Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 4:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 4:2 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.01.2022, 17:30 • Ostravar aréna • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Body jsou rozdány. Sparta dnes ukončila devět zápasů trvající šňůru, ve které domácí dokázali na svém ledě bodovat. Pražané si zajistili gólový náskok už v první třetině, kdy svůj tým poslal do vedení Thorell a hosté pak využili i obě nabízené přesilovky. Vítkovičtí se osmělili a ve druhé třetině otevřeli hru, radovali se z gólu z hole Solovjova, ale víc jim Salák nepovolil. Třetí třetina naznačovala zvýšenou aktivitou boj o góly, ale nad ledem začínaly také plát emoce. Když se hosté dostali znovu do tříbrankového vedení, emoce vybublaly na povrch a na ledě začalo docházet k šarvátkám. Ke spokojenosti tisícovky domácích fandů si v následných bitkách připsali výhry vítkovičtí.
    Z Ostravy je to pro dnešek vše, tři body se povezou do Prahy, kde navýší bodový zisk Sparty. Mějte příjemný zbytek večera a nadcházejícího víkendu, já se budu těšit zase brzy na počtenou. (20:16:51)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    HC Vítkovice Ridera – ALEXEJ SOLOVJOV
    HC Sparta Praha – ERIK THORELL
     
    Střely na branku:
    1/3 – 3:10
    2/3 – 12:6
    3/3 – 8:11

    Celkem – 23:27
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Vítkovičtí přistupují k soupeři natěsno.
     
    59:41
    Sparta se ujímá kotouče a míří ke Stezkovi.
     
    59:36
    Vítkovičtí v pásmu, Salák je ve střehu.
     
    59:28
    Síly na ledě srovnává Jandus, který si vypomohl podrážením.
     
    59:18
    Domácí Lakatoš dostává trest na 5 minut plus do konce utkání za hrubost, pětiminutový trest odpyká Gewiese. Domácí Chlán si odpyká dvě minuty za hrubost a hostující Dvořák také dvě minuty za hrubost.
     
    59:18
    Polák byl odtržen od Voženílka, ale ten jej stále provokuje a sudí musejí krotit oba. Poláka drží jak rozhodčí, tak tři sparťané, takže Voženílek může ve svém slovním ataku v klidu pokračovat.
     
    59:18
    Na ledě se perou tři dvojice hráčů, několik rukavic je na ledě.
     
    59:00
    Hraje se ve středním pásmu.
     
    58:11
    Ofsajd odpískán Spartě.
     
    57:40
    Salák je ve střehu, ale také nemá příliš práce.
     
    57:19
    Vítkovice se přesunují do útoku.
     
    57:00
    Sparta se držela v pásmu, ale Stezka příliš zasahovat nemusel.
     
    56:28
    Po další bitce, do které se pustil domácí Kalus a hostující Buchtele, končí znovu sparťanský hráč na ledě. Vítkovický Kalus dostává trest na 2+5 minut za hrubost, dvouminutový trest odpyká Bernovský a hostující Buchtele dostává trest na pět minut za hrubost. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    56:05
    Současně vyloučeni domácí Bitten a hostující Mikliš, oba na pět minut za hrubost. Vítkovický trest odpyká Flick, hostující pak Konečný.
     
    56:05
    Sparťanský bek končí na ledě a budou se rozdávat tresty.
    Marken.cz

    Monika Baloghová

    Branky a nahrávky: 27. A. Solovjov (R. Polák, J. Hruška) – 10. E. Thorell (Moravčík, M. Řepík), 14. E. Thorell (Buchtele, D. Kaše), 16. M. Řepík (R. Horák, Sobotka), 52. R. Horák (T. Pavelka, M. Řepík)


    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Plášil, P. Koch, L. Kovář, Gewiese – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Bitten, Flick, M. Kalus – Fridrich, Chlán, Bernovský.
    Trenér: Miloš Holaň

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Moravčík, Mikliš, A. Polášek (A), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Buchtele (A), Sobotka, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – D. Kaše, D. Voženílek, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – J. Konečný.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis

    Diváci: 1 000
    bahis siteleri