Colorado – Toronto 5:4 (po pr.) | Tampa – Boston 2:5 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (po pr.)
Carolina – Florida 3:4 (po pr.) | Columbus – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 2:4 (kon.)
Minnesota – Washington 3:2 (2:0 po s.n.) | Vancouver – Ottawa 0:0 (odl.) | Vegas – Chicago 1:2 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 4:0 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 09.01.2022, 04:39 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji všem pěkný vstup do druhého týdne nového kalendářního roku při mnoho sportovních přenosech. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (07:28:38)
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Frk (LAK) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:49
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 10:39
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 22:07
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Calvin Petersen (USA, LAK) – 21 zákroků, 0 OG, úsp. 100,00 %, odchytal 60:00

    Alex Nedejlkovic (USA, DET) – 38 zákroků, 4 OG, úsp. 92,68 %, odchytal 59:50
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Drew Doughty (CAN, LAK) – (1+0)
    2.Dustin Brown (USA, LAK) – (0+2)
    3. Calvin Petersen (USA, LAK) – 21 zákroků
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 42 – 21 I Trestné minuty: 9 – 11 I Využití přesilovek: 0/3 – 0/2.
     
    Dnešní utkání je u konce! Domácí nedovolili hostům vůbec nic a po zásluze si tedy připisují tři body. Nutno vyzdvihnout především brankáře Calvina Petersena, jenž si dnes vychytal svou první nulu v tomto ročníku. V první periodě jsme byli svědky velmi svižného hokeje, což se projevovalo již od startu utkání. Nejprve nebyla uznána branka Brendanu Lemieuxovi, ovšem domácí nemuseli smutnit, protože po brankách Phillipa Danaulta a Drewa Doughtyho zaslouženě tedy vedli o dvě branky. Hosté sice měli pár zajímavých příležitosti, ale žádná z nich neskončila v brance soupeře. Ve druhé části hry jsme dlouho nebyli svědky žádné větší šance ani na jedné straně, což se potvrzovalo hlavně díky jednoznačnému zpomalení dosavadní hry. Ovšem nebyli by to Red Wings, kdyby nedostali nějaký zbytečný gól, k čemuž lvím podílem pomohl jediný střelec třetiny Adrian Kempe, který ve vlastním oslabení potřetí překonal brankáře Alexe Nedeljkovice. Nakonec v poslední třetině se toho již moc nedělo, i když nutno říci, že Detroit se snažil, zřejmě ale příliš málo. Po odvolání brankáře ještě po chybě v rozehrávce skóroval za krále Trevor Moore, čímž udal konečný stav utkání 4:0.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17540 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V posledních vteřinách se již zápas pouze dohrává, domácí tak dnes určitě zvítězí, což oceňují klubový příznivci bujarým skandováním.
     
    59:42
    Zřejmě poslední šanci tohoto klání zneškodnil Calvin Petersne velmi přesvědčivě, jelikož pokus od Marcuse Ramussena pokryl ve své lapačce s velkým přehledem.
     
    59:21
    Marc Staal se teď činil velmi ostrým hitem na Blake Lizotta, který tento fakt ale přijímá a normálně odjíždí na vlastní střídačku.
     
    58:52
    Vyhození od Nicka Leddyho končí až na zakázaném uvolnění, což znamená, že se necelou minutu před koncem bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    58:31
    Hosté už jsou velmi zoufalí, a především proto tedy se již vůbec nesnaží hrát dopředu. Domácí by zřejmě ještě rádi přidali branku, tudíž jde jen o otázku: Dočkáme se ji?
     
    58:01
    Nahození od Dustina Browna dokázal pokrýt brankář Alex Nedeljkovic pohotově ve své výstroji.
    57:29 Trevor MOORE - 4:0
     
    57:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují do otevřené svatyně velmi rychle, čímž definitivně rozhodují dnešní utkání! Po chybě hostí v rozehrávce se dostal do zakončení TREVOR MOORE, jenž sice na první pokus trefil tyč, ovšem z dorážky se nemýlil 4-0! Bez asistence.
     
    57:19
    Alex Nedeljkovic je na střídačce, hosté to ještě zkouší v šesti hráčích na ledě!
     
    57:11
    Střela Brendana Lemieuxe nebezpečná nebyla, protože mířila přímo do lapačky Alexe Nedeljkovice, který si tak tento pokus sebejistě pohlídal.
     
    57:03
    Rychlý kontr domácích nekončí brankou, i když tou to přímo vonělo! Po nahrávce od Dustina Browna se dostal kapitán Anže Kopitar do samostatného úniku, ovšem jeho střelu dokázal vyrazit pravým betonem Alex Nedeljkovic.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 7. Danault (Kaliyev, D. Brown), 10. Doughty (Kupari, D. Brown), 37. A. Kempe (M. Roy, B. Lizotte), 58. T. Moore


    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Moverare, Durzi, Björnfot – Frk, Kopitar (C), A. Kempe – Danault, T. Moore, D. Brown (A) – Arvidsson, Kupari, L. Andersson – Kaliyev, B. Lizotte, B. Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – M. Rasmussen, P. Suter, Fabbri – Erne, Veleno, Naměstnikov – Zadina, Gagner, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Pochmara, Halikdis – McPherson, White

    Diváci: 17 540
    ocianews.com