Ústecký kraj – Praha 1:5 (kon.) | Středočeský kraj – Karlovarský kraj 4:3 (kon.) | Liberecký kraj – Pardubický kraj 6:2 (kon.)
Jihočeský kraj – Plzeňský kraj 4:7 (kon.) | Královéhradecký kraj – Kraj Vysočina 1:0 (kon.) | Zlínský kraj – Jihomoravský kraj 2:7 (kon.)
Olomoucký kraj – Praha 3:8 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Karlovarský kraj 7:3 (kon.) | Ústecký kraj – Liberecký kraj 0:2 (kon.)
Středočeský kraj – Jihočeský kraj 3:3 (kon.) | Pardubický kraj – Královéhradecký kraj 5:3 (kon.) | Plzeňský kraj – Zlínský kraj 9:1 (kon.)
Kraj Vysočina – Olomoucký kraj 2:3 (kon.) | Jihomoravský kraj – Moravskoslezský kraj 1:3 (kon.)
konec
Středočeský kraj
3:3 (1:1, 2:1, 0:1)
Jihočeský kraj
Čtvrtek 20.01.2022, 16:00Mládežnické MČR krajských výběrů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu Mládežnického MČR krajských výběrů ve věkové kategorie U15 mezi celky Středočeského a Jihočeského kraje.
     
    Úvodní sestavy:

    Středočeský kraj: Tuláček (Moustafa) – Dvořák, Pelikán, Tetiva, Hora, Macháček, Šilhavý – Poustecký, Přibyl, Lev, Hanyš, Holoubek, Hájek, Kurka, Burger, Trefil, Růžička, Kristek (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Jihočeský kraj: Humhal (Klimeš) – Kratochvíl, Šrámek, Céza, Jaroš, Matějka, Blažek, Bačo (C) – Hečko, Hlavín, Vlna, Pánek, Pytlík, Blažek (A), Rizák, Nečas, Kinter, Beran (A).
    Trenér: Jiří Hanzal

    Rozhodčí: Domský – Hrubý, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Jihočeský kraj začal v útoku lépe, Středočeši ovšem zatím všechny střelecké pokusy soupeře blokují.
     
    01:19
    Hraje se na pomezí útočného pásma Středočechů. Zatím vidíme na obou stranách spíše defenzivu než výrazné střelecké akce.
     
    02:16
    Středočeská rozehrávka z vlastního pásma nebyla přesná. Bačova přihrávka nenašla svého adresáta a puk končí na druhé straně kluziště. Zakázané uvolnění se nepíská.
     
    02:51
    Jarošovu střelu z vrcholu pravého kruhu zablokoval bránící Kristek. Ten také okamžitě otočil hru, ale Klimeše v jihočeské brance nepřekonal.
     
    03:37
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    To už ovšem neplatí o této situaci, kdy ADAM KURKA kotouč k pravé tyči za přemísťujícího se gólmana. Asistence: Rostislav Šilhavý.
     
    03:59
    K další přesné střele Středočechů nechybělo mnoho. Klimeš zakročil u své levé tyče proti prudké střele z větší vzdálenosti.
     
    04:36
    Na druhé straně zahrozil Rizák, který se nikým nebráněn objevil na pravém kruhu. Moustafa proti jeho pokusu do horních pater branky na poslední chvíli zakročil.
     
    05:37
    Na trestnou lavici usedá za podrážení Růžička. Kombinace v útočném pásmu se tak chopili Jihočeši.
     
    07:18
    Jihočeský kraj se ve své přesilovce dostal k několika střelám, ale ani jedna Moustafovu branku více neohrozila. Nejnadějněji vypadala Blažkova střela z větší vzdálenosti, která jen o pár centimetrů minula levý horní roh.
     
    08:48
    Zaváhání Jihočechů na útočné modré čáře chtěl využít Holoubek. Středočeský útočník se probojoval do útočné třetiny, kde si však ani on se svými spoluhráči nerozuměl. Zadovku poslal přesně na jednu z jihočeských hokejek.
     
    09:59
    Burger byl v dobré pozici před Klimešovou brankou, ale přihrávka zpoza branky jej minula. Kotouč se ocitá ve středním pásmu.
     
    10:39
    Šilhavý prokličkoval mezi bránícími hráči Jihočeského kraje a z pravého křídla zakončil. Jeho pokus skončil na bruslích kapitána hostujícího celku.
     
    11:14
    Na konto Středočechů putuje už druhé vyloučení v dnešním utkání. Na trestnou lavici míří za podrážení Šilhavý.
     
    12:25
    Středočeši už se radovali z branky v oslabení, ale Lev další přesnou trefu svého celku nepřidává.
     
    12:47
    Jihočeský kraj právě vstřelil branku!
    A Jihočeši naopak v početní výhodě vyrovnávají. VLASTIMIL BLAŽEK z hranice brankoviště přesně trefil levý horní roh branky Středočechů. Asistence: Jan Hlavín, Filip Blažek.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí vyrovnaným skóre 1:1, více ze hry však zatím měli Středočeši. Vyrovnávací branku jejich soupeř vytěžil z přesilové hry.
    Druhá třetina začne cca v 16:48.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:16
    Středočeskou rozehrávku zachytil Filip Blažek, ale v držení kotouče dlouho nezůstal. Celá akce přece jen končí zakončením Středočechů, o které se postaral Růžička.
     
    15:17
    A při své střele byl nedovoleně blokován. Menší trest za držení dostává Jaroš z jihočeského týmu.
     
    16:15
    Tetiva spolu s Šilhavým rozehráli zpoza vlastní branky. Po rychlém přechodu do útoku se druhý jmenovaný dostal ke střele od modré čáry, kterou však trefil jen připraveného Klimeše.
     
    16:41
    Středočeši kombinují v útočném pásmu. Střelecky nejaktivnější je Holoubek na pravém křídle. Oba jeho pokusy vytěsnil Klimeš vyrážečkou.
     
    17:17
    Početní výhoda Středočeského kraje jde opravdu vidět. Tým, který je v tomto utkání vedený jako domácí, drží svého soupeře pod tlakem. Klimeš musel zasahovat lapačkou, proti pokusu Kristka z vrcholu levého kruhu. Mezitím už je vyloučený hráč Jihočechů zpět ve hře.
     
    18:12
    Středočeši byli opět zahnáni hluboko do vlastního pásma. Tentokrát už však Jihočeši aktivně napadají a jejich sok to nemá s rozehrávkou tak jednoduché.
     
    18:58
    Hraje se Moustafovy branky. Kotouč je však na hokejkách hráčů Středočeského kraje, kteří se nemůžou dostat z vlastního pásma ven.
     
    19:52
    Lev obešel bránící hráče kolem mantinelu na levém křídle a vybídl ke skórování Kristka. Ten se střelou chvíli vyčkal, a nakonec ji poslal do levého horního rohu, kde se puk otřel o Klimešovu lapačku.
     
    20:11
    Nadvakrát zakončoval Tetiva. Jeho první pokus trefil z pravého kruhu vzdálenější beton, k druhému zakončení se dostal tak trochu náhodou, když se o něj cestou na střídačku zastavila jedna z přihrávek. Puk zpracoval a od modré čáry poslal na Klimešovu vyrážečku.
     
    21:47
    Hraje se ve středním pásmu, ani jednomu celku se nedaří vhodně zpracovat puk.
     
    22:16
    Středočeši se probojovali do pásma a nyní spoléhají především na střely od modré čáry. Těmto pokusům však chybí potřebná razance a jihočeský gólman s nimi nemá problém, pokud na ně dobře vidí.
     
    23:08
    Poté, co byli Jihočeši chvíli pod tlakem, posílají kotouč po mantinelu ven z pásma. Nejednalo se o žádné prudké vyhození, takže ani nemusí mít strach ze zakázaného uvolnění.
     
    24:01
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Středočeši se přece jen, a nutno dodat, že zaslouženě, dostávají do vedení. U levé tyče překonal gólmana Klimeše nenápadnou střelou kapitán severočeského výběru JAKUB KRISTEK. Asistence: Jakub Lev.
     
    24:13
    Jihočeský tým se teď bude muset navíc ještě bránit. Menší trest za napadení dostává Filip Blažek.
     
    24:34
    Po pravém křídle unikl Hečko, ale ve střele mu zabránil Holoubek. Hečko tak ještě přihrál na najíždějícího Nečase, který se mu nabízel na levém kruhu. Do této přihrávky se postavili hned dva hráči Středočeského kraje a na zakončení nedošlo.
     
    25:02
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Naopak Středočeši v přesilové hře navyšují svůj náskok, a to zásluhou VÁCLAVA TETIVY, který se po rychlé kombinaci prosazuje k pravé tyči. Asistence: Adam Kurka, Jakub Kristek.
     
    26:07
    Nahození Pánka v jihočeském dresu bylo zblokováno a Středočeši se tak ke kotouči dostávají zpátky dřív, než s tím jejich soupeř počítal. Jihočeský celek se tak musí opět rychle mobilizovat.
     
    26:44
    Dvořák ještě v útočném pásmu zachytil plachtící kotouč a okamžitě jej poslal na Klimeše. Ten má kotouč ve své moci.
     
    27:07
    Ofenzivní převaha Středočechů je však doprovázena vyloučením v jejich řadách. Menší trest za napadaní dostává Burger.
     
    27:24
    Beran byl nucen vyjet s kotoučem do střední třetiny. Sám nakonec dojel až za vlastní branku, odkud zakládá útok.
     
    27:56
    Jihočeši jsou na kotouči, ale nedaří se jim dostat do útočného pásma. Drží se především kolem mantinelu.
     
    28:19
    Jihočeši se usadili v útočném pásmu a po chvíli plné soubojů u mantinelu se dostali také ke kombinaci a střele. Navíc hrají v signalizované výhodě.
     
    28:36
    Za faul kolenem míří k Burgerovi Macháček. Jihočeši si zahrají přesilovou hru pět proti třem.
     
    29:06
    Středočeši i ve třech hráčích na ledové ploše hrají stále svůj styl hry, který soupeři nedovoluje zakončit. Z levého křídla se o to pokusil Kinter, ale jeho střela byla zblokována.
     
    29:54
    Jihočeský kraj právě vstřelil branku!
    Středočeši už jsou ve čtyřech a Jihočechům se podařilo ukrojit z jejich náskoku. Po přesilovkové souhře se z pravého křídla prosazuje VOJTĚCH BERAN, a to šest sekund před koncem druhé třetiny. Asistence: Filip Blažek, Jakub Klimeš.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:36
    Oba týmy se přetahují o kotouč ve středním pásmu.
     
    31:01
    Kotouč jako první poslechl Středočechy a Kurka se po levém křídle dostal od pásma. Z levého kruhu také přes bránícího hráče zakončil. Jeho střela skončila na zadním mantinelu, kde se na puk dostal opět Kurka. V brance neskončil ani jeho další střelecký pokus.
     
    31:29
    Jihočeská obrana zablokovala obě nebezpečné střely soupeře od modré čáry a přesměrovala hru na druhou stranu. To se však nelíbilo Horovi, který protiútok zastavil na poslední chvíli. Ovšem nedovoleně.
     
    31:53
    Jihočeský kraj právě vstřelil branku!
    A Jihočeši v nabídnuté přesilové hře vyrovnávají. Je to už jejich druhá využitá přesilovka, takže na fauly by si měl dát Středočeský kraj pozor. VOJTĚCH BERAN byl tím, kdo se nejlépe zorientoval na hranici brankoviště a od pravé tyče poslal puk za gólmanova záda. Asistence: Vlastimil Blažek.
     
    34:25
    Hlavín proti agresivní hře Středočechů neudržel kotouč v rohu útočného pásma. Reprezentanti Středočeského kraje se však až do útoku nedostali.
     
    34:55
    A navíc opět faulovali. Nedovoleného bránění se dopustil Dvořák.
     
    35:25
    Středočeši se dvakrát za sebou v krátkém časovém sledu osvobodili. Moustafa zatím v tomto oslabení ještě nezasahoval.
     
    35:55
    To už však neplatí po střele Vlastimila Blažka z levého kruhu. K podobné střele se dostali také domácí, konkrétně to byl Kristek, kdo donutil Klimeše zasáhnout pravým ramenem.
     
    36:37
    Vlna se nedostal do zakončení z ostrého úhlu, a tak podél mantinelu poslal kotouč na Hečka. Jeho střelu z vrcholu pravého kruhu zblokoval Hanyš.
     
    37:09
    Na druhé straně potrápil Klimeše Šilhavý a hra je okamžitě přerušena. Středočeši už jsou sice v plném počtu, ale nyní hráli dokonce v šesti, za což dostávají menší trest pro hráčskou lavici. Tyto dvě minuty odsedí Holoubek.
     
    38:07
    V této přesilovce jsou Jihočeši velmi aktivní. V případě nouze pomáhá s rozehrávkou z vlastního pásma také gólman Klimeš, který už si tímto způsobem zapsal v tomto duelu jednu asistenci.
     
    39:02
    Holoubek bude za pár sekund zpět na ledě. Opticky vypadala jihočeská přesilovka nadějně, jelikož zvýhodněný tým držel svého soupeře pod tlakem. Z hlediska povedených střel to však tak úspěšné nebylo.
     
    39:54
    Šilhavý, spíše jen za účelem vybojovat útočné pásmo, ohrozil jihočeskou branku lehkým nahozením z levého kruhu. Pokus mířil do vzdálenějšího horního rohu a Klimeš byl připraven.
     
    40:05
    Dohlížitelé trestné lavice mají opravdu hodně práce. Kurka dostává dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    40:47
    Šilhavý je v útočném pásmu opět nebezpečný. Ani tato jeho střela ovšem neměla potřebnou razanci a jihočeský brankář na ni dobře viděl.
     
    41:16
    Jihočeši se ve své přesilovce stáhli kolem soupeřova brankoviště a Moustafa musel pravým betonem zakročit proti dorážce u tyčky.
     
    41:42
    Po pravém křídle sprintoval do útoku Trefil. Na hranici pásma mu však kotouč trochu poodskočil, čehož využil dojíždějící obránce Šrámek. Jihočeský bek nakonec vyšel z tohoto souboje lépe a Trefila zatlačil do rohu kluziště.
     
    42:11
    Vyloučený Kurka už je zpět na ledě a Středočeský kraj hraje v plném počtu. To se projevuje také na jejich hře. Právě Kurka drží kotouč za brankou Klimeše.
     
    42:57
    Jaroš vyslal do útoku Vlastimila Blažka. Ten však narazil na precizní obranu Středočeského kraje.
     
    43:17
    Necelé dvě minuty před koncem zápasu mohl kapitán Kristek poslat svůj tým do vedení. Z bezprostřední blízkosti na levém křídle ale na Klimeše nevyzrál.
     
    43:49
    A problémy Jihočechů nekončí. Klimeš po jednom ze zákroků ležel ve svém brankovišti, čímž nechal zcela odkrytou horní část branky. V této situaci mu pomohla obrana.
     
    44:26
    Středočeši jsou u kotouče ve středním pásmu. Snaží se protlačit do útoku. Směrem dopředu je aktivní hlavně Kurka.
     
    44:58
    Tohle bylo velmi těsné. Do brejku se v posledních sekundách utkání dostal Beran, ale na pravém křídle byl v klíčové chvíli velmi těsně bráněn a z nebezpečného zakončení se stala jen lehká střela na levý beton.
     
    Konec zápasu.
     
    Jihočeši tak v závěrečné třetiny srovnali v přesilové hře stav utkání a skóre 3:3 vydrželo až do samotného závěru. V posledních minutách se oba celky ocitly ve velkých střeleckých příležitostech a jeden, nebo druhý mohl vzít všechny body. Nakonec si je však Středočeši a Jihočeši mezi sebou rozdělí, i když o něco lepším týmem byl v zápase Středočeský kraj. (17:42:24)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Kurka (Šilhavý), 25. Kristek (Lev), 26. Tetiva (Kurka, Kristek) – 13. Blažek V. (Hlavín, Blažek F.), 30. Beran (Blažek F., Klimeš), 32. Beran (Blažek V.)


    Středočeský kraj: Tuláček (Moustafa) – Dvořák, Pelikán, Tetiva, Hora, Macháček, Šilhavý – Poustecký, Přibyl, Lev, Hanyš, Holoubek, Hájek, Kurka, Burger, Trefil, Růžička, Kristek (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Jihočeský kraj: Humhal (Klimeš) – Kratochvíl, Šrámek, Céza, Jaroš, Matějka, F. Blažek, Bačo (C) – Hečko, Hlavín, Vlna, Pánek, Pytlík, F. Blažek (A), Rizák, Nečas, Kinter, Beran (A).
    Trenér: Jiří Hanzal

    Rozhodčí: Domský – Hrubý, Tichý
    bahis siteleri