Ústecký kraj – Praha 1:5 (kon.) | Středočeský kraj – Karlovarský kraj 4:3 (kon.) | Liberecký kraj – Pardubický kraj 6:2 (kon.)
Jihočeský kraj – Plzeňský kraj 4:7 (kon.) | Královéhradecký kraj – Kraj Vysočina 1:0 (kon.) | Zlínský kraj – Jihomoravský kraj 2:7 (kon.)
Olomoucký kraj – Praha 3:8 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Karlovarský kraj 7:3 (kon.) | Ústecký kraj – Liberecký kraj 0:2 (kon.)
Středočeský kraj – Jihočeský kraj 3:3 (kon.) | Pardubický kraj – Královéhradecký kraj 5:3 (kon.) | Plzeňský kraj – Zlínský kraj 9:1 (kon.)
Kraj Vysočina – Olomoucký kraj 2:3 (kon.) | Jihomoravský kraj – Moravskoslezský kraj 1:3 (kon.)
konec
Středočeský kraj
3:3 (1:1, 2:1, 0:1)
Jihočeský kraj
Čtvrtek 20.01.2022, 16:00Mládežnické MČR krajských výběrů • Skupina B
Partner:
     
    Jihočeši tak v závěrečné třetiny srovnali v přesilové hře stav utkání a skóre 3:3 vydrželo až do samotného závěru. V posledních minutách se oba celky ocitly ve velkých střeleckých příležitostech a jeden, nebo druhý mohl vzít všechny body. Nakonec si je však Středočeši a Jihočeši mezi sebou rozdělí, i když o něco lepším týmem byl v zápase Středočeský kraj. (17:42:24)
     
    Konec zápasu.
     
    44:58
    Tohle bylo velmi těsné. Do brejku se v posledních sekundách utkání dostal Beran, ale na pravém křídle byl v klíčové chvíli velmi těsně bráněn a z nebezpečného zakončení se stala jen lehká střela na levý beton.
     
    44:26
    Středočeši jsou u kotouče ve středním pásmu. Snaží se protlačit do útoku. Směrem dopředu je aktivní hlavně Kurka.
     
    43:49
    A problémy Jihočechů nekončí. Klimeš po jednom ze zákroků ležel ve svém brankovišti, čímž nechal zcela odkrytou horní část branky. V této situaci mu pomohla obrana.
     
    43:17
    Necelé dvě minuty před koncem zápasu mohl kapitán Kristek poslat svůj tým do vedení. Z bezprostřední blízkosti na levém křídle ale na Klimeše nevyzrál.
     
    42:57
    Jaroš vyslal do útoku Vlastimila Blažka. Ten však narazil na precizní obranu Středočeského kraje.
     
    42:11
    Vyloučený Kurka už je zpět na ledě a Středočeský kraj hraje v plném počtu. To se projevuje také na jejich hře. Právě Kurka drží kotouč za brankou Klimeše.
     
    41:42
    Po pravém křídle sprintoval do útoku Trefil. Na hranici pásma mu však kotouč trochu poodskočil, čehož využil dojíždějící obránce Šrámek. Jihočeský bek nakonec vyšel z tohoto souboje lépe a Trefila zatlačil do rohu kluziště.
     
    41:16
    Jihočeši se ve své přesilovce stáhli kolem soupeřova brankoviště a Moustafa musel pravým betonem zakročit proti dorážce u tyčky.
     
    40:47
    Šilhavý je v útočném pásmu opět nebezpečný. Ani tato jeho střela ovšem neměla potřebnou razanci a jihočeský brankář na ni dobře viděl.
     
    40:05
    Dohlížitelé trestné lavice mají opravdu hodně práce. Kurka dostává dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    39:54
    Šilhavý, spíše jen za účelem vybojovat útočné pásmo, ohrozil jihočeskou branku lehkým nahozením z levého kruhu. Pokus mířil do vzdálenějšího horního rohu a Klimeš byl připraven.
     
    39:02
    Holoubek bude za pár sekund zpět na ledě. Opticky vypadala jihočeská přesilovka nadějně, jelikož zvýhodněný tým držel svého soupeře pod tlakem. Z hlediska povedených střel to však tak úspěšné nebylo.
     
    38:07
    V této přesilovce jsou Jihočeši velmi aktivní. V případě nouze pomáhá s rozehrávkou z vlastního pásma také gólman Klimeš, který už si tímto způsobem zapsal v tomto duelu jednu asistenci.
     
    37:09
    Na druhé straně potrápil Klimeše Šilhavý a hra je okamžitě přerušena. Středočeši už jsou sice v plném počtu, ale nyní hráli dokonce v šesti, za což dostávají menší trest pro hráčskou lavici. Tyto dvě minuty odsedí Holoubek.
     
    36:37
    Vlna se nedostal do zakončení z ostrého úhlu, a tak podél mantinelu poslal kotouč na Hečka. Jeho střelu z vrcholu pravého kruhu zblokoval Hanyš.
     
    35:55
    To už však neplatí po střele Vlastimila Blažka z levého kruhu. K podobné střele se dostali také domácí, konkrétně to byl Kristek, kdo donutil Klimeše zasáhnout pravým ramenem.
     
    35:25
    Středočeši se dvakrát za sebou v krátkém časovém sledu osvobodili. Moustafa zatím v tomto oslabení ještě nezasahoval.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Kurka (Šilhavý), 25. Kristek (Lev), 26. Tetiva (Kurka, Kristek) – 13. Blažek V. (Hlavín, Blažek F.), 30. Beran (Blažek F., Klimeš), 32. Beran (Blažek V.)


    Středočeský kraj: Tuláček (Moustafa) – Dvořák, Pelikán, Tetiva, Hora, Macháček, Šilhavý – Poustecký, Přibyl, Lev, Hanyš, Holoubek, Hájek, Kurka, Burger, Trefil, Růžička, Kristek (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Jihočeský kraj: Humhal (Klimeš) – Kratochvíl, Šrámek, Céza, Jaroš, Matějka, F. Blažek, Bačo (C) – Hečko, Hlavín, Vlna, Pánek, Pytlík, F. Blažek (A), Rizák, Nečas, Kinter, Beran (A).
    Trenér: Jiří Hanzal

    Rozhodčí: Domský – Hrubý, Tichý
    ocianews.com