Skellefteå – Sparta cz 1:3 (kon.) | Växjö – Tappara 2:2 (kon.) | EC-KAC – Leksands IF 4:0 (kon.)
Mannheim – Frölunda 1:10 (kon.) | Bolzano – Rauma 1:3 (kon.) | Fribourg – Mnichov 2:4 (kon.)
Zürich – Rögle BK 3:4 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Stav série: 0:1
HC Sparta Praha
Úterý 16.11.2021, 18:05 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:05.
     
    Sparťané se v aktuálním ročníku jako jediný český zástupce probojoval do vyřazovacích bojů CHL a v souboji se švédským soupeřem budou bojovat o postup do čtvrtfinále. Pražané v základní skupině A dvakrát porazili Turku a Bremerhaven, navíc jednou zvítězili také nad švédským týmem z Växjö. Sparta se ziskem třinácti bodů ovládla svou skupinu a postoupila do play off CHL z prvního místa.
     
    Skellefteå prožila trnitou cestu za postupem do další části Ligy mistrů. Švédský celek ukořistil v základní skupině E celkem devět bodů, které nakonec stačily k postupu do play off. Skandinávský tým ve skupině dvakrát porazil Berlín či následně uspěl v domácím utkání proti finskému týmu z Tampere.
     
    Hezký úterní podvečer u sledování pokračování Ligy mistrů! Na programu jsou osmifinálové zápasy play off CHL a my se zaměříme na duel, ve kterém se vzájemně střetne Skellefteå se Spartou. Pražané budou bojovat o postup do další fáze Ligy mistrů ve Švédsku, utkání startuje v 18.05 hodin.
     
    Ještě jednou přeji všem krásný úterní podvečer. Utkání, v němž sparťané budou usilovat o postup do další fáze Ligy mistrů, startuje v 18.05 hodin. Mezitím si můžete přečíst sestavy obou soupeřů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se přesunuli do útočného pásma. Jeden z domácích borců přihrával do brankoviště, ale neúspěšně.
     
    00:40
    První velká šance Sparty! Thorell v náznaku přečíslení hledal před brankou Horáka, ale druhý jmenovaný kotouč nezpracoval podle svých představ.
     
    01:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    A hosté jdou ve druhé minutě utkání do vedení! Jeřábkova střela sice nebyla úspěšná, ale dorážka FILIPA CHLAPÍKA už ano a sparťané vedou 1:0. Asistence: Radek Jeřábek, Patrik Prymula.
    01:01 CHLAPÍK - 0:1
     
    02:08
    Brankář Mann riskantně rozehrával od vlastní branky a domácí se dostali do velké šance v útočném pásmu! Forsfjäll střílel z pravého kruhu, ale Salák zasáhl.
     
    02:48
    Erik Thorell už číhal na další přihrávku od svých spoluhráčů, ale jeden z domácích hokejistů dobře zapracoval a odpálil kotouč do bezpečí.
     
    03:28
    Patrik Prymula nezpracoval kotouč u mantinelu, ale i přesto se sparťané ještě na chvíli usadili v útočném pásmu. Brankář Mann zasáhl proti střele svými betony.
     
    04:11
    Oscar Möller bojoval se svými spoluhráči o kotouč v útočném pásmu, ale na modré čáře byli sparťané úspěšnější a dostávají puk ven z obranného pásma.
     
    04:38
    Domácí hokejisté vyhráli vhazování v útočném pásmu a obránce Nilsson vypálil od modré čáry! Jeho tvrdou bombu ovšem schytal clonící Tomáš Jandus.
     
    05:28
    Petter Granberg nezpracoval kotouč v obranném pásmu, ale i přesto se domácí hokejisté dostali alespoň do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    05:48
    Stefan Loibl byl ve velké šanci v útočném pásmu! Domácí útočník střílel nebezpečně po levé straně kluziště, ale Salák zastavil střelu svou lapačkou.
     
    06:29
    Spartu čeká první oslabení v tomto utkání. Michal Moravčík (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    06:36
    Domácí uspěli na vhazování v útočném pásmu a nejproduktivnější hráč domácího výběru zkusil vystřelit z kruhu. Po Salákově zákroku se hosté osvobozují.
     
    07:15
    Oscar Nilsson servíroval přihrávky svým spoluhráčům na obě strany kluziště, ale všechny domácí pokusy zneškodnil vynikající brankář Salák.
     
    08:11
    Jonathan Pudas přihrával svému spoluhráči do hloubi obranného pásma a vzápětí se snažil domácí bek vystřelit. Salák si našel výhled a ránu zastavil.
     
    08:50
    Švédové se i nadále snažili ohrozit sparťanskou branku, ale hosté i se štěstím odolali. Sparťané se ubránili a dostávají kotouč do neutrální zóny.
     
    09:43
    Chlapík se snažil prosmýknout po levé straně, ale domácí obránci byli na obranné modré čáře pozorní a nedovolili sparťanskému útočníkovi pokračovat v akci.
     
    10:58
    Domácí hokejisté dostali kotouč do útočného pásma a Kühnhackl ještě bojoval o puk v rohu kluziště. Sparťanští obránci celou situaci zvládli.
     
    11:46
    Vladimír Sobotka si najížděl na přihrávku od svého spoluhráče až před branku, ale sparťanský útočník se ke kotouči už nedostal. Hra pokračuje dál.
     
    12:23
    Domácí rychle přenesli hru na druhou stranu a Salák musel řešit ve svém pracovišti nebezpečnou střelu. Po zákroku sparťanského gólmana následuje komerční přestávka.
     
    12:25
    Po vhazování v útočném pásmu domácího výběru se kotouč dostal až k brankáři Salákovi, který okamžitě podržel puk ve své lapačce a přerušil hru.
     
    12:40
    Jeden ze sparťanských hráčů nezpracoval kotouč na modré čáře a hosté přišli o útočné pásmo. Vzápětí míchal s kotoučem Pudas, ale Salák nemusel zasahovat.
     
    13:28
    Filip Chlapík posunul kotouč Jeřábkovi a hosté z vlastního obranného pásma založili další rychlou protiakci. U mantinelu však byli úspěšnější domácí.
     
    14:08
    Velká šance na straně domácích! Kühnhackl se ocitl sám před brankou Sparty, ale vinou nedovoleného zákroku ze sparťanské strany nemohl zakončit.
     
    14:13
    Dalším vyloučeným hráčem na straně Pražanů v tomto utkání je útočník Patrik Prymula (SPA), který dostal od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování.
     
    14:26
    Joakim Lindström vypálil z nebezpečného prostoru v útočném pásmu a brankář Salák musel znovu zasahovat. Sparťanský brankář vyrazil puk do bezpečí.
     
    15:51
    Sobotka vystihl domácí rozehrávku na obranné modré čáře Sparty a zkušený útočník vyvezl puk až do neutrální zóny. Sparťané se úspěšně brání.
     
    16:37
    Hosté se ubránili a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Prymula se ihned zapojil do hry v útočném pásmu a hosté drží kotouč na svých hokejkách.
     
    17:19
    Tomáš Pavelka vyslal svižné nahození od modré čáry, ale brankář Mann měl na střelu dobrý výhled a podržel kotouč ve své výstroji. Hra je přerušena.
     
    17:39
    Thorell hledal zadovkou své spoluhráče před soupeřovou brankou, ale domácí obránci se včas zorientovali a nedovolali sparťanům zakončit.
     
    18:33
    Pudas založil další rychlou akci svého týmu ze středního pásma a Salák musel řešit dalekonosnou střelu z velké dálky. První třetina se chýlí ke konci.
     
    19:46
    David Kaše přihrával svému spoluhráči na modrou čáru, kde však byli domácí hráči pozorní a ještě na chvíli udrželi hru v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi a viděli jsme v něm jednu branku. Prvním úspěšným střelcem v tomto utkání je sparťanský útočník Filip Chlapík, jenž poslal svým gólem Spartu do jednobrankového vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18.52 hodin.
     
    Hráči jsou již zpět na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Roman Horák neuspěl na úvodní vhazování ve středovém kruhu a domácí hokejisté mají kotouč na svých hokejkách v obranném pásmu.
     
    20:43
    Jonathan Jonsson bojoval o kotouč v rohu kluziště a domácí hokejisté na chvíli ještě zůstali usazeni v útočném pásmu. Brankář Salák bez obtíží zasáhl.
     
    22:15
    Domácí hokejisté budou hrát třetí přesilovou hru v tomto utkání. Na trestnou lavici tentokrát usedl mladý útočník Petr Hašek (SPA) za vražení na mantinel.
     
    22:32
    David Vitouch úspěšně nadal domácí rozehrávku v útočném pásmu a obránce Pudas musel založit další útočnou akci až z obranného pásma.
     
    24:02
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Nilsson nabil do střelecké pozice OSCARU MÖLLEROVI a švédský forvard tvrdou bombou poslal kotouč až do sparťanské branky. Domácí využívají svou přesilovou hru. Asistence: Oscar Nilsson, Joakim Lindström.
    24:02 MÖLLER - 1:1
     
    25:31
    Domácí hráči jsou při chuti a nadále útočí. Jonathan Pudas si potáhl puk na modré čáře, ale švédský obránce se ke střele nedostal.
     
    26:25
    Švédský celek stále kombinuje v útočném pásmu a snaží se svou aktivitu přetavit v další gól. Nahození od modré čáry si brankář Salák pohlídal.
     
    27:08
    Lindström obdržel přesnou přihrávku před branku a domácí útočník zkoušel trefit volný prostor ve sparťanské brance. Střela domácího hráče byla zablokovaná.
     
    28:17
    Roman Horák byl úspěšnější na vhazování ve středním pásmu, ale domácí hokejisté se do útočného pásma nedostali. Hraje se v neutrální zóně.
     
    28:44
    Sparťané si nerozuměli ve své rozehrávce a vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici brankáře Alexandera Saláka.
     
    29:28
    Sobotka poslal zadovkou kotouč na svého spoluhráče v obranném pásmu a sparťané alespoň na chvíli uklidnili hru. Vzápětí se ke kotouči dostávají domácí.
     
    29:53
    Lindströmovu střelu tečoval těsně před sparťanským brankářem obránce Sundin, ale Salák byl znovu pozorný a rychlým zákrokem přerušil hru.
     
    31:05
    Thorellova formace strávila převážnou část svého střídání v obranném pásmu a vzápětí je hra přerušena. Vhazovat se bude po pravici Saláka.
     
    31:17
    Jacob Sundin nahazoval kotouč téměř z nulového úhlu do sparťanského brankoviště, ale domácí hokejisté další gólový úspěch nezaznamenali.
     
    31:41
    Pudas založil rychlou akci a po krátké chvilce musel Salák zasahovat! Filip Roos prudce střílel od modré čáry, sparťanský brankář podržel puk ve výstroji.
     
    32:08
    Sparťané chtěli po vhazování v obranném pásmu rychle přenést hru na druhý konec kluziště, ale rozhodčí píská zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    32:31
    Aktivní útočník Oscar Möller zkoušel přihrávat svému spoluhráči na modrou čáru, ale jeden z domácích hráčů nezpracoval kotouč podle svých představ.
     
    32:47
    Möller se proháčkoval až do dobré šance na levé straně a domácí útočník osamocen rozvlnil pouze boční síťku sparťanské branky. Štěstí pro Spartu.
     
    34:06
    Rychle na druhou stranu! Sparta poprvé ve druhé části ve výraznější šanci. Sobotka obdržel přihrávku před branku, ale svým pokusem přestřelil.
     
    35:13
    Joakim Lindström a jeho spoluhráči se usadili na krátkou chvíli v útočném pásmu a brankář Salák musel zasahovat proti střele jednoho z domácích borců.
     
    35:51
    Möller přihrával nepřesně v obranném pásmu, ale Strnad byl ke kotouči zády a čerstvá sparťanská posila nemohla střílet. Hra pokračuje dál.
     
    36:39
    Polášek si sjel až na pravý kruh, ale sparťanský obránce svou hokejkou na kotouč už nedosáhl. Domácí hokejisté dostávají hru do neutrální zóny.
     
    37:04
    Obránce Tomáš Pavelka krkolomně přihrával svým spoluhráčům, ale sparťanům to nakonec vyšlo a hosté se dostali znovu do útočného pásma.
     
    37:44
    Jakub Strnad obdržel přihrávku na modré čáru a ihned se pokusil vystřelit! Jeho svižnou ránu Mann bez větších obtíží viděl a ránu zastavil svou lapačkou.
     
    38:01
    Melker Karlsson v dobré pozici před brankou ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, který se však ke střele už nedostal. Salák nemusel zasahovat.
     
    38:19
    Obránce Filip Roos vystřelil od modré čáry, ale jeho rána neměla patřičnou razanci. Domácí hokejisté ovšem zůstávají na kotouči v útočném pásmu.
     
    38:53
    Jonathan Pudas prudce střílel od modré čáry a jeden ze clonících hráčů Sparty včas zablokoval střelu z domácí strany. Salák nemusel zasahovat.
     
    39:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro domácí celek! Prudká Thorellova střela mířila mimo branku a vyražený puk si našel obránce TOMÁŠ PAVELKA, který téměř z nulového úhlu se štěstím poslal puk do branky. Asistence: Erik Thorell, Vladimír Sobotka.
    39:46 PAVELKA - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je rovněž za námi a oproti té první jsme viděli o jednu branku více. Domácí hokejisté nejprve zásluhou Oscara Möllera vyrovnali skóre, ale pouhých čtrnáct vteřin před koncem prostřední části skóroval Tomáš Pavelka. Udrží Sparta své vedení ve třetí třetině?
     
    Další třetina začne přibližně v 19.43 hodin.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vladimír Sobotka našlápl do útočného pásma a přihrával Kašemu. Druhý jmenovaný zkoušel vystřelit, ale rána sparťanskému útočníkovi příliš nesedla.
     
    40:59
    Roman Horák udržel kotouč v útočném pásmu a hosté ještě na chvíli kombinovali před brankářem Mannem. Domácí gólman zatím nemusel zasahovat.
     
    41:22
    Velká šance hostí! Filip Chlapík byl aktivní před soupeřovou brankou, ale sparťanský útočník nepřekonal domácího brankáře. Hra pokračuje dál.
     
    42:41
    Linus Lindström operoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, ale domácí útočník se vzápětí nedokázal vymanit z rohu od mantinelu.
     
    43:45
    Jeřábek počkal za svou brankou a sparťané mohli dostřídat své hráče. Vzápětí se hosté dostali do útočného pásma, ale Strauss Mann podržel svůj tým.
     
    44:45
    Tomáš Jandus pronikl do útočného pásma, ale se svou střelou trefil jen připraveného domácího brankáře. Na druhé straně přerušil hru Salák.
     
    45:18
    Zdeněk Doležal si zpracoval kotouč na modré čáře a sparťané se na chvíli ještě usadili v útočném pásmu. Moravčíkovo tečované nahození si pohlídal Strauss Mann.
     
    46:23
    Další obrovská možnost pro Spartu! Sobotka vybídl Tomáše Pavelku, který v dobré pozici trefil jen Strausse Manna. Následuje komerční přestávka.
     
    46:24
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu hostí a sparťané znovu zahrozili. Sobotka vystřelil v nadějné pozici, ale jeho pokus mířil vedle branky.
     
    46:53
    Domácí hokejisté chtěli rychle přesunout hru na opačný konec kluziště, ale jejich rozehrávka nebyla přesná. Sudí píská zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    47:28
    Matuškin poslal kotouč Konečnému a sparťané se dostali do útočného pásma. V obranné třetině byli domácí hokejisté úspěšnější a míří dopředu.
     
    48:12
    Velká šance domácího týmu! Filip Roos udělal pohotovou kličku na střed kluziště a v dobré pozici trefil jen brankáře Saláka, který podržel svůj tým.
     
    49:09
    Domácí hokejisté vybojovali kotouč na své hokejky a rotovali v útočném pásmu. Švédskou kombinaci přerušil až obránce Pavelka, který uklidnil hru.
     
    50:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Thorell si nejprve rozmyslel svou střelu, ale o pár okamžiků později švédský útočník ve službách Sparty skóruje! ERIK THORELL vystřelil z vrcholu kruhu a překonal Strausse Manna potřetí v utkání. Asistence: Vladimír Sobotka, David Kaše.
    50:18 THORELL - 1:3
     
    50:28
    A pro Spartu mohlo být ještě lépe! Horák ujel s kotoučem na hokejce po pravé straně kluziště a svou svižnou střelou prověřil domácího brankáře.
     
    51:49
    Obránce Nilsson svižně nahazoval kotouč do útočného pásma, ale rozhodčí přerušuje hru pro postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:07
    Mikliš si nevšiml svého spoluhráče v útočném pásmu a sparťanský obránce i přesto pokračoval ve své akci. Rozhodčí píská postavení mimo hru na straně hostí.
     
    52:25
    Granberg ještě udržel kotouč na modré čáře v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se k dalšímu ohrožení sparťanské branky už nedostali. Hra plyne dál.
     
    53:01
    Joakim Lindström udělal pár kroků na modrou čáru v útočném pásmu a následně zkoušel vystřelit. Rána domácího útočníka nebyla gólově úspěšná.
     
    53:26
    Sparťané získali kotouč na své hokejky a zamířili vstříc dalšímu útoku. Jejich snahu však brzdí hvizd rozhodčího, který přerušil hru pro postavení mimo hru.
     
    53:49
    Salák chytá ve formě a znovu podržel svůj tým. Rickard Hugg číhal v prostoru před brankou, ale sparťanský brankář si kotouč pohlídal ve své výstroji.
     
    54:30
    Maxim Matuškin se probojoval až do útočného pásma a svou střelou prověřil domácího brankáře! Strauss Mann udržel kotouč ve své výstroji.
     
    55:28
    Jeřábek společně se svým spoluhráčem přišpendlili protihráče na mantinel a sparťanům se vzápětí povedlo dostat kotouč až do obranného pásma domácích.
     
    56:18
    Matuškin v dalším útoku přihrával do strany Tomáši Jandusovi, jehož prudká rána šla mimo branku. Domácí hráči si berou kotouč na své hokejky.
     
    57:30
    Joakim Lindström přihrával v útočném pásmu svým spoluhráčům, ale sparťané byli v obranném pásmu pozorní a dostali kotouč do neutrální zóny.
     
    58:30
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a sparťané stále vedou ve Švédsku o dvě branky. Domácí hokejisté zakládají další útočnou akci až z vlastního obranného pásma.
     
    58:53
    Domácí hráči přenesli hru na druhou stranu kluziště a brankář Salák raději před dotírajícím Kühnhacklem podržel kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    58:53
    V témže čase si domácí trenéři vyžádali oddechový čas na poradu, ale brankář Strauss Mann zůstal ve svém pracovišti. Vhazovat se bude před Salákem.
     
    59:26
    Sparťanům se podařilo vyhodit kotouč z vlastního obranného pásma až do útočné zóny a obránce Nilsson musí couvat pro kotouč až ke svému brankáři.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Sparťané ve třetí třetině si díky trefě Erika Thorella vytvořili dvoubrankový náskok a poráží svého švédského soupeře na jeho ledě poměrem 3:1. Pražané si domů odváží výhru a zejména cenný dvoubrankový náskok. Odveta je na programu příští týden v Praze.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:16:52)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Möller (Nilsson, Lindström) – 2. Chlapík (Jeřábek, Prymula), 40. Pavelka (Thorell, Sobotka), 51. Thorell (Sobotka, Kaše)


    Skellefteå AIK: Mann (Lindvall) – Roos, Pudas, Wilsby, Nilsson, Kapla, Granberg, Forsfjäll – Loibl, M. Karlsson, Lindström – Hugg, Jonsson, L. Karlsson – Möller, Lindström, Kühnhackl – Robertsson, Stenman, Säll.
    HC Sparta Praha: Salák (Cichoň) – Matuškin, Pogorišnyj, Tomov, Polášek, Jeřábek, Moravčík, Pavelka, Mikliš – Thorell, Horák, Kaše – Prymula, Sobotka, Chlapík – Strnad, D. Vitouch, Konečný – T. Jandus, Hašek, Doležal.

    Rozhodčí: Zrnić, Piragić – Yletyinen, Nordlander
    Úterý 23.11.2021
    Sparta - Skellefteå 1:2

    Branky a nahrávky: 11. Řepík (Sobotka) – 42. Granberg (L. Karlsson), 60. L. Karlsson (Kühnhackl, Pudas)

    Skellefteå 1 1 Sparta
    #1 Úterý 16.11.2021 • 18:05
    Skellefteå - Sparta 1:3
    #2 Úterý 23.11.2021 • 18:00
    Sparta - Skellefteå 1:2
    bahis siteleri