Zlín – Mladá Boleslav 2:7 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:5 (0:3, 3:1, 0:1)
Rytíři Kladno
Úterý 25.01.2022, 16:00 • ROCKNET ARÉNA (malá hala), Chomutov • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítám vás u přeloženého střetnutí, v němž na malé hale ROCKNET ARÉNY přivítají Chomutovští soupeře z Kladna. Půjde o souboj, v němž se bude hrát o další body, které jsou potřeba k postupu do vyřazovacích bojů.
     
    Extraliga dorostu má v plánu dohrávku ve skupině O účast v play off – C. Vedoucí Chomutov v dosavadním průběhu posbíral pětačtyřicet bodů, což je o dva více, než má Hvězda Praha. Ovšem Piráti musí sledovat sousední Litvínov, který zatím zapsal sedmatřicet bodů, ale má o dva zápasy méně. Severočechy dnes nečeká nic jednoduchého, jelikož je čeká třetí Kladno. Rytíři v dosavadním průběhu posbírali osmatřicet bodů, a tak by potřebovali soubor Kamila Koláčka porazit a trochu se docvaknout.
     
    Vzájemné zápasy letošní sezóny:

    11.12.2021 Kladno – Chomutov 2:3
    13.11.2021 Kladno – Chomutov 6:4
    19,10,2021 Chomutov – Kladno 2:8
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Perůtka (Hrůza) – D. Svoboda, Záhorec, Hynek (C), Ibl, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic (A), Daniel Badinka (A), Čihař.
    Trenér: Kamil Koláček.

    Rytíři Kladno: Kozlík (Tuláček) – J. Svoboda, Šátek, J. Aschenbrenner, Pražák, Rájek (C) – Lev, Mejtský, Daníček, Kut, Kupčo, Váňa, Petřík, Hlaváček, V. Aschenbrenner, Holub (A).
    Trenér: Jiří Kopecký.

    Rozhodčí: Červenka – Horažďovský, Zedníková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kladenští sice vyhráli úvodní vhazování, ovšem nepovedlo se jim přejít přes střední pásmo.
     
    00:54
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Jan Svoboda, jehož snažení trefilo spoluhráče před brankou. Chomutov následně vyhodil do středního pásma.
     
    01:33
    Samuel Stejskal zajel z levé strany za branku, ovšem puk mezi kruhy nepropasíroval. Následně od modré nahazoval Martin Záhorec, ale hostující brankář byl připraven.
     
    02:13
    Tentokrát to od modré čáry vyzkoušel František Hynek, který trefil soupeře před brankou. Piráti chvíli pokračovali v kombinaci, ale Kladnu se podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    03:22
    Vojtěch Čihař se snažil vystřelit od modré čáry, ale kotouč byl obráncem sražen. A tak se ho chopil Daniel Badinka, jenž už byl sám před brankářem, ale bekhendem jej nepokořil.
     
    04:45
    Souboj jeden na jednoho dobře nevyřešil Dautovský, a tak Kladno posunulo černou gumu do neutrálního území.
     
    05:24
    Mezi kruhy se znovu nacházel Dorčo Dautovský, jehož pokus zamířil těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč poté nahazoval puk do brankoviště, avšak Matěj Tuláček byl pozorný a nechal ho projet.
     
    06:45
    Pokus Štěpána Rájeka byl nepřesný, a tak zadunil jen o zadní mantinel. Piráti následně vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    07:30
    Před branku Chomutova se protáhl Marek Daníček, jenž už se chystal ke střeleckému pokusu. Ovšem poslední obránce mu kotouč vypíchl k mantinelu.
     
    08:32
    Na levé straně se u mantinelu protáhl Jakub Lev, jenž přihrával mezi kruhy. Tam se nacházel osamocený Dominik Petřík, který po ledě zamířil do brankářových betonů.
     
    09:07
    Do levého kruhu si nabruslil Daniel Badinka, jehož pokus mířil do připraveného brankáře. Z toho kotouč nevypadl, a tak je hra přerušená.
     
    09:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Těžkou přihrávku dostal na modrou čáru chomutovský obránce, který puk nezpracoval. Do samostatného úniku se tak hnal JAKUB LEV, který se štěstím procedil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Ondřej Hlaváček.
     
    11:44
    Na modré čáře tentokrát chyboval Martin Záhorec, který se stihl vrátit a situaci zachránit.
     
    13:06
    Spíše propagační pokus vyslal od pravého mantinelu Vojtěch Čihař, a tak Matěj Tuláček měl beton připravený.
     
    13:40
    Před brankou se nacházel Dominik Mišovic, který zblízka nezamířil přesně. S následnou dorážkou přispěchal Dominik Badinka, který trefil brankářovu vyrážečku.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Žižka – 2 min., držení).
     
    15:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši sehráli přesilovou hru parádně a Alexandr Perůtka neměl šanci zasáhnout. Jiří Kupčo přihrával na zadní tyčku, odkud ihned do horní poloviny zamířil VOJTĚCH ASCHENBRENNER. Domácí brankář se přemísťoval marně! Asistence: Jiří Kupčo a Jakub Lev.
     
    16:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští znovu zamířili do otevřené obrany Pirátů a okamžitě navýšili své vedení! Přihrávku k pravé tyči dostal MATYÁŠ MEJTSKÝ, který svůj pokus znovu směřoval do horní poloviny branky, zatímco Alexandr Perůtka šel na led. Asistence: Pavel Holub.
     
    18:20
    Další nebezpečná situace hostujícího mužstva! Zády k brance se mezi kruhy nacházel Josef Váňa, který viděl najíždějícího spoluhráče. Jenomže Dominik Petřík zamířil do chomutovského brankáře.
     
    19:57
    Chomutovští ještě ujížděli do přečíslení, avšak Adam Žižka nepropasíroval přihrávku před branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do zápasu sice lépe vstoupil Chomutov, který zahodil dvě velké příležitosti, a tak přišel trest Kladna. Středočeši od úvodní trefy zápasy ožili a postupně navyšovali své vedení. Rytíři tak režírovali koncovku první periody a jsou na koni. Uvidíme, co nám obě mužstva předvedou po přestávce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Vyhození Kladna zachytil Dominik Mišovic, který se vydal na pravou stranu, odkud přihrával před branku. Avšak Šimon Klobouček nereagoval, a tak jsme se zajímavé situace nedočkali.
     
    21:53
    Od pravého mantinelu vystřelil na první tyčku Jiří Kupčo, jehož pokus brankář schoval do lapačky. Alexandr Perůtka rychle rozehrál, ale Chomutov je pod tlakem.
     
    22:24
    Piráti se po chvíli vydali na druhou stranu, kde vyslali proti brance nahození, a tak vybojovali vhazování po levici hostujícího gólmana.
     
    23:04
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Lev – 2 min., hákování).
     
    23:29
    Kladnu se povedlo vyhodit a Pavel Holub pak podržel kotouč za brankou Chomutova. Teď už se musí rychle vracet, jelikož Piráti jdou do akce.
     
    24:01
    Domácí nezachytili puk na modré čáře, a tak sám na brankáře ujížděl Matyáš Mejtský. Jeho zakončení se jemné otřelo o pravou tyčku.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Aschenbrenner – 2 min., podrážení).
     
    25:03
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají dvojnásobnou početní výhodu! Přesným pokusem k první tyči se prezentoval DANIEL BADINKA, jenž vypálil z pravého vrcholu kruhu. Asistence: Dominik Mišovic a František Hynek.
     
    26:15
    Chomutovští zkoušeli těžkou přihrávku před branku, která neprošla, a tak Rytíři vyhodili. Domácí brankář dlouho otálel s rozehrávkou, kterou zachytil Matyáš Mejtský.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Šátek – 2 min., podrážení).
     
    27:26
    Jaroslav Pospíšil posílal kotouč před branku, kde se nacházel jen obránce. Kladno znovu vyhazuje přes celé kluziště.
     
    28:20
    Dvěma pokusy z levého kruhu se prezentoval Daniel Badinka. Prvním rozvlnil jen boční síťku a na druhý si počíhal Matěj Tuláček.
     
    28:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Daniel Badinka – 2 min., podrážení).
     
    29:01
    Přihrávka Kladenských měla mířit na levou stranu, ale kotouč mimo kluziště tečoval Šimon Klobouček. Kladno tak početní výhodu nezahajuje dobře.
     
    29:45
    Chomutovští zachytili přihrávku za brankou a vyhazovali po mantinelu. Protože do hry zasáhla hostující střídačka, tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jaroslav Pospíšil – 2 min., napadení).
     
    30:30
    Skvělou přihrávku na levé kruh dostal Jan Kut, který se snažil vystřelit z jedné, avšak jeho hokejka nápor nevydržela.
     
    31:13
    Před brankou se rychle otáčel Vojtěch Aschenbrenner, který bekhendem mířil do připraveného brankáře.
     
    31:55
    Alexandr Perůtka už seděl na ledě, a tak kotouč mířil do druhé vlny. Ovšem Lukáš Pražák prováhal vhodný moment ke střele, a tak se domácí stihli před brankou seskládat.
     
    32:34
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ondřej Hlaváček – 2 min., krosček).
     
    32:43
    Na modré čáře si na střed hrací plochy odcouval František Hynek, jehož pokus mířil do pravé šibenice. Jenomže brankářova lapačka byla na správném místě.
     
    33:45
    Dominik Mišovic nezpracoval kotouč, a tak Kladno okamžitě vyhodilo přes všechny čáry. Obě mužstva využili situace a střídají.
     
    34:49
    Souboj u zadního mantinelu prohrál Dominik Svoboda, a tak přihrávka okamžitě mířila před branku. Jenomže Vojtěch Aschenbrenner zakončením na zadní tyč minul.
     
    36:13
    Od modré čáry vystřelil František Hynek, který trefil jen soupeře před brankou. Kladno vyhodilo alespoň do středního pásma.
     
    36:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se zcela zaslouženě vrací do zápasu a už prohrávají jen o jedinou trefu! Z pravého kruhu vystřelil TOMÁŠ KOKMAN, jehož pokus byl zřejmě jemně tečován, a tak Matěj Tuláček nestihl reagovat. Asistence: Robin Vondrášek a František Hynek.
     
    37:15
    A mohlo být vyrovnáno! Nejprve se před branku zleva protáhl Tomáš Kokman, jenž na brankáře nevyzrál. Následně pokus od hrazení vyrazil Tuláček vedle sebe, ale Jaroslav Pospíšil netrefil odkrytou bránu.
     
    37:44
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Chomutovská obrana znovu nezachytila útočníka na ose hrací plochy. PAVEL HOLUB se sám řítil na brankáře, kterému naznačil, že půjde do forhendu, ale svůj pohyb zastavil a bekhendem trefil odkrytou branku. Bez asistence.
     
    38:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na druhé straně krásnou střelu vyslal od modré čáry Vojtěch Čihař, jehož snažení jemně tečoval ADAM ŽIŽKA. Kotouč zapadl přesně do levé šibenice a Matěj Tuláček neměl šanci zasáhnout. Asistence: Vojtěch Čihař.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě se Chomutovští vzchopili a náskok soupeře stáhli na jedinou trefu. Ovšem musejí si dávat pozor na okénka v obranných řadách, protože Rytíři několikrát ujížděli sami na Alexandra Perůtku. Doufejme, že se v nastoleném tempu bude pokračovat i v poslední dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Chomutovští se po vyhraném vhazování hnali do pásma, ale kotouč v něm už nezachytil František Hynek, a tak se píská ofsajd.
     
    41:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Chomutovskému hráči utekl kotouč k modré čáře, odkud se z voleje do puku opřel JAKUB ASCHENBRENNER, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Marek Daníček.
     
    43:04
    Po souboji ve středním pásmu opustila černá guma hrací plochu. Jelikož se kotouče jako poslední dotkl kladenský hráč, bude se vhazovat blíže k brance Rytířů.
     
    43:37
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel osamocený Matěj Šatek, jehož snažení mířilo těsně nad ledem k zadní tyči. Ovšem domácí brankář vykopl beton, čímž zachránil situaci.
     
    44:28
    Piráti po zakázaném uvolnění byli pod tlakem, a tak po zisku puku vyhodili do středního pásma a vydali se na střídačku.
     
    45:35
    Před brankou se nacházel osamocený Vojtěch Aschenbrenner, který těžkou přihrávku dlouho zpracovával, a tak byl najednou až u zadního hrazení.
     
    46:55
    Střelou po ledě se z pravého kruhu prezentoval Jaroslav Pospíšil. Hostujícímu brankáři puk vypadl, ale své zaváhání rychle napravil.
     
    47:21
    Na druhé straně Vojtěch Petřík vyslal pokus přes obránce. Avšak i Alexandr Perůtka byl připravený a hru přerušil.
     
    48:42
    Mezi kruhy si o přihrávku klepal Dorčo Dautovský, k němuž kotouč ihned směřoval. Obránci Kladna byli dobře postaveni a nepříjemnosti nepřipustili.
     
    49:40
    Dominik Mišovic se na pravé straně zbavil obránce, ale slabý pokus zamířil jen do brankářovy lapačky.
     
    50:17
    Nepříjemný pokus od modré čáry vyslal Radim Ibl, který mířil pod horní tyčku. Jeho snažení zastavil Matěj Tuláček ramenem.
     
    51:48
    Nepřesnou přihrávku na levé straně poslal Dominik Mišovic. Je tak odpískáno zakázané uvolnění Chomutova.
     
    52:09
    Od pravého mantinelu až na osu si nabruslil Marek Daníček, který trochu vystrašil chomutovského brankáře. Ten kotouč vyrazil nad sebe, ale o zbytek se postaral vracející se Radim Ibl.
     
    53:12
    Do samostatného úniku mířil Šimon Klobouček, jehož mezi kruhy dojel Jan Svoboda, který domácímu útočníkovi černou gumu skvěle vypíchl.
     
    54:12
    Tentokrát se od modré čáry napřáhl Dominik Svoboda, jenž trefil soupeře před brankou. Kladno se vydalo do protiakce a sám na brankáře mířil Pavel Holub. Jenomže Alexandr Perůtka se zakončením k pravé tyči počítal, a tak zasáhl lapačkou. Díky němu ještě Chomutovští žijí!
     
    55:32
    Z pravého kruhu vyslal střelu přes obránce Jaroslav Pospíšil, jenž branku Kladna minul. Domácímu mužstvu už čas velmi rychle utíká.
     
    57:06
    Odražený kotouč se nacházel u pravé tyče, kde do něj na dlouhou hokejku píchnul Dominik Mišovic. Jeho snažení se ale do prostoru tří tyčí nevešlo.
     
    57:19
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Šátek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:02
    Odražený kotouč mířil před branku, odkud minul osamocený Šimon Klobouček. Poté to z pravého kruhu zkoušel Dominik Mišovic, jehož snažení na první tyč zastavil Matěj Tuláček nádherným semaforem!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve vyrovnaném střetnutí rozhodla především produktivita. Zatímco Pirát své šance zahazovali, tak Kladno střílelo branky. Středočeši se tak v dohrávce přibližují Chomutovu v tabulce.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (17:58:54)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 26. Daniel Badinka (Mišovic, Hynek), 37. Kokman (Vondrášek, Hynek), 39. Žižka (Čihař) – 10. Lev (Hlaváček), 16. V. Aschenbrenner (Kupčo, Lev), 17. Mejtský (Holub), 38. Holub, 42. J. Aschenbrenner (Daníček)


    Piráti Chomutov: Perůtka (Hrůza) – D. Svoboda, Záhorec, Hynek (C), Ibl, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic (A), Daniel Badinka (A), Čihař.
    Trenér: Kamil Koláček.

    Rytíři Kladno: Tuláček (Kozlík) – J. Svoboda, Šátek, J. Aschenbrenner, Pražák, Rájek (C) – Lev, Mejtský, Daníček, Kut, Kupčo, Váňa, Petřík, Hlaváček, V. Aschenbrenner, Holub (A).
    Trenér: Jiří Kopecký.

    Rozhodčí: Červenka – Horažďovský, Zedníková
    thejrc.org