Havířov – Třebíč 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:4 (kon.) | Jihlava – Vsetín 6:4 (kon.)
Ústí n/L – Sokolov 2:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Slavia 3:1 (kon.) | Kolín – Vrchlabí 5:4 (kon.)
Kadaň – Poruba 2011 0:5 (kont.) | Šumperk – Přerov 2:1 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC ZUBR Přerov
Středa 12.01.2022, 18:07 • ŠKODA aréna, Šumperk • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost, přeji pěkný zbytek dne a někdy příště se budu opět těšit. Na počtenou. (20:33:46)
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    Střely na bránu za celý zápas

    DRACI PARS ŠUMPERK – 30
    HC ZUBR Přerov – 26
     
    Zápas Šumperka s Přerovem tak končí těsnou výhrou Draků 2:1. Hráči z Jeseníků si přinesli do třetí části hry dvoubrankový náskok, který v 47. minutě vydělil dvěma Tomáš Doležal, jenž tak zároveň stanovil konečné skóre duelu. Domácí následně vše vsadili na jednoduchost a svůj těsný náskok zodpovědným výkonem udrželi až do závěrečného hvizdu.

    Šumperk se tak posouvá před Přerov na 11. příčku tabulky Chance ligy, zatímco Zubři jsou na 12. místě. Draci mají navíc stejný bodový zisk jako 10. Poruba a mohou pomýšlet i na účast v play-off. Mezi 10. a 14. pozicí je však pouze jednobodový rozdíl
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Odražený kotouč po střele od modré skončil asi někde mimo dohled sudích, kteří ještě jednou přerušují hru.
     
    59:50
    Všichni aktéři cítí důležitost momentu, zatímco celý zápas dnes uháněl neskutečně divokým tempem, nyní se hodně zdržuje. Další důležité buly před Mokrym vyhráli hokejisté Šumperka, kteří posílají kotouč přes útočnou modrou.
     
    59:40
    Důležité buly před Mokrym vyhráli hokejisté Přerova, z pravé strany pálil od modré čáry Tomáš Kudělka, Vojtěch Mokry jeho ránu vyráží a Vachutka ranou přes celé hřiště posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    59:26
    Šumperk vyhodil kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Robert Svoboda si bere oddechový čas. Michael Petrásek zůstává na střídačce, Zubři to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    59:05
    Draci se nyní na chvilku vymanili z tlaku Zubrů a vyhodili kotouč alespoň do středu hrací plochy, což je pro ně ideální, protože čas běží rychle dál.
     
    58:38
    Kotouč natlačili hokejisté Přerova do rohu hrací plochy za klec Šumperka. Tam však nedokázali černou pryž dostat pod kontrolu.
     
    58:05
    Zubři už se hrnou s veškerou svou silou do útočného pásma. Michael Petrásek se začíná dívat na střídačku, zda nemá pustit do hry šestého hráče.
     
    57:32
    Lukáš Žálčík dostal kotouč na pravou stranu po křižném pasu a pálil do protipohybu Petráska, jenž ale zasahovat nemusel, rána nebyla přesná.
     
    57:05
    Přerov vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Tomáš Kudělka už postává ve dveřích na trestné lavici a vrací se na ledovou plochu.
     
    56:48
    Draci postavili přesilovkovou formaci. Denis Kindl se nyní dostal k ráně z levého kruhu, jenže Michael Petrásek předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    56:05
    Tomáš Drtil vypálil od modré čáry tvrdou bombu, kterou Michael Petrásek vytěsnil maskou. Drží tak svůj tým stále ve hře.
     
    55:27
    Draci se zatím nedokázali udržet před Petráskem, jdou však znovu rychle kupředu, Aleš Furch má puk na pravém hrazení.
     
    55:11
    Tomáš Kudělka jde podruhé na trestnou lavici v tomto utkání. Tentokrát fasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    54:58
    Přerov se žene po pravé straně kupředu, Jakub Svoboda hledal Jakuba Hermana přihrávkou do mezikruží. Jeho parťák ale pas nedokázal zpracovat.
     
    54:27
    Tomáš Vildumetz a Daniel Vachutka nyní znovu pěkně zavařili v brankovišti Přerova, kde první jmenovaný dorážel střelu svého kolegy, Petrásek však situaci ustál.
     
    53:58
    Rok Macuh nahodil kotouč přes celé hřiště na Petráska, který musel hrát, takže se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    53:27
    Čas běží rychle pryč, kotouč je snad už půl minuty zašlápnutý oběma celky na hrazení v pásmu Draků.
     
    52:58
    Jiří Krisl vypálil z levé strany od modré čáry, Vojtěch Mokry však zasahovat nemusel a může sledovat další melu u hrazení.
     
    52:27
    Hra je nyní hodně rychlá, překlápí se ze strany na stranu bez toho, aby si jeden z celků užil hracího předmětu delší dobu.
     
    51:58
    Na levém hrazení se nyní snažili vysunout Petr Antoníček a Daniel Spratek, kteří však ke střeleckému pokusu nedospěli.
     
    51:26
    Snad šest hokejistů stojí na puku u zadního mantinelu za klecí Zubrů. Přerov nakonec puk vydoloval a může zaútočit.
     
    50:58
    Matěj Svoboda se nyní po pravé straně dostal až na kruh, odkud vyslal jedovatou střelu, která však šla do středu brány a Mokry ji v pohodě chytá do náruče.
     
    50:27
    Stále ještě krouží hráči Šumperka po třetině před Petráskem a hledají pozici, ze které by gólmana Zubrů ohrozili. Zatím marně.
     
    49:58
    Nyní se po delší době usadili v pásmu soupeře také Draci, kteří se však k zakončení nedostali a musí se vracet ke své kleci.
     
    49:16
    Rychle šel nyní po levé straně kupředu Jakub Svoboda, jeho zpětná přihrávka na Kudělku se stala pasem na ránu, která ovšem Morkyho nezaměstnala.
     
    48:58
    Jakub Řezáč se musí vracet do obranného pásma pro kotouč, který následně vyhazuje až na útočnou modrou a jde střídat.
     
    48:28
    Stále se ještě hokejisté Zubrů tlačí do útočného pásma, kde se však nyní nemohou usadit, Šumperk hraje jednoduše a jen vyhazuje puky.
     
    47:58
    Tadeáš Král šikovně šťouchl do puku a posunul ho na Jiřího Goiše, jenž se s pukem obtočil kolem klece soupeře, Mokryho ale nezaskočil.
     
    47:16
    Mezitím už se zase žene, Draci se touží dostat zpět na rozdíl dvou branek, Aleš Furch však nyní na ose hřiště neprošel skrz dva bránící hráče.
    46:45 Tomáš DOLEŽAL - 2:1
     
    46:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov z ničeho snižuje na 1:2! Tomáš Šoustal se parádně vytočil na levém kruhu a nalil kotouč do mezikruží, odkud z bezprostřední blízkosti propálil Mokryho TOMÁŠ DOLEŽAL, jenž náskok Draků dělí dvěma! Ještě nás čeká drama! Asistence: Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal.
     
    46:37
    Hokejisté z Jeseníků se opět na chvilku usadili v útočném pásmu, ale dobrý obranný zákrok předvedl František Hrdinka, jenž zastavil pas do mezikruží.
     
    46:05
    Tomáš Vildumetz nemá u vlastní klece kam spěchá, předává kotouč Hrachovskému a dostává puk zpět, Draci se už nikam nebudou hnát.
     
    45:38
    Šumperku se nyní podařilo dostat kotouč na pravou stranu k modré čáře, Ondřej Hrachovský nahazuje kotouč křižně do vzdálenějšího rohu kluziště.
     
    45:09
    Kindl a Drtil nyní chvilku kombinovali na pravém hrazení v třetině protivníka. Přerov se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění.
     
    44:48
    Buly před Petráskem se bude muset opakovat, sudí se omlouvá. Druhé vhazování vyšlo lépe Zubrům, kteří ale nedokázali rychle vyjet z prostoru před svým gólmanem.
     
    44:09
    Zubři motají soupeře v jeho obranném pásmu, zatím se ale nedostali ke střele a obránce Přerova Jakub Kubeš neudržel kotouč na modré čáře. Naíc zahrál na icing.
     
    43:55
    Jakub Herman měl nyní na pravém kruhu napřaženo, jenže Jakub Svoboda dostal puk od svého jmenovce Jana a mířil nepřesně. Herman tak zůstal v kombinaci Přerova nevyužit, ačkoliv měl nejlepší pozici pro ránu.
     
    43:15
    Přerov se drží v útočném pásmu, Robert Černý však z vrcholu levého kruhu napálil jen před sebou stojícího Jakuba Březáka.
     
    42:25
    Jakub Svoboda už se hnal z pravé strany na klec Šumperka, Tomáš Drtil mu ale včas stihl zabránit v zakončení sekyrou, za kterou fasuje dvě trestné minuty a může být rád, že rozhodčí nenařídili také nájezd proti bráně Draků.
     
    42:09
    Buly před Petráskem vyhráli hokejisté Šumperka, Lukáš Žálčík se snažil obtočit kolem klece soupeře a zasunout puk do sítě, Petrásek byl pozorný.
     
    41:57
    Tomáš Drtil se dostal až do předbrankového prostoru, jeho rána je však sražena bránícími hokejisty do ochranné sítě.
     
    41:28
    Hokejisté z Jeseníků opět vyhodili kotouč přes celé kluziště, během chvilky se jim ale do pásma vrací Matěj Novák po levém hrazení.
     
    41:08
    Zubři opět poslali kotouč rychle do pásma soupeře, Jakub Březák vyhazuje zpoza vlastní klece na zakázané uvolnění. Draci budou chtít hrát jednoduše.
     
    40:41
    Střelu Tomáše Doležala sráží Dávid Kohút až do stropu místního stadionu. Vhazovat se tak bude po levé ruce Vojtěcha Mokryho.
     
    40:09
    Přerov okamžitě spěchá napadat za klec Draků, kde však hráči Šumperku rychle odehráli kotouč na druhou stranu hrací plochy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začíná.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:52.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    DRACI PARS ŠUMPERK – 8 (24)
    HC ZUBR Přerov – 13 (20)
     
    Duel mezi Draky a Zubry v druhém dějství branku neviděl. Třetinu bych rozdělil na dvě poloviny. V té první byli zřetelně aktivnější hráči Šumperka, kteří si přenesli elán z první dvacetiminutovky také na start druhé části hry. Postupně ale jejich aktivita slábla a druhých deset minut patřilo Přerovu, který ukázal, že utkání ještě zdaleka nebalí a bude ho chtít ve třetí periodě pořádně zdramatizovat. Uvidíme, zda se mu to podaří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Jakub Kubeš dostal kotouč k levé straně na modrou čáru a okamžitě tvrdě pálil ke vzdálenější tyči, tam se však objevila lapačka Vojtěcha Mokryho!
     
    39:40
    Na druhé straně šli Draci do situace dva na dva, zakončení Vildumetze na přední tyč však Petrásek vyráží.
     
    39:16
    Závěr druhého dějství patří hokejistům z Hané. Ti nyní dlouhou dobu okupovali útočné pásmo, ale k dalšímu zakončení se nedostali.
     
    38:34
    Zubři se stále drží v útočném pásmu, až nyní protáhl kotouč přes modrou čáru Vachutka, který tak osvobozuje svůj tým.
     
    38:05
    Přerov navezl puk do rohu hrací plochy, odkud ho jeho hráči zvládli vyšťourat a dostali ho na modrou čáru k Františku Hrdinkovi, jenž z osy hřiště pálil těsně nad břevno svatyně Draků.
     
    37:38
    Denis Kindl fasuje dvě minuty za krosček v obranném pásmu, aha, tak ne, faul na Jana Svobodu trestán nakonec nebude, sudí uložený trest ruší.
     
    37:08
    Zubři musí začít od své klece, kotouč má na čepeli Jan Svoboda, který rozehrává po pravém křídle. Přerov se dostává přes útočnou modrou.
     
    36:49
    Tomáš Šoustal to opět zkoušel z levé strany, jenže brankář Draků byl se svými betony na ledě včas a o chvilku později zasahuje znovu, když přikryje puk před dojíždějícími soupeři.
     
    36:31
    Přesilovka Zubrů je pryč, sledujeme klasickou hru pět na pět Jan Süss pálil z pravé strany nepřesně. Mokry neměl žádnou práci.
     
    35:49
    Černý prováhal ideální čas k přihrávce a Vojtěch Šilhavý málem získal kotouč, se kterým by se mohl hnát přes celé hřiště na Petráska.
     
    35:16
    Zubři se opět dostávají přes útočnou modrou, na levém křídle to z ostrého úhlu zkusil Tomáš Šoustal, Vojtěcha Mokryho svým zakončením nepřekonal.
     
    34:39
    Jakub Svoboda nahazoval z pravé strany do mezikruží, kde však byli důraznější hokejisté Šumperka, kteří dostali puk do bezpečí.
     
    34:25
    Tomáš Vildumetz vyhrál buly a Tomáš Drtil okamžitě vyhazuje přes všechny čáry, přesilovka začíná pro Zubry opět naprosto mizerně.
     
    34:10
    Jakub Březák za vlastní klecí trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů, který se příliš nenamáhal souboj ustát, a putuje za katr na dvě minuty. Přesilovka pro Zubry.
     
    34:09
    Buly před Mokrym vyhráli znovu hráči Přerova, jenže Dluhošova rána ke svatyni Draků nedoputovala, Zubři ale budou hrát přesilovku.
     
    33:39
    Robert Černý vyskočil na vysoký puk vyhozený z obranného pásma Draků. Na modré čáře jej však už neudržel a musí se s ním stáhnout do středu kluziště.
     
    33:05
    Kotouč je zašlápnutý na zadním hrazení za klecí Mokryho, kde se o něj oba celky přetahují, úspěšnější byli hokejisté Přerova.
     
    32:44
    Přerov se dostal přes útočnou modrou a Jiří Goiš se snaží s pukem otočit v rohu kluziště tak, aby byl čelem k bráně soupeře.
     
    32:28
    Vhazování před Mokrym jeho spoluhráči zvládli, beci celku z Jeseníků zavezli kotouč za vlastní klec a v klidu rozehrávají.
     
    32:14
    Buly před svatyní Zubrů vyhráli hokejisté Přerova, Tadeáš Král se rychle vydal s pukem kupředu. Draci mu jej sebrali a poslali ho na zakázané uvolnění.
     
    31:50
    Brankář Přerova si připisuje další zákrok proti ráně Jiřího Goiše od levého hrazení. Následovat bude krátká komerční přestávka.
     
    31:26
    Draci dominují v druhé třetině na ledové ploše, zatím jsou mnohem aktivnější než jejich protivník a jen Petrásek drží svůj tým ve hře.
     
    30:38
    Šumperk rozjíždí další akci ze své obranné modré, kotouč ale záhy ztratili a Jakub Svoboda pálil z pravé strany od hrazení, mířil však nepřesně.
     
    30:13
    A ještě jednou Michael Petrásek! Ten nyní ukázkovým semaforem zastavil ránu Jakuba Březáka z levé strany kluziště!
     
    29:27
    Daniel Vachutka nádherně rozdal kotouč z mezikruží doleva na Tomáše Vildumetze, jenž už z bezprostřední blízkosti napálil puk do břevna, od něhož se černá pryž odrazila do brankoviště Petráska, jenž jej následně zametl za svou klec!
     
    29:04
    Draci se nyní dobře vytočili v útočném pásmu a Petr Kratochvíl pálil z vrcholu levého kruhu na přední tyč! Michael Petrásek však byl na svém místě a kotouč na hrudi udržel.
     
    28:37
    Robert Černý držel na pravé straně u modré čáry kotouč delší dobu a vymýšlel, co s ním udělá, nakonec ho poslal na mantinel Tomáši Šoustalovi.
     
    28:06
    Draci opět nastřelili kotouč do pásma soupeře, první u puku však byl Robert Černý, jenž nekompromisně poslal touš daleko od své klece.
     
    27:35
    Buly před Petráskem vyhráli hokejisté Přerova, kotouč přijel k jejich gólmanovi, který jej následně ometl o hrazení. Zubři se vymanili z tlaku Draků.
     
    27:08
    Jakub Březák se nyní na levé straně šikovně proháčkoval až na kruh, odkud vypálil. Do jeho rány však vložil hůl František Hrdinka a srazil jeho pokus do ochranné sítě.
     
    27:05
    Přerov rozjíždí svou akci zpoza vlastní klece, nahozený kotouč za svou klec krotí Mokry hokejkou a nechává černou pryž svým spoluhráčům.
     
    26:38
    Draci jdou kupředu, jenže Dávid Kohút byl přečíslen bránícími hráči a tak jen bekhendem hodil kotouč za klec Petráska.
     
    26:04
    Drakům se nyní ale vůbec nepodařila rozehrávka, prudký kotouč končí až za klecí Přerova a píská se zakázané uvolnění. Buly po pravici Mokryho.
     
    25:38
    Buly před Mokrym vyhráli hokejisté Šumperka, kteří se ale nedostali přes útočnou modrou. Jakub Kubeš nahazuje do útočného pásma téměř až za klec Mokryho.
     
    25:15
    Zubři po špatné rozehrávce na útočné modré ztratili puk a Jiří Krisl měl nyní co dělat, aby udržel napadající soupeře na svých zádech.
     
    24:48
    Zajímavá kombinace Furcha se Spratkem na levé straně do zakončení nevyzněla, naopak bleskový přechod Přerova na druhou stranu končí zákrokem Mokryho, jenž ovšem pokus z velkého úhlu v pohodě chytá.
     
    24:16
    Už ubíhají poslední sekundy přesilovky Šumperka, Kudělka se vrací na kluziště. Draci přesto ještě kombinují za útočnou modrou.
     
    23:27
    Snaha Draků najít v přesilovce kvalitní palebnou pozici přináší ovoce! Petr Kratochvíl střílel z vrcholu levého kruhu jen těsně nad břevno svatyně Přerova!
     
    23:09
    Martin Pěnčík dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a okamžitě vystřelil, Michael Petrásek však na puk dobře viděl a přitiskl jej na svou hruď.
     
    22:48
    Šumperk už kombinuje podél hrazení a modré čáry v útočném pásmu, Denis Kindl musel od hrazení rychle přihrávat Vildumetzovi.
     
    22:20
    Tomáš Kudělka si v prvním duelu za Přerov připisuje dvě minuty za podrážení, když u hrazení v obranném pásmu fauloval Furcha.
     
    22:08
    Po ofsajdu Přerova se vhazuje ve středním pásmu. Buly vyhráli hokejisté Draků, Aleš Furch šikovně prohodil touš do útočného pásma.
     
    21:38
    Zubři se dál drží v útočném pásmu a snaží se kotouč dostat do střelecké pozice, Tomáš Vildumetz však získal puk a míří s ním na opačnou stranu hrací plochy.
     
    21:24
    Tomáš Šoustal dostal kotouč na čepel a z bezprostřední blízkosti se snažil procedit Vojtěcha Mokryho, jenž byl ovšem na jeho projektil připraven.
     
    20:50
    Přerov nyní dobře zavařil v pásmu Draků a Hrdinka může litovat, že prováhal ideální čas k zakončení po chybě Mokryho v rozehrávce.
     
    20:06
    Úvodní buly znovu vyhráli hokejisté Draků, přesto to byl Vojtěch Mokry, kdo musel jako první v této třetině zasahovat, když rychle přikryl kotouč před dojíždějícími hráči soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Střely na bránu v první třetině

    DRACI PARS ŠUMPERK – 16
    HC ZUBR Přerov – 7
     
    První dějství souboje celku z Jeseníků s týmem z Hané dopadlo jednoznačně lépe pro Draky, kteří se v prvním dějství ujali dvoubrankového náskoku. Skvěle totiž ubránili přerovské přesilovky, které se jen stěží dají za skutečné výhody považovat. Skóre otevřel v 16. minutě Daniel Spratek, jenž šikovnou tečí usměrnil za záda Petráska střelu Vachutky. 58 sekund před první sirénou pak Denis Kindl překonal gólmana Zubrů pěknou bekhendovou kličkou, takže Draci vstoupí do druhé třetiny s dvoubrankovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Rok Macuh ještě vypálí od levého hrazení, který pálil z větší vzdálenosti, Michael Petrásek však jeho pokus lapil do rukavice.
     
    19:28
    Jakub Březák vypálil z levé strany od modré čáry, jenže Michael Petrásek zvládl zakročit a vytěsnil kotouč do rohu kluziště.
    19:02 Denis KINDL - 2:0
     
    19:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vede 2:0! DENIS KINDL si sjel z pravé strany kluziště a dostal se do samostatného úniku, který zakončil parádní bekhendovou kličkou a zdvojnásobuje tak vedení svého celku! Asistence: Lukáš Žálčík, Tomáš Vildumetz.
     
    18:50
    Draci jsou kompletní a v obranném pásmu získali kotouč, mohou se tak okamžitě vydat do útoku.
     
    18:05
    Robert Černý se nyní už nacházel sám před bránou Šumperka, jenže mu kotouč v klíčovém okamžiku přeskočil hůl.
     
    17:28
    Daniel Vachutka se v oslabení dokonce dostal ke střele, kterou však Michael Petrásek vykopnul betonem a udržel svůj tým na dostřel.
     
    17:16
    Daniel Vachutka znovu dobře pracuje v oslabení a nyní se málem znovu dostal do šance. Dnes se mu zatím velice daří.
     
    16:45
    Přesilovku si zahrají hokejisté Přerova. Jakub Řezáč dostává dvě minuty za podrážení a Zubři tak mají možnost vyrovnat.
     
    16:16
    Ve střetu v předbrankovém prostoru se ocitl Vojtěch Šilhavý, který odpálil soupeři hokejku přes celé hřiště a může být rád, že nevyfasoval dvouminutový trest.
    15:36 Daniel SPRATEK - 1:0
     
    15:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vede 1:0 a využívá početní výhodu! Vachutka obdržel puk do mezikruží a poslal parádní střílený pas na hůl DANIELA SPRATKA, jenž z bezprostřední blízkosti jen správným nastavením čepele dopravil kotouč do sítě! Asistence: Daniel Vachutka, Rok Macuh.
     
    15:27
    Martin Pěnčík zatím nehraje vůbec dobré utkání, před chvílí zaváhal v útočném pásmu, nyní mu brutálně nevyšla rozehrávka.
     
    14:58
    Draci ještě jednou pořádně zamotali hru v prostoru před Petráskem, ale nyní už Kubeš vyhazuje přes všechny čáry.
     
    14:16
    Draci se drží v útočném pásmu a hledají vhodný palebný prostor, kotouč má za klecí Tomáš Vildumetz, pas na Pěnčíka na modrou čáru nebyl dobrý, obránci Šumperka kotouč přeskočil hůl.
     
    13:43
    Jiří Krisl je dalším vyloučeným hráčem tohoto utkání, kolenem lehce podebral Vachutku, sudí si ale více všimli jeho lokte a dávají mu tedy za faul loktem dvě minuty.
     
    13:09
    Zubři se nyní několikrát otočili podél hrazení v pásmu Draků. Jejich střelby však bylo jako šafránu, Mokry žádnou práci neměl.
     
    12:38
    Přerov se jednoduchou dlouhou přihrávkou dostal do útočného pásma, kde z pravého hrazení pálil Jan Süss, Mokry byl připraven.
     
    12:21
    Borci z Jeseníků sebrali u pravého hrazení kotouč a hnali se do kontru, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly a píská se ofsajd.
     
    11:52
    Hrajeme opravdu docela dlouho bez přerušení. Zubři se nyní vydali do protiútoku, jenže Tadeáš Král prováhal ideální čas ke střele.
     
    11:17
    Draci se na chvilku usadili v prostoru před Petráskem, jenže jim zde chyběla podpora celé pětky, a tak se tu v podstatě ani neohřáli.
     
    10:49
    Draci se ženou opět kupředu, Dávid Kohút pálil z hodně ostrého úhlu na pravé straně, Michael Petrásek si jeho pokus celkem v klidu pohlídal.
     
    10:16
    Martin Pěnčík rozehrává z obranného pásma, následně si pěkně vyměnil kotouč s Kindlem, jenže finální přihrávka byla nepřesná.
     
    09:40
    Michael Petrásek musí rozehrávat zpoza vlastní klece. O chvilku později musel gólman Přerova zasahovat proti střele Spratka, ale o žádný extra zákrok se nejednalo.
     
    09:18
    Hanáci kombinují v útočném pásmu a předávají si kotouč u hrazení, do palebné pozice se ovšem nemohou dostat.
     
    08:49
    Sloboda neudržel proti Řezákovi kotouč na čepeli a poroučel se k ledu, přesto Zubři i nadále okupují útočné pásmo.
     
    08:13
    Buly před Mokrym dopadlo lépe pro Přerov, který už hraje proti kompletnímu soupeři. Dluhoš pálil z pravé strany od modré čáry, brankář Šumperka pozorně zasáhl betonem.
     
    07:48
    Zubři sice mají kotouč pod kontrolou, jenže ho do útočného pásma jen nahazují, beci Šumperka číhají skoro u zadního hrazení a snadno puk vyhazují zase ven z třetiny.
     
    07:05
    Vachutka vyhazuje z obranného pásma Draků kotouč a spěchá napadat. Zubři se znovu naprosto trápí v početní výhodě.
     
    06:28
    Kotouč letí přes všechny čáry, Draci se zvládli osvobodit, samozřejmě už běží početní výhoda Přerova, který se ale zatím nedokázal usadit v útočném pásmu.
     
    06:08
    Draci vyfasují dvě minuty za to, že hráli v šesti, jejich přesilovka tak trochu předčasně končí. Trest musí jít odpykat Adam Scheuter.
     
    05:46
    Důležitý zákrok Michaela Petráska! Petr Kratochvíl už najížděl z pravé strany sám před klec Přerova, kam mířil i puk. Gólman hostí ale povyjel a prudký pas na útočníka Draků ukryl pod své tělo.
     
    05:15
    Draci už hrají přesilovou hru, zatím se ale nemohou srovnat, navíc Zubři dobře napadají a Šoustal málem získal kotouč v nebezpečném prostoru.
     
    04:49
    Další buly před klecí Zubrů skončilo úspěchem pro Přerov. Ten následně zvládl vyhodit kotouč přes všechny čáry a na druhé straně musí s holí pracovat také Mokry.
     
    04:35
    Buly před Petráskem vyhráli hokejisté Šumperka, kteří zatím okupují ve čtyřech útočné pásmo. Tomáš Drtil vystřelil z osy hřiště od modré čáry, ale Petrásek jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    04:12
    Síly na ledě se vyrovnají. Jakub Svoboda se střetl s brankářem Vojtěchem Mokrym, kterého povalil na led. Gólman Šumperka sice nebyl v brankovišti, přesto sudí útočníka Zubrů vylučují na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    03:38
    Draci okamžitě vyvezli kotouč do útočného pásma a zatím se skvěle brání. Podruhé v krátkém sledu za sebou letí kotouč k bráně Petráska.
     
    03:07
    Vojtěch Šilhavý poněkud nešikovně zůstal stát u brány Přerova a Jakub Herman mu přepadl přes hůl. Přerov si zahraje přesilovou hru.
     
    02:49
    Přerov má výhodu a Jakub Herman tvrdě vypálil na levé straně, Vojtěch Mokry dokázal jeho ránu maskou vytěsnit.
     
    02:27
    Matěj Novák byl nyní příliš rychlý, takže se Přerovu píská postavení mimo hru, vhazovat se musí ve středním pásmu.
     
    01:42
    Zubři nahazují kotouč na zadní hrazení a spěchají napadat, na zadním mantinelu se jim podařilo touš získat, jenže Jiří Goiš zpětnou přihrávkou do předrbankového prostoru žádného spoluhráče nenašel.
     
    01:03
    Draci se vydávají na zteč po pravé straně, jenže Dávid Kohút neudržel na útočné modré kotouč, který získali hráči Přerova.
     
    00:38
    Robert Černý a František Hrdinka nyní dobře zapracovali na pravé straně útočného pásma a Vojtěch Mokry se musel před svou klecí pořádně roztáhnout, aby zastavil střely obou těchto beků Zubrů.
     
    00:16
    Úvodní vhazování vyhrál Kindl a kupředu se okamžitě derou hráči Přerova, kteří ale v útočném pásmu příliš dlouho nepobyli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři duelu jsou na kluzišti, takže utkání může odstartovat. Pohodlně se usaďte, utkání začíná.
     
    Sudí právě vjeli na ledovou plochu, oba celky je budou brzy následovat, utkání tak začne během několika minutek.
     
    Ještě jednou vám přeji krásný dobrý podvečer. Start utkání Šumperku s Přerovem se nám nejspíš lehce opozdí, jelikož během rozbruslení jeden z hráčů Přerova rozstřelil tvrzené sklo za jednou z klecí. Rolba na zimním stadionu v Šumperku teprve upravuje led.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (Křupka) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Březák, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík (C), Krisl, Dluhoš – Jan Svoboda, Herman, Jakub Svoboda – T. Doležal (A), T. Šoustal, Süss – M. Sloboda, F. Dvořák, Goiš – Matěj Svoboda, Tadeáš Král, Matěj Novák.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Hucl, Micka – Štofa, Beneš.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    HC ZUBR Přerov – DRACI PARS ŠUMPERK 4:3p

    Branky a nahrávky: 3. Jan Svoboda (D. Indrák, Hrabal), 21. D. Krenželok (Navrátil, Süss), 28. Jakub Svoboda (Hrabal, Herman), 63. Jakub Svoboda (Herman, R. Černý) – 10. Žálčík (Vildumetz, D. Kindl), 43. P. Kratochvíl (Vildumetz, D. Kindl), 54. Gewiese (Hrachovský, Spratek)
     
    HC ZUBR Přerov

    Zubři aktuálně přezimují na 10. příčce druhé nejvyšší hokejové soutěže v České republice, když své konto doposud zatížili padesáti body. Přerov hájí poslední postupovou pozici do play-off, kterou bude chtít zuby nehty ubránit, aby neklesl níž a nemusel se začít zaobírat záchranářskými starostmi, hranice mezi účastí ve vyřazovacích bojích a pádem do potíží se záchranou Chance ligy je velmi tenká.

    Forma Hanáků není v novém roce zatím vůbec špatná. Přerov nejprve zřetelně zvítězil na kluzišti Frýdku-Místku, který roznesl na kopytech poměrem 6:1. Poté Zubři před domácími tribunami porazili i Benátky nad Jizerou (2:0). Výsledkový neúspěch se dostavil až v dalším zápase před vlastními fandy, kdy přijel Kolín, jenž přetlačil domácí celek těsně 2:1. Zvládnou Hanáci své zaváhání napravit v duelu s Draky?
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Draci se nachází na 13. místě Chance ligy se ziskem osmačtyřiceti bodů. Společně s Frýdkem-Místkem se tak vzdalují dvojici Havířov – Benátky, která se začíná rýsovat jako silný kandidát na přímý sestup. Šumperk ale pochopitelně bojuje také o účast alespoň v osmifinále play-off. Na 10. Přerov, který je jeho dnešním soupeřem a který drží prozatím poslední postupový lístek, ztrácí pouhé dva body. Již nyní tak může být v desítce vyvolených, K tomu však nutně potřebuje vyhrát.

    Forma hokejistů z Jeseníků je poměrně nestabilní. V novém kalendářním roce nejprve těsně prohráli v domácím prostředí s Jihlavou 3:4, následně poměrně překvapivě zvítězili na ledě silného Vsetína 4:1, jenže v sobotu zase po přestřelce podlehli v Ostravě Porubě 4:6. Kterou svou tvář nám ukáže dnes?
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem příznivcům kvalitního českého hokeje. Chance liga se dostává už ke svému 36. kolu. Dnes se odehraje dalších sedm zápasů, my se společně detailně zaměříme na duel, ve kterém DRACI PARS ŠUMPERK přivítají na svém ledě HC ZUBR PŘEROV.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 16. Spratek (Vachutka, Macuh), 20. D. Kindl (Žálčík, Vildumetz) – 47. T. Doležal (Matěj Svoboda, T. Šoustal)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (Křupka) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Březák, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík (C), Krisl, Dluhoš – Jan Svoboda, Herman (A), Jakub Svoboda – T. Doležal (A), T. Šoustal, Süss – M. Sloboda, F. Dvořák, Goiš – Matěj Svoboda, Tadeáš Král, Matěj Novák.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Hucl, Micka – Štofa, Beneš.

    Diváci: 1000.
    thejrc.org