Philadelphia – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Boston – Carolina 1:7 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Dallas – Montreal 3:5 (kon.)
Calgary – Florida 5:1 (kon.) | Los Angeles – Tampa 4:6 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Buffalo Sabres
Středa 19.01.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Alex TUCH - 1:3
     
    59:21
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres přidávají pojistku na své vítězství! Cozens přihrál doleva. Na vrcholu kruhu si zpracoval kotouč ALEX TUCH, jenž jej ranou přes beka poslal do opuštěné klece Ottawy! Tim Stützle následně roztřískal svou hůl a hodil ji směrem k hlavnímu sudímu. Pokud nepřijde malý zázrak, tak Šavle tohle utkání vyhrají! Asistence: Dylan Cozens, Jeff Skinner.
     
    59:01
    Senátoři již pár vteřin hrají bez gólmana, Sabres se ale opět daří vyvézt kotouč alespoň do středu hrací plochy.
     
    56:44
    Ottawa má opravdu přesilovku! Peyton Krebs i Don Granato se nyní naprosto oprávněně zlobí. Sudí nejprve přehlédli dva vážné fauly Ottawy a nyní vylučují útočníka Šavlí za něco, co lze stěží nazvat nedovoleným zákrokem. Krebs fasuje dvě minuty za sekání, ale vůbec se nedivím, že proti trestu vehementně protestuje ještě na lavici hříšníků.
    50:03 Mark JANKOWSKI - 1:2
     
    50:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo vede 2:1! Nejprve tu byla obrovská mela na půlící čáře, které se věnovala veškerá pozornost. Snad šest hráčů leželo v tomto prostoru a různě se pošťuchovalo. Potom však najednou z ničeho nic v samostatném úniku vyplul za útočnou modrou MARK JANKOWSKI, kterého obránci Ottawy marně stíhali. Forvard Buffala udělal Forsbergovi parádní forhendovou kličku, procpal puk za betonem gólmana Senators do sítě a vrací Šavlím nejtěsnější možný náskok! Bez asistence.
     
    47:49
    Rasmus Dahlin se dostal do dobré pozice na levém kruhu, jeho ránu však Anton Forsberg srazil před sebe a následně puk stihl přikrýt rukavicí!
     
    46:05
    Brett Murray zkoušel procpat kotouč na přední tyči za záda Forsberga, ten se však stihl přesunout a střelu z ostrého úhlu vytěsnil na zadní hrazení!
     
    41:04
    Kyle Okposo se dostal v mezikruží do velké šance, jeho přízemní střelu však Anton Forsberg vyráží svými betony do bezpečí.
     
    38:14
    Vhazování před klecí Ottawy vyhráli hokejisté Sabres, pěknou střelou na zadní tyč se nyní prezentoval Peyton Krebs, Anton Forsberg ji zvládl vykopnout betonem!
     
    33:05
    Michael Houser pomohl Robertu Häggovi s rozehrávkou. I díky tomu mohl o chvíli později zakončovat na pravém kruhu Jeff Skinner, jeho tvrdou ránu na zadní tyč však Anton Forsberg chytá do lapačky.
     
    30:15
    Michael Houser si nyní připisuje dobré zákroky, vyrazil ránu Tylera Ennise od modré a pokryl i dorážky Zacharyho Sanforda!
     
    29:14
    Přesilovka pro Ottawu. Mark Jankowski je vyloučen za prapodivné podrážení, když o něj Tim Stützle zakopl ve středu kluziště.
    27:44 Drake BATHERSON - 1:1
     
    27:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa srovnává v přesilovce na 1:1! DRAKE BATHERSON dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jeho první pokus Houser vyrazil, následně však už pouze ležel na ledě a proti dorážce pod horní tyč neměl nárok! Začínáme od začátku. Asistence: Tim Stützle, Thomas Chabot.
     
    26:33
    Kyle Okposo už sedí na trestné lavici, když zahákoval soupeře v útočném pásmu. Ottawa hraje přesilovku.
     
    25:35
    Jacob Bernard-Docker měl dokonalou palebnou pozici v mezikruží, svou ránu však namířil jen do středu klece Sabres, kde byl připraven Michael Houser!
     
    24:16
    Dylan Cozens dostal od Okposa dobrou přihrávku na vrchol levého kruhu a proti jeho zakončení se musel Forsberg rychle přesunout, aby puk vyrazil do rohu kluziště!
     
    23:05
    Victor Olofsson pálil z pravého kruhu krátce po buly a Anton Forsberg nyní předvedl dobrý zákrok ramenem, když zastavil střelu forvarda Šavlí!
     
    22:35
    Tim Stützle podrazil u hrazení Kylea Okposa, který se na ledě rozplácl jako žába, Buffalo si zahraje další přesilovou hru.
     
    19:45
    Thomas Chabot se dostal k ráně na vrcholu kruhů, jeho přízemní projektil byl prudký, Michael Houser ho zvládl vytěsnit jen těsně vedle své pravé tyče!
     
    18:13
    Alex Formenton se v oslabení tlačil před Housera, Rasmus Dahlin ho zastavil sekáním a zabránil mu zakončit. Síly na ledě se tak srovnávají.
     
    17:27
    Austin Watson sestřelil zezadu ve středu hřiště Jeffa Skinnera a fasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka pro Sabres.
     
    16:49
    Střelu z pravého kruhu nyní krátce po vhazování vyslal Alex Formenton, Michael Houser si však zvládl poradit a zasáhl svou lapačkou!
     
    14:21
    Brady Tkachuk a John Hayden předvedli nyní parádní pěstní souboj i s šarvátkou po tvrdém hitu Tkachuka na Butchera. Vítězně ze souboje však vychází právě kapitán Ottawy, jenž svého soupeře povalil u hrazení na led. Oba kohouti musí na trestnou lavici. Fasují pět minut za rvačku. Ottawa hraje přesilovku, dvě minuty navíc vyfasoval Hayden za vyprovokování bitky, rovněž obdržel osobní trest na deset minut, Tkachuk z toho vyvázl s podstatně nižším trestem.
    12:07 Dylan COZENS - 0:1
     
    12:07
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se dostává do vedení! DYLAN COZENS se dostal k puku ve středním pásmu a na pravém kruhu tísněn obranou vyslal lehký přízemní projektil, který brankář Forsberg velice lacino propustil za svá záda! Tohle je gól strážce svatyně Senators, zde nemá vůbec čisté svědomí! Sabres lacino vedou 1:0 díky jednoduchému nahození na bránu soupeře! Asistence: Alex Tuch, Will Butcher.
     
    06:01
    Alex Tuch si šikovně vyjel na pravý kruh a ranou zápěstím se pokoušel otevřít skóre, Anton Forsberg však byl připraven a jeho ránu chytá do náruče!
     
    01:38
    Alex Formenton šel zcela sám po prudkém kolmém pasu na Housera, kterého však střelou po ledě nepřekonal a brankář Buffala si poradil i s dorážkou Stützleho!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Batherson (Stützle, Chabot) – 13. Cozens (Tuch, Butcher), 51. Jankowski, 60. Tuch (Cozens, J. Skinner)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Bernard-Docker, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Ennis, Norris, B. Tkachuk (C) – Batherson, Stützle, N. Paul (A) – Watson, Gambrell, Sanford – Gaudette, Tierney, Formenton.
    Trenér: D.J. Smith.

    Buffalo Sabres: Houser (Dell) – Jokiharju (A), Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch, J. Skinner, V. Olofsson – Cozens, R. Asplund, Krebs – Okposo (C), Hayden, Eakin – Bjork, B. Murray, Jankowski.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Shewchyk, Barton.

    Diváci: Bez diváků.
    bahis siteleri