Liberec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 2:3 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta 0:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 0:3 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 05.12.2021, 15:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:22 Jakub KLEPIŠ - 4:3
     
    64:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, bonusový bod zůstavá pod Ještědem! Rosandič přihrál do prostoru mezi kruhy JAKUBU KLEPIŠOVI, který ukázal svou zkušenost, udělal hezkou bekhendovou kličku a krásnou střelou rozhodl o vítězi dnešního utkání. Asistenci: Mislav Rosandić.
     
    63:40
    Velká šance Vítkovic! Marek Kalus dostal kotouč na levý kruh, kde byl úplně sám, Petra Kváču ale nepropálil!
     
    61:38
    Petr Kolmann se dostal do skvělé střelecké pozice, z levého kruhu ale minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    60:28
    Po chybě Dominika Lakatoše se do přečíslení 2 na 1 dostala dvojice Michal Birner – Jakub Klepiš. Nakonec střílel druhý jmenovaný, branku ale netrefil.
    57:30 Roberts BUKARTS - 3:3
     
    57:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle je pro Tygry hodně velká rána, hosté z ojedinělé šance vyrovnávají. Lindberg vybojoval kotouč v rohu, předal ho na modrou čáru Gewiesemu, jehož střelu nechytatelně tečoval ROBERTS BUKARTS. Asistence: Petr Gewiese, Tobias Lindberg.
     
    56:26
    A další obrovská šance Liberce! Jaroslav Vlach parádní nahrávkou z otočky našel úplně volného Adama Klapku, jenže ten z bezprostřední blízkosti na Aleše Stezku ani nadvakrát nevyzrál.
     
    54:40
    Málem to bylo už o dvě branky! Michal Ivan se do puku opřel na vrcholku kruhů, jeho dělovka ale pouze orazítkovala tyč vítkovické branky!
     
    50:40
    Pět sekund před koncem přesilovky se bude opět vylučovat. Za podrážení byl vyloučen Roman Polák (VIT).
     
    48:45
    Z tlaku ale Vítkovice nic nevytěžily a naopak jdou opět do čtyř. Za hákování byl vyloučen Petr Chlán (VIT).
    47:36 Dávid GRÍGER - 3:2
     
    47:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rychle využívají přesilovku a otáčejí vývoj zápasu! Filippi nejdříve krásnou křižnou přihrávkou našel Birnera, jehož střelu sice Stezka ještě vyrazil, proti následné dorážce DÁVIDA GRÍGERA už ale neměl sebemenší šanci. Asistence: Michal Birner, Tomáš Filippi.
     
    47:19
    Liberečtí sice z tlaku žádnou větší šanci nevytěžili, zahrají si ale přesilovku. Za držení usedl na trestnou lavici Lukáš Krenželok (VIT).
     
    40:18
    Hned na začátku třetí třetiny uvidíme vítkovickou přesilovku. Za držení hole na trestnou lavici míří Jaroslav Vlach (LIB).
    35:24 Michal IVAN - 2:2
     
    35:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se prosazují při hře 4 na 4 a máme vyrovnáno! Po buly se dostal kotouč ke Kolmannovi, který ho ještě posunul na MICHALA IVANA. Ten udělal dva kroky dopředu a z levé strany krásně poslal kotouč přímo do šibenice vítkovické branky! Asistence: Petr Kolmann, Tomáš Filippi.
     
    34:26
    Uvidíme hru ve čtyřech. Po rozmíšce v obranném pásmu Bílých Tygrů byl vyloučen liberecký Jakub Šedivý za držení a vítkovický Tobias Lindberg za hrubost.
     
    29:49
    Po chybě Michala Birnera v útočném pásmu se hosté dostali do přečíslení 2 na 1. To individuálně vyřešil Marek Kalus, jehož střelu nakonec Kváča s nemalými problémy zkrotil.
     
    26:54
    A vzápětí další velká šance Liberce! Jaroslav Vlach našel zpoza branky Petra Jelínka, ani on ale z bezprostřední blízkosti na Stezku nevyzrál. Třetí formace Tygrů teď předvedla velmi povedené střídání.
     
    26:22
    Málem už bylo vyrovnáno! Adam Klapka se po chybě ve vítkovické rozehrávce dostal do parádní střelecké pozice, z mezikruží ovšem Stezku nepropálil!
    24:03 Adam KLAPKA - 1:2
     
    24:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec přece jen využívají přesilovku a snižují! Ordoš od levého mantinelu předložil kotouč Ivanovi, jenž vypálil z levého kruhu. Jeho střelu sice Aleš Stezka vyrazil, na následnou dorážku ADAMA KLAPKY už ale nedosáhl. Asistence: Michal Ivan, Jan Ordoš.
     
    22:05
    Tygři si zahrají první dnešní přesilovku. Za byl vyloučen Lukáš Kovář (VIT).
     
    20:01
    Tygři střídají gólmany. Jaroslava Pavelku do zbylých dvou třetin nahradí Petr Kváča.
    19:08 Lukáš KRENŽELOK - 0:2
     
    19:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Slezané rychle využívají přesilovku a jdou už do dvoubrankového vedení! Střelu Gewieseho od modré čáry před brankou nechytatelně tečoval LUKÁŠ KRENŽELOK. Asistence: Petr Gewiese.
     
    18:52
    Před koncem třetiny si ještě Ridera zahraje přesilovku. Za sekání byl vyloučen liberecký Petr Jelínek.
     
    16:29
    Tygři se po delší době dostali do větší šance. Dávid Gríger se zmocnil kotouče na obranné čáře a z pravé strany se řítil sám na Stezku. Nakonec ho ovšem dobrým obranným zákrokem o kotouč obral zkušený Roman Polák.
     
    15:10
    Další riskantní rozehrávka Jaroslava Pavelky! Tentokrát si vyjel do rohu kluziště, odkud kotouč zadavkou poslal do prostoru mezi kruhy. Tam sice situaci vyřešil Petr Kolmann, ochozy to ale pořádně zahučelo.
     
    12:30
    Po další nepřesné rozehrávce Jaroslava Pavelky zpoza branky byly Vítkovice zase hodně blízko gólu! Tentokrát se kotouče zmocnil Petr Chlán, jeho střelu do odkryté branky však skvělým obranným zákrokem zblokoval Petr Kolmann!
    11:32 Marek KALUS - 0:1
     
    11:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou krátce po konci přesilovky do vedení! Střelu Lukáše Kováře od modré čáry vyrazil Jaroslav Pavelka jen na hůl MARKA KALUSE, který už se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Lukáš Kovář, Radovan Bondra.
     
    10:00
    Další příležitost Ridery! Dominik Lakatoš střílenou přihrávkou našel Lukáše Krenželoka, jehož teč z předbrankového prostoru jen těsně minula branku!
     
    09:07
    Uvidíme první dnešní přesilovku, zahrají si ji hosté. Liberečtí byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Martin Faško-Rudáš.
     
    08:37
    Velká šance hostů! Jaroslav Pavelka rozehrával zpoza branky, jeho úmysl ale přečetl Rostislav Marosz, který se zmocnil kotouče u pravého mantinelu a rovnou vypálil, trefil však jen tyč poloodkryté branky!
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 25. Klapka (M. Ivan, Ordoš), 36. M. Ivan (Kolmann, Filippi), 48. Gríger (Birner, Filippi), 65. Klepiš (M. Rosandić) – 12. M. Kalus (L. Kovář, R. Bondra), 20. L. Krenželok (Gewiese), 58. Roberts Bukarts (Gewiese, Lindberg)


    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (21. Kváča) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, J. Šedivý, Aubrecht – Ordoš, Filippi (A), Gríger – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – J. Šír, A. Najman, Faško-Rudáš.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Galvinš, R. Polák (C), Gewiese, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Ondráček, Špůr
    bahis siteleri