Colorado – Toronto 5:4 (po pr.) | Tampa – Boston 2:5 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (po pr.)
Carolina – Florida 3:4 (po pr.) | Columbus – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 2:4 (kon.)
Minnesota – Washington 3:2 (2:0 po s.n.) | Vancouver – Ottawa 0:0 (odl.) | Vegas – Chicago 1:2 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 4:0 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Florida Panthers
Neděle 09.01.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a dobrou noc! (04:00:40)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:50
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 17:39
     
    Tři hvězdy utkání

    Carter Verhaeghe (FLA) – 2+0
    Anthony Duclair (FLA) – 1+1
    Alex Lyon (CAR) – 32 zákroků
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Lyon (CAR) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 62:53
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 62:53
     
    Statistiky
    Střely na branku: 27 – 36
    Zblokované střely: 11 – 13
    Tresné minuty: 4 – 8
    Využití: 1/4 – 0/2
    Úspěšnost vhazování: 46% – 54%
    Hity: 27 – 27
     
    Velké drama nakonec vyznělo pro Panthers, který si ale zápas celkem zbytečně zkomplikovali. Vypracovali si totiž dvoubrankové vedení, ale to nakonec ztratili a druhý bod museli zaznamenat až v prodloužení. Tam ji ho vystřelil při pěkné akci Anthony Duclair, který zaznamenal již svůj čtrnáctý gól v sezoně. Canes mohou být s bodem spokojeni, protože za stavu 1:3 asi příliš nepočítali, že by dokázali vyrovnat.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 680 diváků.
     
    Konec zápasu.
    62:53 Anthony DUCLAIR - 3:4
     
    62:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Druhý bod nakonec bere Florida, které přece jen ovládla dnešní utkání! Carolina totiž nezvládla rozehrávku a pustila soupeře do přečíslení dva na jednoho, které po přihrávce Jonathana Huberdeaua využil ANTHONY DUCLAIR, jenž poslal brankáře pryč z brány a následně zakončil do odkryté klece. Asistence: Jonathan Huberdeau.
     
    62:00
    Eetu Luostarinen dostal přihrávku před branku, kde ale ještě vymýšlel nějakou přihrávku, ale ta byla okamžitě zablokována. Střela by ale nejspíš byla nebezpečná.
     
    61:25
    Aleksander Barkov je na ledě zatím celé prodloužení, ale po odehraní kotouče už přece jen míří na střídačku, protože na ledě jsou potřeba rychlé nohy.
     
    60:45
    Kotouč už má také Florida, ale té se směrem dopředu vůbec nedaří. Celé snažení nakonec ukončila jedna špatná přihrávka.
     
    60:20
    Jordan Staal pro svůj tým vyhrál kotouč a následně pustil na led Andreje Svečnikova, který se hned prokličkoval až před svého krajana, kterého ale nepřekonal!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po povedeném comebacku Caroliny nakonec základní hrací doba nepoznala vítěze. Za Canes nakonec vyrovnal parádní akcí Seth Jarvis, který dokazuje, že v NHL není náhodou. Také Alex Lyon předvádí dobrou práci, ve třetí části několikrát podržel své spoluhráče. Oba týmy ale tápou v přesilovce, protože to dnes nebyla žádná sláva. Každopádně teď bude na ledě spoustu místa a my se dozvíme, kdo pro sebe urve druhý bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Ještě jeden zákrok pro ruského gólmana ve službách Floridy. Pět sekund před koncem se tak ještě bude vhazovat před jeho bránou.
     
    59:18
    Steven Lorentz zkusil štěstí hned po přechodu modré čáry, ale Sergej Bobrovskij chce alespoň bod, takže jeho pokus bez problémů zlikvidoval.
     
    58:58
    Sergej Bobrovskij vyjel proti puku a pomohl svým spoluhráčům s rozehrou, ale ti přišli o kus gumy ještě na vlastní modré čáře.
     
    58:14
    Ani tentokrát se domácím přesilovka moc nepovedla, ale i přesto se ještě ženou dopředu. Nějaký čas přece jen ještě je.
     
    57:33
    Teuvo Teräväinen nakonec selhal v souboji v rohu kluziště, čímž protihráčům dovolil přečíslení dva na jednoho, které skvělým zákrokem vyřešil Alex Lyon!
     
    57:04
    Carolina se poměrně rychle usadila v útoku a teď může rozhodnout zápas ještě v základní hrací době. Dává si na tom samozřejmě záležet, kombinace je proto celkem dlouhá.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Frank Vatrano – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:04
    Carter Verhaeghe na modré čáře šikovně udržel útočné pásmo, díky čemuž Panteři mohou na protivníka ještě pořádně zatlačit. Početní výhoda se ale krátí.
     
    55:18
    Florida se napevno usadilo v útoku až po dlouhé chvíli, následně má ale velký problém s tvořením šancí.
     
    54:31
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hrubost).
     
    54:24
    Jesper Fast využil volného prostoru na pravé straně k zakončení, puk šel ale po ledě, takže Sergej Bobrovskij bez problémů nastražil svůj beton.
     
    53:49
    Panthers mají oslabení úspěšně za sebou a už se také vrhají směrem dopředu, kde provětrali vyrážečku Alexe Lyona.
     
    53:07
    Domácí to nyní sehráli parádně, na konci kombinace zakončoval Seth Jarvis, ale ten tentokrát ze slibné pozice minul konstrukci.
     
    52:37
    Po kostrbatém zákroku brankáře hostů se Florida osvobodila a přežila tak další horké chvíle. Přesilovka Canes se mezitím dostala do své druhé poloviny.
     
    52:00
    Carolina už se usadila v pásmu, avšak ke kombinaci se nakonec nedostala. Protihráči totiž aktivně dotírali u mantinelu a nakonec soupeře vytlačili do středu hřiště.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Radko Gudas – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    51:14
    Souboj u mantinelu dopadl lépe pro hosty, ti však následně selhali při rozehrávce, protože kus gumy poslali až na icing.
     
    50:39
    Ethan Bear zkusil štěstí od modré čáry, žádný jeho spoluhráč však nestínil, což znamenalo snadný zákrok pro Sergeje Bobrovskijeho.
     
    49:55
    Alex Lyon ukazuje velice dobrý přehled, protože výborně zachytil poměrně vysoké nahození od modré čáry. Opět se tak před ním bude vhazovat.
     
    49:16
    Andrej Svečnikov velice chytrou kličkou málem obešel protihráče, ten ale nakonec jeho úmysl přečetl a nepustil ho přes sebe.
     
    48:50
    Jaccob Slavin stál ve správný čas na správném místě, v levém kruhu si tak našel odražený puk a okamžitě zkoušel štěstí bekhendem, jenže jeho pokus byl sražen vysoko nad bránu.
     
    48:08
    Alex Lyon teď měl velkou dávku štěstí, protože po střele Franka Vatrana vůbec nevěděl, kde se kotouč nachází. Nakonec ho měl přece jen pod sebou.
     
    47:52
    Steven Lorentz také zkoušel něco vymyslet, prohození mezi obránci mu ale nevyšlo podle představ.
     
    47:18
    Sebastian Aho ve vlastním oslabení vedl dost nebezpečný útok. V něm vymyslel střílenou přihrávku před branku, kam si sjížděl Brady Skjei, ale ten nakonec kus gumy minul.
     
    46:34
    Alex Lyon nyní prožívá horké chvíle, ale zatím je zvládá skvěle! Proti Anthonymu Duclairovi vytáhl parádní zákrok lapačkou a další zakončení už podržel ve své výstroji!
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brett Pesce – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:52
    Martin Nečas si našel odražený kotouč ve středním pásmu a mířil do přečíslení dva na jednoho. To řešil přihrávkou, ale ta se mu vůbec nepovedla, protože jí zablokoval bek.
     
    45:16
    Aaron Ekblad v souboji za bránou poslal protihráče k ledu, hlavní sudí ale zůstávají klidní, dnes se tedy hraje skoro bez faulů.
     
    44:35
    Panthers odvádí vepředu dobrou práci, soupeře pomalu dostávají pod tlak, čímž ho donutili k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    44:08
    Domácí jsou samozřejmě na koni, takže se do napadání pouští velmi aktivně. Díky tomu kotouč získali, ale vzápětí ho hodně zbytečně ztratili.
     
    43:34
    Florida už se přestává soustředit jenom na obranu, protože chce samozřejmě vyhrát v základní hrací době. Alex Lyon tak nyní musel zasahovat.
    41:45 Seth JARVIS - 3:3
     
    41:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes mažou dvoubrankové manko a nyní budou chtít jít do vedení! Sebastian Aho výborném pasem poslal do brejku mladého SETHA JARVISE, který možná postrádá zkušenosti, ale v tomto případě je nepotřeboval. Brankáře soupeře překonal ukázkovou střelou k bližší tyči. Asistence: Sebastian Aho, Ian Cole.
     
    41:14
    Carter Verhaeghe si vyměnil kotouč s Radkem Gudasem a poté pálil z pravého kruhu, ale trefil pouze prvního protihráče v cestě.
     
    40:49
    Další pas před bránu už musel vyrážet Sergej Bobrovskij, zbytek práce už za něj odvedli pozorní obránci.
     
    40:16
    Hned po začátku závěrečné části mohlo být srovnáno! Jordan Staal byl po šikovné přihrávce úplně sám před bránou, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Florida parádně nastoupila i do druhé periody, daří se zejména Carteru Verhaeghovi, který se prosadil již podruhé. Canes však chtějí z dnešního zápasu vydolovat body, i proto přece jen našli snížení po ráně Bradyho Skjeia. Tento zápas nám tedy ještě slibuje zajímavou zápletku, protože ještě stále zbývá celá jedna třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Aleksi Heponiemi podržel kotouč v rohu kluziště, čímž získal nějaký čas. Carolina ale ještě minimálně jeden útok stíhá.
     
    38:33
    Florida dohrává třetinu co nejdál od své branky, přitom se samozřejmě ještě pokouší o gól. Alex Lyon to tak v posledních chvílích nemá moc jednoduché.
     
    37:56
    Nino Niederreiter se díky parádní zadovce spoluhráče dostal do střelecké pozice, ale k ráně se neodvážil, místo toho ještě přihrával, ale akce tak byla překombinovaná.
     
    37:03
    Maxim Mamin servíroval dost nebezpečný puk před bránu, poslední obránce v cestě se však vyznamenal šikovným sklepnutím.
     
    36:16
    Hurricanes už se dostávají vepředu, čímž dokazují, že chtějí do přestávky vyrovnat. V útoku se ale tentokrát dlouho neohřáli.
     
    35:46
    Velký nápor nakonec výborným zákrokem ukončil Alex Lyon, díky čemuž si jeho spoluhráči mohou pořádně oddechnout.
     
    35:18
    Vzápětí to málem zase bylo o dvě branky, protože domácí podcenili rozehrávku, kvůli čemuž se prostor otevřel pro Ryana Lomberga, který ale trestuhodně přestřelil!
    34:14 Brady SKJEI - 2:3
     
    34:14
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes jsou zpátky ve hře! Jordan Staal odvedl parádní práci na buly, kde nakonec vybojoval kotouč a v kleče ho poslal na Bretta Pesceho. Ten ho ještě posunul na BRADYHO SKJEIA, který už vypálil a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Brett Pesce, Jordan Staal.
     
    34:00
    Seth Jarvis výborně prošel mezi dvěma obránci a následně poslal nebezpečný kotouč před bránu, kde si Sergej Bobrovskij jen tak tak poradil proti dorážejícímu protihráči!
     
    33:18
    Aleksander Barkov výborně udržel kotouč i proti dvěma protihráčům, díky tomu mohl o chvíli později vypálit Radko Gudas, ale vyjetého brankáře nepřekonal.
     
    32:33
    Na druhé straně pálil z rychlé protiakce Frank Vatrano, ale ani ze slibné pozice puk nedostal mezi tři tyče.
     
    32:08
    Alex Lyon pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ti následně míří dopředu za pomoci nahození, ale vepředu se nedokázali usadit.
     
    31:27
    Nyní už ale domácí o kotouč přišli, a tak musí Martin Nečas napadat. To se mu i celkem daří, ale kus gumy stejně nezískal.
     
    30:50
    Andrej Svečnikov šel do riskantní křižné přihrávky, která se nakonec zastavila o druhého protihráče v cestě. Jedinou útěchou pro něj může být to, že Carolina pokračuje v útočném snažení.
     
    30:07
    Teuvo Teräväinen opět nebezpečně pálil ke vzdálenější tyči, brankář Floridy ale měl tentokrát dobrou pozici, takže jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    29:26
    Nyní už se ale zakázané uvolnění píská, takže Sergej Bobrovskij musí zůstat v pozoru. Poslední dobou moc odpočinku nemá.
     
    28:40
    Jaccob Slavin musel spěchat zpátky, protože zakázané uvolnění se nakonec proti hostům nepískalo. To se mu povedlo skvěle, protože i dost úspěšně rozehrál.
     
    28:07
    Martin Nečas snad poprvé v zápase vedl útok svého týmu, kotouč mu ale nakonec přeskočil hůl, kvůli čemuž z toho nic nebylo.
     
    27:41
    Alex Lyon už má poměrně dost pochroumané sebevědomí, což si zlepšujeme občasnými dobrými zákroky. Po dalším raději přerušil hru.
     
    27:12
    Jonathan Huberdeau dostal pas mezi kruhy, kde zkusil štěstí i z těžké pozice, což viditelný výsledek nepřineslo, protože to bylo jen zakončení do bloku.
     
    25:32
    Teuvo Teräväinen i nadále dělá gólmanovi soupeře velké problémy. Nyní sice jeho střelu zlikvidoval, ale kotouč srazil jen k Sebastianu Ahovi, který to ale příliš nečekal, takže nedokázal zakončit přesně!
     
    25:11
    Už po konci početní výhody dostal dobrou přihrávku před bránu Brady Skjei, ale protihráč mu čistým způsobem nedovolil zakončení, následně raději zasáhl brankář Floridy.
     
    24:45
    Aaron Ekblad dokonce našel cestu k zakončení, které Alexu Lyonovi nadělala nemalé problémy, protože ho opět neudržel v lapačce. Další puk v jeho síti z toho ale nebyl.
     
    24:00
    Hurikánům druhá přesilovka příliš nevychází, protože se ani nemohou usadit v útočném pásmu. Už nějakou dobu si tak přihrávají jen u svého gólmana.
     
    23:03
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Lucas Carlsson – 2 min., podrážení).
     
    22:27
    Hurricanes začínají velmi aktivně útočit, jako první nebezpečně pálil Ethan Bear, ale Sergej Bobrovskij si dobře pohlídal prostor u své tyče.
     
    21:39
    Sebastian Aho mohl velmi rychle snížit, před bránou totiž nebezpečně tečoval kotouč, ale nakonec ho srazil jen těsně mimo tyče.
     
    21:21
    Carolina je samozřejmě průběhem zápasu šokováno, nyní tedy potřebuje chvilku na rozdýchání. Dvoubrankové manko by ale měla začít co nejdříve stahovat.
    20:35 Carter VERHAEGHE - 1:3
     
    20:35
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers už vedou 3:1! Druhý gól v zápase dává CARTER VERHAEGHE, který tentokrát prošel přes levou stranu a parádním zakončením pod lapačku již podruhé překonal Alexe Lyona. Asistence: MacKenzie Weegar.
     
    20:24
    Aleksander Barkov parádní přihrávkou uvolnil před bránou Maxima Mamina, který bekhendem jen těsně minul brankovou konstrukci!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda se nakonec o něco lépe povedla Floridě. Té se mimořádně povedl vstup do utkání, protože hned z první šance se prosadil Jonathan Huberdeau. Carolina však našla bleskové vyrovnaní z přesilovky, o což se postaral Teuvo Teräväinen a opět tak platil vyrovnaný stav. Ten vydržel až do samotného závěru první části, kdy z úniku skóroval Carter Verhaeghe, který tak vrátil svému týmu vedení. To si Florida odnáší do šaten a bude tak mít o něco lepší pozici.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Alex Lyon ještě jednou musí přerušit hru a rozhodně to neměl jednoduché. Nahození totiž podivně poskakovalo, ale brankář Canes si nakonec poradil.
     
    19:13
    Florida po vyhraném vhazování ještě kombinuje v útočném pásmu, ale vzápětí přišel nepřesný pas, který celou akci pokazil.
     
    18:50
    Andrej Svečnikov se šikovně prokličkoval mezi třemi protihráči a poté vypálil z velké vzdálenosti, ale Sergej Bobrovskij pohotově nastavil lapačku a zasáhl.
     
    18:07
    Hosté se nyní soustředí především na to, aby těsné vedení udrželi do přestávky. Mezitím ještě opatrně útočí, ale směrem dopředu už rozhodně nic neriskují.
    17:40 Carter VERHAEGHE - 1:2
     
    17:40
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři si berou vedení ještě před první sirénou zpět! Aleksander Barkov vyhrál souboj ve středním pásmu a poslal tak CARTERA VERHAEGHEHA do přečíslení, které nakonec řešil sám střelou na lapačku. Puk opravdu skončil přímo na rukavice Alexe Lyona, ale byla to taková tvrdá rána, že i přesto prošel až za brankovou čáru. Asistence: Aleksander Barkov.
     
    17:13
    Nino Niederreiter napadal až za brankou soupeře, kotouč ale nemohl získat, takže se uchýlil k dalším tvrdým bodyčekům.
     
    16:43
    Hraje se čím tvrději, na vidění tedy začíná být o něco více hitů. Všichni hráči ale zatím dodržují pravidla, takže se vylučovat nemusí.
     
    15:49
    Radko Gudas se prezentoval parádním hitem proti Vincentu Trocheckovi, český zadák si tak v tomto ohledu i nadále vylepšuje své parádní statistiky.
     
    15:13
    Anthony Duclair je opět pořádně nebezpečný na své pravé straně, ve středu po chvíli našel Jonathana Huberdeaua, kterému se ale zakončení tentokrát vůbec nepovedlo.
     
    14:39
    Steven Lorentz poslal při souboji protihráče k ledu, hlavní sudí však opět nebudou vylučovat, i když tentokrát k tomu určitě mohli sáhnout.
     
    14:13
    Carolina se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění, s bráněním to tak nyní bude mít o něco složitější.
     
    13:26
    Eetu Luostarinen i nadále pokračuje v aktivitě, výborně tak zvládl souboj u mantinelu a jeho tým může pokračovat v útočném snažení.
     
    12:43
    Domácí se marně snaží dostat do útočného pásma, to ale neplatí o hostech. Zničehonic se totiž ve výborné pozici ocitl Eetu Luostarinen, ale ten trefil jen špičku betonu gólmana!
     
    12:00
    Aktivní hra hostů tak vedla ke střele Gustava Forslinga, ale jeho pokus Alex Lyon moc dobře viděl, takže bez problémů zasáhl.
     
    11:33
    Tempo se přece jen v posledních chvílích o něco zpomaluje, protože už ubývají síly. O něco málo nebezpečnější jsou ale Panthers.
     
    10:38
    Souboj ve středu hřiště sice lépe zvládla Florida, ale ta stejně potřebovala vystřídat, takže kus gumy poslala za branku soupeře.
     
    10:08
    Owen Tippett mířil úplně sám na gólmana, ale pomalý kotouč nedokázal trestuhodně zpracovat, kvůli čemuž musel přihrávat zpátky. Tam byl připravený český obr, který provětral lapačku Alexe Lyona.
     
    09:50
    Andrej Svečnikov se neproháčkoval přes Radka Gudase, i přesto vzápětí mohl pálit Vincent Trocheck. ale ten nemířil přesně.
     
    09:08
    Seth Jarvis bude první u vlastního nahození, ale se spoluhráči si následně dokázal přihrát jen po mantinelu, což moc efektivní nebylo.
     
    08:27
    Jordan Staal si při bránění pomohl hraničním zákrokem, ten mu však prošel, čímž zastavil útok soupeře. Kotouč ale nakonec stejně nevybojoval.
     
    07:57
    Canes i nadále brání velmi dobře, soupeři nyní nedovolili ani kombinaci, i když si příliš nepomohli. Bude se vhazovat před jejich svatyní, protože srazili puk mimo hrací plochu.
     
    07:19
    Aktivnější tým se střídá každou chvíli, nyní se více daří Carolině. Další zakončení ale Sergej Bobrovskij v klidu pokryl a před ním se tak bude vhazovat.
     
    06:03
    Domácí dělily od vedení centimetry! Po nahození Setha Jarvise se kotouč povaloval v brankovišti, protože ho Sergej Bobrovskij neudržel pod sebou, ale žádný domácí hráč ho nedokázal dorazit do sítě!
     
    05:37
    Florida je aktuálně o něco aktivnější, obrana Caroliny ale nyní funguje bez problémů. Alex Lyon tak sice musí být v pozoru, ale zasahovat už nějakou dobu nemusel.
     
    04:52
    Anthony DeAngelo si při souboji počínal na hraně pravidel, tentokrát mu to však prošlo, čímž pomohl k vyhození kotouče z pásma domácích.
     
    04:22
    Anthony Duclair vymýšlel šikovnou zasekávačku, Jaccob Slavin se však nenechal ošálit a zastavil ho tvrdým, ale čistým způsobem.
    03:34 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:1
     
    03:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes bleskově využívají svou přesilovku a začínáme zase od nuly! Obrana Floridy silně podcenila TEUVA TERÄVÄINENA, který dostal příliš mnoho prostoru na levé straně, takže si bez problémů vyjel do levého kruhu a následně vymetl protější růžek brány soupeře. Asistence: Anthony DeAngelo, Sebastian Aho.
     
    03:03
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Eetu Luostarinen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:39
    Hurricanes se velmi rychle oklepali, což patří mezi jejich nejlepší vlastnosti. Sergej Bobrovskij se však zatím nemusí příliš činit.
     
    01:55
    Domácí brankář to má na začátku zápasu velmi složité, sebevědomí si alespoň trochu spravil několika zákroky. Rozhodně se ale nenudí.
    01:05 Jonathan HUBERDEAU - 0:1
     
    01:05
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers se dostávají do vedení ze své první příležitosti! Celou akci začal přesnou dalekou přihrávkou Gustav Forsling, kotouče se poté chopil Anthony Duclair. Ten našel cestu do pásma a mezi kruhy uvolnil JONATHANA HUBERDEAUA, jenž rychlou střelou mezi betony zaskočil Alexe Lyona. Asistence: Anthony Duclair, Gustav Forsling.
     
    00:50
    Carolina podniká první útoky utkání, ty ale Florida bez problémů odvrací a nakonec se chopila kotouče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Lyon (F. Andersen) – Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Pesce, Cole, Bear – Niederreiter, Aho (A), T. Teräväinen – A. Svečnikov, Trocheck, Fast – Kotkaniemi, J. Staal (C), M. Nečas – Lorentz, Stepan, Jarvis.
    Trenér: Rod Brindamour

    Florida Panthers: Bobrovskij (J. Johansson) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Gudas, Lucas Carlsson, Montour – Verhaeghe, Barkov (C), Mamin – Huberdeau (A), A. Lundell, Duclair – Vatrano, J. Thornton, Tippett – Lomberg, Luostarinen, Heponiemi.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: O'Rourke, St. Pierre – Murchison, Flemington.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Florida Panthers
    Florida letos také míří na nejvyšší příčky, avšak její aktuální forma lehce pokulhává. Nedávno sice měla na kontě šňůru čtyř výher v řadě, avšak té předcházely tři porážky za sebou a navíc nezvládla ani poslední utkání proti Dallasu, se kterým padla po nájezdech. Na kontě má ale stejně bodů jak Carolina, i když ta má dva zápasy k dobru. V souboji o lepší umístění tak může být tento souboj klíčový, takže se určitě můžeme těšit na parádní hokej.

    Poslední tři utkání
    Dallas vs. Florida – 6:5sn
    Florida vs. Calgary – 6:2
    Florida vs. Montreal – 5:2

    Nejproduktivnější hráči
    Jonathan Huberdeau 44 bodů (12+32)
    Aaron Ekblad 29 bodů (9+20)
    Sam Reinhart 26 bodů (9+17)
     
    Carolina Hurricanes
    Carolina prožívá opravdu skvělou sezonu a také fantastické období. Canes totiž neprohráli už pět zápasů v řadě a mezi ostatními aspiranty na první místo budí obrovský respekt. První plac sice nyní patří Tampě, ale ta má odehráno o šest zápasů více než Hurricanes, avšak má na kontě jen o dva body více. Pokud tak Carolina bude pokračovat ve své formě, zcela bez problémů si vepředu tabulky může vybudovat nemalé vedení. Proti Floridě to však dnes bude mít složité.

    Poslední tři utkání
    Carolina vs. Calgary – 6:3
    Columbus vs. Carolina – 4:7
    Carolina vs. Montreal – 4:0

    Nejproduktivnější hráči
    Sebastian Aho 35 bodů (15+20)
    Andrej Svečnikov 26 bodů (12+14)
    Teuvo Teravainen 26 bodů (9+17)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Dnes nás čeká opravdu pestrá noc, přičemž jedním z vrcholů bude duel mezi Carolinou a Floridou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 4. T. Teräväinen (A. DeAngelo, Aho), 35. Skjei (Pesce, J. Staal), 42. Jarvis (Aho, Cole) – 2. Huberdeau (Duclair, Forsling), 18. Verhaeghe (Barkov), 21. Verhaeghe (Weegar), 63. Duclair (Huberdeau)


    Carolina Hurricanes: Lyon (F. Andersen) – Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Pesce, Cole, Bear – Niederreiter, Aho (A), T. Teräväinen – A. Svečnikov, Trocheck, Fast – Kotkaniemi, J. Staal (C), M. Nečas – Lorentz, Stepan, Jarvis.
    Trenér: Rod Brindamour

    Florida Panthers: Bobrovskij (J. Johansson) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Gudas, Lucas Carlsson, Montour – Verhaeghe, Barkov (C), Mamin – Huberdeau (A), A. Lundell, Duclair – Vatrano, J. Thornton, Tippett – Lomberg, Luostarinen, Heponiemi.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: O'Rourke, St. Pierre – Murchison, Flemington

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri