Lipt. Mikuláš – Nitra 3:2 (po pr.) | Zvolen – Banská Bystrica 5:4 (po pr.) | Michalovce – HC Slovan 1:6 (kon.)
Nové Zámky – Spišská N. Ves 1:4 (kon.) | Prešov – Košice 3:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 19.11.2021, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky (Nové Zámky) • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte pri sledovaní online prenosu zo sedemnásteho kola hokejovej Tipos Extraligy, v ktorom Nové Zámky v domácom prostredí vyzvú Spišskú Novú Ves. Ani jedno z mužstiev nemôže byť spokojné so svojím umiestnením v tabuľke, pretože od posledného Liptovského Mikuláša ich delí iba pár bodov. Spišská Nová Ves v poslednom zápase prekvapila Slovan, ktorý zdolala 4:2 a pretrhla sériu štyroch prehier. Nové Zámky prehrali posledné tri zápasy, naposledy sa tešili z víťazstva nad posledným Liptovským Mikulášom. Tento zápas nemá favorita, môžeme očakávať skôr bojovný ako kvalitný hokej, ale pre oba tímy je priorita zisk bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Nové Zámky: Lackovič(Mičík) – Bull, Hatala, Jackson, Šiška, Varga – Holenda, Fereta, Klempa, Langkow, Števuliak – Roman, Ligas, Ondrušek, Fetkovič, Kurbatov – Hrabčák, Ferenyi, Tóth

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Beaudry, Malina, Štrauch, Tyczynski, Majdan – Česánek, Atwal, Nieminen, Kuru, Rapáč – Romaňák, Ordzovenský, Hamráček, Vrábeľ, Ščurko – Chovan, Tomala, Vartovník, Giľák

    Rozhodca: Novák, Goga – Kacej, Jedlička.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:30
    Úvodné sekundy zápasu prinášajú veľmi bojovný hokej, keďže zatiaľ sa hrá prevažne pri mantineloch, kde sa zápasí o puk.
     
    02:00
    Vhadzuje sa po ľavej ruke Lackoviča po tom, čo sa puk od Ordzovenského odrazil na domácu striedačku.
     
    02:53
    Veľmi nepresná rozohrávka zo strany Nových Zámkov, ktorá priniesla iba prvé zakázané uvoľnenie zápasu.
     
    03:23
    Ani Beaudry sa neprezentoval úspešnou prihrávkou, takže sa píska to isté previnenie aj na strane hostí.
     
    04:20
    Ligas nahodil puk na bránu hostí a Melicherčík nemal jednoduchú prácu, keďže mal zakrytý výhľad, ale puk so šťastím vyrazil.
     
    05:20
    Pekný prechod Šišku cez stredné pásmo, potom prenechal puk Vargovi, ktorý však netrafil Melicherčíkovu bránu.
     
    06:26
    V zaujímavej pozícii sa ocitol aj Tóth pred bránou hostí, ale taktiež skóre neotvoril a prechod Spišskej Novej Vsi do útoku zastavil ofsajd.
     
    06:52
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Tak táto strela rozhodne nemala skončiť gólom hostí, ale obrovskej chyby sa dopustil Lackovič, ktorému veľmi kurióznym spôsobom puk prešiel popod lapačku až do brány a ANDREAS ŠTRAUCH tak dostal ako darček tento gól! Asistencie: Tyczynski, Majdan
     
    08:57
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Giľák – 2 min., sekanie).
     
    10:36
    Prvá časť presilovej hry Novým Zámkom vyšla a držali hostí v obrannom pásme, ale potom už prišiel vyhodený puk a postavenie mimo hry z domácej strany.
     
    11:07
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Klempa – 2 min., sekanie).
     
    11:55
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a odskakujú do dvojgólového vedenia. Aj v tomto prípade nebude mať domáci brankár Lackovič úplne čisté svedomie, keďže nie celkom nebezpečná strela OTTA NIEMINENA prepadla za jeho chrbát opäť veľmi podivným spôsobom! Asistencie: Beaudry, Atwal
     
    12:33
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Majdan – 2 min., hákovanie).
     
    14:30
    Až na záver presilovky mal domáci kanadský útočník Langkow asi najlepšiu pozíciu z ľavej strany po dobrej kombinácii, ale Melicherčíka neprekonal.
     
    15:32
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Chovan – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    15:54
    Nové Zámky si vypracovali ďalšiu šancu na strelenie prvého gólu, ale ani Šiška neuspel a následná skrumáž pred Melicherčíkom nepriniesla želané ovocie.
     
    16:55
    Beaudry odpálil puk až k bráne Lackoviča a domácim už nezostáva veľa času pri svojej tretej presilovej hre.
     
    17:30
    Proti domácim teraz zahrala aj konštrukcia brány, pretože zazvonila horná žŕdka Melicherčíkovej brány po Števuliakovom teči nahodenia od Hatalu.
     
    19:58
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Domáci svoje šance nevyužili, a tak prichádza veľmi krutý trest v podobe gólu do šatne len dve sekundy pred koncom prvej tretiny. Hostia navyše odskakujú už do komfortného trojgólového náskoku, keď najprv Ordzovenského zakončenie z diaľky neprešlo, ale BRANISLAV RAPÁČ už z priestoru medzi kruhov mieril presne z otočky a po tretíkrát prekonal Lackoviča! Asistencie: Ordzovenský, Romaňák
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Spišská Nová Ves vedie nad Novými Zámkami po prvej tretine už 3:0 a presné zásahy si postupne pripísali Štrauch, Nieminen a Rapáč. Domácich nepodržal v dvoch prípadoch brankár Lackovič a navyše sa Novým Zámkom nedarilo ani v útoku, keď nevyužili ani jednu z troch presilových hier. Zatiaľ to teda po prvej tretine vyzerá na veľmi jednoduché tri body pre hostí. Druhá tretina sa začína približne o 18:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Veľmi rýchlo prerušená hra na začiatku druhej časti hry, pretože hostia sa vystavili postaveniu mimo hry.
     
    21:50
    Rapáč vybojoval puk pre Spišskú Novú Ves v útočnom pásme, takže domáci sa v nasledujúcich sekundách budú brániť.
     
    22:44
    Spišská Nová Ves dala gól!
    V tejto chvíli sa nám už začína rysovať debakel a Lackovič je zrelý na uterák po tom, čo inkasoval štvrtý gól. Romaňák rýchlo otočil hru z vlastného pásma a dostal puk na LUKÁŠA HAMRÁČKA, ktorý sa veľmi ľahko uvoľnil a prekonal neistého brankára Nových Zámkov! Asistencie: Romaňák, Vrábeľ
     
    22:44
    Striedanie v tíme HC Nové Zámky: z ihriska odchádza Lackovič, prichádza Mičík.
     
    26:15
    Po trochu hluchej pasáži sa o slovo prihlásil svojou koncovkou Hatala, ale Melicherčík pokračuje v presvedčivom výkone a puk lapil.
     
    27:50
    Domácim stále viazne útočná fáza a za tohto stavu to budú mať naozaj ešte ťažšie, pretože hostia sa už hokejom bavia.
     
    27:55
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Kurbatov – 2+2 min, nešportové správanie).
     
    29:30
    Hostia majú veľa času pri štvorminútovej početnej výhode, preto sa nikam neponáhľajú a snažia sa útok postupne vystavať.
     
    30:40
    Parádny zákrok Mičíka po tvrdej strele od Kuruho, ktorý na nič nečakal a pálil ihneď po prihrávke od Atwala, ale piaty gól hostí nepridal.
     
    32:30
    Hostia tak nedokázali využiť dosť veľkú šancu na strelenie piateho gólu a Nové Zámky prečkali ťažkú chvíľu.
     
    33:36
    Ani Bull z tesnej blízkosti nevyzrel na Melicherčíka, ktorý vyrazil jeho strelu pod hornú tyč a hostia sa potom oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    34:43
    Nové Zámky teraz dokážu dostať hráčov Spišskej Novej Vsi pod tlak, ktorí po druhýkrát v krátkej dobe vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    35:08
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Roman – 2 min., hákovanie).
     
    36:25
    Števuliak ušiel vo vlastnom oslabení a ani jeho bekhendové zakončenie nestačilo na prvý gól pre domácich, pretože Melicherčík vytiahol výborný zákrok pravý betónom.
     
    37:30
    Roman sa vrátil na ľad a ihneď sa zapojil do útoku, ktorý zakončil strelou od modrej čiary, ale Melicherčíkov vyrazený puk nedorazil žiaden z domácich hráčov.
     
    38:40
    Hra sa nám prelieva zo strany na stranu, ale na skóre sa nič nemení, čo v tejto fáze určite vyhovuje Spišskej Novej Vsi.
     
    39:33
    Ešte jedno zakázané uvoľnenie hostí môže pre nich trochu skomplikovať situáciu, naopak je to asi posledná šanca pre domácich v druhej tretine.
     
    39:56
    Ešte jedno vhadzovanie po ľavici Melicherčíka, keďže puk sa odrazil na striedačku Nových Zámkov, ale ďalší gól už v druhej tretine neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hostia v druhej tretine ešte navýšili svoje vedenie zásluhou Hamráčka a Nové Zámky stále nedokázali prekonať spoľahlivého Melicherčíka. Pred poslednou tretinou sa tak zdá byť rozhodnuté o víťazstve Spišskej Novej Vsi, domáci už asi len budú bojovať o skorigovanie nepriaznivo vyzerajúceho skóre. Tretia tretina sa začína približne o 19:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Majdan – 2 min., nešportové správanie).
     
    40:22
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Hatala – 2 min., hrubosť).
     
    41:12
    Klempa preveril Melicherčíka a aspoň získal útočné pásmo pre Nové Zámky. stále sa hrá štyria proti štyrom.
     
    41:38
    Domáci prešli do útočného pásma nedovoleným spôsobom, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    43:10
    Mičík pri svojej premiére stále drží čisté konto po vystriedaní Lackoviča a nedovolil Giľákovi streliť piaty gól hostí, ale dokázal vyraziť puk betónom.
     
    45:15
    Na opačnej strane to vyzeralo tiež nebezpečne pre Melicherčíkom, ale hostia sa ubránili aj vďaka vyhodenému puku cez všetky čiary.
     
    46:33
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci konečne prekonali Melicherčíka, aj keď na to opäť potrebovali až dve šance. Kurbatov ešte nedostal puk do brány hostí, ale pokračoval v akcii a všimol si RICHARDA ONDRUŠEKA, ktorý prišiel práve zo striedačky a nekompromisnou strelou zrušil nádej Melicherčíka na čisté konto! Asistencie: Kurbatov, Fetkovič
     
    47:25
    Hra sa začína kúskovať, tentokrát sa puk odrazil na ochrannú sieť a vhadzovať sa bude pre Mičíkom.
     
    48:08
    Majdanove napádanie sa vyplatilo, keď vybojoval puk pre Kuruho, ktorý mohol vrátiť pokoj na stranu Spišskej Novej Vsi a streliť piaty gól, ale zrejme ani netrafil bránu Mičíka z vynikajúcej pozície.
     
    48:11
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Fereta – 2 min., podrazenie).
     
    50:58
    Hostia nezohrali presilovku podľa predstáv a Jackson dokonca mohol vykresať nádej pre domácich, ale nezužitkoval rýchly brejk a bekhendové zakončenie skončilo len u istého Melicherčíka.
     
    52:03
    Langkow vymyslel výbornú prihrávku spoza brány na Števuliaka, ktorý však ani na dvakrát nepretlačil puk za Melicherčíka, a tak registrujeme len ďalšiu nevyužitú príležitosť Nových Zámkov.
     
    52:56
    Aj hostia na opačnej strane zahadzujú nemožné, boli to dve strely a veľký závar, ktoré však nezobrali čisté konto výbornému Mičíkovi.
     
    53:13
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Vrábeľ – 2 min., hrubosť).
     
    55:30
    Nové Zámky nevyužili ďalšiu šancu na zdramatizovanie zápasu, keďže nezužitkovali presilovú hru a hostia sú už veľmi blízko k trom bodom.
     
    56:20
    Ondrušek aspoň mohol pridať svoj druhý gól v zápase, ale jeho dorážky pred bránkoviskom nestačili na pripraveného Melicherčíka.
     
    57:50
    Mičík už na chvíľu odišiel na striedačku a domáci hrali v šiestich, lenže po krátkej chvíle sa musel do brány vrátiť, keďže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    58:07
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Langkow – 2 min., podrazenie).
     
    59:39
    Hostia sa ešte snažia prekonať stopercentného Mičíka, ale zrejme to už nestihnú, keďže striedajúci brankár si poradil aj so strelou Kuruho.
     
    Koniec zápasu.
     
    Spišská Nová Ves vyhrala na ľade Nových Zámkov, pričom pevné základy víťazstva hostia položili už v prvej tretine. Domácich môžu mrzieť chyby Lackoviča, naopak striedajúci Mičík neinkasoval ani raz pri svojej premiére a týmto výkonom si možno vypýtal miesto v základnej zostave do nasledujúceho zápasu. O góly hostí sa postarali Štrauch, Nieminen, Rapáč a Hamráček. Nové Zámky sa predsa len presadili aspoň raz vďaka Ondruškovi, ale zahodili aj veľa gólových možností, preto nedosiahli na lepší výsledok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok piatkového večera! (20:23:05)

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 47. Ondrušek (Kurbatov, Fetkovič) – 7. Štrauch (Tyczynski, Majdan), 12. Nieminen (Beaudry, Atwal), 20. Rapáč (Ordzovenský, Romaňák), 23. Hamráček (Romaňák, Vrábeľ)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lackovič(Mičík) – Bull, Hatala, Jackson, Šiška, Varga – Holenda, Fereta, Klempa, Langkow, Števuliak – Roman, Ligas, Ondrušek, Fetkovič, Kurbatov – Hrabčák, Ferenyi, Tóth
    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Beaudry, Malina, Štrauch, Tyczynski, Majdan – Česánek, Atwal, Nieminen, Kuru, Rapáč – Romaňák, Ordzovenský, Hamráček, Vrábeľ, Ščurko – Chovan, Tomala, Vartovník, Giľák

    Rozhodčí: Novák, Goga – Kacej, Jedlička
    bahis siteleri