Bohemians 1905 – Jablonec 1:2 (kon.) | Ostrava – Č. Budějovice 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:3 (kon.)
Slovácko – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:2 (0:2)
FK Jablonec
Neděle 05.12.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:18:55)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 6:2.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 14:20.
    Žluté karty: 3:4.
    Červené karty: 0:2.
     
    Duel Bohemians s Jabloncem tak nakonec končí těsnou výhrou Severočechů 2:1! Hosté po první půli vedli 2:0, jenže v druhém poločase přenechali iniciativu soupeři a už v 47. minutě byli hodně rádi, že sudí Szikszay posoudil Hronkovo zpracování míče ve vápně hostí jako ruku, která předcházela gólu Jindřiška, který tak neplatil. Klokani se tlačili za snížením, v 70. minutě však Květ pálil nepřesně a v 82. minutě pak rána Bartka po teči Necida skončila na tyči. Snížení na 1:2 trefou Petra Hronka tak přišlo pozdě. Jablonec v průběhu druhé půle přišel o oba krajní záložníky – Malínského a Pilaře, kteří byli vyloučeni. Přesto dokázal výhru i v devíti hráčích uhájit a zapisuje tak teprve třetí vítězství v sezóně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Sudí Szikszay ukazuje hru rukou, tato akce Bohemians tedy úspěchem neskončí. Následně berou křeče Jakuba Martince, kterému hlavní arbitr říká, aby se zvedl, že už zápas ukončí.
     
    90+5
    Jan Hanuš vykopává od své svatyně, ačkoliv i jemu to podstatně trvalo. Přesto ještě vhazuje Petr Hronek. Bohemians mají poslední šanci.
     
    90+4
    Severočeši odkopli míč ze své šestnáctky, Patrik Le Giang hlavičkou na půlící čáře vrátil míč svým spoluhráčům. Následný centr Petra Hronka odvrátila obrana Jablonce do bezpečí, píská se útočný faul.
     
    90+3
    Miloš Kratochvíl ze hřiště samozřejmě vůbec nespěchal a ještě zatleskal tribunám. Konečně mohou Pražané vyrazit kupředu. Vhazuje Petr Hronek.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází David Štěpánek.
     
    90+2
    Roman Květ se snažil zakončit sám, ale jeho pokus úspěšný nebyl. Následně se Severočechům podařilo dostat balon trochu dál od své klece, kde bude vhazovat Michal Surzyn.
     
    90+1
    Sudí Szikszay nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. Centr Martina Nového je sražen na roh. Na něj míří do šestnáctky soupeře i gólman Le Giang!
     
    90
    Pražané se nedokázali protlačit do dalšího zakončení a nyní už se nejsitě ohlížejí na čtvrtého sudího a zajímavě sledují, jak dlouho se ještě bude hrát.
    90. Nový mířil jen do Hanuše
     
    90
    Vojtěch Novák dostal trochu prostoru na levé straně šestnáctky a pálil přízemní ranou k přední tyči. Jan Hanuš však byl včas na zemi a mičudu chytá!
     
    89
    Daniel Köstl udělal špatné rozhodnutí, když kolmo přihrával kupředu. Jakub Považanec zachytil pas a vyvezl míč až k šestnáctce Bohemians.
     
    89
    Pražané se dostávají po levém křídle kupředu, Bartek měl ale cestu kupředu zavřenou, takže volil zpětný pas.
     
    88
    Roman Květ poslal centrovaný balon od pravé lajny do šestnáctky soupeře, Jan Hanuš se však vydal ven z brány a mičudu stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    88
    Jaroslav Zelený si pohlídal vysoký míč, který mířil na polovinu Jablonce a hlavou trknul balon do zámezí, následně se rychle stahuje blíž ke své svatyni.
     
    87
    Roman Květ se nyní pěkně nabízel svým spoluhráčům na levé straně trávníku. Průniková přihrávka k němu ale neprošla.

    Petr Šatalík


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 84. Hronek (Nový) – 8. Čvančara (Malínský), 45+1. Houska (Kratochvíl)

    Karty:   34. Nový (BOH), 40. P. Le Giang (BOH), 71. Květ (BOH) – 18. Malínský (JAB), 58. Pilař (JAB)   64. Malínský (JAB), 68. Pilař (JAB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:20.
    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – J. Kovařík (46. V. Novák), Jindřišek (C), Köstl, Nový – Květ, Ljovin (46. Bartek) – Keita (75. Necid), Hronek, Fulnek (82. Koubek) – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš – Bartek, Koubek, Necid, V. Novák, Ugwu, Vacek.

    Trenér: Luděk Klusáček.

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Malínský, Houska (85. Považanec), Kratochvíl (90+2. Štěpánek), Pilař – Čvančara (79. Doležal).
    Náhradníci: V. Hrubý – Doležal, Krob, Nešpor, Považanec, Smejkal, Štěpánek.

    Trenér: Petr Rada.

    Rozhodčí: L. Szikszay – T. Mokrusch, Z. Arnošt – J. Krejsa. VAR: P. Franěk AVAR: K. Hrubeš.
    thejrc.org