Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Dallas Stars
Středa 26.01.2022, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:58)
    Dallas zvítězil počtvrté v řadě, New Jersey porazil vysoko 5:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 32 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 9 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Akira Schmid (NJD) – 4 zákroky, 3 OG, úspěšnost 57,1%, odchytal 20:00
    Jon Gillies (NJD) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8%, odchytal 39:11
    Braden Holtby (DAL) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Christián Jaroš (NJD) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:28
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, -4 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:33
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:32
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 12:18

    Tři hvězdy utkání

    1. Joe Pavelski (DAL) – 2+2
    2. Roope Hintz (DAL) – 1+1
    3. Ryan Suter (DAL) – 0+0
     
    Utkání přihlíželo 10 382 diváků.
     
    Dallas potvrdil roli mírného favorita a hlavně zásluhou skvěle zvládnuté první třetiny zvítězil na ledě New Jersey vysoko 5:1.

    V již zmíněném úvodním dějství dokázali hosté vstřelit tři góly, byť byl soupeř střelecky aktivnější. S nástupem Gilliese do brány Ďáblů se efektivita Stars zastavila, ale bylo už příliš pozdě. Premiérový úspěch domácích přišel v momentě, kdy prohrávali rozdílem čtyř branek a ke zdramatizování nepřispěla ani powerplay v závěru zápasu, do prázdné brány naopak definitivně zpečetil vítězství hostů Jani Hakanpää.

    Svěřenci kouče Bownesse zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Západní konference se vyšvihli na postupové osmé místo před Calgary. New Jersey zůstává ve Východní konferenci dvanácté s minimálními šancemi na proniknutí do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Zmírnit porážku ještě mohl Dawson Mercer, jenž si připravil dobrou pozici po zakončení, ale to mu vůbec nevyšlo, kotouč vyslal vysoko nad bránu.
     
    59:22
    Svěřenci kouče Ruffa jsou opět nastěhováni v útočné třetině. Z levého kruhu střílel na zadní tyč Jesper Bratt, úřadovala Holtbyho vyrážečka.
     
    58:43
    Domácí by rádi fanouškům zpříjemnili cestu domů druhým přesilovkovým gólem. Seversonovi ovšem po nahrávce Hughese přeskočil puk přes čepel hole až do středního pásma.
     
    58:20
    Zbytek zápasu nejspíše odsedí na trestné lavici Tyler Seguin. U obranné modré čáry si počínal nedovoleně proti Pavlu Zachovi, kterého podrazil.
    57:35 Jani HAKANPÄÄ - 1:5
     
    57:35
    Dallas právě vstřelil branku!
    Gólem do prázdné brány pečetí vítězství Stars JANI HAKANPÄÄ. Chopil se puku po Pavelskim vyhraném vhazování a většina fanoušků v aréně pak jen smutně sledovala, jak puk přes celé hřiště zaplul do odkryté klece Ďáblů. Asistence: Joe Pavelski.
     
    57:28
    Přes celé hřiště zkusil štěstí Luke Glendening. Kotouč nasměroval o značný kus vedle pravé tyče, následovalo odpískání zakázaného uvolnění.
     
    56:45
    Domácí kouč Lindy Ruff se nechce smířit s porážkou a odvolává Gilliese na střídačku! To vše v době, kdy domácí jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    56:22
    Alexandr Radulov naznačil střelu z pravého kruhu, aby ještě posunul hrací předmět pod sebe na Pavelskiho. Překvapený spoluhráč nezvládl zpracování.
     
    55:55
    Za vlastní bránou odvedl výbornou práci slovenský zadák Christián Jaroš. Moc dobře věděl o dotírajícím Kerovi, překvapivou zadovkou poslal kotouč na volného Whitea.
     
    55:01
    Závěrečnou pětiminutovku střetnutí odstartoval svižným projektilem od modré čáry Damon Severson. Holtbyho svatyni minul o decimetry.
     
    54:43
    Jon Gillies podává přesvědčivý výkon a kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, pokud nastoupil od začátku místo Schmida. Na tuto otázku již odpověď nedostaneme. Teď si americký gólman poradil s ránou Hanleyho.
     
    54:20
    Dawson Mercer odvedl výbornou práci, za současné situace to však New Jersey není moc platné. Domácí útočník vystihl nahrávku Lindella po mantinelu a vyhodil za Holtbyho.
     
    53:54
    Další zakončení způsobil Roope Hintz. Na druhý úspěch v zápase si finský útočník musí počkat, mířil totiž bekhendovou stranou hole příliš vysoko.
     
    53:17
    Hosté získali pevné postavení v útočném pásmu a Joe Pavelski střílel z mezikruží. Jon Gillies reagoval bleskurychle a vyrazil touš lapačkou.
     
    52:41
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Andreas Johnsson zvedl v útočném pásmu hokejku do obličeje Lindella a lze očekávat, že dvě minuty v přesilovce Dallas odehraje na jistotu, nebude se tolik tlačit do zakončení.
     
    52:26
    Andreas Johnsson tělem odmítl Lindella, aby následně zadovkou posunul černou gumu do pravého kruhu Veseymu, střela z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    51:49
    proti pravidlům hrál Pavel Zacha. V útočném pásmu sice zastavil vyhození Andreje Sekery, jenže hrál hokejkou nad pasem, takž rozhodčí odpískali vysokou hůl.
     
    51:02
    Skvělé tři zákroky Bradena Holtbyho, stav zůstává nezměněn! Nejprve si hostující gólman poradil s tečovanou střelou Mercera, načež vsedě zvládl pokrýt dva pokusy z hokejky Kuokkanena.
     
    50:46
    Z levého kruhu střílel na přední tyč Jack Hughes. Braden Holtby v bráně Stars stihl zareagoval, máchl lapačkou a touš v ní posléze našel.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dallas udržuje tříbrankový náskok a je čím dál tím blíže důležitému vítězství.
     
    49:48
    Icing vrací hru před Bradena Holtbyho. Esa Lindell zkusil nastartovat Tannera Kera, rychlostní schopnosti amerického spoluhráče ovšem přecenil.
     
    49:21
    Přes Seversona a Veseyho se kotouč ostal až mezi kruhy k Jacku Hughesovi, který přes clonícího Sekeru vystřelil o kousek vedle pravé tyče.
     
    48:40
    Osamoceně forčekující Dawson Mercer neměl proti trojici protihráčů žádnou šanci. Přesto zabojoval, ale na nahrávku po pravém mantinelu nedosáhl.
     
    48:11
    Útok Stars zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Postavení mimo hru způsobil Joe Pavelski, který doplatil na s pukem jedoucího Glendeningovu kličku před modrou.
     
    47:32
    P. K. Subban musel spěchat za vlastní bránu. Rychlým ohlédnutím zkontroloval situaci za sebou a zpozoroval, že má hodně prostoru. Otočil se čelem k bráně soupeře a rozehrál na Hischiera.
     
    47:16
    Domácí zadák Ryan Graves měl štěstí, puk nakonec pomalou rychlostí doputoval za červenou čáru a rozhodčí proto odpískal zakázané uvolnění.
     
    46:50
    Jesper Bratt neváhal a po najetí do útočného pásma pálil příklepem. Bránu přestřelil o velký kus, volný puk následně dojel obránce Jani Hakanpää.
     
    46:07
    Další přerušení hry způsobil Jack Hughes. Střílel z vrcholku levého kruhu do protějšího horního růžku, tento prostor o pár čísel minul.
     
    45:55
    Puk v ochranné síti. Vhazování proběhne po levici Bradena Holtbyho, protože to byl Ryan Suter, kdo srazil prudké zakončení Šarangoviče.
     
    45:29
    Napoprvé Miro Heiskanen dvojici protihráčů neprostřelil, napodruhé už ano. Kotouč však nasměroval příliš vysoko, nad horní tyčku.
     
    44:44
    Jamie Benn udržel hrací předmět v útočném pásmu a posunul jej do pravého kruhu Seguinovi, jehož ránu z první ukryl Gillies v lapačce.
     
    44:23
    Ani Jack Hughes, ani Pavel Zacha na hostujícího strážce svatyně nevyzráli. První jmenovaný zkusil efektní zakončení mezi nohama, ale Holtbyho trefil do betonů, stejně tak dorážející Čech.
     
    43:49
    Z velkého úhlu prověřil Holtbyho pozornost Janne Kuokkanen. Finský forvard střeleckou listinu nerozšířil, brankáře napálil do masky.
     
    43:20
    Damon Severson cíleně nahazoval na teč. Jack Hughes měl dostatek času, přesto kotouč minul. Ten proletěl vedle levé tyče brány Dallasu.
     
    42:47
    Výborný přesun k levé tyči ukázal Jon Gillies. Nedovolil tímto momentem skórovat Bennovi, jeho pokus po ledě schoval pod betonem.
     
    42:27
    To Jimmy Vesey už mezi tři tyče mířil. Ani v tomto případě ovšem nemusel Holtby zasahovat, protože těsně před ním pokus zblokoval Sekera.
     
    41:59
    Akci dvou proti dvěma řešil Michael McLeod zbrklým zakončením zápěstím vysoko nad bránu. Holtby mohl zůstat klidným.
     
    41:21
    Jason Robertson si všiml, že mezi kruhy najíždí úplně volný Joe Pavelski. Spoluhráči ovšem nedopřál možnost zaútočit na hattrick, neboť přihrál mimo jeho dosah.
     
    40:32
    Ještě ze středního pásma nahazoval na bránu soupeře Jonas Siegenthaler. Braden Holtby neriskoval a černou gumu raději udržel ve výstroji.
     
    40:10
    První třetina má za sebou první vteřiny. Pokud domácí chtějí pomýšlet na bodový zisk, musí bezpodmínečně vstřelit brzký gól.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    Prostřední dějství nabídlo po jednom gólu na každé straně, Dallas tak nadále udržuje komfortní tříbrankový náskok. V jednu chvíli byl čtyřbrankový, to když 15 vteřin po startu druhé třetiny propálil Gilliese Roope Hintz. Na tuto trefu ovšem domácí dokázali odpovědět, Holtbyho kouzlo prolomil gólem v přesilové hře Jesper Bratt. V závěru druhé dvacetiminutovky zápas okořenili bitkou McLeod s Glendeningem, přičemž to byl hostující útočník, který soka jako prvního poslal k ledu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Zasahovat ještě musel i Jon Gillies. Z levého kruhu prověřil pozornost osmadvacetiletého Američana Jason Robertson, brankář udržel puk mezi betony.
     
    39:29
    Tvrdý projektil vyprodukoval od modré čáry Jonas Siegenthaler. Braden Holtby reagoval hodně pozdě, puk jej zasáhl do levého betonu.
     
    38:44
    Zápas se rozhodli bitkou okořenit Michael McLeod s Lukem Glendeningem! A rozhodně to nebylo jen takové přátelské popotahování za dres. Oba hráči si uštědřili několik tvrdých ran. Tu finální měl hostující útočník, který soka dobře mířenou pravačkou poslal k ledu. Oba inkasovali tradiční pětiminutový trest.
     
    38:21
    Pavelskim lehce tečované nahození Hanleyho od modré čáry skončilo vedle pravé tyče. Gillies měl v tomto případě štěstí, moc toho neviděl.
     
    37:46
    Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Alexandr Radulov. Jon Gillies zasahovat nemusel, ruský útočník trefil brusli Bastiana.
     
    37:30
    Damon Severson musel zabrat, vyhození Kera totiž neskončilo zakázaným uvolněním. Poradil si odrazem o mantinel nahrál volnému Kuokkanenovi.
     
    36:57
    V levém kruhu získal nad pukem kontrolu Jamie Benn. Skrze ležícího Veseyho zkusil černou gumu propasírovat k Suterovi, ale neuspěl.
     
    36:22
    Tříbrankový náskok Dallasu platí i po nahození P. K. Subbana. Braden Holtby si našel prostor, odkud na puk viděl a s pomocí lapačky jej udržel ve výstroji.
     
    35:45
    S velkou jistotou si při podpoře defenzivy počínal Alexandr Radulov. obtočil se kolem Bastiana a přenesl hru doleva na Pavelskiho.
     
    35:20
    Po ztrátě Šarangoviče vyrazil do protiútoku Luke Glendening. V plné rychlosti pálil z pravého kruhu zápěstím pod břevno, Gillies zakročil levým ramenem.
     
    34:38
    Domácí rychle otočili hru do útočného pásma. Damon Severson zkusil uspět nahozením od modré čáry, pravou bruslí zapsal úspěšný blok Jani Hakanpää.
     
    34:00
    Za obranu Ďáblů najel Luke Glendening. Ke své smůle dojel hrací předmět za bránou, kde už toho proti přesile příliš mnoho nezmohl.
     
    33:39
    Nechybělo moc, aby znovu zafungovala spolupráce mezi Hughesem a Brattem. Švédský útočník ale v důležitý okamžik ztratil puk z čepele hole.
     
    33:12
    Úspěšný zákrok si může odškrtnout Jon Gillies. Na zakončení Kiviranty od levého mantinelu od počátku viděl a mezeru mezi betony si pohlídal.
     
    32:49
    Další úspěch chtěl okamžitě přidat Nathan Bastian. Střílel příklepem nebezpečně přes Damianiho, leč jen o kousek vedle levé tyče.
    32:16 Jesper BRATT - 1:4
     
    32:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Střelecká smůla prolomena, New Jersey snižuje! Hughes nabruslil mezi tři protihráče, aby následně posunul touš do levého kruhu na JESPERA BRATTA, ten propálil povyjetého Holtbyho svižnou ránou zápěstím na zadní tyč. Asistence: Jack Hughes a Damon Severson.
     
    31:33
    Početní převaha pro domácí. Proti pravidlům hrál kapitán Dallasu Jamie Benn, kanadský forvard zasáhl Seversona hokejkou do obličeje.
     
    31:17
    Postavení mimo hru a v něm přichycen Jack Hughes. Očekával, že Jegor Šarangovič pojede rychleji, běloruský útočník se ale musel vyhýbat Lindellovi.
     
    30:41
    Do rozehrávky Stars se zapojil Braden Holtby, jenž vyrážečkou posunul puk na volného Sekeru. Slovenský zadák hrál na jistotu, oblouček poslal do střední třetiny.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Dallas směřuje za očekávaným vítězstvím a bylo by překvapením, pokud by o čtyřbrankové vedení přišel.
     
    29:44
    Ačkoli Dawson Mercer viděl u pravého mantinelu volného Pavla Zachu, tak na něj puk dostat nezvládl, a to z důvodu obtěžujícího Damianiho.
     
    29:07
    Jon Gillies měl plné nohy práce s tvrdým projektilem Hanleyho z pravé strany. Hrací předmět nakonec ve skluzu vykopl pravým betonem.
     
    28:54
    Tyler Seguin nedokázal vyhrát buly v útočné třetině. Michael McLeod posunul touš na Damona Seversona, ten po mantinelu posunul hru do střední třetiny.
     
    28:25
    S každou přibývající minutou je Dallas blíže za současného stavu očekávanému vítězství. Domácí doplácejí na nemohoucnost v koncovce.
     
    27:38
    Další útok New Jersey již znamenal ohrožení Holtbyho svatyně. Ofenzivu podpořil P. K. Subban, střelu zápěstím z levého kruhu udržel Holtby ve výstroji.
     
    27:17
    Za brankou konkurenta operoval Nico Hischier. Čekal na doplnění od spoluhráčů, kterého se nedočkal, proti přesile nakonec puk dlouho neudržel.
     
    26:59
    Trápení Ďáblů v koncovce pokračuje. Jegor Šarangovič střílel zápěstím z vrcholku levého kruhu, leč bránu vysoko přestřelil. Hraje Hakanpää.
     
    26:23
    Pavel Zacha naznačil zakončení, aby ještě posunul hru po své levici na Tatara, slovenský útočník na dlouhou hokejku vypálil o kus vedle pravé tyče.
     
    25:46
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Jona Gilliese. Colton White startoval McLeoda, který reagoval pozdě a na hrací předmět nedosáhl.
     
    25:18
    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Dawson Mercer střelou zápěstím. Nedokázal ji umístit ideálně, Holtbyho napálil do výstroje.
     
    24:52
    Mimo dění hry ztratil stabilitu Janne Kuokkanen a narazil do mantinelu. Naštěstí se jednalo o kontrolovaný náraz, Fin si neublížil.
     
    24:24
    Nedorozumění mezi Johnssonem a Veseym vedlo ke ztrátě kotouče ještě v obranném pásmu. Esa Lindell vzápětí okamžitě střílel, leč bránu minul.
     
    23:44
    Gillies opět úspěšný. Lehce tečovanou střelu Damianiho schoval pod lapačkou, načež před dotírajícím Hintzem odvážně rozehrál na Seversona.
     
    23:21
    Druhou střelu Jon Gillies za záda nepustil. Pořádnou dělovkou jej prověřil Jamie Benn, gólman s lehkými problémy udržel černou gumu ve výstroji.
     
    22:55
    Hosté kontrolují dění hry. Miro Heiskanen přejel s pukem přes červenou čáru a nahodil za bránu soupeře, čímž umožnil sobě i spoluhráčům vystřídat.
     
    22:23
    Z velkého úhlu střílel Jegor Šrangovič do levého betonu Holtbyho. O dorážku se přihlásil Nathan Bastian, z otočky napálil touš jen do brankového oblouku.
     
    21:47
    Snížit se nepodařilo ani Jacku Hughesovi. Sice přebruslil Sekeru, jenže pak si kotouč zamotal mezi brusle, takže vůbec nedokázal vystřelit.
     
    21:18
    Zatímco domácí gólmani se trápí, tak Braden Holtby dnes oplývá velkou jistotou. Ránu Seversona do horních pater brány bez problémů vyrazil pravým ramenem.
    20:15 Roope HINTZ - 0:4
     
    20:15
    Dallas právě vstřelil branku!
    Gilliesovi nástup do zápasu pořádně zhořkl, hned první střelu soupeře pustil za svá záda! Pavelski posunul puk na ROOPEA HINTZE, který si posunul kotouč do pravého kruhu a švihem vypálil neomylně k bližší tyči, domácí strážce svatyně reagoval lapačkou příliš pozdě. Asistence: Joe Pavelski.
     
    20:01
    Domácí kouč Lindy Ruff skutečně sáhl ke střídání gólmanů, do druhé třetiny nastupuje mezi tyčemi Devils Jon Gillies. Určitě doufá, že se mu povede o poznání lépe než Schmidovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    Přestože první třetina přinesla pouze 16 střeleckých pokusů na bránu, tak byly k vidění tři góly a o všechny se postarali hokejisté Dallasu. Už po čtrnácti vteřinách hry se prosadil Joe Pavelski po výborné práci Robertsona za brankou. Náskok navýšil Jacob Peterson a současnou podobu dal výsledku svou druhou trefou v utkání Joe Pavelski, v tomto případě šikovně tečoval nahození Heiskanena do protipohybu Schmida. Domácí gólman má momentálně mizernou úspěšnost zákroků 57,14%, protože ze sedmi střel soupeře pustil za záda hned tři. Uvidíme, jestli se náhodou Lindy Ruff nerozhodne od druhé třetiny postavit mezi tři tyče náhradníka Jona Gilliese.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 7.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Další střelecký pokus mezi tři tyče vyprodukoval P. K. Subban. Ani on není prvním úspěšným domácím střelcem v utkání, ztroskotal na pravém Holtbyho betonu.
     
    19:13
    Nyní už hostující gólman musel být v permanenci. Poradil si výborně, když Ryanu Gravesovi zmenšil střelecký úhel a vytáhl jeho pokus pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    18:56
    Do přehuštěného prostoru střílel Dawson Mercer. Braden Holtby zasahovat nemusel, práci za něj odvedl zakleknuvší Luke Glendening.
     
    18:16
    Andrej Sekera ještě zkusil udržet černou gumu v útočné třetině, ale vyhození Siegenthalera bylo příliš prudké. Musel proto vycouvat do střední třetiny.
     
    17:35
    Těžko říct, co se momentálně honí hlavou hokejistům New Jersey. Přestože jsou střelecky aktivnějším týmem, tak na konci úvodní dvacetiminutovky prohrávají už tříbrankovým rozdílem.
    16:48 Joe PAVELSKI - 0:3
     
    16:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Také třetí gól míří za hostujícím mužstvem! Hintz nahrál na modrou krajanu Heiskanenovi, jehož nahození šikovně tečoval JOE PAVELSKI do protipohybu brankáře. Schmid reagoval na nahození, změnu směru puku vůbec nezaznamenal. Asistence: Miro Heiskanen a Roope Hintz.
     
    16:20
    Rychle na druhou stranu. Jegor Šarangovič řešil situaci dvou proti dvěma nahrávkou pod sebe na Jimmyho Veseyho, jenž trestuhodně promáchl.
     
    15:53
    Severson s pomocí Siegenthalera pohlídal rozjetého Radulova. Ránu od pravého mantinelu zblokoval první jmenovaný levou bruslí.
     
    15:09
    Nathan Bastian sice přimáčkl k mantinelu Heiskanena, ale pak sám ztratil přehled o puku. Z pod jeho pravé brusle jej vyšťoural Jani Hakanpää.
     
    14:45
    Tlak domácích pokračoval poměrně dlouho. K žádnému dalšímu zajímavějšímu zakončení ovšem už nedošlo, protože koncovou nahrávku Tatara mezi kruhy na Hughese vystihl nataženou hokejkou Hanley.
    14:17 Hischier vypálil do levé tyče
     
    14:17
    New Jersey dělilo od snížení centimetry! Na gól útočil střelou kousek za pravým kruhem Nico Hischier, rána domácího kapitána skončila na levé části brankové konstrukce.
     
    13:50
    Na teč nahazoval P. K. Subban. Přestože Johnsson touš netečoval, tak Holtby musel zasahovat, ale ne nijak složitě, černá guma jej v podstatě trefila do betonu.
     
    13:18
    Hra ve čtyřech zatím příliš rozruchu nenabídla. Náznak příležitosti měl Zacha, z pravého kruhu ovšem zvedl kotouč bekhendem příliš vysoko.
     
    12:12
    Parádní hit P. K. Subbana na Kivirantu rozpoutal menší potyčku, do níž se zapojilo šest hokejisů, tři dvojičky. Rozhodčí udělili dvouminutový trest té nejaktivnější ve složení Nathan Bastian, Andrej Sekera.
     
    12:00
    Pohledné akci Devils chybělo jen gólové zakončení. Jegor Šarangovič tělem odstavil Lindella, přes jeho hokejku ovšem poslal touš do ochranné sítě.
     
    11:39
    Jack Hughes tentokráte nehrál na sebe, žabičkou chtěl vysunout do úniku Jespera Bratta. Švéd jen prodloužil kotouč za bránu Stars.
     
    11:03
    Damon Severson zvedl hlavu a zkusil najít na středu Kuokkanena. Překvapený spoluhráč reagoval hodně pozdě a puk minul. Zakázané uvolnění.
     
    10:30
    Domácí hráči jsou viditelně opaření. Konečně začali získávat navrch, načež je shodil dolů druhý inkasovaný gól. Dallas zatím dává soupeři pořádnou lekci z produktivity.
    09:45 Jacob PETERSON - 0:2
     
    09:45
    Dallas právě vstřelil branku!
    Svěřenci trenéra Bownesse navyšují náskok! Výbornou práci odvedl Radulov, který zpoza brány propasíroval černou gumu před ni na JACOBA PETERSONA. Dvaadvacetiletý Švéd neměl vůbec jednoduchou pozici, nicméně i na dlouhou hokejku zvládl bekhendem nasměrovat touš mimo dosah gólmana. Asistence: Alexandr Radulov a Joel Kiviranta.
     
    09:19
    New Jersey začíná získávat navrch. Tomáš Tatar zvedl hlavu a od mantinelu nahazoval před bránu, kde viděl McLeoda, jemuž hokejku v poslední chvíli zablokoval Kero.
     
    08:50
    Mezi střelce zápasu se chtěl zapsat Damon Severson. Protože měl před sebou Braden Holtby volnou dálnici, připsal si jednoduchý zákrok vyrážečkou.
     
    08:21
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Jack Hughes. Těsně bráněný Glendeningem střílel bekhendem pod břevno, Holtby zasáhl levým ramenem.
     
    07:47
    Z pravého kruhu a lehce z otočky pálil Jamie Benn. Akira Schmid byl v pozoru a pravým betonem vykopl hrací předmět do bezpečí.
     
    07:05
    Vysoko forčekující Pavel Zacha rozehrávajícího Hanleyho nerozhodil. Obránce zachoval chladnou hlavu a žabičkou přenesl hru na nikým neatakovaného Heiskanena.
     
    06:41
    Od levého mantinelu střílel na zadní tyč Ryan Suter. Akita Schmid v tomto případě zasahovat nemusel, letící černou gumu vedle levé tyče zkontroloval očima.
     
    06:12
    Jelikož měl k puku nejblíže Andrej Sekera, byl rozhodčí opět nucen odpískat icing. Tomáš Tatar přes velkou snahu nahrávku Gravese netečoval.
     
    05:57
    Tyler Seguin po vhazování posunul puk za sebe na Esu Lindella. Finský obránce bez rozmýšlení pálil z první, Schmid nadvakrát ukryl touš v lapačce.
     
    05:16
    Jonas Siegenthaler nepožívá dobrý start do utkání. Poté, co chyboval před prvním gólem, tak teď zkazil rozehrávku. Vesey na jeho pas nedosáhl, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    04:46
    V době, kdy už byl potrestaný Riley Damiani na ledě, měl slibnou šanci Nathan Bastian. Od Johnssona obdržel pas do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti poslal hrací předmět jen do Holtbyho lapačky.
     
    04:14
    Dawson Mercer si vyměnil touš se Zachou, načež střílel z pravého kruhu z první k bližší tyči. Braden Holtby zasahovat nemusel, touš prosvištěl vedle brány.
     
    03:44
    Při vlastním oslabení naopak zahrozil Tyler Seguin. Kanadský útočník vystihl rozehrávku Veseyho a defenziva New Jersey měla velké štěstí, že se musel zastavit, aby získal nad pukem kontrolu.
     
    03:20
    Hráči v červených dresech se nemohou udržet v útočném pásmu. Hned po vhazování vyhodil Jani Hakanpää, následně byly zastaveny akce Hughese i Šrangoviče.
     
    02:31
    Domácí mají možnost vrátit stav do nerozhodné podoby v přesilové hře. Prvním vyloučeným hráčem střetnutí je forvard Riley Damiani za nedovolené bránění.
     
    02:03
    V akci jiný slovenský hokejista, a sice Tomáš Tatar. Zkusil průnik po pravém mantinelu, avšak osobní strážce Jani Hakanpää mu vystavil stopku.
     
    01:46
    Po Hischierem vyhraném vhazováním v útočném pásmu střílel od modré čáry slovenský obránce Christián Jaroš, trefil však pouze obětavě blokujícího Kivirantu.
     
    01:24
    Nechybělo moc, aby hokejisté v bílých dresech náskok ještě navýšili. Jamie Benn od levého mantinelu nahrál na střed Seguinovi, tomu smolně propadl kotouč pod hokejkou.
    00:14 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    00:14
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté prožívají parádní vstup do utkání! Siegenthaler za vlastní bránou ztratil stabilitu po střetu s Hintzem a byl to Robertson, kdo dojel volný puk a nahrál mezi kruhy JOEOVI PAVELSKIMU. Nejproduktivnější hráč Stars v sezóně následně skóroval forhendovou střelou z první k pravé tyči. Asistence: Jason Robertson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: A. Schmid (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ch. Jaroš, Colton White – Bratt, J. Hughes (A), Šarangovič – Tatar, N. Hischier (C), Vesey – A. Johnsson, Mercer, Zacha – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen (A), R. Suter, Sekera, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Jamie Benn (C) – A. Radulov, Peterson, Kiviranta – Glendening, Damiani, Kero.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: McCauley, St. Laurent – Barton, Fournier.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Christián Jaroš (NJD)
    Marián Studenič (NJD)
    Tomáš Tatar (NJD)
    Pavel Zacha (NJD)
    Radek Faksa (DAL)
    Andrej Sekera (DAL)
     
    Dallas Stars

    Dallas je sice blíže postupovým příčkám, ale ani v jeho případě to nevypadá příliš slibně. V Centrální divizi se nachází na páté pozici a na čtvrtou Minnesotou zaostává rozdílem devíti bodů, a to odehrál ještě o jedno utkání více. Bownessova družina ještě nic nevzdává a aktuálně drží sérii tří vítězství v řadě, postupně porazila Buffalo, Detroit a Philadelphii. Nejproduktivnějším hráčem celku je zkušený sedmatřicetiletý americký útočník Joe Pavelski se 44 body.
     
    New Jersey Devils

    S postupovými ambicemi New Jersey to nevypadá příliš nadějně. V tabulce Metropolitní divize se tento celek nachází na 6. místě, přičemž na čtvrtý Washington ztrácí propastných dvacet bodů. Svěřenci kouč Ruffa nemají v posledních zápasech vůbec dobrou formu, z předešlých pěti střetnutích porazili pouze Carolinu, naposledy padli výsledkem 2:3 s Los Angeles. Týmové produktivitě celku vévodí třiadvacetiletý švédský forvard Jesper Bratt s 36 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Jersey a Dallasem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Bratt (J. Hughes, Severson) – 1. Pavelski (J. Robertson), 10. Peterson (A. Radulov, Kiviranta), 17. Pavelski (M. Heiskanen, Hintz), 21. Hintz (Pavelski), 58. Hakanpää (Pavelski)


    New Jersey Devils: A. Schmid (21. J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ch. Jaroš, Colton White – Bratt, J. Hughes (A), Šarangovič – Tatar, N. Hischier (C), Vesey – A. Johnsson, Mercer, Zacha – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen (A), R. Suter, Sekera, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Jamie Benn (C) – A. Radulov, Peterson, Kiviranta – Glendening, Damiani, Kero.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: McCauley, St. Laurent – Barton, Fournier

    Diváci: 10 382
    thejrc.org