Košice – Trenčín 4:1 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Středa 01.12.2021, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný duel dvoch tradičných hokejových bášt. HC Košice v ňom poráža HK Dukla Trenčín pomerom 4:1. Oceliari si tak do tabuľky pripisujú ďalšie tri body.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (18:24:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:04
    Posledná minúta riadnej hracej doby aj celého zápasu. Už sa len dohráva.
     
    58:06
    Košice dali gól!
    Bezprostredne po vyhranom buly v obrannom pásme pálil cez všetky čiary COLTON SAUCERMAN. Ten trafil do prázdnej bránky a spečatil tak košickú výhru. Asistencia: Michal Chovan.
     
    58:01
    Lemckeho pokus od modrej čiary veľa neznamenal. Košarišťan mal výhľad odkrytý, preto puk bez väčších problémov ukryl vo svojej lapačke.
     
    57:30
    Ben Bowns ostáva na striedačke, trenčianska Dukla to skúša hrou bez brankára.
     
    57:30
    Oddychový čas hostí.
     
    56:55
    Spomedzi kruhov zakončoval McPherson, tento puk do siete nezapadol.
     
    56:47
    Klhůfek krúžil s pukom v pásme súpera. Dostal sa s ním do rohu, kde prišlo k osobnému súboju. Víťazne z neho vyšla trenčianska Dukla.
     
    55:27
    Crinon chcel poslať puk po mantineli k útočnej modrej čiare, kde očakával zachytenie zo strany spoluhráčov. Celú situáciu však podcenil a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    54:48
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    54:20
    Opäť sa hrá ďaleko od Košarišťana. Trenčania si potrebujú vypracovať súvislý tlak, v presilových hrách sa im však dnes vôbec nedarí.
     
    53:42
    Jokeľ napádal trenčiansku rozohrávku, Dukla sa s pukom nedokázala presunúť z obrannej tretiny do tej útočnej.
     
    53:04
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Lukáš Paukovček – 2 min., hrubosť).
     
    53:04
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Luc Snuggerud – 2 min., hrubosť).
     
    52:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Mrázik – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    51:52
    Nemčík na Valacha, ten na Honzeka. Košarišťan bol v pohybe, Dukla mala veľkú šancu na strelenie kontaktného gólu. Puk však do siete neprepadol.
     
    50:51
    51. minúta veľa dôvodov na radosť nepriniesla. Na oboch stranách sme videli množstvo nepresností. O jedinú strelu sa pokúšal Lemcke, ale ani toto bránku nezasiahlo.
     
    49:17
    Košice si nerozumeli, puk poslali cez všetky čiary nedovoleným spôsobom.
     
    47:49
    Lapšanský následne aj prihrával, bránku minul Paršin. Nemčík sa v tejto chvíli vrátil na ľadovú plochu, Košice svoju presilovú hru nevyužili.
     
    47:02
    Dobre to myslel Lapšanský, ktorý si pred bránkou stiahol puk medzi korčule a získal tak priestor na zakončenie. Na gól to ale nestačilo.
     
    46:36
    Po úvodných problémoch sa Košičania dokázali usadiť v pásme, kde roztočili presilovkový kolotoč. Po Pereskokovovej prihrávke zakončoval do Bownsovej lapačky Slovák.
     
    45:47
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Martin Nemčík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:37
    Slovák bol rýchly, napokon sa to však ukázalo z pohľadu Košíc ako nevýhoda. Domáci útočník totiž nemal v pásme s kým kombinovať.
     
    44:41
    Košice dali gól!
    Výborne to urobil Michal Chovan. Ten si v osobnom súboji veril, prehodil si súpera a prihral priamo pred bránkovisko. Tam už mal pred sebou ľahkú úlohu DENIS PARŠIN. Asistencie: Michal Chovan, Eduard Šedivý.
     
    43:44
    Pereskokov mal hokejku ďaleko od tela, puk sa snažil súperovi vypichnúť zozadu. To sa mu síce nepodarilo, ale Dukla aj tak neprešla cez útočnú modrú čiaru.
     
    42:58
    Rehuš zaparkoval pred Košarišťanom, puk nezískal.
     
    42:06
    Slovák si pohybom pýtal puk v košickom obrannom pásme, nedostal ho. Trenčania následne prišpendlili súpera o mantinel, avšak do vážnejšej šance sa nedostali.
     
    41:05
    Marek Valach v pohybe zachytil svojou nohou korčuľu Šedivého a skončil na ľade. Môže z toho byť škaredé zranenie nohy, veríme, že zo nebude tento prípad.
     
    40:39
    Úvod priniesol viacero nepresností. Trenčania na ne chceli nadviazať presnou prihrávkou na Tybora, ani z tohto ale nebolo nič zaujímavé.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom. Videli sme v nej jeden gól hostí, na 2:1 z pohľadu oceliarov upravoval Valach. Stále je tak o čo hrať.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:48.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Puk je za Bownsom. Priestor na poslednú útočnú akciu.
     
    39:21
    Hlavný arbiter sa upískol. Prvá strela Košarišťanovi vypadla a Paukovček sa snažil dorážať, čo mu napokon bolo znemožnené.
     
    38:32
    Jozef Švec sa otočil v medzikruží a vypálil švihom. Košarišťan takýto pokus očakával, preto nezaváhal a hru bez väčšich problémov prerušil.
     
    38:20
    Medzičasom začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    37:44
    Oceliari sa snažia hru upokojiť, ale príliš sa im to nedarí.
     
    36:57
    Obrovská šanca hostí! Rehušovu prihrávku Košičania zblokovali, puk sa ale ešte odrazil k Bezúchovi. Košarišťan bol vysoko z bránky, napriek tomu to Trenčín nevyužil.
     
    35:23
    Michal Chovan individuálne, zvolil sťahovačku medzi nohy. Dostal sa však medzi dvojicu brániacich korčuliarov, zakončenie na Bownsa tak neletelo.
     
    34:20
    Paukovček vyhral buly v útočnom pásme, bolo z toho okamžité zakončenie Trenčína. Košarišťan nemal o puku ideálny prehľad, z čoho chcel ťažiť Tybor. Nepodarilo sa mu to.
     
    33:57
    Nemčík minul puk, medzičasom pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    33:32
    V predbránkovom priestore zahral dobre Hudec, ktorý zaviezol puk pred bránkovisko. Následny pokus bol Košičanmi zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    33:10
    Konečne sa Dukla usadila pred Košarišťanom, dlho sa jej to nedarilo.
     
    32:20
    Domáci hokejisti sa vo vlastnom oslabení dostali do veľkej šance. S pukom bol sám pred Bownsom Klhůfek, ale trenčiansky gólman zapracoval svojou lapačkou.
     
    31:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Romančík – 2 min., podrazenie).
     
    31:30
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim. Pri puku je Michal Chovan, ktorý ho bude chcieť dostať k bránke hostí.
     
    30:41
    Posledných 30 sekúnd presilovky pre Duklu. Trenčania sa stále nevedia usadiť v pásme svojho súpera.
     
    30:06
    Slovákovo aktívne napádanie spôsobilo viacero nepresností v trenčianskych obranných radoch. Hrá sa ďaleko od bránky Andreja Košarišťana.
     
    29:19
    Oceliari sa okamžite oslobodzujú, puk je pred Bownsom.
     
    29:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matúš Havrila – 2 min., sekanie).
     
    29:01
    Slovák spomedzi kruhov v pokľaku, jeho zakončenie hostia zblokovali do ochrannej siete.
     
    28:37
    Slovák sa v strednom pásme dostal k voľnému puku a na palici s ním prenikol až pred Bownsa. Tam ešte zvolil sťahovačku a následnú strelu, ale pálil len priamo do trenčianskeho gólmana.
     
    27:33
    Saucerman zakončoval z hranice modrej čiary, domáci už ale boli v ofsajdovej pozícii. Hru preruší komerčná prestávka, nasledovať bude buly v strednom pásme.
     
    26:46
    Oddychový čas domácich.
     
    26:46
    Trenčín dal gól!
    Domáci chybovali v obrannom pásme, z čoho ťaží MAREK VALACH. Ten dostal nezištnú prihrávku pred ležiaceho Košarišťana a nemal najmenší problém puk zavesiť do siete. Asistencia: Juraj Bezúch.
     
    25:39
    Šedivý dokorčuľoval trenčiansky vyhodený puk, toto na zakázané uvoľnenie nebolo. Oceliari ešte potrebovali dostriedať, sily na ľade mení aj Dukla.
     
    25:08
    Košičanom sa v úvode prostrednej časti zápasu absolútne nedarí. Už dvakrát posali puk zbytočne na zakázané uvoľnenie, teraz tak urobil Saucerman.
     
    24:18
    Šanca pre Trenčín. Martin Chovan videl Mikysku, ale neprihrával. Volil radšej strelu z vonkajšej hranice kruhu na vhadzovanie, Košarišťan si s ňou dokázal poradiť.
     
    23:45
    Cibák skúšal nahodiť puk na bránku z ľavej strany. Pred Bownsom bolo ale príliš veľa tiel na to, aby táto prihrávka našla niektorého z možných adresátov.
     
    22:58
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    22:18
    Nemčík si postrážil košického útočníka, ktorý ešte pomýšľal na dorážku v predbránkovom priestore. Bownsova lapačka ale bola pevná a puk na ľad nepustila.
     
    21:52
    Enrik Švec je na ľade, pokračuje sa v hre piatich proti piatim.
     
    20:54
    Snuggerud nahadzoval puk do útočného pásma, Trenčania ho rýchlo vytlačili k striedačke. Tam sa oň bojovalo azda 20 sekúnd, arbitri však na všetko videli a neprerušovali. Toto môže Dukle len vyhovovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom je na konci. Viac sa v nej darilo košickým korčuliarom, ktorí prekonali Bownsa zásluhou McPhersona a Klhůfka. Dukla je zatiaľ bez gólu.

    Druhá tretina sa začne približne o 16:54.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Enrik Švec – 2 min., podrazenie).
     
    19:24
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny. Aktívny je počas nej Bezúch, po pravom krídle však osamotený nedokázal prekorčuľovať až pred Košarišťana.
     
    18:45
    Mikyska neprihrával presne, puk je za Košarišťanom.
     
    17:37
    Košice dali gól!
    PAVEL KLHŮFEK si tento momet určite zapamätá, strieľa totiž svoj 100. gól v slovenskej extralige. Výrazne mu k nemu dopomohol Pereskokov, ktorý mu spoza bránky poslal prihrávku priamo na palicu. Klhůfek už následne Bownsa prepálil bez väčších problémov. Asistencia: Vadim Pereskokov.
     
    17:26
    Pereskokov zahral na istotu a prihrával len do defenzívy. Oba celky striedajú počas hry.
     
    16:35
    Trenčín vo veľkej šanci. Ocitol sa v nej Valach, ktorý udrel z protiútoku, ale Košarišťana neprekonal.
     
    15:57
    Snuggerud si v obrannom pásme odvážne zasekol súpera a s pukom sa dostal až pred Bownsa. Tam rozohrával nepresne.
     
    15:03
    Ani ten ale nič nevyriešil. Dukla sa usadila v pásme a zacítila šancu, preto zakončila zásluhou Starostu. Jeho ranu dokázal Košarišťan v bránkovisku skrotiť.
     
    14:30
    Chyby v košických defenzívnych radoch sa začínajú kopiť. Oceliari sa s pukom zahrávali v rohu klziska, kde oň takmer dvakrát prišli. Všetko napokon musel vyriešiť McPherson.
     
    13:06
    Mikyskovo nahodenie pred bránku sa podarilo tečovať Honzekovi. Puk sa dostal tesne mimo Košarišťanovej bránky. Ten bol v pohybe a takmer inkasoval.
     
    12:20
    Oceliari toho počas presilovej hry veľa nevymysleli. Krajč je na ľade a okamžite sa zapája do diania. Pri puku je trenčianska Dukla, potrebuje však striedať.
     
    11:33
    Vhadzovať sa bude pred bránkou Dukly.
     
    11:15
    Hudec si aktívnym napádaním vypýtal puk pred bránkou súpera, kde dokonca dokázal aj zakončiť. Pre Košarišťana to síce nebezpečné nebolo, ale Trenčín získava cenné sekundy ďaleko od Bownsa.
     
    10:38
    Puk sa v tejto chvíli dostáva až ku Košarišťanovi.
     
    10:28
    Oceliari sa v úvode presilovej hry usadili v pásme. Po viacerých prihrávkach zakončoval Pereskokov, ten trafil Bownsa do jeho ľavej ruky.
     
    10:05
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Trenčín (Samuel Krajč – 2 min., držanie hokejky).
     
    09:29
    Starosta napádal, k puku sa ale nedostal. Medzičasom sa jeho spoluhráčom podarilo prestriedať. Kombinovať teraz budú domáci.
     
    08:21
    Košice dali gól!
    Oceliari strieľajú gói z ničoho. Po viacerých nepresnostiach dostal puk do jazdy ALLAN McPHERSON. Ten sa dostal pomedzi dvoch obrancov Trenčína do samostatného úniku, v ktorom prepálil Bownsa. Asistencie: Vadim Pereskokov, Pavel Klhůfek.
     
    07:24
    Zbytočná prihrávka na Slováka, ktorý ostal pred modrou čiarou stáť. Znamenalo to postavenie mimo hry v podaní Košíc. Stále pokračujeme v divácky neatraktívnom hokeji.
     
    06:45
    Lapšanský sa dostával z pravého kruhu do stredu klziska, kde volil strelu švihom. Puk by pravdepodobne bránku minul, Bowns ho aj napriek tomu ukryl efektne v lapačke. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:39
    Trenčania s odvážnou prihrávkou pred Bownsom. Zvládli ju, následne sa ale dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    05:37
    Pereskokov to vpredu nezrýchlil. Dukla dostala puk za Košarišťana a odišla striedať, čerstvé sily pošlú na ľad aj domáce Košice.
     
    04:26
    Náznak prvej šance pre Košice. Po Saucermanovej strele si nebol Bowns svojím zákrokom istý, puk ešte padol na ľad. Za gólmana vyriešil všetko skúsený Starosta.
     
    04:02
    Tybor sa dostal k voľnému puku v strednom pásme. Prikryl si ho telom a prešiel s ním do pásma, jeho krížna prihrávka ale adresáta nenašla. Obaja gólmani môžu byť stále pokojní.
     
    03:36
    Chovan mal našliapnuté na pravom krídle, mohol však spomaliť. Jeho spoluhráči totiž puk nahadzovali z opačnej strany, Bowns hru radšej prerušil.
     
    03:05
    Puk sa dostal mimo hracej plochy, nasleduje vhadzovanie v stredovom kruhu.
     
    02:30
    Švecovi sa v medzikruží podarilo zblokovať súperov pokus, následne posielal dlhú prihrávku na hranicu útočnej tretiny Trenčína. Tam sa puku zmocnili Košičania.
     
    02:01
    Hra teraz nemá príliš vysoký spád. Tybor napádal rozohrávku súpera, k puku sa však nedostal. Milý zakončoval následne z ofsajdovej pozície.
     
    01:39
    Nemčík si so spoluhráčmi nerozumel, puk poslal na zakázané uvoľnenie.
     
    01:09
    Martin Chovan si prebral puk za Bownsom a zaviezol ho do stredného pásma. Tam ešte zakombinoval so spoluhráčmi. Trenčínu sa následne podarilo ohroziť Košarišťana, ten si na svoje konto pripísal úspešný zákrok.
     
    00:24
    Snuggerudov pokus bol zblokovaný, nasledovalo vhadzovanie pred trenčianskou bránkou. Po rýchlom košickom zakončení sa tam zopakuje.
     
    00:16
    McPherson zvládol úvodné vhadzovanie v stredovom kruhu, Košičania sa tak rýchlo presunuli pred bránku Bownsa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Saucerman, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec — Pereskokov, McPherson, Klhůfek — Rogoň, Mich. Chovan, Paršin — Lapšanský, Slovák, Mrázik — Milý, Havrila, Jokeľ

    HK Dukla Trenčín: Bowns (Valent) — Kudla, Lemcke, Crinon, Starosta, Nemčík, Mar. Chovan, Stránsky, E. Švec — Mikyska, Paukovček, Tybor — Bezúch, Honzek, Valach — Berisha, J. Švec, Hudec — Beták, Rehuš, Krajč

    Rozhodca: Snášel ml., Moller — Jurčiak, Ordzovenský (všetci SVK).
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri priamom prenose z 20. kola hokejovej Tipos extraligy. V metropole východu si budú sily tentokrát merať dve hokejové bašty — HC Košice a HK Dukla Trenčín.

    Košičania vstúpia do zápasu po neplánovanej karanténe spôsobenej prítomnosťou koronavírusu v ich kabíne. So ziskom 29 bodov im patrí priebežné piate miesto, na ktorom sa usadili s priaznivým skóre v pomere 61:44. Trenčianska Dukla je o dve priečky nižšie. Na siedmom mieste jej patrí 23 bodov a skóre v nepriaznivom pomere 50:60. Oba tímy v poslednom odohranom zápase prehrali a oba zhodným výsledkom — 2:3. Košice nestačili na Šariši na domáci Prešov, Trenčania doma podľahli majstrovskému Zvolenu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. McPherson (Pereskokov, Klhůfek), 18. Klhůfek (Pereskokov), 45. Paršin (Chovan, Šedivý), 59. Saucerman (Chovan) – 27. Valach (Bezúch)


    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Saucerman, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec — Pereskokov, McPherson, Klhůfek — Rogoň, Mich. Chovan, Paršin — Lapšanský, Slovák, Mrázik — Milý, Havrila, Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Bowns (Valent) — Kudla, Lemcke, Crinon, Starosta, Nemčík, Mar. Chovan, Stránsky, E. Švec — Mikyska, Paukovček, Tybor — Bezúch, Honzek, Valach — Berisha, J. Švec, Hudec — Beták, Rehuš, Krajč

    Rozhodčí: Snášel ml., Moller — Jurčiak, Ordzovenský (všetci SVK)
    thejrc.org