Lille – Lyon 0:0 (kon.) | Angers – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Méty – Lorient 4:1 (kon.)
Rennes – Nice 1:2 (kon.) | Troyes – Bordeaux 1:2 (kon.) | Štrasburk – Marseille 0:2 (kon.)
PSG – Monaco 2:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:2 (0:1)
OGC Nice
Neděle 12.12.2021, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (17:10:06)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:3.
    Střely mimo: 8:3.
    Rohy: 11:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:11.
     
    Duel Rennesu s Nice tak končí výhrou celku z Azurového pobřeží 2:1! Ten potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů opravdu daří a zapsal zde další vítězství, které bych ale neoznačil slovem zasloužené. Z první půle si mančaft z jihovýchodu Francie přinesl jednobrankový náskok, který v 51. minutě zdvojnásobil po parádní práci Kaspera Dolberga Júsuf Atál pěknou prudkou ranou pod horní tyč. Následně celek z Bretaně mohutně tlačil a v 59. minutě snížil na 1:2, když se hlavou prosadil Benjamin Bourigeaud. Vyrovnávací trefu však tým ze severozápadu Francie i přes mohutný tlak v závěru nepřidal, a tak slaví svěřenci Christopha Galtiera.

    Rennes tak může ještě dnes přijít o 2. místo, pokud Marseille zvítězí ve Štrasburku.

    Nice se dostalo Rennesu na dostřel, ztrácí na něj už jen jeden bod a zatím je na 3. příčce, což ale může ještě dnes změnit již zmíněné Marseille.
    Celek Rennes na svém hřišti nestačil na Nice. Hostující celek vyhrál 2:1 a odvezl si cenné tři body!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rennes se ještě drží na útočné půli a jeho hráči už běží do vápna soupeře, centr z pravé strany je však odvrácen do zámezí, Nice nejspíš zvítězí.
     
    90+5
    Rennes už musí spěchat, běží poslední avizovaná minuta nastavení, ačkoliv jedna se nejspíš ještě bude přidávat. Skvělou práci pro Nice ale nyní odvedl snad Calvin Stengs, jenž odtáhl míč u vzdálenější lajny. Následné filmování však bylo navíc.
     
    90+4
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Khéphren Thuram.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Pablo Rosario, přichází Morgan Schneiderlin.
     
    90+4
    Sudí Delajod píská faul proti domácím a dává pokyn k provedení střídání, takže ještě dvě tváře Nice dostanou trochu prostoru.
     
    90+3
    Lovro Majer již stojí u míče a posílá střelu k zadní tyči, kde je však připravený Walter Benítez. Šlo o něco mezi centrem a střelou, pokus to rozhodně nebyl prudký. Brankář Nice se moc nezapotil.
     
    90+2
    Rennes bude mít standardku z nebezpečné vzdálenosti, balon si staví faulovaný Lovro Majer, Nice chystá dvojité střídání.
     
    90+2
    Zatímco ze země se pomalu zvedal snad Evann Guessand, hráči Rennesu hráli dál. Nyní byl na levé straně faulován Lovro Majer, jehož skluzem zezadu sejmul Hišám Búdawí, který po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Sudí nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby, Rennes tedy ještě má čas minimálně na srovnání. Jeho fotbalisté už jsou všichni nacpaní na útočné polovině trávníku.
     
    90
    Loum Tchaouna šikovně obešel soupeře na pravém křídle, následně se však nechal strhnout hrou a s balonem se dostal do zámezí.
     
    90
    Sudí daruje míč fotbalistům Rennesu, ti už ale příliš mnoho času na srovnání nemají. Uvidíme, kolik hlavní sudí ještě nastaví za zdržování hráčů Nice.
     
    89
    Jordan Lotomba ležel pěkně dlouho na zemi po vzdušném souboji s Assignonem, od něhož sice dostal naloženo, ale rozhodně ne tolik, aby na trávníku ležel minutu a půl.
     
    88
    Lorenz Assignon se po centru z levé strany na malé vápno dostal k hlavičce, která skončila na tyči, jeho dorážku následně zastavil Dante.
     
    87
    Rennesu už příliš mnoho času nezbývá. Přesto se jeho hráči ještě snaží o srovnání. Po levé straně proniká Adrien Truffert, jehož centr je sražen na autové vhazování.

    Petr Šatalík

    Branky: 59. Bourigeaud (Truffert) – 19. Dolberg (pen.), 51. Atál (Dolberg)

    Karty:   17. Santamaría B. (NIC), 44. Benítez (NIC), 70. Rosario (NIC), 81. Gouiri (NIC), 90+2. Búdawí (NIC)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
    Stade Rennes: A. Gomis – Truffert, Aguerd, Omari, H. Traoré (C) (79. Assignon) – Martin (83. Tchaouna), Santamaría (46. Guirassy), Majer, Bourigeaud (83. Ugochukwu) – Terrier (32. Sulemana), Laborde.
    Náhradníci: Salin – Badé, Assignon, Ugochukwu, Diouf, Abline, Tchaouna, Sulemana, Guirassy.

    Trenér: Bruno Genesio.

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Dante (C), Todibo, Atál – Kluivert (83. Stengs), Lemina, Rosario (90+4. Schneiderlin), Búdawí (90+4. Thuram) – Gouiri (83. Guessand), Dolberg (75. Daniliuc).
    Náhradníci: Bulka – Bard, Daniliuc, Stengs, Thuram, Schneiderlin, Claude-Maurice, Guessand, Da Cunha.

    Trenér: Christophe Galtier.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Zitouni – Miguelgorry. VAR: Castro, Debart.
    bahis siteleri