Salzburg – Kladno 4:2 (kon.) | Motor ČB – Sparta 1:3 (kon.) | Třinec – Jihlava 3:4 (1:2 po s.n.)
Havířov – Slavia 3:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:0 (odl.) | Chomutov – Kometa Brno 1:9 (kon.)
HC Litvínov – Zlín 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 7:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
HC Sparta Praha
Sobota 06.11.2021, 12:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 17. kolo
Partner:
     
    Utkání už se dohrálo bez větších komplikací. Sparta v poslední třetině definitivně obrátila utkání ve svůj prospěch a proměnila svou útočnou aktivitu. V Budvar aréně se nehrál vůbec špatný hokej. Aktivnější byla o něco více Sparta, nicméně i Českobudějovičtí disponovali dobrými pokusy.

    Jednou z hlavních postav duelu je také jednoznačně Štěpán Maleček, brankář domácích, který si připsal hned několik velmi dobrých zákroků. Na opačné straně pak Petr Hauser zapsal hned dvě přesné trefy, z toho jednu do odkryté branky. (14:04:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí to nakonec zkusili s odkrytými zády, čehož využili hostující hráči, jmenovitě se trefil PETR HAUSER, který nadvakrát doklepl kotouč za brankovou čáru. Hauser tedy zapisuje svou druhou dnešní branku. Asistence: Jakub Zembol.
     
    58:33
    Motor se pomalu nadychuje k závěrečnému náporu. Bude se vhazovat po pravé ruce brankáře Hrabala. Maleček zatím své místo neopouští.
     
    57:36
    Domácí chtěli rychle přejít do útoku, dostávají se ovšem jen do zakázaného uvolnění, které hru přemísti opět před Štěpána Malečka.
     
    56:44
    Z domácí přesilové hry toho příliš nezbývá. Početní převaha se domácímu celku příliš nepodařila, Motor se nedostal do pásma, naopak Sparta šetřila čas v útočné třetině.
     
    55:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:08
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Šindelek – 2 min., podrážení).
     
    53:57
    Nino Tomov chtěl vyhodit kotouč z pásma, ale namířil ho přesně na hostující trenéry. Ti se tak museli hbitě otáčet, nakonec ale k úhoně nikdo nepřišel. Tomov se omlouvá a míří střídat.
     
    52:27
    David Senčák velmi agilně napadal domácí rozehrávku, což mu nakonec vyneslo střelu. Senčák pravděpodobně střílel nad branku, jeho pokus však Maleček zkrotil v rukavici a bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    51:00
    Davit Putz dostal nabito na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak vyslal střelu z první, která končí jen na výstroji pozorného Hrabala, který zasahuje přesně.
     
    50:41
    Velmi dobře to udělal Jiří Remta, našel si po vhazování prostor ke střele a vyslal nekompromisní dělovku. Ta letěla na branku, Hrabal ji ale stihl svými betony zastavit.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David – 2 min., krosček).
     
    49:43
    Jakub Anderle se snažil zachytit kotouč za soupeřovou brankou. Nicméně u mantinelu mu puk proklouzl, a tak se k němu opět dostávají hostující hráči.
     
    48:57
    Jan Krupička jel společně s domácím obráncem po pravém křídle. Poté právě zpoza obránce vystřelil. Maleček se sice přemisťoval, přesto stihl hostující pokus zastavit.
     
    48:28
    Byl to zřejmě Petr Hauser, kdo se prosmýkl skrze obranu a zakončoval z těsné blízkosti Malečkovi branky. Respektive se snažil zakončit, nicméně právě domácí brankář holí zakončení pohotově znemožnil.
     
    46:50
    Motor bude logicky cítit potřebu znovu se dostat na vyrovnaný stav. O to se nyní pokoušel jeden z domácích beků dalekonosnou střelou. Ta se ale otřela jen o beka a nakonec vyplavala těsně mimo levou tyč.
     
    45:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující celek se raduje, jde totiž poprvé v utkání do vedení! Ducháč vypálil od modré čáry, načež Maleček dobře zasáhl a vyrazil puk před sebe. Z dorážky to pak zkoušel Zembol, ovšem taktéž neúspěšně. Až potom dojel ke kotouči FILIP HAUSER a trefil přesně – 1:2. Asistence: Jakub Zembol, Filip Ducháč.
     
    44:37
    Michal Vitouch využil toho, že před domácím brankářem bylo několik clonících hráčů. Maleček ale zůstal a Vitouchovu střelu zastavil betonem a pak puk ještě schoval pod lapačku.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Putz (Masopust) – 15. Theimer (Hauser, Tůma), 46. Hauser (Zembol, Ducháč), 60. Hauser (Zembol)


    Banes Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Willmann, Remta, Fousek, Pavlát, Hail, Placek, Kümpfmuller, Remeš, Schwartz, Petrásek, Putz, Pouzary Anderle, Masopust, Sochor, Vavřík
    HC Sparta Praha: Hrabal (Krbeček) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Červenka, Ducháč – Senčák, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Bareš, Pražák, Vágner, Theimer, Vitouch, Zembol

    Rozhodčí: Šperl – Polonyi, Kubíček
    ocianews.com