Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 6:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:5 (kon.) | Liberec – Zlín 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Berani Zlín
Úterý 28.12.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. Nabitý povánoční program Tipsport extraligy pokračuje. 36. kolo nabídne také souboj Liberce se Zlínem.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři se tabulkou postupně škrábou nahoru. Po reprezentační přestávce vyhráli všechny tři zápasy, vždy navíc o gól ještě v základní hrací době. V tabulce jsou aktuálně už osmí a třeba na páté místo ztrácejí pouze tři body. Naposledy liberečtí hokejisté zvítězili v Mladé Boleslavi, kde uspěli 4:3 i díky trefě Adama Klapky. Mladý útočník se prosadil třikrát za sebou, rozšíří střelecké konto i dnes?
     
    PSG BERANI ZLÍN

    Jihomoravané se také pomaličku zvedají a v posledních kolech se jim daří střádat bodík po bodu. Povýšení z posledního místa už pro ně nevypadá tak nereálně, na Kladno nyní ztrácejí pět bodů. V neděli mohli ztrátu zmenšit ještě více, doma ale na Hradec nestačili a padli vysoko 2:5. Zlínští mohou do Liberce jet v odhodlané náladě, v šestém kole tam totiž zvítězili 4:3 po prodloužení. Uspějí na tygřím ledě i podruhé?
    Zastaví Libor Kašík dnes liberecké střelce?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Štibingr, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Ferenc, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, M. Novotný – Kubiš (C), R. Veselý, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Okál – O. Flynn, Karafiát, Fryšara – Frömel, P. Sedláček (A), Vopelka.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Jaroslav Vlach po přihrávce od mantinelu rychle vystřelil z pravého kruhu. Libor Kašík jeho ránu vykopl před sebe a Adam Klapka se snažil o dorážku. Zlínští ho nakonec od puku odstavili.
     
    01:18
    Mislav Rosandić si nevěděl rady s rozehrávkou, tak vystřelil ze středního pásma a donutil Kašíka k zákroku. Rozhodčí nicméně píská ofsajd, jeden z domácích byl totiž v pásmu dříve než letící kotouč.
     
    01:40
    Dávid Gríger nabral rychlost ve střední zóně, objel bránícího hráče a svižně vystřelil z pravého křídla. Libor Kašík jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    01:50
    Přihrávka rukou vykazuje Tygry z pásma.
     
    02:15
    Daniel Gazda (ZLN) padl pod nohy Vlachovi a inkasuje dvě minuty za podrážení. Liberec může aktivní nástup ještě podpořit přesilovkou.
     
    02:49
    Jakub Klepiš tvrdou ranou z levého kruhu protáhl Kašíka. Zanedlouho se k ráně na ose hřiště dostal Jan Ordoš, který jen těsně minul branku!
     
    03:25
    Zlínští dvakrát za sebou vyhazují.
     
    03:55
    Berani se znovu osvobozují a už se zdá, že první oslabení v zápase zvládnou.
     
    04:20
    Souběžně s návratem Gazdy z trestné lavice nabil Ondřej Vitásek do pravého kruhu Jaroslavu Vlachovi, který si puk zpracoval a vystřelil mezi ruku a tělo Kašíka. Zlínský brankář si nebyl svým zákrokem úplně jistý, ale poradil si.
     
    04:53
    Domácí si zahrají další přesilovku. Jakub Ferenc (ZLN) se taky provinil podrážením.
     
    05:46
    Liberečtí si dávali přednost v zakončení, Mislav Rosandić nakonec od modré trefil protihráče. Následně to vypadalo na šanci Zlína, ale právě Rosandić sáhl do přihrávky a vystavil hosty v šanci na přečíslení do ofsajdu.
     
    06:29
    Domácí znovu nenašli cestu k pořádnému zakončení a musejí začít až od Petra Kváči.
     
    07:10
    Moravané už jsou znovu kompletní, oslabení zatím zvládají na jedničku. Radek Veselý se hned vydal kupředu a svižnou střelou z vrcholu pravého kruhu vyprášil Kváčovu lapačku. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 6:2.
     
    07:28
    Marek Zachar chyboval za vlastní brankou a Zdeněk Okál hned poslal kotouč do kladného úhlu, kde ke střele mnoho nechybělo Hejcmanovi.
     
    08:09
    Ofsajd Bílých Tygrů byl posouzen jako úmyslný, rozhodčí hru vykazuje až před Petra Kváču.
     
    08:51
    Michal Birner přenechal puk Jakubu Klepišovi, který to zkusil z hodně ostrého úhlu. A Libor Kašík se musel mít na pozoru, štiplavou střelu krotil nadvakrát.
     
    09:54
    Kolmannovo nahození bylo zblokované a Zlín vyrazil do protiakce. Zdeněk Okál nejprve dobře vystřelil bekhendem. Puk se od Kváči odrazil k Darku Hejcmanovi, od jehož brusle putoval zpět na libereckého brankáře. Skrumáž ukončila záludná střela Okála z nulového úhlu, kterou si domácí málem srazili do vlastní klece!
     
    10:51
    Marek Zachar obdržel přihrávku do jízdy a z pravého kruhu vystřelil na betony Libora Kašíka. Kotouč se od nich odrazil jen těsně mimo zlínskou branku.
     
    11:41
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    11:44
    Radek Veselý čistě vyhrál buly v útočném pásmu a Tomáš Žižka nahazoval od modré čáry. Puk byl asi lehce tečovaný a projel nebezpečně blízko okolo tyče Kváčovy branky.
     
    12:57
    Jaroslav Vlach zavezl puk do útočného pásma a z ostrého úhlu donutil Libora Kašíka k poměrně jednoduchému zákroku. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    Střely na branku – 9:4.
     
    13:50
    Michal Birner nabral rychlost a šikovně se uvolňoval na střed. V rozhodující moment mu puk utekl a k zakončení nedošlo.
     
    14:15
    Další přesilovka pro domácí tým. Dnes podruhé je vyloučen Jakub Ferenc (ZLN), tentokrát za vysokou hůl.
     
    14:48
    Liberci se nedaří ani na začátku této přesilovky. Po přihrávce Vlacha Berani vyhazují.
     
    15:18
    Jaroslav Vlach dostal dvakrát nabito na vrchol pravého kruhu. Poprvé těsně přestřelil, podruhé už výšku trefil, ale střela se do branky také nevešla. Nápor zakončilo nahození Vitáska, které chytl Libor Kašík.
     
    16:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    V přesilovce to Severočeši nestihli, ale hned po jejím konci přece jenom otevírají skóre. K odraženému puku se mezi kruhy dostal JAKUB KLEPIŠ a vystřelil pohotově z otočky. Kotouč Kašíkovi propadl a zastavil se až v síti. Bez asistence.
    16:22 Jakub KLEPIŠ - 1:0
     
    17:16
    Zlín na obdržený gól reaguje zvýšením aktivity, momentálně se hraje před libereckou brankou.
     
    17:55
    Bílí Tygři se dostali pod tlak a Adam Klapka puk raději pouze vyhodil na zakázané uvolnění. Buly proběhne po Kváčově pravačce.
     
    17:57
    Lukáš Vopelka dobře vystřelil hned po vhazování a Petr Kváča měl co dělat, aby na jeho pokus zareagoval. Liberecký gólman vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    18:58
    Po obrovské chybě Suhrady se k puku dostal Jan Ordoš, který jel úplně sám na branku! Libor Kašík jeho střelu na lapačku skvěle zlikvidoval, Ordoš se ještě marně snažil o dorážku.
     
    19:49
    Zlín vnikl do útočného pásma a Zdeněk Okál akci vyřešil svižnou střelou na Kváču, který kotouč schoval do lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství se neslo ve znamení aktivního libereckého nástupu, který se ale Beranům postupem času podařilo otupit a hra se vyrovnala. Do vedení se však dostali právě Tygři zásluhou pohotové střely Jakuba Klepiše. Zlín předvádí sympatický výkon, ale bude potřebovat zapracovat na disciplíně, zatím jedinou branku totiž inkasoval krátce po konci už třetího oslabení.

    Střely na branku – 16:9.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Střela Jana Štibingra vypadla Kašíkovi přímo před Petra Jelínka, který si kotouč přehodil na bekhend a zblízka střílel do odkryté brány. Libor Kašík ovšem vymrštil lapačku a skvěle zabránil jasnému gólu!
     
    21:03
    Michal Birner protačoval puk na hráčskou lavici Liberce, bude se vhazovat.
     
    21:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zdvojnásobují svůj náskok! Přihrávka Lukáše Dernera od levého mantinelu se odrazila před bránu před osamoceného JANA ORDOŠE, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Kašíka. Asistence: Lukáš Derner.
    21:32 Jan ORDOŠ - 2:0
     
    22:57
    Bílí Tygři pokračují v aktivitě a okupují útočné pásmo. Pokračující tlak zakončil nahozením od modré lajny Jaroslav Vlach, jehož pokus Kašík v klidu chytil.
     
    23:16
    Liberečtí se v útočném pásmu provinili přihrávkou rukou, hra se přisouvá do střední zóny.
     
    23:48
    Michal Birner krásně vybídl Michala Ivana, který se od modré čáry prokličkoval až ke kruhům a ještě hledal spoluhráče. Berani přihrávku vytečovali z pásma, Severočeši se následně provinili icingem.
     
    24:40
    Z ničeho nic přišla zajímavá šance Zlína. Po nahození od mantinelu byl na brankovišti aktivní Pavel Kubiš, Kváča se musel mít na pozoru. Následovala potyčka, rozhodčí vylučují po jednom hráči z obou mužstev.
     
    24:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (David Aubrecht – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., krosček).
     
    25:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Marek Zachar nastartoval motory a sám se prohnal až před Libora Kašíka. Zlínský brankář si s tímto nájezdem ještě poradil, ovšem po zákroku zůstal ležet na ledě a puk do sítě s notnou dávkou štěstí procedil z pravého kruhu střílející JAN ŠTIBINGR. Asistence: Marek Zachar.
    25:01 Jan ŠTIBINGR - 3:0
     
    26:15
    Ofsajd Zlína.
     
    Střely na branku – 25:9.
     
    26:23
    Oscar Flynn (ZLN) hodně nešikovně podrazil Kolmanna za libereckou branku a posílá svůj tým do oslabení.
     
    27:04
    Dávid Gríger se hezkým manévrem zpoza branky dostal k ohrožení zlínské klece, puk zametl jen těsně vedle.
     
    27:29
    Mislav Rosandić velice nenápadně nahodil puk od modré čáry. Kotouč prolétl přes clonící hráče a rozezvučel tyčku!
     
    28:16
    Petr Jelínek se sám prokličkoval do útočného pásma, načež o kotouč přišel a hosté se osvobozují. Už to vypadá, že i další oslabení ustojí.
     
    28:54
    Daniel Gazda po ledě nahodil od modré čáry. Od betonů Petra Kváči se kotouč odrazil k Radku Veselému, který si ho přehodil na bekhend a snažil se ho zblízka procpat za gólmana. Kváča však stále drží nulu!
     
    30:51
    Martin Faško-Rudáš se protáhl po pravém mantinelu, obtočil se okolo klece a snažil se vyzrát na Kašíka. Ten při zákroku ztratil hůl, i proto byla následná střela Rosandiće velkou výzvou. Kašík si ale znovu poradil!
     
    31:23
    Tomáš Žižka zavezl puk za modrou čáru a tvrdou střelou prověřil Petra Kváču. Po zákroku libereckého brankáře se čeká na buly.
     
    32:43
    Adam Najman se prohnal za zlínskou branku, kde ho obránci dobře zdvojili a nenechali mladého útočníka přesně přihrát.
     
    33:44
    Po nahození od pravého mantinelu se před libereckou brankou strhla mela a kotouč poskakoval těsně před brankovou čarou! Nebezpečí domácí uhasili jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    Střely na branku – 29:14.
     
    33:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mislav Rosandić – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:45
    Zlínští se drží v pásmu, zatím bez střelby.
     
    35:01
    Alexandre Mallet si sjel do pravého kruhu, následnou střelou však trefil jen Vitáska, který puk pohotově vyhodil do bezpečí.
     
    35:28
    Jaroslav Vlach parádně ušetřil čas v rohu kluziště a vysloužil si potlesk na otevřené scéně.
     
    35:56
    Mislav Rosandić už je zpátky na ledě, a hned vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    36:57
    Tomáš Žižka na modré čáře nevěděl co s pukem, a tak ho zkusil napálit na branku. Síť se rozvlnila pouze z boku.
     
    37:38
    Martin Faško-Rudáš zavezl kotouč do třetiny a hezkou zpětnou přihrávkou vybídl k ráně Marka Zachara. Libor Kašík si připisuje další zákrok.
     
    38:27
    Nahození Marka Zachara vyrazil Kašík před sebe. Po puku se sápal David Aubrecht, aby ho bekhendem zametl do brány, jenže protihráč mu na poslední chvíli zablokoval hůl.
     
    39:10
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po 40 minutách už Liberec drží Liberec komfortní náskok 3:0. Kašíka nejprve prostřelil Jan Ordoš a ze skrumáže vstřelil třetí branku Jan Štibingr. Bílí Tygři mají zápas pod kontrolou, ze zlínského pohledu ale stále ještě není nic ztraceno.

    Střely na branku – 30:14.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Zlín do třetiny vstoupil s chutí a po zpětné přihrávce od zadního mantinelu střílel z úhlu Radek Veselý. Na Kváču nicméně nevyzrál.
     
    41:38
    Štěpán Fryšara nachytal na zlínské obranné modré čáře Kolmanna a vyvezl puk. Sám proti přesile už pak nic velkého nevymyslel.
     
    42:23
    Před Davidem Aubrechtem se otevřelo hodně volného prostoru. Mladý liberecký bek si tedy od pravého mantinelu vylepšil pozici a vyprášil chrániče Libora Kašíka.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    42:50
    Libor Kašík vyrazil střelu Adama Klapky až na zlínskou střídačku, kde puk do lapačky chytil Daniel Huf, jehož symbolický zákrok ocenili potleskem i domácí fanoušci.
     
    43:26
    Jakub Rychlovský s Michalem Birnerem se protlačili do akce proti jedinému obránci. Birner svému mladšímu parťákovi ještě oplatil přihrávku, jenže Rychlovskému šel puk na brusle a nemohl zakončit.
     
    43:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (David Aubrecht – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    43:52
    Jaroslav Vlach rezolutně odpálil puk do bezpečí.
     
    44:20
    Ondřej Vitásek svého protihráče ke střele nepustil a ještě přidal další úspěšné vyhození.
     
    45:01
    Libor Kašík zaváhal při rozehrávce daleko mimo branku a měl štěstí, že se Vlachovi odrazil puk na paty.
     
    45:41
    Liberec se naprosto suverénně ubránil a po ledě už se domácí znovu prohánějí v pěti.
     
    46:37
    Ondřej Vitásek táhl nadějný liberecký protiútok, ale nevyřešil ho dobře. S pukem se dostal až za branku, kde už mu jej Berani odebrali.
     
    47:06
    Ofsajd Zlína, na řadě je komerční pauza.
     
    Střely na branku – 33:16.
     
    47:46
    Dávid Gríger podpořil z druhé vlny útočnou akci a vystřelil švihem z vrcholu pravého kruhu. Kašíkovu bránu těsně minul.
     
    48:47
    Jeden ze Zlínských mizernou rozehrávkou nabídl puk na modrou lajnu Jaroslavu Vlachovi. Liberecká třiapadesátka pálila pohotově, ale nepřesně.
     
    49:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se vracejí do zápasu! Oscar Flynn se z levé strany hezky prokličkoval až do brankoviště, načež ještě vybídl u druhé tyčky připraveného ALEXANDRE MALLETA, který zavěsil za bezmocného Kváču. Asistence: Oscar Flynn, Darek Hejcman.
    49:43 Alexandre MALLET - 3:1
     
    50:55
    Rána Michala Ivana se od zadního mantinelu odrazila příhodně pro Jana Šíra, který to okamžitě zkusil bekhendem z úhlu. Libor Kašík se v brankovišti přesouval a nechtěně vykopl svoji klec. Hra je tedy přerušena.
     
    51:13
    Střelu Adama Najmana po výjezdu zpoza klece Kašík vykopl před Jiřího Karafiáta, který ve zmatku ohrozil vlastního gólmana ještě jednou. Libor Kašík si znovu poradil.
     
    51:48
    Jaroslav Vlach se v rychlé protiakci snažil hledat Klapku, jenže ten byl dobře obsazený a z nadějně vyhlížející akce pro Tygry nic nebylo.
     
    Střely na branku – 33:17.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    53:44
    Bílí Tygři parádně obehráli celé útočné pásmo. Michal Birner pak dělovkou z pravého kruhu těsně minul.
     
    54:09
    Domácím není čtvrtý gól souzený. Krásná střela Klepiše narazila do spojnice břevna a tyče!
     
    55:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po skončení přesilovky už ale Tygři čtvrtý gól přidávají. Vyraženého puku se chopil novopečený tatínek JAROSLAV VLACH, z pravé strany se jako tank prodral do brankoviště a procedil kotouč za Kašíkův beton! Asistence: Adam Klapka.
    55:10 Jaroslav VLACH - 4:1
     
    56:00
    Patriks Zabusovs se prezentoval hezkou individuální akcí. Z pravého křídla se prokličkoval na osu hřiště, Liberečtí jeho střelu přizvedli do ochranné sítě.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení).
     
    56:54
    Po chybě Adama Najmana na útočné modré čáře v oslabení vystřelil na Kváčovu lapačku Mallet.
     
    57:08
    Teď už Adam Najman předvedl krásnou střílenou přihrávku na Petra Jelínka, který zblízka tečoval puk jen těsně vedle branky!
     
    57:53
    Berani jsou pod velkým tlakem, ale zatím odolávají.
     
    58:47
    Zápas už se v klidu dohrává.
     
    59:24
    Marek Zachar dostal od Rosandiće nabito na modrou čáru a bez přípravy přestřelil zlínskou klec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři už ze zápasu udělat drama nenechali a došli si pro tři body. Zlín zásluhou Alexandre Malleta snížil na rozdíl dvou branek, tři body pak domácím pojistil Jaroslav Vlach. Severočeši dnes potvrdili roli favorita a zvítězili počtvrté v řadě, Berani na předposlední Kladno ztrácejí stále pět bodů.

    Střely na branku – 38:22.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (20:21:35)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 17. Klepiš, 22. Ordoš (Derner), 26. Štibingr (M. Zachar), 56. J. Vlach (Klapka) – 50. Mallet (O. Flynn, Hejcman)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Štibingr, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Ferenc, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, T. Hanousek, M. Novotný – Kubiš (C), R. Veselý, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Okál – O. Flynn, Karafiát, Fryšara – Frömel, P. Sedláček (A), Vopelka.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Pešek, Malý.

    Diváci: 1 000
    bahis siteleri