Colorado – Toronto 5:4 (po pr.) | Tampa – Boston 2:5 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (po pr.)
Carolina – Florida 3:4 (po pr.) | Columbus – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 2:4 (kon.)
Minnesota – Washington 3:2 (2:0 po s.n.) | Vancouver – Ottawa 0:0 (odl.) | Vegas – Chicago 1:2 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 4:0 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 09.01.2022, 04:39 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Krásné nedělní ráno při sledování kanadsko-americké NHL. Nejlepší hokejová liga naší planety si pro nás dnes přichystala několik fantastických zápasů, přičemž k jedním z nich patří souboj mezi domácími Los Angeles Kings a hosty Detroit Red Wings. Celým přenosem vás provede Adam Sedlák, již od začátku tohoto klání ve 4:30 SEČ.
     
    • 5 P., 34 Z, 12-4-4–14, Skóre: 93:93, 37 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Los Angeles Kings (Pacifická divize)

    Kings se aktuálně nachází jednoznačně v lepší formě, než tomu bylo před týdnem, kdy na svém kontě čítali z pěti klání pouhé jedno vítězství a dvě remízy. Od této zmíněné doby dokázali urvat dvě důležité výhry.Nejprve překvapivě v poměru 2:1psn. proti Vancouveru a následně opět na domácí půdě v souboji proti Philadeplhii, kdy zvítězili výsledkem 6:3. I tak se ale nejedná o nic skvostného, jelikož několik zbytečných předešlých proher ukazují, že domácí jsou stále týmem, jenž nedokáže předvádět celý ročník stabilní výkony. Přesným příkladem tohoto je poslední klání s Nashvillem, jelikož po zpackané první periodě nebrali žádný bod za prohru 2:4. Minimálně pro české fanoušky byla dostatečná náplast branka z početní výhody Martina Frka, ten se totiž vrátil do NHL po jedenácti měsících.

    Co je příčinou některých nedostatečných výkonů? Především špatná produktivita od hráčů, od kterých to nejen vedení ale i příznivci klubu očekávají. Přesným příkladem jsou Švédové Adrian Kempe (14+6) či Viktor Arvidson (8+11), u nichž hlavně druhý zmiňovaný neprožívá nejlepší období. Nutno podotknout, že nejsou jediným problémem, protože na tento seznam můžeme zařadit i neustálené obranné dvojice či tragickou hru v oslabení.

    Hráči ke sledování:

    1. Anže Kopitar (SLO) 34 Z, (9+20)

    - Nezpochybnitelná ikona klubu je i ve věku třiačtyřiceti let nejproduktivnějším hráčem týmu a nutno podotknout, že je prozatím hlavním strůjcem vítězných zápasů LA.

    2. Drew Doughty (CAN) 15 Z, (3+14)


    - Opět se jedná o velkého srdcaře týmu, jenž je i letošní sezóně stabilním kamenem z pozice prvního obránce na soupisce. Je pravdou, že na něm stále stojí celá obrana.

    3. Jonathan Quick (USA) 22 Z, 92.09%, 2.40 GAA, 2 SO

    - Další velká stálice Kings je v letošní sezóně jedničkou, i tak se ale pravidelně střídá s Calvinem Petersnem. Stále ale patří k jedním z nejlepších v celé lize. Úspěšnost nad třiadevadesát procent je toho jasným důkazem.

    Poslední tři utkání:


    Los Angeles Kings 2:4 Nashville Predators
    Los Angeles Kings 6:3 Philadelphia Flyers
    Los Angeles Kings 2:1psn Vancouver Canucks
     
    • 5 P., 34 Z, 12-3-4–15, Skóre: 93:93, 35 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Detroit Red Wings (Atlantická divize)

    Red Wings prožívají po novém roce trochu horší období, i když v posledním utkání dokázali spíše nečekaně triumfovat, což je pochopitelně opět vyšvihlo do lepších pozici než tomu bylo na počátku týdne. Přeci jen prohry s Washingtonem a Bostonem s celkovým skóre 2:8 není nic, co by se dalo považovat za vhodné výsledky pro tým, který by rád bojoval v play-off. Zmíněné poslední klání odehráli na domácím ledě se San Jose, kdy po jasném průběhu zvítězili výsledkem 6:2. Mimo jiné za hostí si v zápase připsal asistenci Tomáš Hertl neboli šestý nejproduktivnější hráč za dobu organizace Sharks. Bohatá základna českých hráčů je v týmu již několik let samozřejmostí, ovšem poslední utkání odehrál pouze Filip Hronek, protože Filip Zadina a Jakub Vrána jsou v aktuální chvíli na marodce, druhý zmíněný dokonce ještě letos nenastoupil.

    Proč se hráči nedokáží koncentrovat na více utkání? Hlavní roli v tomto hraje samozřejmě náročný program, ovšem toto by mohl říci každý, alespoň trochu trápící se celek. Přeci jen bych zde viděl velkou fyzickou náročnost, a to především díky hře v oslabení. Výběr trenéra Jeffa Blashilla totiž patří k nejtrestanějším týmům, a tak není divu, že hráči odehrají často více minut, než by bylo bývalo dobré.

    Hráči ke sledování:

    1. Dylan Larkin (USA) 30 Z, (16+16)

    - Americký forvard oproti minulé sezóně opět potvrzuje, že stále patří k hráčům stále ještě s obrovským potencionálem. V pětadvaceti letech je nejproduktivnějším hráčem mužstva a nebýt situace ohledně koronaviru, je možné že by se ukázal i v nominaci na olympijské hry, což je ale samozřejmě pouze proroctví.

    2. Moritz Seider (GER) 34 Z, (3+19)

    - Rodák z německého Mannheimu prožívá svou nováčkovskou sezónu v kanadsko-americké NHL, jenž se mu zatím daří na výbornou, jelikož patří v pouhých dvaceti letech k hlavním oporám týmu. Nutno dodat, že sledovat jeho kariérní vývoj, by se rozhodně mohlo vyplatit.

    3. Filip Hronek (CZE) 32, (3+13)

    - Českému obránci se zatím analyticky daří velmi dobře, o čemž hovoří dosavadní statistika v bodování a nejen to. Odchovanec hradeckého hokeje totiž patří ke klíčovým v kádru především v početních výhodách i nevýhodách, a to ho řadí v celkovém součtu mezi nejlepší evropské obránce lize.

    Poslední tři utkání:

    Detroit Red Wings 6:2 San Jose Sharks
    Detroit Red Wings 1:5 Boston Bruins
    Detroit Red Wings 1:3 Washington Capitals
     
    Poslední vzájemné utkání:

    Celky se spolu naposledy střetly před více než dvěma lety. Tehdy byli úspěšnější hosté z Los Angeles, kteří si odvezli díky výsledku 2:4 všechny body. Vítěznou branku vstřelil Slovinec Anže Kopitar.

    Detroit Red Wings 2:4 Los Angeles Kings I 16.12. 2019

    Branky a nahrávky: 50. Zadina (Bowey, Mantha), 58. Bowey (Bertuzzi, Hronek) – 13. Carter (Clifford), 21. Kopitar (Iafallo, Roy), 32. Kopitar (Iafallo, Brown), 47. Toffoli (Prokhorkin, Amadio).
     
    Československá stopa:

    Martin Frk (CZE, LAX) – 1 Z, (1+0)
    Filip Hronek (CZE, DET) – 32 Z, (3+13)
    Filip Zadina (CZE, DET) – 32 Z, (4+6)
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Moverare, Durzi, Björnfot – Frk, Kopitar (C), A. Kempe – Danault, T. Moore, D. Brown (A) – Arvidsson, Kupari, L. Andersson – Kaliyev, B. Lizotte, B. Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – M. Rasmussen, P. Suter, Fabbri – Erne, Veleno, Naměstnikov – Zadina, Gagner, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Pochmara (USA), Halikdis (CAN) – McPherson (USA), White (CAN).
     
    Oba týmy již jsou na ledové ploše. Samotné utkání započne po zaznění státní hymny USA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na úvodní buly byli úspěšnější domácí, kteří se ihned dostávají dopředu.
     
    00:49
    Pokus od Dustina Browna dokázal Alex Nedejkovic vyrazit pouze před sebe.
     
    01:13
    Rychlé vyhození od Matta Roye končí až na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude po pravém rameni Calvina Petersena.
     
    01:30
    Brendan Lemieux se teď sice raduje z branky, ovšem podle opakovaných záběrů puk nepřekročil brankovou čáru, což znamená že gól by určitě platit neměl. Nicméně tento verdikt vynese až hlavní arbitr.
     
    Ano je tomu opravdu tak, hlavní arbitr Antonhy Pochmara neuznává branku Brendana Lemieuxe, což znamená, že pokračujeme bez branek.
    Neuznaná branka Brendana Lemieuxe
     
    01:48
    Hra je zatím velmi svižná z obou stran, ovšem větší šanci jsme se zatím neviděli ani na jedné straně.
     
    02:18
    Pěkná střela od Dylana Larkina skončila výstroji Calvina Petersena, který si připisuje velmi jistý zákrok.
     
    02:52
    Průnik Adriana Kempeho zastavil obranným zákrokem Moritz Seider, který zároveň dokázal vysvobodit svůj tým vyhozením do středního pásma.
     
    03:23
    Prudké nahození Drewa Doughytho zamířilo pouze mezi betony brankáře Alexe Nedejkovice, jenž zde taky střelu ukryl.
     
    03:50
    Hosté se po delší době okázali usadit v útočné třetině, kde se snaží o nějaký překvapivý tah na branku.
     
    04:10
    Po střele Dustina Browna je hra přerušena, jelikož brankář Alex Nedejkovic ji pohotově ukryl ve své lapačce. Těžiště hry tedy zůstane v útočném pásmu Kings.
     
    04:23
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Joseph Veleno – 2 min., podrážení).
     
    04:51
    Rozehrávka hostí je zatím velmi kostrbatá a změna rozhodně nepřichází, i proto jsou zatím domácí lepším týmem ve všech směrech.
     
    05:19
    Ostrou střelu Victora Arvidsona dokázal zblokovat připravený Tyler Bertuzzi díky svému obětavému bloku.
     
    05:46
    Domácí jsou stále usazeni v útočném pásmu, ovšem proti dobře organizované obraně se zatím nedokáží prosadit.
     
    06:09
    Anže Kopitar teď spíše vyzkoušel pozornost Alexe Nedejkovice z levého kruhu, jelikož mířil pouze mezi připravené betony.
     
    06:23
    Hosté v plném počtu.
     
    06:27
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jen těsně po konci početní výhody prosazují! Po pěkné kombinace a střele Arthura Kaliyeva se dostal k dorážce PHILLIP DANAULT, který se z hranice brankoviště pochopitelně nemýlil 1-0! Asistence: Arthur Kaliyev, Dustin Brown.
    06:27 Phillip DANAULT - 1:0
     
    06:45
    Hosté teď drží puk stále u vlastní branky, jelikož střídají, což znamená že průběh hry se na chvíli uklidnil.
     
    06:59
    Po nepřesné nahrávce Filipa Hronka, která skončila až na domácí střídačce, uvidíme komerční pauzu a následně se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:28
    Adam Erne si teď pohrál s domácí obranou a následně i zakončil, ovšem pouze do nachystané lapačky Calvina Petersena.
     
    07:58
    Po přihrávce od Adriana Kempeho se objevil v ofsajdovém postavení Martin Frk, což znamená že buly proběhne ve středním pásmu.
     
    08:17
    Vyhození od Marca Staala končí až na zakázaném uvolnění a hra se tedy přesune před branku hostí.
     
    08:47
    Zajímavou střelu od Moritze Seidera dokázal zblokovat Dustin Brown díky pohotovému bloku.
     
    09:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácím se v rychlém sledu prosazují i po druhé! Po nahrávce od Rasmuse Kupariho se puk dostal k DREWU DOUGHTYMU, jenž svým ostrým pokusem překonal vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Alexe Nedejkovice 2-0! Asistence: Rasmus Kupari, Dustin Brown.
    09:06 Drew DOUGHTY - 2:0
     
    09:12
    Ihned po buly se strhl férový pěstní souboj mezi Dylanem Larkinem a Phillipem Danaultem a navrch měl spíše hráč hostí. Z tohoto samozřejmě budou plynout nějaké trestné minuty.
     
    09:12
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Phillip Danault – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 5 min., bitka + 2 min., krosček).
     
    09:32
    Po úniku se v oslabení dostal do šance Moritr Seider, ovšem z hranice mezikruží nevyzrál na připraveného Calvina Petersena.
     
    10:05
    Anže Kopitar se činil další nebezpečnou střelou, ovšem tentokrát jen těsně minul pravou tyč hostující svatyně.
     
    10:45
    Nahození od Martina Frka pokryl připravený Alex Nedejkovic ve svých betonech a tím mimo jiné velmi pomohl svému celku.
     
    11:12
    Hosté v plném počtu.
     
    11:37
    Po střele Adriana Kempeho bude hra přerušena, jelikož někdo z bránících hráčů tento pokus srazil až do ochranné sítě. Vhazovat se tedy bude v útočném pásmu domácích.
     
    11:57
    Střelu Marcuse Rasmusssena pohotově zachytil Calvin Petersne ve své připravené výstroji.
     
    12:29
    Hosté jsou teď po delší době v tlaku při útočném pásmu, ovšem zatím nemohou vyzrát na organizovanou obranu domácích.
     
    12:59
    Nahození z pravého kruhu od Filipa Zadiny dokázal zblokovat Drew Doughty, který následně rozehrál touš do středního pásma.
     
    13:16
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, což zapříčiňuje zatím parádní vizitku dnešnímu utkání.
     
    13:46
    Po střele Dustina Browna budeme svědky komerční přestávky, jelikož tento pokus ukryl ve své lapačce Alex Nedejkovic, jenž tedy hru přerušuje.
     
    14:12
    Hosté se teď dostali do zajímavého tlaku, pokus Tylera Bertuzziho ale dokázal Calvin Petersen opět pokrýt tentokrát mezi svými betony. Následovat bude vhazování v útočném pásmu hostí.
     
    14:52
    Týmy si teď puk předávají ve středním pásmu, což je pochopitelně zapříčiněno nepřesnými nahrávkami z obranného pásma.
     
    15:15
    Pokus z nulového úhlu od Brendana Lemieuxe pokryl Alex Nedejkovic díky pozornosti ve své výstroji a tím si určitě dodal potřebné sebevědomí do dalších minut.
     
    15:33
    Mark Staal si teď zkušeně vyšlápl na Victora Arvidsona, kterého poslal tvrdým hitem k zemi. Švédský snajpr se ale zvedá, tudíž by měl být v pořádku.
     
    15:56
    Po nahrávce od Tylera Moora se objevil v ofsajdu naskakující Rasmu Kupari. Buly tedy proběhne ve středním pásmu.
     
    16:09
    Prudký pokus od Matta Roye zastavil Alex Nedejkovic velmi sebejistě, jelikož měl na puk velmi dobrý výhled.
     
    16:54
    Domácí si sice vypracovali souvislejší tlak, ovšem žádná střel nezamířila ani mezi tři tyče, což tedy velmi ulehčilo práci Alexi Nedejkovicovi v brance.
     
    17:17
    Vyhození od Seana Dourziho končí až na zakázaném uvolnění a hra se tedy přesune před brankáře Calvina Petersena, který tedy bude čelit nebezpečí.
     
    17:47
    Joe Veleno projel do útočného pásma velmi jednoduše, na což upozornil Mikey Anderson, který obral mladého forvarda o puk, díky připravené holi.
     
    18:13
    Domácí teď kombinují na vlastní polovině, což jim aktuálně naprosto stačí. Sebevědomí do rozehrávky jim tedy taky úplně nechybí.
     
    18:36
    Střelu Martina Frka pokryl Alex Nedejkovic ve svých betonech, jelikož předvedl velmi rychlý přesun, který mu k tomuto zákroku solidně pomohl.
     
    18:59
    Do samostatného úniku se teď doslova probil hostující Nikita Naměstnikov, ovšem brankář Calvin Petersen vystihl jeho úmysl a pohotově puk zachytil.
     
    19:22
    Zbabělé nahození od Seana Durziho dokázal zblokovat clonící Danny DeKeyser, který rovnou založil další postupný útok hostí.
     
    19:38
    Oba týmy se teď nikam příliš neženou, jelikož ani jeden z nich zřejmě nechce zbytečně inkasovat na konci třetiny.
     
    19:57
    V první části již branka nepadne, jelikož domácí drží puk před koncem bezpečně ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě jsme byli svědky velmi svižného hokeje, což se projevovalo již od startu utkání. Nejprve nebyla uznána branka Brendanu Lemieuxovi, ovšem domácí nemuseli smutnit, protože po brankách Phillipa Danulta a Drewa Doughtyho zaslouženě vedou 2:0. Hosté sice měli pár zajímavých příležitosti, ale vše dokázal krýt zatím fantastický Calvin Petersen v brance. Uvidíme tedy, s čím týmy vyrukují do další části hry.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:40.
     
    Celky již společně s rozhodčími vycházejí na ledovou plochu k zahájení druhé části, což bude za pár minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Na buly jsou úspěšnější hosté, kteří ihned nahazují puk směrem vpřed.
     
    20:43
    Rychlý kontr domácích zastavil nepovedenou nahrávkou Matt Roy, která mimo jiné zamířila až na střídačku domácích. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:16
    Po nepřehledné situaci ve středním pásmu, kdy se puk dostal až za tvrzené sklo, proběhne buly ve středovém kruhu.
     
    21:52
    Střela příklepem od Marcuse Rasmussena našla pouze připravený beton Calvina Petersena., který tak uklidil touš do bezpečí.
     
    22:19
    Střela od Seana Durziho skončila pouze na lapačce Alexe Nedejkovice, který tento pokus pokryl s velkým přehledem.
     
    22:59
    Filip Hronek teď vyzkoušel tvrdou střelu od modré čáry, ovšem trefil pouze clonící Phillipa Danaulta, který puk vyhodil mimo nebezpečí.
     
    23:26
    Domácí jsou v obrovském tlaku, ovšem všechny pokusu lítají nepřesně. Přesným příkladem byla střela Matta Roye, jež zamířila až na nejvyšší bod tvrzeného skla.
     
    23:54
    V dobré pozici se objevil Dylan Larkin, ale trefil jen výstroj Calvina Petersena, který svou formu zatím potvrzuje i ve druhé části.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Lias Andersson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:17
    Rychlý průnik Adriana Kempeho tentokrát dokázal zastavit za pět minut dvanáct svou hokejkou Moritz Seider, jenž aktuálně drží puk u vlastní branky.
     
    24:47
    Hostům se zatím početní výhoda příliš nedaří, jelikož již samotný přechod do útočného pásma je velmi těžký.
     
    25:20
    Nahození Tylera Bertuzziho trefilo Calvina Petersena, od jehož lapačky se puk odrazil až do středního pásma.
     
    25:29
    Domácí se sice po chybě brankáře Alexe Nedejkovice radovali ze vstřelené branky, ovšem Anže Kopitar se předtím vystavil do ofsajdu, což znamená že případná branka Dustina Browna neplatí.
     
    25:58
    Domácím v klidu vyhazují puk z obranného pásma, což znamená že první početní nevýhodu v utkání dokáží ubránit.
     
    26:05
    Domácí v plném počtu.
     
    26:26
    Oba týmy teď dělají zbytečné chyby, které znamenají lehké vychýlení z dosavadního velmi dobrého tempa.
     
    26:56
    Při bekhendové střele se objevil Martin Frk, ten ale trefil pouze nachystanou vyrážečku Alexe Nedejkovice.
     
    27:18
    Vyhození od Marca Staala končí až na icingu a vhazovat se tedy bude před brankou hostí.
     
    27:58
    Red Wings se stále nemohou dostat do žádné větší šance, což zapříčiňuje především výborná defenzivní práce domácích.
     
    28:22
    Přihrávka Drewa Doughtyho sice byla nepřesná, ovšem s tečí, tudíž o icing se jednat nebude. Probíhající hra tak stále pokračuje.
     
    28:52
    Sean Durzi rozjel rychlý útok domácích, ovšem svou nahrávkou nenašel adreátora, a především proto se tak k moci dostali hosté.
     
    29:19
    Hra aktuálně plyne delší dobu bez přerušení, ovšem žádné větší šance jsme zatím svědky nebyli.
     
    29:59
    Střelu Dylana Larkina dokázal vyrazit Calvin Petersen parádním zákrokem vyrážečkou, čímž osvobodil svůj celek od jakéhokoliv nebezpečí.
     
    30:12
    Nahrávka Matta Roye sice byla nepřesná a zaletěla až za brankovou čáru, i tak se ale nepíská, jelikož podle čárových rozhodčí se prostě a jednoduše o icing nejednalo.
     
    30:48
    Střela Anžeho Kopitara konečně zaplula do výstroje Alexe Nedejkovice, a to znamená přerušení hry po nějakých pěti až šesti minutách, což není zrovna obvyklý jev. Následuje komerční pauza.
     
    31:24
    Po nepřesné nahrávce od Tylera Moora uvidíme vhazování ve středním pásmu, jelikož puk se ocitl až za tvrzeným sklem ledové plochy.
     
    31:54
    Hosté se sice drží v útočném pásmu, ovšem do žádné větší šance se zatím nedokáží dostat.
     
    32:12
    Po otočce Filipa Zadina měl český mladík na hokejce dobrou šanci, ale trefil pouze boční síť, a proto zůstává skóre stejné.
     
    32:50
    Pěknou nahrávku před branku nezužitkuje Moritz Seider, jelikož puk mu na poslední chvíli přeskočil nachystanou hůl.
     
    33:19
    Chybu domácích v rozehrávce mohl potrestat Pius Sutter, ovšem to by musel vystřelit. Především proto tedy ztratil puk a do žádné šance se ani nedostal.
     
    33:38
    Po ofsajdu, ve kterém se objevil Blake Lizotte, uvidíme komerční přestávku. Následovat bude buly mezi prvními formacemi ve středním pásmu.
     
    33:55
    Puk se teď zastavil v okolí střídaček, kde několik hráčů bojuje u mantinelu o touš, ovšem zatím nikdo není úspěšný a podle signalizace rozhodčích se přerušovat nebude.
     
    34:16
    Střela od Nicka Leddyho plavala ve vzduchu velmi dlouho, ale nakonec se ocitla pouze na zadním plexiskle, odkud puk získali hráči Kings.
     
    34:31
    Vyhození od Tobiase Björnfota končí až na zakázaném uvolnění, a to znamená že po delší době se Red Wings plně usadí v útočném pásmu.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Drew Doughty – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:11
    Zajímavý pokus z hranice mezikruží od Joe Velena dokázal pokrýt Calvin Petersen díky svým opět velmi dobře připraveným betonům.
     
    35:51
    Domácí si začínají koledovat o korigování skóre, jelikož svými zbytečnými chybami opravdu lajdácky propůjčují puk jejich soupeři.
     
    36:18
    Famózní sólo v oslabení od Adriana Kempeho zastavil poněkud zajímavým obranným zákrokem Filip Hronek. I přes nevůli domácích fanoušků hlavní arbitr jasně signalizuje,, že dvě minuty udělovat nebude.
     
    36:23
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jen prosazují po pár náznacích ve vlastní oslabení! Po nahrávce od se dostal do samostatného úniku ADRIAN KEMPE, který překonal brankáře Alexe Nedeljkovice prudkou střelou pod horní tyč 3-0! Asistence: Matt Roy, Blake Lizotte.
    36:23 Adrian KEMPE - 3:0
     
    36:41
    Domácí v plném počtu.
     
    37:17
    Hosté začínají trochu více riskovat, a proto jsou teď usazeni v útočném pásmu, ovšem většina střel z jejich holí míří úplně mimo tři tyče.
     
    37:44
    Hosté jsou stále při držení puku, který by rádi dostali za záda Calvina Petersena, ten je ale dnes opravdu ve fantastické formě.
     
    38:19
    Střela Dylana Larkina končí mezi betony brankáře Calvina Petersena, který si tak připisuje další důležitý a úspěšný zákrok.
     
    38:37
    Nepřesná kombinaci hostí končí po přihrávce Marca Staala až na zakázaném uvolnění. Domácí se tedy opět ukáží před svatyní Alexe Nedeljkovice.
     
    38:57
    Střela Dustina Browna skončila na lapačce Alexe Nedejlkovice, který ukázal, že je i v této situaci stále platným brankářem.
     
    39:22
    Domácí jsou v kombinaci při útočném pásmu, což jim při konfrontaci s jejich soupeřem velmi pomáhá do budoucna.
     
    39:36
    Domácí Victor Arvidson se objevil v ofsajdovém postavení po nahrávce od Martina Frka, a proto se tedy bude posléze vhazovat ve středním pásmu.
     
    39:58
    V této části se již nic nestane, jelikož Moritz Seider drží puk pohodlně za svou brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě jsme dlouho nebyli svědky žádné větší šance ani na jedné straně, což se potvrzovalo hlavně díky jednoznačnému zpomalení dosavadní hry. Ovšem nebyli by to Red Wings, kdyby nedostali nějaký zbytečný gól, k čemuž lvím podílem pomohl jediný střelec třetiny Adrian Kempe, který ve vlastním oslabení potřetí překonal brankáře Alexe Nedeljkovice. Jinak jsme toho tedy moc neviděli, i tak je ale možné, že vše se změní v poslední části dnešního klání.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:34.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše, poslední perioda začíná za pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Na úvodní buly byli úspěšnější opět domácí, kteří se ihned s
    dostávají do útočného pásma.
     
    40:42
    Střelu Adriana Kempeho zpoza pravého kruhu, dokázal Alex Nedeljkovic pohotově ukrýt ve své výstroji.
     
    41:13
    Neuvěřitelný zákrok teď předvedl Calvin Petersen! Po průniku hostí se dostal do samostatného úniku Dylan Larkin, ovšem americký brankář přečetl jeho bekhendový úmysl a fantasticky zasáhl.
     
    41:45
    Nahrávka od Filipa Hronka skončila pouze na střídačce hostí, což znamená vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    42:11
    Domácí si teď drží útočné pásmo, ovšem do jakékoliv větší šance se nijak více nehrnou.
     
    42:33
    U střídačky hostí došlo k menší šarvátce mezi více hráči, ovšem nakonec z toho nic neplyne, jelikož rozhodčí hráče roztrhli od sebe.
     
    42:48
    Skrytý pokus od Tylera Bertuzziho dokázal na poslední chvíli vyrazit Calvin Petersen díky poradnímu zákroku betonem.
     
    43:05
    Nahození od bijce Drewa Doughtyho skončilo ve výstroji Alexe Nedeljkovice, jenž si tedy připisuje velmi jistý zákrok.
     
    43:18
    Utkání se začíná vyostřovat, o čemž svědčí další šarvátka po zákroku na Victora Arvidsona. Tentokrát je jasné, že uvidíme početní výhodu pro domácí.
     
    43:18
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Nick Leddy – 2 min., držení).
     
    43:48
    Hosté zatím dokáží bezpečně vyhazovat puk z vlastní třetiny, a proto jim zatím nehrozí žádné nebezpečí.
     
    44:16
    Hosté jsou dokonce s pukem v útočném pásmu, kde ho drží u mantinelu, ovšem i tak stále prohrávají o tři branky.
     
    44:47
    Střela Martina Frka zpoza pravého kruhu skončila na lapačce připraveného Alexe Nedeljkovice, jenž si připsal velmi úspěšný zákrok.
     
    45:10
    Bekhendový pokus od Anžeho Kopitara skončil pouze na boční síti, kde si následně puk přikryl Alex Nedeljkovic.
     
    45:18
    Hosté v plném počtu.
     
    45:52
    Vyhození od Matta Roye končí na icingu, což znamená, že hosté se pohodlně přesunou do útočného pásma.
     
    46:17
    Hosté se aktuálně usadili v útočné třetině, kde dávají domácím hodně fyzicky zabrat. Zatím si nějakou větší šanci pouze připravují rychlými kombinacemi.
     
    46:54
    Střelecký pokus od Moritze Seidera dokázal efektivně zneškodnit Calvin Petersen a stále tak předvádí, jak platným hráčem pro Kings je.
     
    47:08
    Pokus Victora Arvidsona byl zblokován a skončil tak až v ochranné síti. Následně se bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    47:57
    Po vhazování se dostal ke střele Phillip Danault, ovšem z dobré pozice zamířil opět pouze mezi betony Alexe Nedeljkovice, jenž si připisuje další úspěšný zákrok. Následuje komerční přestávka.
     
    48:19
    Hra se teď uklidnila, jelikož hosté drží touš u své branky za účelem střídání, čehož úplně stejně využívají i domácí.
     
    48:29
    V ofsajdovém postavení se ocitl Filip Zadina, který po nahrávce od Nicka Leddyho přejel modrou čáru příliš rychle.
     
    48:57
    Po rychlém protiútoku se dostal ke střele z nápřahu Marcus Rasmussen, ovšem proti tomuto pokusu vytasil Calvin Petersen opět brilantní zákrok lapačkou.
     
    49:24
    Hosté navýšili v posledních minutách svoje tempo, ovšem ani to jim nepomáhá ke vstřele korigovací branka, která by mohla ještě utkáním zamíchat.
     
    49:54
    Nahození od Gustava Lindströma dokázal zblokovat clonící Tyler Moore do ochranné sítě, čímž velmi pomohl svému týmu. Následuje vhazováání v útočném pásmu hostí.
     
    50:12
    Týmy teď hrají především ve středním pásmu, jelikož se dopouštějí zbytečných chyb, které vedou ke ztrátám puku.
     
    50:42
    Po nepřesné nahrávce Brendana Lemieuxe, která skončila až v hledišti, bude následovat komerční pauza, po které se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    50:56
    Kličkovanou Filipa Zadiny nedokázal zastavit žádný z hráčů až na Drewa Doughtyho, který se činil ukázkovým hitem na českého mladíka.
     
    51:29
    Danny DeKeyser se činil přihrávkou rukou, která stála celý jeho tým útočné pásmo. Buly tedy proběhne ve středovém kruhu, a to úplně zbytečně.
     
    51:55
    Pěkný skrytý pokus od Adama Erneho dokázal svým betonem vyrazit opět velmi jistý Američan ve službách Kings Calvin Petersen.
     
    52:06
    Anže Kopitar teď zkoušel chytře překonat Alexe Nedeljkovice, ten ale dokázal včas zakročit, čímž si připisuje čtyřicátý zákrok v utkání.
     
    52:36
    Nahození Martina Frka dokázal brankář Red Wings opět pokrýt, a to především díky skvěle nachystané lapačce.
     
    52:58
    Hosté teď kombinují u vlastní branky, kde dochází k rychlé domluvě vzhledem k postupnému útoku, který bude následovat.
     
    53:25
    Hra se opět začíná přelévat z jedné strany na druhou, ovšem zatím nevidíme příliš mnoho šancí.
     
    53:55
    V dobré pozici se objevil Dylan Larkin, ovšem tuto šanci mu zkazila vlastní hůl, jelikož puk se mu z ní vytratil.
     
    54:18
    Nepřesná nahrávka Olliho Maatty končí až na zakázaném uvolnění a vhazovat se tedy bude před brankářem Calvinem Peterseenem.
     
    54:58
    Kombinace hostí byla opět nepřesná, a proto se k puku dostávají domácí, kteří se zatím nikam neženou.
     
    55:22
    Pokus od Piluse Sutera dokázal Calvin Petersen pokrýt vynikajícím zákrokem, k jemuž přidal efektivní pohyb vlastní lapačkou. Po komerční přestávce se bude vhazovat před brankou Kings.
     
    55:34
    Hosté se sice snaží něco udělat z výsledkem, ovšem proti brankáři Calvinu Petersenovi je to velmi těžké, ten totiž dnes předvádí výborný výkon.
     
    55:56
    Střelu Tylera Bertuzziho dokázal zblokovat clonící Rasmus Kupari až do středního pásma.
     
    56:28
    Po úspěšném vhazování střílel Joe Veleno, ovšem ani ten nevyzrál na brankáře Calvina Petersena, nýbrž se ani netrefil mezi tři tyče.
     
    56:53
    Domácí již pouze vyhazují puk ze svého obranného pásma, což jim v aktuální chvíli úplně bohatě vystačí.
     
    57:03
    Rychlý kontr domácích nekončí brankou, i když tou to přímo vonělo! Po nahrávce od Dustina Browna se dostal kapitán Anže Kopitar do samostatného úniku, ovšem jeho střelu dokázal vyrazit pravým betonem Alex Nedeljkovic.
     
    57:11
    Střela Brendana Lemieuxe nebezpečná nebyla, protože mířila přímo do lapačky Alexe Nedeljkovice, který si tak tento pokus sebejistě pohlídal.
     
    57:19
    Alex Nedeljkovic je na střídačce, hosté to ještě zkouší v šesti hráčích na ledě!
     
    57:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují do otevřené svatyně velmi rychle, čímž definitivně rozhodují dnešní utkání! Po chybě hostí v rozehrávce se dostal do zakončení TREVOR MOORE, jenž sice na první pokus trefil tyč, ovšem z dorážky se nemýlil 4-0! Bez asistence.
    57:29 Trevor MOORE - 4:0
     
    58:01
    Nahození od Dustina Browna dokázal pokrýt brankář Alex Nedeljkovic pohotově ve své výstroji.
     
    58:31
    Hosté už jsou velmi zoufalí, a především proto tedy se již vůbec nesnaží hrát dopředu. Domácí by zřejmě ještě rádi přidali branku, tudíž jde jen o otázku: Dočkáme se ji?
     
    58:52
    Vyhození od Nicka Leddyho končí až na zakázaném uvolnění, což znamená, že se necelou minutu před koncem bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    59:21
    Marc Staal se teď činil velmi ostrým hitem na Blake Lizotta, který tento fakt ale přijímá a normálně odjíždí na vlastní střídačku.
     
    59:42
    Zřejmě poslední šanci tohoto klání zneškodnil Calvin Petersne velmi přesvědčivě, jelikož pokus od Marcuse Ramussena pokryl ve své lapačce s velkým přehledem.
     
    59:58
    V posledních vteřinách se již zápas pouze dohrává, domácí tak dnes určitě zvítězí, což oceňují klubový příznivci bujarým skandováním.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17540 diváků.
     
    Dnešní utkání je u konce! Domácí nedovolili hostům vůbec nic a po zásluze si tedy připisují tři body. Nutno vyzdvihnout především brankáře Calvina Petersena, jenž si dnes vychytal svou první nulu v tomto ročníku. V první periodě jsme byli svědky velmi svižného hokeje, což se projevovalo již od startu utkání. Nejprve nebyla uznána branka Brendanu Lemieuxovi, ovšem domácí nemuseli smutnit, protože po brankách Phillipa Danaulta a Drewa Doughtyho zaslouženě tedy vedli o dvě branky. Hosté sice měli pár zajímavých příležitosti, ale žádná z nich neskončila v brance soupeře. Ve druhé části hry jsme dlouho nebyli svědky žádné větší šance ani na jedné straně, což se potvrzovalo hlavně díky jednoznačnému zpomalení dosavadní hry. Ovšem nebyli by to Red Wings, kdyby nedostali nějaký zbytečný gól, k čemuž lvím podílem pomohl jediný střelec třetiny Adrian Kempe, který ve vlastním oslabení potřetí překonal brankáře Alexe Nedeljkovice. Nakonec v poslední třetině se toho již moc nedělo, i když nutno říci, že Detroit se snažil, zřejmě ale příliš málo. Po odvolání brankáře ještě po chybě v rozehrávce skóroval za krále Trevor Moore, čímž udal konečný stav utkání 4:0.
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 42 – 21 I Trestné minuty: 9 – 11 I Využití přesilovek: 0/3 – 0/2.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Drew Doughty (CAN, LAK) – (1+0)
    2.Dustin Brown (USA, LAK) – (0+2)
    3. Calvin Petersen (USA, LAK) – 21 zákroků
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Calvin Petersen (USA, LAK) – 21 zákroků, 0 OG, úsp. 100,00 %, odchytal 60:00

    Alex Nedejlkovic (USA, DET) – 38 zákroků, 4 OG, úsp. 92,68 %, odchytal 59:50
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Frk (LAK) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:49
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 10:39
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 22:07
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji všem pěkný vstup do druhého týdne nového kalendářního roku při mnoho sportovních přenosech. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (07:28:38)

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 7. Danault (Kaliyev, D. Brown), 10. Doughty (Kupari, D. Brown), 37. A. Kempe (M. Roy, B. Lizotte), 58. T. Moore


    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Moverare, Durzi, Björnfot – Frk, Kopitar (C), A. Kempe – Danault, T. Moore, D. Brown (A) – Arvidsson, Kupari, L. Andersson – Kaliyev, B. Lizotte, B. Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – M. Rasmussen, P. Suter, Fabbri – Erne, Veleno, Naměstnikov – Zadina, Gagner, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Pochmara, Halikdis – McPherson, White

    Diváci: 17 540
    bahis siteleri