Buffalo – Dallas 4:5 (kon.) | Philadelphia – Columbus 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 6:4 (kon.)
Boston – Washington 4:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 5:2 (kon.) | Edmonton – Florida 0:6 (kon.)
Los Angeles – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Montreal 4:3 (po pr.) | Seattle – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Dallas Stars
Pátek 21.01.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně všechno. Přeji vám krásné páteční ráno a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:00:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 808 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jason Robertson (DAL) – 2+1
    Tyler Seguin (DAL) – 2+1
    Jack Quinn (BUF) – 1+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Aaron Dell (BUF) – 42 zákroků, 5 OG, úspěšnost 89,4%, odchytal 57:58
    Braden Holtby (DAL) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:54
     
    Česká stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 15:02
     
    Střely na bránu v celém zápase

    Buffalo Sabres – 24
    Dallas Stars – 47
     
    Duel Buffala s Dallasem tak končí těsným vítězstvím Stars 5:4! Hvězdy ještě před startem třetí části hry prohrávali o gól. Dnes se však hodně spolehli na své velice efektivní přesilovky. Dali z nich hned čtyři branky, dvě z nich právě v poslední dvacetiminutovce. Tu první využil po dobré křižné přihrávce Hintze Tyler Seguin, jenž pak sehrál roli asistenta v klíčovém okamžiku zápasu – 57. minutě kdy jeho nahození před bránu ze vzduchu trefil Jason Robertson, jenž svým druhým gólem v zápase a druhým v NHL přiřkl plnohodnotné vítězství svému celku, který tak bere velice cenné body!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Takže ještě jedna šance pro Sabres na rychlou střelu. Buly po levé ruce Bradena Holtbyho vyhráli jeho spoluhráči a ti odpalují puk do bezpečí, je konec.
     
    59:55
    Poslední šance pro Šavle! Buly před Holtbym se dvakrát opakovalo, musel na něj Skinner, ten s Pavelskim po tuhém boji prohrál, přesto Tuch natlačil kotouč do předbrankového prostoru, kde na puk padl Jamie Benn a strhla se mela. Sudí musí ještě jednou přerušit.
     
    59:34
    Sabres se drží v prostoru před Holtbym, nyní se ale nemohou dostat k puku, Esa Lindell se snaží po hrazení vyhodit puk přes obrannou modrou.
     
    59:14
    Tohle vypadalo zajímavěji, Sabres rozjeli akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Jeff Skinner, který z pravého kruhu pálil z první. Klec Stars však těsně minul!
     
    59:01
    Další klíčové vhazování vyznělo lépe pro Sabres, kteří se rychle dostali ke střele z levé strany, kterou opět vyslal Peyton Krebs. Braden Holtby však takové pokusy na přední tyč může chytat celý den.
     
    58:37
    Peyton Krebs to zkusil ranou z vrcholu levého kruhu, jenže jeho nízko letící projektil chytá Holtby do náruče. Sabres si berou oddechový čas.
     
    58:37
    Důležité vhazování před klecí Holtbyho vyhráli hráči Sabres, kteří se rozestavěli podél hrazení a už si hledají palebnou pozici.
     
    58:12
    Dell spěchá na střídačku, Sabres už hrají v šesti! Dallas vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění, je tu rozhodující chvíle utkání!
     
    57:44
    Denis Gurjanov se už už dostával na levém kruhu ke střele, jenže v rozhodující chvíli promáchl kotouč a Dell tak zasahovat nemusel.
     
    57:16
    Sabres se pochopitelně derou kupředu, nahození z levého hrazení však Holtby zastavil a jeho obrana se postarala o zbytek.
     
    56:55
    Vhazování před Holtbym vyhráli hokejisté Stars, Denis Gurjanov prodlužuje nahozený kotouč ve středu hrací plochy, Dallas teď bude hrát na jistotu.
    56:28 Jason ROBERTSON - 4:5
     
    56:28
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je to tady, Dallas krátce před koncem obrací skóre a poprvé v zápase vede! Počtvrté dnes Stars využívají přesilovku! Tyler Seguin poslal z pravého rohu kluziště lehký oblouček před bránu, kde se do puku ze vzduchu trefil JASON ROBERTSON, jenž překonal Della, otáčí utkání a posílá Hvězdy do nejtěsnějšího možného náskoku! Asistence: Tyler Seguin, Joe Pavelski.
     
    55:36
    Rasmus Asplund nyní podrazil ve středu hřiště u hrazení Joela Hanleyho a už sedí na trestné lavici. Dallas má velkou šanci provést obrat v utkání!
     
    55:27
    Dallas hraje v ponechané výhodě, John Klingberg se stahuje s pukem za vlastní klec, aby se šest hokejistů na ledě srovnalo.
     
    55:16
    Jamie Benn spěchá napadat na zadní hrazení, puk má ale pod kontrolou Mark Pysyk, který rozehrává ve spolupráci s Alexem Tuchem.
     
    54:49
    Dell nezachytil kotouč nahozený za jeho klec. Sabres přesto rozehrávají, John Hayden prodlužuje nastřelení na pravém hrazení za klec Dallasu.
     
    54:23
    Roope Hintz nyní v předbrankovém prostoru zkoušel tečovat ránu od modré čáry, ale kotouč do prostoru mezi třemi tyčemi nenamířil. Dallas však nyní mocně tlačí na obrat v utkání.
     
    53:58
    Jason Robertson hraje s velkou chutí, nyní se vytočil na levém hrazení a pálil na přední tyč, Aaron Dell však jeho pokus vykopl.
     
    53:29
    Dallas se usazuje v útočném pásmu, Ryan Suter pálil z osy hřiště od modré čáry, ale jeho projektil jen orazítkoval zadní hrazení.
     
    52:49
    Esa Lindell sbírá kotouč za vlastní klecí a po pravém hrazení ho posílá kupředu, napadat spěchají Denis Gurjanov a Jamie Benn.
    52:23 Tyler SEGUIN - 4:4
     
    52:23
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas srovnává třetím přesilovkovým gólem na 4:4! Po pěkné křižné přihrávce Hintze z levé strany se kotouč dostal na pravý kruh k TYLERU SEGUINOVI, jenž ho okamžitě napálil na klec Buffala a Aaron Dell se nestihl přesunout, aby zasáhl! Stav je tedy 4:4 a my začínáme od začátku! Asistence: Roope Hintz, John Klingberg.
     
    51:49
    Dallas si zahraje přesilovou hru, Cody Eakin sekl ve středu hrací plochy Mira Heiskanena přes rukavici a Stars mají šanci srovant skóre!
     
    51:45
    Michael Raffl se nyní obtočil kolem klece Sabres a chtěl zasunout puk u vzdálenější tyče, klíčový obranný zákrok nyní předvedl Rasmus Dahlin, jenž odpálil kotouč z brankové čáry!
     
    51:27
    Suter z levého křídla našel před bránou dobře zaparkovaného Michaela Raffla, jenž však svou ránu z otočky mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    51:03
    Ryan Suter nahodil kotouč podél levého mantinelu kupředu, kde dobře narušil rozehrávku soupeře Faksa, který posouvá na Sutera.
     
    50:26
    Buffalo obehrálo útočné pásmo po hrazení a nyní už musí vyklidit prostor. Alex Tuch musí rozehrávat bekhendem v rohu kluziště za svou bránou.
     
    50:03
    Sabres jdou do šance, Tage Thompson dostal kotouč na osu hřiště, jenže svou ranou z mezikruží trefil brusli před sebou stojícího Lindella.
     
    49:38
    John Klingberg rozehrává na pravé straně útočného pásma, našel Gurjanova u modré čáry. Jeho pokus ale k Dellovi neprošel.
     
    49:18
    Victor Olofsson dostal puk na vrchol levého kruhu a pálil na přední tyč. Braden Holtby si rychle povyjel kupředu a rána ho trefila na pupek.
     
    49:04
    Joel Kiviranta se tlačí kupředu po levém hrazení, nakonec se rozhodl nahazovat na zadní hrazení, kam jedou jeho spoluhráči napadat.
     
    48:26
    Stars rychle obrací hru ve středním pásmu, Michael Raffl však neudržel kotouč před Markem Pysykem, jenž mu ho koncem hole vypíchl z čepele.
     
    48:01
    Miro Heiskanen tečoval v předbrankovém prostoru nahození od modré čáry, kotouč ale po ledě doskákal k Dellovi, jenž ho schoval pod svou rukavicí.
     
    47:39
    Peyton Krebs rozehrává na pravé straně obranného pásma, posunul kotouč na Rasmuse Asplunda, jenž nahazuje na zadní hrazení.
     
    47:06
    Henri Jokiharju přihrál na pravý kruh, kde se s pukem snažil otočit do střely Jeff Skinner, který však byl bránícími hráči dostoupen na těsno.
     
    46:49
    Stars hledají kombinací po útočném pásmu vhodný palebný prostor, Tuch ale získal kotouč a míří s ním na druhou stranu hrací plochy.
     
    46:33
    Vhazování před Dellem vyhráli Stars, kteří se ale vlastní nepřesností v rozehrávce dostali do problémů a Tyler Seguin je v ofsajdu.
     
    46:26
    Stars se dostali ke střele z levé strany od modré čáry, kterou vyslal Joel Hanley, puk ale pouze neškodně pleskl o zadní hrazení.
     
    46:04
    Vhazování před Holtbym vyhráli hokejisté Dallasu, Faksa ale následně nedokázal odehrát puk dostatečně rychle, když ho dostoupil Tuch.
     
    45:25
    Anders Bjork dostal kotouč na vrchol kruhů a ihned vyslal přízemní projektil, který však Braden Holtby udržel pod svými betony.
     
    45:15
    Sabres vyhazují do středního pásma, kde John Hayden lehce přitáhl hokejkou soupeře a prošťouchl puk ještě o kousek dál.
     
    44:49
    Zatím se hra hodně kouskuje i v třetím dějství. Stars nyní vyhráli buly před klecí Sabres. Joe Pavelski však střílel z nulového úhlu jen do tyče.
     
    44:35
    Michael Raffl nahodil kotouč za bránu, Luke Glendening si od zadního mantinelu vybruslil trochu na pravý kruh. Pokus na přední tyč však Dell krotí v rukavici.
     
    44:15
    Robert Hägg krotí kotouč na své čepeli u obranné modré a stahuje se ke své kleci, aby měl více manévrovacího prostoru před rozehrávkou.
     
    43:49
    Vhazování ve středu hrací plochy dopadlo lépe pro Sabres, kteří nahodili kotouč do útočného pásma, kde však Peyton Krebs nedokázal touš vyškrábnout od hrazení.
     
    43:26
    Dallas se snaží najít vhodnou palebnou pozici, kterou na pravém kruhu našel Radek Faksa! Jeho nízko letící projektil na přední tyč však chytá Dell do lapačky!
     
    43:03
    Vhazování před Dellem zvládli lépe hokejisté Buffala, ačkoliv Tuch musel nahradit Thompsona, Sabres vyhazují přes obrannou modrou.
     
    42:39
    Šavlím se zatím nedaří dostat do herní pohody, vůbec jim nejde rozehrávka. Kotouč končí za klecí Hotlbyho. Zakázané uvolnění.
     
    42:15
    Buffalo se snažilo dostat kupředu na ose hřiště, jenže John Hayden ztratil puk hned na obranné modré a je po akci.
     
    41:42
    Ryan Suter odehrává kotouč jediným dotykem přes obrannou modrou. Stars se daří nahodit touš na zadní hrazení.
     
    41:16
    Stars se opět daří vyhodit puk přes všechny lajny a Aaron Dell si také zahraje s pukem, který připravuje spoluhráčům k rozehrávce.
     
    40:38
    Kotouč míří přes všechny čáry za klec Aarona Della, rozehrávat bude Rasmus Dahlin, jenž čeká na to, až mu spoluhráči najedou na přihrávku.
     
    40:01
    Ještě minuta a dvaatřicet sekund zbývají z početní výhody Sabres. Ti však hned při prvním výpadu nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté se vrací zpět na hrací plochu, třetí třetina začne za moment.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:04.
     
    Střely na bránu v 2. třetině

    Buffalo Sabres – 8
    Dallas Stars – 21
     
    Sledujeme opravdu zajímavé střetnutí, ve kterém rozhodně nelze chválit gólmany ani defenzivní stránku hry. Sabres vstupovali do druhé části hry s nejtěsnějším možným vedením, které krátce po začátku druhé třetiny zdvojnásobili zásluhou Cozense. Jenže pak zabrali zase Stars, kteří jednou pěknou trefou Hintze a jednou šťastnou brankou Seguina srovnali na 3:3. Poté ale Holtby nezastavil snadnou střelu Tuche na přední tyč, takže jsme zase tam, kde jsme byli po dvaceti minutách. Šavle budou mít na startu třetího dějství nejtěsnější možný náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Buly vyhráli hokejisté Dallasu a Esa Lindell vyhazuje kotouč přes všechny čáry až k bráně Aarona Della. Sabres ale ještě stihnou zaútočit.
     
    39:33
    A zase se bude vylučovat, jeden tým hrál v šesti. Byli to hokejisté Stars. Riley Damiani už usedá na trestné lavici a sundává si helmu.
     
    39:01
    Esa Lindell se dostal na ose hřiště do úniku a šel sám vstříc Dellovi, kterého ale přízemní ranou nedokázal pokořit!
     
    38:30
    Ještě dobíhají poslední vteřiny početní výhody Buffala, Victor Olofsson pálil na levém kruhu, Holtby jeho ránu vyráží lapačkou.
     
    38:08
    Sabres nahazují kotouč na zadní mantinel a spěchají napadat, obránci Dallasu ale nyní snadno vyhazují kotouč přes všechny čáry k Dellovi.
     
    37:43
    Buffalo postavilo přesilovkový vzorec, rána Jeffa Skinnera z pravého kruhu však skrz bránící hráče Dallasu neprošla.
     
    37:13
    Stars vyhazují obloukem kotouč z pásma, Michael Raffl se snažil napadat rozehrávku Sabres, ale puk se mu získat nepodařilo.
     
    36:45
    Přesilovka pro Buffalo. Esa Lindell v rohu kluziště přitlačil Skinnera na hrazení a už sedí na trestné lavici. Trest je na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:38
    Přesilovka Dallasu je pryč, Sabres hrají v plném počtu. Kupředu nyní spěchá po ose hřiště Mark Jankowski, jenž předal na levé křídlo Mattiasi Samuelssonovi, jehož ránu na přední tyč chytá Braden Holtby.
     
    36:16
    Rána Denise Gurjanova z pravého kruhu byla sražena defenzivou Sabres do rohu hrací plochy, takže Della nijak neohrozila.
     
    35:43
    Kotouč letí přes všechny čáry, Dallasu se zatím tahle přesilovka zdaleka nedaří tolik, jako ty předchozí.
     
    35:05
    Joe Pavelski měl obrovskou možnost v brankovišti Buffala, když se tam kotouč odrazil od zadního hrazení! Forvard Stars však natlačil puk jen do betonu Della.
     
    34:21
    Dallas si zahraje přesilovou hru. Rasmus Dahlin vyhodil kotouč přes ochranné plexisklo a fasuje tak dvě trestné minuty za zdržování hry.
    34:13 Alex TUCH - 4:3
     
    34:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres si bleskově berou vedení zpět a být já na místě Holtbyho, tak střídám! ALEX TUCH si jen vyjel na levý kruh a přes beka poslal ránu na přední tyč, kterou brankář Stars nechal projít za svá záda a lacině tak pouští Buffalo opět do vedení, které Dallas tak dlouho stahoval. Šavle na každý pád zase vedou – tentokrát 4:3. Asistence: Rasmus Dahlin, Henri Jokiharju.
     
    33:44
    Radek Faksa dobře přihrál na levou stranu k modré čáře, odkud vypálil Joel Hanley, jehož pokus se odrazil po teči Faksy od pravé tyče! Český útočník byl neskutečně blízko vstřelené brance!
     
    33:16
    Radek Faksa nyní bojoval o kotouč za klecí Buffala, nejprve dobře bekhendem přihrál. Následně prudkou přihrávku za klec Sabres nezachytil.
     
    32:50
    Dallas se znovu nastěhoval do prostoru před klecí Buffala, Cody Eakin ale stihl rozehrát na opačný konec hrací plochy.
     
    32:15
    Ryan Suter byl včas na zadním hrazení za svou klecí a stihl odehrát kotouč před dojíždějícím Codym Eakinem.
    31:40 Tyler SEGUIN - 3:3
     
    31:40
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas srovnává na 3:3! Tak tohle je opravdu kuriózní srovnávací branka! TYLER SEGUIN se dostal k ráně v podstatě z nulového úhlu na pravém hrazení. Svým nahozením ale trefil před klecí bránícího Marka Pysyka, od něhož se puk odrazil do jeho vlastní svatyně! Stars tak vyrovnali na 3:3! Asistence: Denis Gurjanov, John Klingberg.
     
    31:26
    Sabres se snažili rozehrát zpoza vlastní klece, na hrazení však byl dobře nalepený Denis Gurjanov, jenž může pokračovat v kombinaci Stars.
     
    31:17
    Tyler Seguin se okamžitě po vhazování dostal k ráně z pravého kruhu, jeho pokus však Aaron Dell pohotově chytá do lapačky.
     
    31:16
    John Klingberg nedokázal na pravé straně u útočné modré rozehrát. Sabres ale opět vyhazují jenom na zakázané uvolnění. Tyler Seguin a Dylan Cozens už se zase sklánějí u buly.
     
    31:04
    Robert Hägg rozehrává na obranné modré, jeho přihrávka však byla moc prudká, Victor Olofsson byl zastaven defenzivou Stars. Píská se icing.
     
    30:46
    Hvězdy se neustále motají v prostoru před Dellem, až nyní nahození na zadní hrazení zastavuje Mattias Samuelsson, jenž může rozehrát.
     
    30:25
    Hra se zatím v druhé třetině hodně kouskuje. Nyní pálil z vrcholu pravého kruhu Michael Raffl, Dell jeho pokus zvládl vyrazit.
     
    30:06
    Hvězdy byly úspěšnější na vhazování, nicméně musely vyklidit pásmo, do kterého se až nyní vrací John Klingberg, jenž přihrává na levé křídlo Lindellovi.
     
    29:29
    Rasmus Dahlin odehrává kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude opět před Aaronem Dellem.
     
    29:04
    Sabres roztáčí kolotoč přihrávek před klecí Dallasu. Cody Eakin se nakonec snažil protlačit puk pod betony Holtbyho do sítě z bezprostřední blízkosti. Neéspěšně.
     
    28:35
    Dallas se usazuje v prostoru před Dellem, Jani Hakanpää však neudržel puk na útočné modré a musí se pro něj vrátit do vlastního pásma.
     
    28:04
    Kupředu se ženou zase Stars, Luke Glendening však pouze nahazuje kotouč na zadní hrazení a přenechává puk protihráčům.
     
    27:26
    Henri Jokiharju se marně snaží vyhodit puk z obranného pásma Sabres. Až nyní jej vyváží Tage Thompson, jenž čekal, zda mu parťák dojede do situace dva na jednoho. Nakonec musel pálit, Holtby byl připraven a jeho ránu vykopl betonem!
     
    27:01
    Jason Robertson si najel na levý kruh a svižnou ranou poslal kotouč na zadní tyč, kam však Aaron Dell dokázal dosáhnout svou lapačkou, pěkná střela, pěkný zákrok!
     
    26:49
    Stars se dokázali udržet v pásmu před Dellem a v mezikruží se dostal Joe Pavelski k puku, dvojice obránců ale zvládla jeho střelu zblokoval.
     
    26:14
    Jamie Benn si vyjel od zadního hrazení do mezikruží a ranou z otočky prověřila Aarona Della, jenž ale zvládl jeho pokus vyrazit před sebe.
     
    25:50
    Buly před Aaronem Dellem vyhráli hokejisté Stars a Jamie Benn po chvilce dorážel u levé tyčky, kterou však brankář Sabres zvládl udržet.
    25:26 Roope HINTZ - 3:2
     
    25:26
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas podruhé využívá početní výhodu a snižuje na 2:3! Jason Robertson vystřelil na vrcholu pravého kruhu a v předbrankovém prostoru nechytatelně k tyči tečoval ROOPE HINTZ, jenž dostává Stars opět na dostřel, je tu zase rozdíl jediného gólu. Asistence: Jason Robertson, John Klingberg.
     
    24:49
    Denis Gurjanov se snaží vypíchnout kotouč z rohu kluziště, kde jej ale šikovně zašlápl Mattias Samuelsson, jenž nechce moc hrát.
     
    24:27
    Stars postavili přesilovkový vzorec, Denis Gurjanov vypálil na pravém hrazení z ostrého úhlu, Aaron Dell zvládl jeho pokus vytlačit ramenem.
     
    23:49
    Mark Pysyk je vyloučen na dvě minuty za sekání, kterého se dopustil u své klece. Dallas si tak zahraje přesilovku a má možnost se zase dotáhnout na rozdíl jednoho gólu.
     
    23:44
    Obránci Dallasu spěchají za vyhozeným pukem, John Klingberg jej sbírá v rohu kluziště a obratem jej posílá na druhou stranu hrací plochy.
     
    23:39
    Roope Hintz se dostal na ose hřiště k ráně, kterou ale namířil přímo doprostřed svatyně Sabres a Aaron Dell jeho projektil snadno chytí do lapačky.
     
    23:38
    Sabres vyhazují kotouč přes všechny čáry. První bude u puku John Klingberg, takže se píská icing a hra se stěhuje zpět před Aarona Della.
     
    23:01
    Tyler Seguin nyní pálil z pravého kruhu střílenou přihrávkou do předbrankového prostoru, kde šikovně tečoval Denis Gurjanov, jeho rána ale trefila dobře postaveného Della!
     
    22:38
    Kotouč je zašlápnutý u hrazení v pásmu Sabres. Hokejisté Buffala ho nakonec dotlačili přes všechny čáry. V rohu kluziště ho sbírá Miro Heiskanen.
     
    22:08
    Luke Glendening sjížděl na ose hřiště do mezikruží, přihrávka od Ryana Sutera však do tohoto prostoru nedoputovala.
     
    21:40
    Sabres jejich trefa povzbudila, mohou se vydat vstříc dalším úspěchům, Mattias Samuelsson nahazuje kotouč kupředu po levém hrazení.
    21:09 Dylan COZENS - 3:1
     
    21:09
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres se na startu druhé třetiny vrací do dvoubrankového náskoku! DYLAN COZENS dostal od Olofssona kotouč z levého hrazení na osu hřiště a šel sám na Holtbyho, kterému udělal bekhendovou kličku a poslal puk nad betonem gólmana Stars do sítě! Buffalo vede 3:1! Asistence: Victor Olofsson, Jack Quinn.
     
    20:39
    Na druhé straně chytá Braden Holtby ránu z pravého kruhu, kterou na něj vyslal Jeff Skinner. Buly po levici gólmana Stars.
     
    20:15
    Stars vyhráli úvodní buly druhé třetiny a Denis Gurjanov hned v brankovišti dorážel puk za Della, jenž ale udržel betony na ledě a kotouč před čarou, dokud ho neodehrál Jeff Skinner.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, utkání bude pokračovat druhou třetinou za malou chvilku.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:05.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Buffalo Sabres – 10
    Dallas Stars – 13
     
    První dějství souboje Šavlí s Hvězdami nabídlo dvě rozdílné desetiminutovky. V té první jasně vládli Sabres, hlavně proto, že Dallas se jaksi zapomněl v kabině a na ledě působil strašně ospalým dojmem. Probudily ho až dvě obdržené branky z holí Dahlina a Quinna. Po nich Stars šlápli na pedál a v přesilovce se jim podařilo zásluhou Robertsona snížit. Stejný hráč měl krátce před první sirénou na čepeli také srovnání skóre. Svou ránu ale tentokrát od břevna do sítě odrazit nedokázal, takže Buffalo vstoupí do druhé části s nejtěsnějším náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Denis Gurjanov spěchá po levém křídle ještě napadat. Na konci třetiny je strkanice, Jamie Benn a Tyler Seguin se pošťuchují s Andersem Bjorkem a Rasmusem Dahlinem. Ale to už je konec.
     
    19:38
    Jason Robertson měl svůj druhý gól a srovnání na čepeli! Dostal kotouč na levý kruh a rychlou ranou napálil břevno, od něhož se puk odráží do ochranné sítě! Škoda pro Stars!
     
    19:13
    Mattias Samuelsson se snažil za svou klecí bekhendem rozehrát, jenže se mu to vůbec nepovedlo a od pravého hrazení pálil Roope Hintz. Aaron Dell dokázal zasáhnout.
     
    18:57
    Victor Olofsson si šikovně najel na pravý kruh a ranou přes beka prověřil Holtbyho na přední tyči. Gólman Dallasu však byl připravený.
     
    18:27
    Kotouč se pomalu doplazil ze středního pásma až k Dellovi, jenž ho rychle odehrál holí pryč. Nechce buly před svou klecí.
     
    17:58
    Tyler Seguin nyní vyplul úplně sám před Dellem, udělal pěknou bekhendovou kličku, jenže pak vůbec netrefil klec Sabres!
     
    17:16
    Dallas jeho branka na 1:2 nakopla a hráči Stars se opět tlačí kupředu, Jacob Peterson však nyní kotouč nezískal.
    16:50 Jason ROBERTSON - 2:1
     
    16:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas také využívá přesilovku a koriguje na 1:2! Střela Klingberga od modré čáry se v předbrankovém prostoru odrazila na čepel Pysyka, který ale nedokázal puk odehrát a nametl jej na hůl JASONA ROBERTSONA, jenž ranou o břevno poslal kotouč za záda Della a snižuje na rozdíl jediné branky! Bez asistence.
     
    16:38
    Dallas si zahraje přesilovou hru. Robert Hägg zahákoval snad Lukea Glendeninga na zadním hrazení a fasuje dvě minuty za hákování.
     
    16:14
    Stars získali kotouč v rohu kluziště a okamžitě jej přehráli na opačný konec hrací plochy. Radek Faksa pálil z levého křídla, ale Aaron Dell dokázal zasáhnout vyrážečkou!
     
    15:45
    Další buly před Aaronem Dellem. Opět uspěli jeho spoluhráči. V obranném pásmu Stars posílá prudkou přihrávku kupředu Ryan Suter.
     
    15:28
    John Klingberg zavezl kotouč do třetiny Sabres a bekhendem ho ometá o zadní hrazení na pravé křídlo, Šavle vyhazují na icing.
     
    15:19
    Vhazování před klecí Sabres vyhráli hokejisté Buffala, jenže přihrávka směřující na Quinna je sražena na lavičku Dallasu.
     
    14:51
    Esa Lindell nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, Aaron Dell puk nejprve vyrazil, dojíždějící hráči na něj touš navalili znovu a gólman Sabres už ho tentokrát ukryl v lapačce.
     
    14:17
    Cody Eakin dosprintoval na zadní mantinel první a Šavle se usazují v prostoru před Holtbym. Dvakrát nyní z levé strany pálil Henri Jokiharju, první rána byla sražená, druhou vyráží gólman Stars.
     
    13:49
    Buly před Dellem zvládli lépe hokejisté Stars, Ryan Suter střílel z levé strany od modré čáry. Pokus z jeho čepele však zamířil jen do tvrzeného skla za klecí Sabres.
     
    13:43
    Dallas se drží v útočném pásmu, Tyler Seguin prohazuje bekhendem kotouč na zadní mantinel k Denisi Gurjanovovi, který táhne puk do rohu hrací plochy.
     
    13:14
    Buffalo rozehrává z obranného pásma. Dylan Cozens však na levém křídle nepřesprintoval Esu Lindella a píská se tak další icing.
     
    12:53
    Michael Raffl hledal přihrávkou z levého křídla do předbrankového prostoru jednoho ze svých spoluhráčů. Žádný z jeho parťáků se však v daném místě neyskytoval.
     
    12:38
    Dallas nahazuje kotouč za klec Sabres, tam jsou však první obránci Buffala, Henri Jokiharju však svůj celek na dlouho neosvobodil.
     
    12:10
    Jeff Skinner se dostal k odraženému kotouči v mezikruží a ihned zkoušel pálit na klec Stars, jeho rána však byla sražena do rohu.
     
    11:49
    Esa Lindell byl nyní u své klece dřív než Tage Thompson, takže se píská zakázané uvolnění Buffala Sabres. Buly před Dellem.
     
    11:38
    Vhazování po icingu Stars vyhráli Sabres, Robert Hägg vystřelil z osy hřiště od modré čáry. Jeho projektil však na kelc Dallasu nemířil.
     
    11:15
    Hvězdy se opět dostaly přes útočnou modrou jen na chvilku. Na druhé straně kluziště musí hrát za klecí Dallasu Esa Lindell.
     
    10:57
    Stars se snaží prosadit kombinací ve středu kluziště, Roope Hintz však ztrácí kotouč a kupředu tak může Dylan Cozens.
     
    10:25
    Vyhození Ryana Sutera však bylo příliš prudké a končí až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se tak bude po levici Holtbyho.
     
    09:59
    Šavle se nastěhovaly do útočného pásma, když tam Cody Eakin nastřelil kotouč na zadní mantinel, Stars osvobozuje Ryan Suter.
     
    09:28
    Jack Quinn se šikovně protáhl u pravého hrazení a nahodil kotouč na klec Dallasu, Holtby puk vykopl betonem do rohu hřiště.
     
    08:58
    Na druhé straně se dostal do nadějné pozice John Hayden, jenž střílel z pravého kruhu přes beka, Braden Holtby si však připsal důležitý zákrok.
     
    08:27
    To nyní dostal Denis Gurjanov už přihrávku do předbrankového prostoru a z bezprostřední blízkosti vyprášil betony Aarona Della!
     
    07:58
    Denis Gurjanov se snažil na rpavé straně probít do zakončení, což se mu nakonec povedlo. Pokus z jeho bekhendu však lze stěží označit za střelu.
     
    07:28
    Dallas působí na začátku zápasu opařeně. Jacob Peterson rozehrává z obranného pásma na pravou stranu, kde je Ryan Suter.
    06:37 Jack QUINN - 2:0
     
    06:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo násobí svůj náskok dvěma a na startu duelu vede 2:0! JACK QUINN dostal kotouč od Dahlina z osy hřiště na vrchol pravého kruhu a měl spoustu prostoru i času. Svou ránu namířil přesně pod břevno u bližší tyče a Holtby se skoro nehnul. Sabres tak bleskově využívají přesilovku a mají dvoubrankový náskok! Quinn střílí svůj první gól v NHL. Asistence: Rasmus Dahlin, Tage Thompson.
     
    06:21
    Buffalo si zahraje přesilovou hru a má tak možnost ihned zdvojnásobit svůj náskok. Jani Hakanpää krosčekoval před svou klecí soupeře a už sedí na lavici hanby.
     
    06:15
    Cody Eakin nahazuje kotouč lehkým obloučkem do útočného pásma, tam jej však žádný z jeho spoluhráčů nesjede, Stars se snadno osvobodí.
     
    05:28
    Sabres vyráží do akce dva na jednoho, nakonec přišla ještě překvapivá přihrávka od Tage Thompsona zadovkou na Jacka Quinna, který pálil z levého kruhu, Holtby však zasáhl betonem!
     
    05:13
    Po zakázaném uvolnění Dallasu se vhazuje před Holtbym. Jeff Skinner byl včas v rohu kluziště a získal puk, který si ale Buffalo dlouho neužilo.
     
    04:49
    Buly před klecí Buffala se muselo opakovat, následně ho vyhráli hráči Šavlí, kteří okamžitě vyhodili kotouč až k Holtbymu.
     
    04:28
    Dallas je tu znovu s další akcí a Denis Gurjanov nyní pěkně předal kotouč na Jamieho Benna, jehož přízemní ránu však Aaron Dell zastavil betonem.
     
    03:58
    Dallas se usadil v útočném pásmu a John Klingberg dostal přihrávku na levý kruh. Z ostrého úhlu však pálil hodně nepřesně.
     
    03:27
    Mark Pysyk rozehrává z rohu obranného pásma. Jeho vyhození ale zachytil Roope Hintz , jenž se po pravém hrazení vřítil do třetiny Sabres.
    02:47 Rasmus DAHLIN - 1:0
     
    02:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo jde na začátku zápasu do vedení. RASMUS DAHLIN využil na levém křídle vlažného přístupu Kiviranty, kterého obešel jako sněhuláka a následně bekhendovou kličkou zasunul kotouč za Holtbym do sítě Stars! Sabres tak na startu duelu vedou 1:0! Asistence: Anders Bjork, Henri Jokiharju.
     
    02:16
    Joel Kiviranta projel po pravém křídle a bekhendem předal kotouč za sebe na Rileyho Damianiho, jenž nahazuje puk do útočného pásma.
     
    01:49
    Jack Quinn přihrává z pravého křídla dozadu na své obránce, následně na obranné modré dobře zapracoval Ryan Suter a Šavle se ocitají v ofsajdu.
     
    01:27
    Mark Pysyk opět dojel vyhozený puk a rozehrává z rohu obranného pásma. Ve středu hkluziště však získal kotouč Tyler Seguin a svou střelu namířil do oblouku klece Sabres.
     
    01:04
    Kotouč letí po hrazení z pásma Dallasu, Mark Pysyk jej dojíždí a sudí již pískají zakázané uvolnění. Hra se přesune před Holtbyho.
     
    00:27
    Rasmus Dahlin vyhodil bekhendem kotouč z obranného pásma, hokejisté Stars jej však bleskově vrací před Della a snaží se najít vhodnou palebnou pozici.
     
    00:10
    Po prvním utkání získali kotouč hokejisté Stars, ale u hrazení jej nedokázali prohodit přes útočnou modrou a po přihrávce rukou se buly bude ve středním pásmu opakovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání je připraveno a během vteřinky začne.
     
    Jennifer Campbell zazpívá státní hymny Kanady a Spojených Států Amerických.
     
    Klasické zpoždění je bohužel realitou. Hokejisté se zatím ještě ani nepřiblížili k hrací ploše.
     
    Ještě jednou přeji krásnou hlubokou noc všem příznivcům ledního hokeje. Zámořské zápasy začínají tradičně s mírným zpožděním. Nedivte se tedy, že utkání nezačne přesně v 1:00. Neodcházejte od přenosu, věřte, že začne o pár minutek později. Za Atlantikem je to bohužel běžné.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Dell (Houser) – Jokiharju, Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch (A), Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Cozens, R. Asplund – J. Quinn (A), Krebs, Jankowski – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, Peterson – Seguin (A), Jamie Benn (C), Gurjanov – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Damiani, Rhett Gardner.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: MacDougall, Anderson – Tobias, Kelly.
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (Dallas Stars ) – útočník
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední přímé měření sil těchto celků proběhlo před více než dvěma roky! V lednu roku 2020 se tyto týmy setkali na ledě Stars. Sabres zde slavili výhru 4:1. Zásah do prázdné svatyně Dallasu zapsal v třetí třetině také český hokejista ve službách Buffala – Michael Frolík, který tak zapsal svůj jediný gól v barvách tohoto celku.
     
    Dallas Stars

    Hvězdám v současné chvíli patří 13. pozice v Západní konferenci. Na své konto zatím nahromadily osmatřicet bodů. Na důležité 8. místo San Jose Sharks zatím ztrácí šest bodíků a určitě by ještě rády zabojovaly o možnou účast v play-off. K tomu ale potřebují pravidelně bodovat, jinak tato představa zůstane pouze v rovině snů.
    Forma Stars je ale naopak špatná! Prohráli poslední tři zápasy. Předtím sice porazili Seattle na vlastním ledě 5:2, následně však prohráli nejprve na Floridě propastně 1:7, poté v Tampě s Litghning 1:3 a předevčírem i s dosud nejhorším celkem soutěže, Montrealem, 3:5 před svými fandy. Dokáží se z této mizérie dostat na ledě Buffala?
     
    Buffalo Sabres

    Šavle se aktuálně nachází až na 14. příčce Východní konference se ziskem jednatřiceti bodů. V Buffalu se smiřují s tím, že tahle sezóna se bude muset obejít bez play-off. Na klíčovou 8. příčku Bostonu Bruins ztrácí Sabres propastných patnáct bodů a to ještě mají odehrány o tři zápasy víc než Medvědi.
    Forma svěřenců Dona Granata však není špatná. Bodovali ve třech z posledních čtyř utkání. Nejprve vyhráli na ledě Nashvilleu Predators 4:1, poté však padli 0:4 v Detroitu. Následně s Red Wings hráli i na vlastním kluzišti a urvali bod za porážku 2:3 v prodloužení. Předevčírem pak zvítězili v Ottawě, Senators přemohli poměrem 3:1
     
    Krásnou hlubokou noc přeji všem fanouškům kvalitního hokeje. NHL má dnes na programu dalších devět zápasů. My se v našem textovém přenosu detailně zaměříme na souboj Buffala Sabres s Dallasem Stars, který začíná v 1:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Dahlin (Bjork, Jokiharju), 7. J. Quinn (Dahlin, Tage Thompson), 22. Cozens (V. Olofsson, J. Quinn), 35. Tuch (Dahlin, Jokiharju) – 17. J. Robertson, 26. Hintz (J. Robertson, J. Klingberg), 32. Seguin (Gurjanov, J. Klingberg), 53. Seguin (Hintz, J. Klingberg), 57. J. Robertson (Seguin, Pavelski)


    Buffalo Sabres: Dell (Houser) – Jokiharju, Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch (A), Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Cozens, R. Asplund – J. Quinn (A), Krebs, Jankowski – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, Peterson – Seguin (A), Jamie Benn (C), Gurjanov – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Damiani, J. Robertson.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: MacDougall, Anderson – Tobias, Kelly.

    Diváci: 7 808
    bahis siteleri