Tampa – San Jose 3:2 (po pr.) | NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:1 (kon.)
Boston – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 3:4 (po pr.) | New Jersey – Toronto 1:7 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.) | Dallas – Calgary 3:4 (kon.)
Colorado – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vegas – Buffalo 5:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Colorado Avalanche
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 02.02.2022, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alex GALCHENYUK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je ALEX GALCHENYUK.
     
    62:46
    Valerij Ničuškin neuspěl ani z druhé dorážky a pak z přemíry snahy podrážel v útočném pásmu. Arizona má k dispozici přesilovku čtyři na tři.
     
    59:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jediný muž, který si zasloužil srovnání z řad Arizony, byl LAWSON CROUSE. Svou aktivitou se dokázal Avs vyrovnat a je za to zákonitě odměněn. Od modré čáry vypálil Jakob Chychrun, Darcy Kuemper pouze vyrazil kotouč nad sebe a Crouse se dokázal parádně zorientovat. Bezprostřední dorážkou srovnává stav utkání a zřejmě ho posílá do prodloužení. Asistence: Jakob Chychrun a Phil Kessel.
     
    57:35
    Úplně sám zůstal při špatném střídání Arizony za obranou zadák Devon Toews. Zkoušel to na levou tyč, jenže ji trefil. Velká smůla, rozhodnutí se odkládá.
    47:45 Proti Schmaltzovi musel Kuemper vytáhnout další důležitý zákrok.
     
    47:45
    Úspěšný boj před brankou zvládnul Alex Galchenyuk a dorážející Nick Schmaltz měl na lopatě srovnání. Nedokázal ovšem najít mezeru v postavení Darcyho Kuempera.
    39:17 Mikko RANTANEN - 2:1
     
    39:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Trefa do šatny bude znamenat obrovskou vzpruhu pro domácí. Tenhle rychlý protiútok se jim povedl parádně. Poklona před André Burakovskym, který na levém křídle dokázal zpomalit hru a v ideální moment předal diagonální pas na najetého MIKKA RANTANENA. Finský hráč měl kotouč kousek za sebou, takže se rozhodl pro nenápadnou střelu po ledě. Wedgewood zřejmě čekal jiný typ zakončení a nechal mezeru mezi svými betony, kudy mohl puk nerušeně dojet za brankovou čáru. Stav je 2:1. Asistence: André Burakovsky.
    36:40 Nejprve zmařená příležitost Crouse, pak atak Ničuškina s Compherem.
     
    36:40
    Lawson Crouse se hodně zlobí, protože sudí neodpískali atak na jeho osobu při průniku před branku. Na opačnou stranu okamžitě vyrazil Valerij Ničuškin, o dorážky se ještě pokoušel J. T. Compher, ale rozhodčí tentokrát přerušili hru předčasně. Oba týmy cítí křivdu během jediného střídání.
    32:54 Alex GALCHENYUK - 1:1
     
    32:54
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tato třetina patří povedeným bekhendům. Vůbec poprvé v sezoně se prosazuje svého času velký hokejový talent ALEX GALCHENYUK. Clayton Keller přenesl hru na druhou stranu, Ilja Ljubuškin přiťuknul právě na Galchenyuka a ten našel snad jediné místečko, kudy mohl kotouč přes všechny možné nástrahy proniknout. Nic to nemění na tom, že Arizona přes nižší aktivitu srovnává stav a Colorado se musí snažit znovu si vybudovat vedení. Asistence: Ilja Ljubuškin a Clayton Keller.
     
    31:22
    Travis Boyd a Lawson Crouse teď měli milionové šance, ale Darcy Kuemper neusnul na vavřínech. I když v této třetině nemá tolik práce, teď vytáhnul tři klíčové zákroky. Arizona šla tvrdě za srovnáním, Kuemper jí vystavil stopku.
     
    28:24
    Na dorážku Mikka Rantanena dosáhl betonem Scott Wedgewood, teď si užil po nahození Devona Toewse další perné chvíle. Colorado v této sezoně maže Arizonu z ledu, přesto stále zůstává na jediném vstřeleném gólu.
     
    26:12
    Bekhendem se natlačil do brankoviště Alex Galchenyuk a Darcy Kuemper předvádí parádní zákrok. Puk vyplaval za jeho zády, ale v dosahu nebyl žádný bílý dres a Avalanche se potíží rychle zbavili. Teď přežili infarktový moment.
     
    23:34
    Na branku už se málem řítil Lawson Crouse, ale podle rozhodčích držel Josta, který ztratil v souboji rovnováhu. Přesilovka pro Avalanche.
    22:42 Nazem KADRI - 1:0
     
    22:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    V rohu hřiště ukradnul kotouč NAZEM KADRI, vytáhl se před branku, Scott Wedgewood ho nedokázal obrat nataženou holí a pak už bylo vše otázkou trpělivosti. Útočník, který letos díky fanouškům pojede na All-Star Game, nabral puk bekhendem na vidle a zavěsil ho rovnou pod horní tyč. Arizona si o inkasování už nějakou chvíli koledovala a první branka konečně přišla. Bez asistence.
     
    18:21
    V rohu hřiště podrážel Ilja Ljubuškin a 48 sekund tak potrvá přesilovka pěti proti třem v podání Avalanche.
    17:27 Gabriel Landeskog puk skvěle tečoval, jenže Wedgewood měl lapačku na správném místě.
     
    17:27
    Ránu z první si připravil po přihrávce Makara Devon Toews, ale Wedgewood lapačkou dosáhl na tečovaný kotouč i s notnou dávkou štěstí.
     
    17:08
    Nestává se často, abyste viděli přesilovku čtyři na tři v základní hrací době. Anton Strälman ovšem předvedl ukázkové sekání a musí pykat.
    16:25 Hned dvojité zakončení řešil zdárně Darcy Kuemper.
     
    16:25
    Nejtěžší moment Kuempera v této třetině. Nejprve se před branku natlačil Anton Strälman, jehož střelu brankář Avs vyrazil. Ještě nebezpečnější bylo následné, bezprostřední zakončení Phila Kessela. Kuemper udržel puk ve výstroji.
     
    16:16
    Jenže nervy neudržel Nazem Kadri. Po brzké ztrátě puku sáhnul k podrážení, aby zastavil potenciální nebezpečí. Avalanche po sedmi vteřinách přicházejí o přesilovku.
     
    16:09
    Hned po buly zabrzdil soupeře nedovoleně Alex Galchenyuk a také domácí si vychutnají první početní převahu. Dvě minuty za hákování.
     
    13:11
    Je tu druhý trest na domácí straně, uvidíme, jak Arizona po špatné první přesilovce naloží s tou další. Nazem Kadri se provinil nedovoleným bráněním.
    05:49 Únik Avs v oslabení, při kterém se Nazem Kadri dostal mimo palebnou pozici.
     
    05:49
    Avs se nabídla zlatá příležitost. Přečíslení dva na jednoho v oslabení řešil Nazem Kadri individuálně, ale po dlouhé kličce se dostal za branku a pak jen nahrnul kotouč pod betony Wedgewooda, který už další komplikace nedopustil.
     
    05:11
    Za brankou se dopustil držení hole Tyson Jost. Riley Nash nemohl pokračovat v útočení a Arizona má přesilovku.
    02:49 Wedgewood vytáhl ramenem nebezpečný výjezd Murrayho.
     
    02:49
    Z pravé strany minul branku Rantanen, pak měl ještě obrovskou šanci na středu najetý Ryan Murray, ale Scott Wedgewood vytahuje první zásadní zákrok v utkání.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 23. Kadri, 40. Rantanen (Burakovsky) – 33. Galchenyuk (Ljubuškin, Keller), 60. Crouse (Chychrun, Kessel), rozh. náj. Galchenyuk

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nick Schmaltz (ARI)
    0:0   Gabriel Landeskog (COL)
    2. série:
    0:1   Alex Galchenyuk (ARI)
    0:1   Mikko Rantanen (COL)
    3. série:
    0:1   Clayton Keller (ARI)
    0:1   Nazem Kadri (COL)


    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – D. Toews, Makar, J. Johnson, Girard, R. Murray, E. Johnson (A) – Landeskog (C), Rantanen (A), Ničuškin – Sikura, Kadri, Burakovsky – Jost, Compher, L. O'Connor – MacDermid, M. Malcev, Aube-Kubel.
    Trenér: Jared Bednar

    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Gostisbehere, Mayo, J. Moser, Strälman, Chychrun (A), Ljubuškin – Keller, Galchenyuk, N. Schmaltz – Crouse, T. Boyd, Kessel – Roussel, Riley Nash, Ch. Fischer – L. O'Brien, Dzingel, Ladd (A).
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Pochmara, Lambert – Hunt, Gawryletz

    Diváci: 15345
    bahis siteleri