže stať aj nám. Do každého zápasu preto musíme ísť s pokorou, pracovať, uvidíme ako to pôjde ďalej. Ak nás v zápasoch budú držať brankári tak, ako dnes Borák, víťazná séria môže pokračovať ďalej. Dnes predviedol skvelý výkon."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Úvodná tretina bola z oboch strán taktická. Žiadne z mužstiev nechcelo urobiť významnejšiu chybu. Dej tohto filmu sa potom vyvíjal kadejako. Dostali sme možnosť hrať presilovú hru o dvoch hráčov, túto sme ale nepremenili. Dokonca sme aj zle vystriedali, čo nebolo určite to, čo by sme chceli. Skaličania hrali veľmi dobre v obrane, ťažko sme sa presadzovali v predbránkovom priestore kam sme sa snažili natlačiť. Skalica potrestala každú našu chybu, naša snaha o zotrvanie v útočnom pásme vždy končili rýchlym protiútokom hostí. V zápase nebolo odpískané jasné trestné strieľanie v náš prospech. Naše odhodlanie v tretej tretine ale prinieslo veľký tlak, strelili sme dva góly a boli sme v eufórii. Aj pri prvom striedaní v predĺžení sme si vypracovali dve veľké príležitosti, ktorými sme mohli zápas zaklincovať. Potom však podrazom zo strany rozhodcu, ktorý zobral na seba nejakú imaginárnu zodpovednosť a neodpískal faul, sme prišli o zápas. Za takéto niečo by mal byť rozhodca potrestaný takým spôsobom, aby už nikdy nemohol pískať. Ak to pôjde takto ďalej, ľudia, ktorí horko-ťažko zháňajú peniaze na hokej, si povedia, že takto to ďalej nejde. Ak vás rozhodca okradne o zápas, je to nielen na infarkt. Mal by dostať pokutu, dištanc. Žiaľ, príde sem delegát, ktorý má na rozhodcov dohliadať a nič sa tým nevyrieši. Reálne neexistuje žiadny orgán, ktorý by situácie vyhodnocoval. Nemáme prehľad o tom, kto ide pískať, ako ide pískať a celá naša práca ide do smetiaka. Samozrejme, chýbajú nám diváci. Zrazu bolo toto stretnutie iné. Za normálnych okolností by to bolo úžasné stretnutie, keďže sa v ňom stretli dva kvalitné tímy, ktoré ťahali za sebou víťazné série. My sme si však v šatni povedali, že sme zápas neprehrali. Zakončili sme ho teda víťazne, aj keď sme ho na papieri prehrali. V hlavách sme stále na víťaznej vlne, počas krátkej prestávky, ktorá končí zápasom nasledujúcu nedeľu v Trnave, potrénujeme, popracujeme na určitých veciach a ideme ďalej."

    Daniel Štumpf (tréner HK iClinic Skalica): "Po prvej tretine sme vyhrávali o gól, Martin ale hral veľmi dobre celý zápas. Jeho hráči korčuľovali, dohrávali súboje, boli veľmi nepríjemní, s čím sme sa ťažko vyrovnávali. Podržal nás brankár, čo bolo pre tím dôležité. V závere sme viedli o gól, domáci sa ale v závere dokázali na nás dotiahnuť. Je škoda, že sme si víťazstvo nedokázali udržať, bol to ale typický remízový duel. Predĺženie je v tomto formáte skôr lotéria. Samozrejme, mrzí nás, že sme nedokázali udržať víťazstvo za tri body, najmä ak bolo tak blízko. Dva body z ľadu súpera ale nie sú zlé, najmä ak je to z Martina, ktorému sa v posledných kolách darí a naozaj hrá veľmi dobre. Sám som bol prekvapený jeho výkonom, najmä doma. Pre nás sú to dva zlaté body. Prichádza reprezentačná prestávka, ktorá nám padne veľmi vhod. Od začiatku sezóny hráme pomerne dobre, naše postavenie tak odráža vyrovnané výkony. Ako tím máme natrénované, korčuliarsky sme na tom dobre. Nie je preto prekvapením, že sme v tabuľke na druhom mieste. Na druhej strane nechcem tento ukazovateľ preceňovať, za nami je len niečo viac ako štvrtina súťaže. Je skvelé, že vyhrávame, v základnej časti to ale nič neznamená. Ako tím sa preto potrebujeme počas prestávky skoncentrovať, oddýchnuť si a začať o týždeň od nuly. Nemôže nás v žiadnom prípade uspokojiť štatistika piatich víťazných stretnutí za sebou. Byť v hornej časti tabuľky bol náš cieľ, súťaž je ale natoľko vyrovnaná, že pri tak vysokom počte zápasov, ktoré nás čakajú, je to v podstate jedno."

    Viktor Ďurina (útočník HK VITAR Martin): "Po tomto predĺžení, je veľmi ťažké sa dívať na celé stretnutie jedným pohľadom. Bola to určite vyrovnaná partia, o málo lepším tímom, ktorý by si bol zaslúžil víťazstvo, sme boli my. Záver nám však nevyšiel, zápas nás ale môže posunúť ďalej a ako tím môžeme pokračovať v doterajších výkonoch. Môžeme samozrejme polemizovať, či malo byť počas hry nariadené trestné strieľanie keď som sa ocitol sám pred bránkou. Rozhodca napokon rozhodol tak, že sa nič nestalo. Na druhej strane takisto išiel hráč sám na bránku a po faule bolo nariadené trestné strieľanie. Ťažko, no najmä zbytočne sa ale takéto momenty hodnotia. Konečne mi to ale v zápase aj padlo do bránky, čakanie na gól bolo z mojej strany veľmi dlhé. Dúfam, že sa čoskoro dočkám ďalších zásahov. Najdôležitejšie je ale byť pre tím prínosom, pomáhať mu svojimi výkonmi. Je jedno, kto zaznamená body, kto strelí góly, hlavne keď sa darí tímu. Mali sme ťažký úvod do sezóny, ktorý sme ako kabína zvládli prekonať. Poučili sme sa z ťažkých začiatkov, je vidieť, že náš prejav je iný. Vyhrávame, z môjho pohľadu máme výbornú partiu, nemám žiadne výhrady k tomu, ako to funguje. Do každého zápasu ideme pripravení na 100%, s cieľom zvíťaziť. Čaká nás prestávka, ktorá príde každému vhod. Oddýchneme si, dáme si niektoré záležitosti v hlavách do poriadku, povenujeme sa rodinám a o týždeň sme tu naspäť. Nasledujúcu nedeľu nás čaká stretnutie, pred ktorým sa určite budeme pripravovať. Cieľom je zvíťaziť a pokračovať v dobrých výkonoch." (22:10:17)
     
    Martin prehral so Skalicou 3:4 po predĺžení. Góly: 23. Tiainen (Paulíny, Murček), 49. Ďurina (Toma, Burzík), 58. Tiainen (Huhtela, Charvát) – 9. Nemec (Šmach, Janáč), 33. Kotvan (Nemec), 45. Štumpf, 61. Štumpf.
     
    Koniec zápasu.
     
    60:54
    Skalica dala gól!
    Únik DANIELA ŠTUMPFA, ktorému ale predchádzal jednoznačný faul hosťujúceho hráča.
     
    60:25
    Huhtela trafil priamo do brankára. Ocitol sa pritom sám pred ním.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V Martine uvidíme predĺženie. V riadnom hracom čase sa zrodila remíza 3:3.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:50
    Súboj v rohu klziska. Blíži sa však záver tretiny.
     
    59:02
    Dírerom nahodený puk. Skôr propagačne.
     
    58:22
    Domáci držia puk na svojich hokejkách. Nikam sa teraz neponáhľajú.
     
    57:48
    Šátek tesne minul domácu bránku. Skalica mohla opäť vyhrávať.
     
    57:12
    Martin dal gól!
    Vyrovnanie v závere tretiny. RIKU PETTERI TIAINEN to urobil s obrovskou bravúrou a opäť ťažil zo spolupráce s Attem Oliverom Huhtelom. Druhú asistenciu si pripisuje Marek Charvát.
     
    57:02
    Štumpf skúšal z otočky zakončiť. Puk končí na korčuli Lavičku.
     
    56:35
    Tiainen na Huhtelu. Hostia sa dopúšťajú vzápätí zakázaného uvoľnenia.
     
    56:19
    Burzíkova strela. Prerušenie hry.
     
    55:46
    Dírer so snahou udržať pásmo i puk. Tlačenica pred bránkoviskom.
     
    55:13
    Hílek môže vyviezť puk. Skalica si môže vydýchnuť.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 23. Tiainen (Paulíny, Murček), 49. Ďurina (Toma, Burzík), 58. Tiainen (Huhtela, Charvát) – 9. Nemec (Šmach, Janáč), 33. Kotvan (Nemec), 45. Štumpf, 61. Štumpf


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Burzík – Thomka, Pacalaj – Bartoš A. – Paulíny, Huhtela, Tiainen – Toma, Dírer, Smidžár – Novák, Murček, Poliaček – Juščák, Babka, Ďurina
    HK Skalica: Borák (Trenčiansky) – Horváth, Šmach – Kadlečík, Janík – Hílek, Vidovič – Rapant – Janáč, Nemec, Štumpf – Jaša, Dzhioshvili, Šátek – Šišolák, Včelka, Galimov – Kotvan, Jarolín, Lukáš

    Rozhodčí: Smerek, Tvrdoň – Drblík, Kontšek, Chudoba (inštruktor)
    thejrc.org