Třinec – Kladno 3:2 (po pr.) | Zlín – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 6:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 5:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 1:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:59 Martin LANG - 6:3
     
    58:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MARTIN LANG kompletuje hattrick! Dvacetiletý plzeňský útočník z levé strany trefil přes brněnského obránce prázdnou branku a zvedá ruce nad hlavu. Může si vychutnat svůj první extraligový hattrick. Na jeho počest dokonce přilétly na led dvě čepice. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    58:31
    Krištof našel zadovkou osamoceného Holíka, který si ještě chtěl rychlou kličkou položit Svobodu, ale puk za něj nezasunul! Skvělý zákrok plzeňského gólmana.
     
    57:41
    Kometa se usazuje v útočném pásmu a Sedláček míří na střídačku!
     
    56:27
    Kometa ve velkém tlaku už minutu v útočném pásmu a stíhá i střídat! Zaťovič z mezikruží o kousek přestřelil.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Bulíř – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., sekání).
     
    51:35
    Nádherná plzeňská kombinace! Suchý prostrčil puk na Thorella, který výtečně prostrčil puk před branku na najíždějícího Budíka. Ten jen nastavil hokejku a kotouč tečoval. Sedláček si poradil, dorážející Bulíř zamířil nad branku.
    47:16 Peter MUELLER - 5:3
     
    47:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic Brno snižuje a ještě bude chtít zabojovat o body! Holík přihrávkou zpoza branky našel u levé tyčky postaveného PETERA MUELLERA. Americký útočník z úhlu procpal puk za překvapeného Svobodu. Asistence: Petr Holík a Martin Zaťovič.
    45:45 Martin LANG - 5:2
     
    45:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MARTIN LANG prožívá parádní večer a posílá Západočechy už do tříbrankového vedení! Dzierkals nejprve nemohl do útočného pásma kvůli ofsajdu, ale Mertl poté zvládl udržet puk před modrou čáru, posunul ho na Langa a dvacetiletý plzeňský útočník z levého kruhu zamířil nad Sedláčkův levý beton ke vzdálenější tyčce. Zaznamenal tak svůj druhý gól v zápase, na kontě má i jednu přihrávku. Asistence: Tomáš Mertl.
     
    41:04
    Nahození Kučeříka mířilo mimo branku, nicméně puk parádně tečoval na Svobodu Otakar Šik! Plzeňský gólman měl plné ruce i nohy práce, puk vyrazil, následná dorážka Šika nebyla přesná.
     
    36:50
    Kodýtek střelou od levého mantinelu trefil jen spoluhráče a následně zahrozili hosté. Dvěma zajímavými střelami se prezentoval Kevin Tansey. Nejprve jeho tečovaný pokus z pravé strany o kousek minul branku, poté si najel na přihrávku mezi kruhy a neuspěl jen kvůli dobrému zákroku Miroslava Svobody.
     
    34:26
    Blomstrand mohl přidat po minutě další gól! Tentokrát to byl on, kdo táhl plzeňské přečíslení. Stáhl si kotouč na střed kolem padajícího obránce a ranou zápěstím pořádně prověřil Sedláčka. Ten puk neudržel, ale k dorážce se domácí nedostali.
    33:26 Ludwig BLOMSTRAND - 4:2
     
    33:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Martin Lang se brzy po návratu z trestné lavice zapojil do akce a připravil gól pro švédského snajpra LUDWIGA BLOMSTRANDA! Dočekalovi trestuhodně propadl vyhozený kotouč, kterého se zmocnil právě Lang, který při přečíslení dvou na jednoho dlouho vyčkával. Nakonec ale vyslal neomylnou přihrávku přesně na Blomstrandovu hokejku a švédský útočník zamířil mimo dosah přesunujícího se Sedláčka. Asistence: Martin Lang a Viktor Lang.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Martin Lang.
     
    30:57
    Rozhodčí ale ukazují směrem na středový kruh a branka je uznána! Kometa navíc bude hrát přesilovku.
     
    30:57
    Ještě se ale bude zkoumat video! Plzeň si bere trenérskou výzvu!
    30:57 Tomáš VINCOUR - 3:2
     
    30:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže už po pětadvaceti sekundách je to znovu o jediný gól! TOMÁŠ VINCOUR dostal od Rákose parádní přihrávku před branku, napoprvé ještě trefil tyč, ale na druhý pokus už procpal puk pod Svobodovým položeným betonem do sítě. Asistence: Daniel Rákos a Radovan Pavlík.
    30:32 Martin LANG - 3:1
     
    30:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši si berou zpět dvoubrankové vedení! Dzierkals se z pravé strany natlačil k nahození na Sedláčka, který vyrazil kotouč pouze před sebe. Odražený puk si našel MARTIN LANG a zblízka ho pověsil pod horní tyčku. Asistence: Martinš Dzierkals a Petr Kodýtek.
    29:01 Petr HOLÍK - 2:1
     
    29:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá přesilovku a po zásluze snižuje! Mueller tentokrát v roli nahrávače naservíroval puk na pravý kruh PETRU HOLÍKOVI, který připravenou střelou zápěstím propálil Svobodu na bližší tyč. Asistence: Peter Mueller a Tomáš Bartejs.
     
    28:50
    Suchý na poslední chvíli vložil hůl do přihrávky na Muellera, který už by pálil do prázdné branky!
     
    28:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., držení).
     
    26:14
    Západočeši šli střídat a Brno toho mohlo využít! Mueller Svobodu z úhlu nepřekonal, dorážet se ještě snažil Holland, ale plzeňský gólman ho vychytal.
     
    25:47
    Druhá útoční formace Komety si vytvořila velký tlak. Ďaloga si najel na levou stranu na střelu z kruhu, ale minul. O pár sekund později následoval velký závar před Svobodou, ale ten s pomocí defenzivy odolal.
     
    24:00
    Kaňák za plzeňskou brankou přišel o rukavici, přesto dokázal obloukem vyhodit puk přesně na rozjetého Martina Langa, který si tělem odstavil dotírajícího Hollanda. Plzeňská útočník se však dostal příliš blízko k Sedláčkovi, který mu zmenšil střelecký úhel a pokryl jeho střelu zápěstím.
     
    21:07
    Luboš Horký si najel mezi kruhy na dobrou přihrávku, z ideální pozice ale v tutové šanci neuspěl!
     
    15:40
    Holland při ráně z první od modré čáry zlomil hokejku, ale málem si připsal kuriózní asistenci! Puk totiž přesto zamířil směrem na branku, kde stál volný Radovan Pavlík. Ten se snažil tečoval puk mimo dosah Svobody, který však předvedl další skvělý zákrok.
    13:53 Filip SUCHÝ - 2:0
     
    13:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V oslabení Škoda odskakuje na rozdíl dvou branek! FILIP SUCHÝ letos zatím nenavazuje na loňskou zářivou sezonu, nyní ale dal vzpomenout na skvělý minulý ročník opravdu parádní individuální akcí. Dravý plzeňský útočník se šikovně prosmýknul kolem Bartejse, už to vypadalo, že o kotouč přijde, ale dokázal si ho kopnout do jízdy. Následně se zbavil i dotírajícího Zaťoviče, rázem se zjevil sám před Sedláčkem a uspěl střelou zápěstím k pravé tyči. Asistence: Peter Čerešňák.
    12:45 Jan SCHLEISS - 1:0
     
    12:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tři sekundy po návratu vyloučeného Kučeříka, tedy při hře čtyři na čtyři, Škoda otevírá skóre! Čerešňák posunul puk na levý kruh, odkud JAN SCHLEISS dělovkou z první propálil Sedláčka. Rána mířila ke vzdálenější tyčce nad levý beton brněnského gólmana. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., podrážení).
     
    11:47
    Blomstrand se rozjel po levé straně a zavezl puk do útočného pásma, kličkou se zbavil Rákose, který ho podrazil. Plzeň si zahraje přesilovku pět na tři, která může trvat až 54 sekund!
     
    10:42
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radek Kučeřík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:42
    Velký tlak první útočné formace Škody! Mertl dostal nabito na pravý kruh, Sedláček jeho ránu jen vyrazil a na brankovišti byl hodně důrazný Dzierkals. Puk do sítě nedotlačil i kvůli tomu, že se na něj vrhl Radek Kučeřík. Západočeši si zahrají přesilovku.
     
    10:10
    Čerešňák našel před brankou volného Mertla, tomu ale rána nesedla ideálně a Sedláček dokázal kotouč betonem vytěsnit!
     
    00:31
    Lang zpoza branky přiťukl kotouč mezi kruhy na Martinse Dzierkalse, lotyšský útočník ranou z první ale nepřekonal vyjetého Sedláčka, který dobře zmenšil střelecký úhel!
    Michal Bulíř nastupuje k 500. extraligovému zápasu
     
    Svůj jubilejní 500. duel v extralize odehraje nejproduktivnější hráč Plzně Michal Bulíř!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 13. Schleiss (Čerešňák), 14. F. Suchý (Čerešňák), 31. M. Lang (Dzierkals, Kodýtek), 34. Blomstrand (M. Lang, V. Lang), 46. M. Lang (Mertl), 59. M. Lang (Čerešňák) – 30. P. Holík (P. Mueller, Bartejs), 31. Vincour (Rákos, R. Pavlík), 48. P. Mueller (P. Holík, Zaťovič)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, V. Lang, J. Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, G. Thorell – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Přikryl, P. Musil, M. Marcel.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, L. Forman – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – P. Kratochvíl, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Šik, Dočekal, T. Šoustal.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Ondráček, Šír – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 1000
    bahis siteleri