TK s finalistou juniorského AO Jakubem Menšíkem (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Středa 02.02.2022, 14:03Tiskové konference
     
    Tímto došlo k ukončení tiskové konference. I já osobně se s Vámi odsud z Ďolíčku loučím a přeji hezký zbytek dne. (14:56:33)
     
    Petr Koukal: V rámci ligových zápasů budou ligové konference opět omezené pouze v online verzi. Presscentrum nadále nebude pro novináře přístupné, stadion totiž musí být rozdělený na některé zóny. Akreditace už nejsou omezené, nicméně stále je třeba posílat žádost o ní.
     
    Petr Koukal: Chystáme na konec příštího měsíce připomenutí toho, že stadion v Ďolíčku bude slavit 90. výročí od svého založení.
     
    Petr Koukal: Josef Jindřišek může překročit rekord Zdeňka Prokeše, pokud nastoupí do zápasů s Teplicemi i se Zlínem. Zároveň se mu brzo blíží třístý start za Bohemians. Nicméně ceremonie k tomu nebude příliš velká, ani dle protokolu LFA velká nemůže být.
     
    Miroslav Držmíšek: Josef Jindřišek je momentálně připravený a příchod několika hráčů na jeho pozici nijak nemění jeho postavení a roli v týmu.
     
    Miroslav Držmíšek: Celý minulý rok jsem slyšel od Levina, že se chce vrátit do Ruska za manželkou. Několikrát jsme seděli s ním, i s jeho agentem. Nakonec jsme to akceptovali, lidsky jsme to chápali a v půlce prosince jsme se rozloučili a vrátil se do Ruska. Po měsíci a půl se objevil na Slovácku. Nic dalšího k tomu nedokážu říct.
     
    Martin Kurka: Je strašně ošidné mluvit o termínech rekonstrukce stadionu. Někdy během února ale dojde ke schválení tisku, který dá zelenou pro chystanou architektonickou soutěž.
     
    Luděk Klusáček: Do sobotního zápasu ještě nebude k dispozici Antonín Křapka.
     
    Libor Koubek, vedoucí A týmu Bohemians: Utkání se ale nakonec odehraje v úterý 15. 2. na stadionu v Mladé Boleslavi.
     
    Petr Koukal: K posunu termínové listiny došlo z toho důvodu, že ve čtvrtfinále poháru byly týmy, které mohly tyto podmínky zajistit.
     
    Luděk Klusáček: Nabitý program nám při takové šířce kádru nečiní problém. Ohledně změny pořadatelství poháru souhlasím se slovy pana Koubka, nicméně nelíbí se mi, že by se v tomhle termínu mělo hrát na přírodní trávě. Ta určitě nebude vhodně připravená, tedy může docházet ke zranění hráčů a podobně.
     
    Darek Jakubowicz: Během plánované rekonstrukce může kapacita stadionu klesnout pod povolenou úroveň. I proto zde chceme montovanou tribunu, která jí může zajistit, aniž bychom museli opouštět Ďolíček.
     
    Martin Kurka – předseda družstva fanoušků Bohemians: Jednáme o výstavbě montované tribuny už skoro rok. Jsme momentálně ve fázi předpřípravy pro samotné politické rozhodnutí magistrátu, že nám s touto tribunou pomůžou. Máme od některých radních příslib pomoci, nicméně rozhodnutí o výstavbě ještě nepadlo.
     
    Darek Jakubowicz: Dá se říct, že 95 % ligových hráčů je naočkovaných. Většina týmů ale byla v zahraničí, tudíž zde nemohla vykazovat čísla a tedy až nyní se poprvé setkala s omikronem. V zahraničí se i díky teplotám vyskytuje koronavirus mnohem méně.
     
    Darek Jakubowicz: Máme sponzory, kteří jsou navázáni na nějakou spotřebu. U nich se bohužel aktuální situace pociťuje. Žádný z partnerů ale neodešel z toho důvodu, že by na fotbal mohlo chodit méně lidí. Odešli pouze ti, kteří měli sami existenční problémy.
     
    Luděk Klusáček: Je větší šance uspět v zápasech s Teplicemi a Zlínem. Úvodní zápas je ale velmi klíčový v tom, jak si mužstvo bude věřit.
     
    Luděk Klusáček: Rádi bychom bojovali o prostřední skupinu. Je to otázka dvou až tří zápasů, které nám utekly a které chceme dotáhnout.
     
    Luděk Klusáček: Myslím si, že jsme se opět trochu posunuli. Posílili jsme posty, které byly potřeba.
     
    Miroslav Držmíšek: Kádr není uzavřený dovnitř, ani ven. Není vyloučeno, že ještě někdo přijde. V takovém případě by někdo ještě odešel.
     
    Darek Jakubowicz: Takový způsob testování je naším svobodným rozhodnutím. Hráči nejsou zaměstnanci, proto toto nemusíme plnit.
     
    Petr Koukal: Vracíme se k testování hráčů podle pravidel, které aktuálně platí pro testování lidí ve firmách.
     
    Petr Koukal, mluvčí Bohemians: Máme 1400-1500 permanentkářů. Uvolníme do oběhu 1000 vstupenek a každý z permanentkářů má možnost si rezervovat vstupenky, ty zbylé pak jdou do volného prodeje. Většinou zájem permanentkářů uspokojíme. Možná až na exponované zápasy se Spartou, Slavií a podobně. Musíme dodržovat pravidla, které stanoví LFA.
     
    Luděk Klusáček: Roman Valeš se vracel v průběhu podzimu. Jeho zranění ale bylo složitější, čímž nastupoval spíše za B mužstvo. Na post jedničky se tak bude rozhodovat mezi ním a Hugem Janem Bačkovským.
     
    Luděk Klusáček: Dlouhodobě se snažíme praktikovat systémy jak na tři, tak na čtyři obránce. Na soustředění jsme to chtěli představit i novým hráčům. Nějakou kostru už mám v hlavě.
     
    Miroslav Držmíšek: Stále jsme hledali nějakou personu, která by v zimě přišla. Z Česka jsme přivedli dva kluky, u kterých jsem přesvědčený, že z nich do budoucna budou dobří fotbalisté, nicméně potřebovali jsme někoho, kdo nám pomůže hned. Jednání se Slovanem Bratislava bylo hodně příjemné. Ondru znám ze Slavie, chce se vrátit do velkého fotbalu, myslím, že spolupráce bude dobrá.
     
    Luděk Klusáček: Ondřej Petrák se k nám připojil až po soustředění. Má takovou kvalitu, že bez problémů zapadnul. Z hlediska kondice u něj nevidím nic zásadního. Jednoznačně je to ale hráč, který nám může vypomoct.
     
    Miroslav Držmíšek: Patrik chtěl ještě nějakou novou výzvu poté, co ztratil pozici jedničky.
     
    Luděk Klusáček: Náš problém na podzim nebyli gólmani, ale celá defenzivní činnost mužstva.
     
    Luděk Klusáček: U Denise Granečného jsme nebyli zklamaní s jeho výkonem, nicméně vyhodnotili jsme, že tento post posilovat nemusíme. Patrik Le Giang nebyl úplně spokojený se situací zde, tudíž odmítnul nabídku na prodloužení smlouvy. Při vyrovnané výkonnosti třech gólmanů jsme upřednostnili ty, kteří mají dlouhodobější smlouvy.
     
    Daniel Mareček: Myslím, že jsme nachystaní výborně a těšíme se na první soutěžní start.
     
    Daniel Mareček: Je pro mě příjemná změna, vrátit se zpátky do Prahy. Hodně kluků znám z dřívějšího působení. Budu chtít vrátit Bohemce její důvěru ke mně. Příprava byla rychlá, zvládli jsme hodně zápasů.
     
    Luděk Klusáček: Ke změně došlo na postu asistenta trenéra. Tým opustil Erich Brabec, jehož nahradil Jaroslav Veselý. Je to člověk, který má i zkušenost z postu hlavního kouče. Věřím, že to bude i určitý impuls pro hráče z hlediska tréninků i určitého stereotypu.
     
    Luděk Klusáček: Chtěl bych poděkovat vedení klubu, které zareagovalo na podzimní situaci. Není úplně jednoduché trénovat v takovém počtu, ale postupně se to bude snižovat a bude růst konkurence. Vyhýbala se nám i vážnější zranění. Zimní přípravu hodnotím i z toho důvodu pozitivně. Věřím, že jsme na jaro připraveni.
     
    Miroslav Držmíšek: Dalším hráčům bychom chtěli dát příležitost k hraní v druholigových týmech. Ti, kteří se do jejich kádrů nedostanou, najdou uplatnění v našem B týmu.
     
    Miroslav Držmíšek: Odchody nás nezaskočily. Už během podzimu jsme počítali s tím, že k nim dojdou. Dalším důvodem je to, že podle LFA musí mít každý tým na soupisce třicet hráčů. Takový počet není optimální, nicméně v současné době je to zřejmě nutnost.
     
    Miroslav Držmíšek: Pohyb v kádru byl hodně ovlivněný nepodařeným závěrem podzimu. Zaměřili jsme se na posílení defenzivy, proto přišlo šest defenzivních hráčů. Akorát Beran je ofenzivní. Chtěli jsme zvýšit konkurenci v zadních řadách. Přišly dva okruhy hráčů, první dostanou čas prokázat, že mohou hrát do budoucna za Bohemku, u jiných si představujeme, že vypomůžou hned.
     
    Darek Jakubowicz: V nejbližších dnech se rozběhne architektonická soutěž na celý prostor po dohodě mezi magistrátem a Družstvem fanoušků Bohemians 1905.
     
    Darek Jakubowicz: Jen krátce ke stadionu. Zmizela budova za jednou z branek, což doufáme, že je první vlaštovkou k plánované rekonstrukci. Dalším krokem by měla být montovaná tribuna, jejíž kapacita není přesně stanovena, ale měla by být kolem tisíce diváků. Bude splňovat veškeré bezpečnostní i sportovní potřeby.
     
    Jako první se ujal slova tiskový mluvčí Bohemians, který přivítal všechny zúčastněné.
     
    Počátek tiskové konference se o malou chvíli protáhne. Stále se čeká na její hlavní účastníky.
     
    Zdravím Vás u tiskové konference fotbalového týmu Bohemians Praha 1905 před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Účastníky tiskové konference budou Darek Jakubowicz (ředitel klubu Bohemians Praha 1905), Miroslav Držmíšek (sportovní ředitel Bohemians Praha 1905), Luděk Klusáček (hlavní trenér A týmu) a Daniel Mareček (hráč A týmu).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Vít Trubička

    bahis siteleri