Martin – Topoľčany 1:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Vlci Žilina 0:0 (odl.) | Skalica – Trnava 6:5 (po pr.)
Levice – Dubnica 2:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
HC Topoľčany
sk Pátek 07.01.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "S Martinom sa nám v tejto sezóne darí. Na druhú stranu treba povedať, že má veľmi dobré mužstvo. V poslednom domácom zápase sme mali aj šťastie, keď sa nám podarilo v závere streliť dva zlepené góly. Dnes takisto. Martin išiel do vedenia, mal výhodu presilovej hry, nastrelil brvno. Začiatok bol pre nás veľmi ťažký. Podarilo sa nám ale vyrovnať skóre, takisto hru. Chceli sme byť aktívni, dnes nám to padalo, mali sme deň, kedy vám všetko vychádza. Sme za to radi, aj vzhľadom k televíznemu prenosu. Chlapcom za víťazstvo ďakujem. Osobne sa viem vžiť do kože Martina, keďže sme doma takisto podľahli či už Humennému 1:8 alebo Skalici 1:7. Ak to nepadá a súper je v laufe, nič vám nepomôže. Je to však z nášho pohľadu len jeden zápas, je treba sa sústrediť na ďalšie. Súťaž je mimoriadne vyrovnaná, z víťazstva preto nerobíme vedu, ani ho priveľmi neoslavujeme. Vieme, že najbližšie stretnutie bude opäť ťažké. Každú sezónu sa opierame o stabilných brankárov, vieme, že vzadu máme istotu. Dnes nám chýbali dvaja hráči, v útoku i v obrane. Nastúpili sme s mladou obranou, troma kompletnými dvojicami, rozhodoval však kolektívny výkon. Doma nás najbližšie čaká Žiar nad Hronom, potom cestujeme do Levíc. Sú to možno ešte horšie zápasy ako tento v Martine, keďže súperi nielen korčuľujú, ale hrajú iný štýl hokeja ako tímy v hornej časti tabuľky, ktoré sa prezentujú organizovanou hrou. Je to zápas hore – dole. Dnešné víťazstvo však musíme najbližšie doma potvrdiť."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Strelili sme úvodný gól, čo vyzeralo nádejne. Potom sme ale urazili Šťastenu. V prvej tretine sme mali dobré príležitosti, nevyužili sme prečíslenie dvoch na jedného, kedy sme zaváhali. Nepodarilo sa nám zvýšiť na rozdiel dvoch gólov. Nastrelili sme aj hornú žŕdku. Súper sa chytil, vyrovnal. V druhej tretine sme mali smolu, kedy sa jeden hráč zo štyroch uvoľnil a my sme inkasovali odrazený gól od korčule. Zároveň sa v prostrednej časti potvrdilo známe – nedáš – dostaneš, kedy sme po našich nevyužitých akciách vzápätí inkasovali do našej bránky. Zároveň sme inkasovali tretí gól pri početnom oslabení o dvoch hráčov, čo sa ukázalo ako jeden z najdôležitejších faktorov. Pri štvrtom góle sme si nedokázali pokryť dorážajúceho hráča. V tretej tretine sme ešte so stretnutím chceli niečo urobiť, chýbalo nám ale sebavedomie, ktoré sme mali v predchádzajúcich zápasoch. Hrali sme komplikovane, kazili krátke prihrávky, puky nám odskakovali. Bolo to pre nás stretnutie, po ktorom sme padli všetci na zem. V zápase s húževnatým súperom sme boli prefackaní. Dúfam, že nám prehra pomôže k tomu, aby sme sa vrátili k jednoduchej hre, hrali účelne a kolektívne. Dnes nám chýbala väčšia vôľa po víťazstve. Zatiaľ to vyzerá tak, že nám tento súper príliš nesedí. V tejto sezóne sú Topoľčany jediným tímom, nad ktorým sme ešte nezvíťazili. V tíme majú skúsených hráčov, ktorí si vedia počkať na svoju príležitosť a zatlačiť v pravý moment. Naše mladé mužstvo dnes bolo vyškolené z toho, ako viesť zápas a reagovať v určitých momentoch. Ak nestrelíme v úvode potrebné góly, je to o to náročnejšie. Z našej strany sa ešte viac musíme zamerať na koncovku, byť dôraznejší a nájsť ten správny kľúč k zakončeniu. Treba si uvedomiť, kedy je ten správny čas zakončiť, prípadne potiahnuť ešte akciu. Dnes sme napríklad mohli počas prečíslenia dvoch na jedného zakončiť do prázdnej bránky. To sú veci, ktoré nám chýbali aj v iných zápasoch, najmä na začiatku sezóny, kedy sme neboli dostatočne dôrazní a efektívni. Program je náročný. Pre Michala Murčeka a Mareka Pacalaja to bude štvrtý zápas za päť dní. Nie je to jednoduché. Musíme sa zregenerovať, dobre pripraviť na súpera. Žiar nad Hronom hrá nepríjemný hokej, nebude to žiadna prechádzka ružovou záhradou."

    Hugo Kováč (útočník HC Topoľčany): "Dnes sa mi v zápase darilo, strelil som dva góly, druhý bol stým Topoľčian v tejto sezóne. Nie je to však iba o mne, dnes makali všetci hráči, čo je vidieť aj na výsledku. Do Martina sme cestovali s jasným cieľom, bodovať. Body sme chceli brať za každú cenu. V tejto sezóne sa nám s Martinom darí, chceli sme sériu potvrdiť aj na ľade súpera. Najbližšie nás čakajú nižšie postavené tímy v tabuľke, prílišné sebavedomie sa ale môže v takýchto tzv. povinných zápasoch vypomstiť. Pred play-off by sme sa ako tím chceli umiestniť čo najvyššie. Ciele nášho tímu sú naozaj vysoké. Určite máme tím minimálne na finále."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Svoj dvestý gól som si určite predstavoval inak. Myslel som si, že to bude najmä iný zápas. Úvodných desať minút sme boli lepším tímom. Mali sme určite viac príležitostí, ako len na strelenie jedného gólu. Zápas by pravdepodobne vyzeral z nášho pohľadu inak. Súper nás viackrát potočil v našej tretine, zároveň sme nechali vykúpať i oboch brankárov. V tejto sezóne nám stretnutia s Topoľčanmi nevychádzajú, je to niečo podobné ako mal náš súper v uplynulej sezóne s Dubnicou, kedy zvíťazil vo všetkých stretnutiach základnej časti a potom súperovi podľahol 0:4 v play-off. Ak by to bolo tak, neboli by sme proti. Na výsledku sa podľa mňa neprejavila zápasová záťaž niektorých hráčov, napríklad aj dvaja, ktorí mali v nohách o stretnutie viac, nezaostávali. Dnes sme zápas nezvládli jednoducho všetci. Vedeli sme, že máme za sebou úspešnú sériu a takýto zápas raz musí prísť. Ja dúfam, že v nedeľu začneme novú sériu a pôjde to tak, ako doteraz. Kedy načnem kariérnu tristovku? Nechajme sa prekvapiť, verím, že už čoskoro." (21:24:56)
     
    Hostia sa radujú z jednoznačného víťazstva 1:6. Góly: 2. Poliaček (Burzík, Novák I.) – 19. Kováč (Bečka), 25. Legalin (Bečka, Gergel D.), 36. Novák M. (Novák L., Čaládi), 37. Kováč (Dúžek, Vereš), 48. Tomčák (Kluka, Gubo), 54. Matej (Gergel D., Bystričan).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Michal Novák vyhadzuje puk. Do konca zápasu zostávajú posledné sekundy.
     
    59:33
    Tiainen do betónov brankára. Hra je prerušená.
     
    58:47
    Adam Matej (TOP) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    58:42
    Hostia v plnom počte. Lukáš Novák na ľadovej ploche.
     
    58:31
    Smidžárova kĺzaná strela. Brankárov betón.
     
    58:23
    Dírer z ostrého uhla. Dnes mu nie je dopriate streliť gól.
     
    57:46
    Michal Novák vyhadzuje puk. Hostia sa oslobodzujú.
     
    57:21
    Burzík na Huhtelu. Domáci majú príležitosť na zníženie.
     
    56:55
    Návrat Thomku na ľad. Domáci hrajú v plnom počte. Za hostí sa vrátil Kluka. Hostia so štyrmi hráčmi.
     
    56:41
    Lukáš Novák (TOP) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:54
    Ivan Thomka (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    54:54
    Michal Kluka (TOP) inkasuje dve minúty za údery.
     
    54:54
    Thomka v potýčke s Klukom. Bude sa vylučovať.
     
    54:46
    Gubo sa natlačil do zakončenia. Nedal si vziať puk.
     
    54:22
    Dorážka Tomu. Po Lavičkovej strele.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Poliaček (Burzík, Novák) – 19. Kováč (Bečka), 25. Legalin (Bečka, Gergel), 36. Novák (Novák, Čaládi), 37. Kováč (Dúžek, Vereš), 48. Tomčák (Kluka, Gubo), 54. Matej (Gergel, Bystričan)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Burzík, Bartoš A. – Nátny, Thomka – Tiainen, Huhtela, Ďurina – Toma, Dírer, Juščák – Novák, Murček, Poliaček – Smidžár, Babka, Paulíny
    Trenér: Daniel Babka

    HC Topoľčany: Kompas (Komžík) – Novák M., Zekucia – Bystričan, Dúžek – Kučerka, Kapičák – Rohaľ – Čaládi, Tomčák, Novák L. – Kluka, Bečka, Gergel D. – Legalin, Gubo, Matej – Kováč, Gergel A., Vereš
    Trenér: Ľubomír Hurtaj

    Rozhodčí: Smerek, Jobbágy – Pribula, Tomáš, Bačo (inštruktor)
    thejrc.org