NY Islanders – Seattle 0:3 (kon.) | Washington – Edmonton 3:5 (kon.) | Detroit – Los Angeles 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 0:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 03.02.2022, 01:17 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Edmontonem.
     
    Washington Capitals

    Washington tradičně patří k největším favoritům na zisk Stanley Cupu. Aktuálně to vypadá, že by Caps neměli mít problém s postupem do vyřazovací části, neboť jsou ve Východní konferenci na sedmé pozici a na devátý Detroit disponují komfortním třináctibodovým náskokem. Svěřenci kouče Lavioletteho momentálně disponují sérii dvou vítězství v řadě, k jasné výhře 5:0 nad Dallasem přidali i úspěch na ledě Pittsburghu, kde zvítězili 4:3 po prodloužení. Týmové produktivitě celku vévodí Alexandr Ovečkin s 58 body.
     
    Edmonton Oilers

    Úvod sezóny vyšel Edmontonu velmi slušně, ale v posledních týdnech se však forma výrazně zhoršila a Olejáři by aktuálně nepostupovali do vyřazovací části, protože se nacházejí na jedenácté příčce, nicméně s pouhým tříbodovým odstupem na osmé Calgary. Tippettova družina nedávno prohrála sedm utkání v řadě, následně ovšem čtyřikrát za sebou zvítězila. Pátý úspěch nepřidala, v doposud posledním střetnutí padla s Ottawou výsledkem 2:3 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem celku je Leon Draisaitl s 61 body, více jich v letošním ročníku NHL nasbíral pouze Jonathan Huberdeau z Floridy.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Martin Fehérváry (WSH)
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Bäckström (A), Sprong – Sheary, Kuzněcov, Protas – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Snively, Eller, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Barrie, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Hyman – Kassian, Devin Shore, Foegele.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a Edmontonem konečně odstartoval! Úvodí buly dopadlo vítězně pro Jevgenije Kuzněcova, jenž přetlačil kapitána soupeře Connora McDavida.
     
    00:42
    John Carlson si dal dlouho záležet s rozehrávkou, aby nakonec nahrál mimo dosah Toma Wilsona a způsobil tak zakázané uvolnění a buly před Samsonovem.
     
    01:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Brzký gól Olejářů pořádně zchladil nažhavenou Capital One Arenu. Z obranného pásma vyjel na výlet LEON DRAISAITL, jenž si cestou narazil s obráncem Cecim, aby ve finále jen tak lehce plácl do kotouče, ten zaplachtil Samsonovovi nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Cody Ceci a Ryan McLeod.
    01:30 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    02:31
    Tlak hostujícího celku pokračuje. Minimálně na pár vteřin jej pozastavil Duncan Keith, ten totiž zpracovával černou gumu až za útočnou modrou.
     
    02:46
    Hokejisté v bílých dresech rychle přesunuli hru zpět do útočného pásma, načež nahrávku Yamamota vystihl Martin Fehérváry, puk ale vyhodil jen zakázané uvolnění.
     
    03:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Tippeta zažívají skutečně parádní úvod střetnutí! Po vítězném buly Ceci posunul touš na Keitha, jehož nahození tečoval zlý muž EVANDER KANE mezi betony gólmana. Pro třicetiletého Kanaďana se jedná o premiérový gól v novém působišti. Asistence: Duncan Keith a Cody Ceci.
    03:01 Evander KANE - 0:2
     
    04:18
    A může být ještě hůř. Na trestnou lavici totiž odjel Tom Wilson, který v útočném pásmu nešikovně podrazil Jesse Puljujärviho.
     
    04:40
    Hosté drží puk v útočné třetině a hledají prostor k zakončení. Domácí hokejisté zatím dobře brání a znemožňují soupeři kvalitní zakončení.
     
    05:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilová hra využita, mizérie Caps pokračuje! Svou genialitu opět ukázal CONNOR MCDAVID, jenž s pukem vyjel po levé straně do nulového úhlu směrem k bráně, ale to jej vůbec nerozhodilo a odrazem od Samsonovových zad dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins.
    05:07 Connor MCDAVID - 0:3
     
    05:07
    Ilja Samsonov vydržel ve hře pouhých pět minut. Po třetím gólu toho má ruský gólman dost, místo mezi třemi tyčemi přepouští Pheonixovi Copleymu.
     
    06:31
    Pro Copleyho se jedná o premiérový start v letošní sezóně. První zákrok zvládl bez problémů, ránu Ryana schoval do lapačky.
     
    06:55
    Hráči Oilers pokračují v nastoleném tlaku, zatímco domácí mužstvo se obrovsky trápí. Leon Draisaitl z dobé pozice těsně přestřelil.
     
    07:16
    Fanoušci si konečně mohli povzbudit, když podpořili přečíslení tří proti dvěma. Garnet Hathaway ovšem vyslal nepřesnou přihrávku na Ellera.
     
    07:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, domácí hokejisté dávají branku naděje! Schutz na modré zastavil vyhození Boucharda a před bránou našel úplně volného LARSE ELLERA. Dánský útočník nezazmatkoval a Koskinenovi udělal bekhend do blafáku, načež bezpečně zametl kus černé gumy do prázdné brány. Asistence: Justin Schultz.
    07:36 Lars ELLER - 1:3
     
    08:19
    Další útok Caps zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Byl to Nicklas Bäckström, kdo příliš rychlým pohybem vystavil do ofsajdu Spronga.
     
    08:56
    V souboji jeden na jednoho sice Leon Draisaitl uspěl, ale Martin Fehérváry ho výrazně zpomalil. S tím nepočítal McLeod, postavení mimo hru i na druhé straně.
     
    09:22
    Do jízdy obdržel přihrávku Conor Sheary. Zpracování zvládl na jedničku, nicméně na Codyho Ceciho nevyzrál, kanadský bek správně očekával kličku do středu.
     
    09:55
    Na druhé straně musel do akce Pheonix Copley. Zatím stále udržuje stoprocentní úspěšnost, pokus Nugenta-Hopkinse ukryl v lapačce.
     
    10:11
    Connora McDavida dělily od druhé vstřelené branky centimetry! Z pravého kruhu vystřelil na zadní tyč, právě pravou část brankové konstrukce však orazítkoval!
     
    10:42
    Útok Washingtonu měl krátké trvání. Joseph Snively bojoval srdnatě, leč skrze dva protihráče puk na Leasona procpat nezvládl.
     
    11:27
    V útočení pokračuje za Caps Tom Wilson. Zvedl hlavu a koukl před bránu soupeře, kde žádného spoluhráče neměl. Skončil za ní, kde jej obral Keith.
     
    11:56
    Dlouho Tyson Barie hledal prostor pro zakončení. Nakonec vystřelil ze zápěstí z pravého kruhu, přímo do výstroje připraveného Copleyho.
     
    12:09
    Pheonix Copley a jeho další zákrok. Se střelou Ryana McLeoda od levého mantinelu neměl žádné problémy, opět jej ukryl ve výstroji.
     
    12:39
    Mezi kruhy si sjížděl německý forvard Leon Draisaitl a nechybělo moc, aby k němu McLeod dostal kotouč, v poslední chvíli zvládl zakročit nataženou hokejkou Schultz.
     
    13:11
    Mezi střelce zápasu se chtěl zapsat Martin Fehérváry. Slovenský obránce vyprodukoval dělovku od modré čáry, Mikko Koskinen zasáhl vyrážečkou.
     
    13:50
    Jesse Puljujärvi přejel červenou čáru, načež nahodil za bránu soupeře. Do tohoto prostoru vyjel Copley, pod tlakem forčekujícího Kanea zvládl nahrát Sprongovi.
     
    14:22
    Gólem povzbuzený Lars Eller nestáhl ztrátu na Tysona Barrieho. Alespoň mu ztížil rozehrávku, přesto kanadský bek zvládl nahrát volnému spoluhráči.
     
    14:44
    Rána bez přípravy v podání Dmitrije Orlova síť za Koskinenem nenapnula. Finský gólman střelci zmenšil střelecký úhel a včas máchl lapačkou.
     
    15:20
    Před bránou číhal na hrací předmět Nicklas Bäckström. Dočkal se, avšak z bezprostřední blízkosti na Koskinena nevyzrál, Fin touš vyrazil za bránu.
     
    15:47
    Leon Draisaitl vyslal svižný projektil ze zápěstí do zadního mantinelu. Odražený kotouč sebral Warren Foegele, z velkého úhlu prostor brány minul.
     
    16:03
    Domácí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Tom Wilson pěknou žabičkou vybídl k zakončení Snivelyho, jenž si na premiérový úspěch v NHL musí počkat, rozvlnil jen boční síť.
     
    16:45
    Zach Hyman zkusil bekhendem posunout puk na Deeka Ryana, jenže ten lehce zaškobrtl po kontaktu se Springem a nechal se předjet Nickem Jensenem.
     
    17:18
    Příliš zbrklý byl v rozehrávce John Carlson. Přestože měl dost času, tak vyslal prudký pas na Hathawaye, jenž na puk nedosáhl. Icing.
     
    17:57
    Dánský útočník Lars Eller dostal nabito do levého kruhu. Zradilo jej nářadí, protože při zakončení zlomil hokejku a kotouč mu zůstal u bruslí.
     
    18:33
    Útočnou třetinu navštívil Carl Hagelin. Místo očekávaného zakončení volil zpětnou nahrávku na Leasona, překvapený Američan nezvládl zpracování.
     
    18:52
    Tlak domácích přesto ještě pár vteřin pokračoval. Justin Schultz od modré cíleně nahazoval na teč, pukem schytal do chráněných míst Duncan Keith.
     
    19:11
    Jediný Nizozemec v NHL Daniel Sprong na sebe natáhl dva protihráče, aby následně předal puk Tomu Wilsonovi, jeho křižná rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    19:32
    V hledišti to jen zahučelo! Jevgenij Kuzněcov nabral středem velkou rychlost a v útočné třetině natáhl ke svižnému zakončení ze zápěstí. Pokus ruského útočníka skončil na spojnici břevna a levé tyče!
    19:32 Kuzněcov vypálil do spojnice břevna a levé tyče
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 12.
     
    Gólově bohatá první třetina nabídla čtyři góly, přičemž lépe je na tom Edmonton, ten vede po dvaceti minutách nad Washingtonem rozdílem dvou branek 3:1. Olejáři vstřelili tři góly v průběhu úvodních pět minut, postupně se prosadili Leon Draisaitl, Evander Kane a Connor McDavid. Touto skutečností vyhnal z brány Samsonova, na jehož místo se poprvé v sezóně postavil Pheonix Copley. Výměna domácí celek nakopla a od třetího inkasovaného gólu byli aktivnějším týmem. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství stihli alespoň snížit zásluhou Larse Ellera. Velkou šanci měl i Jevgenij Kuzněcov, jeho střelu zastavila branková konstrukce.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Začíná naprosto stejně jak ta první, a sice zakázaným uvolněním domácích po nepřesném pasu Carlsona.
     
    20:40
    Hosté v útočném pásmu dlouho nepobyli. Dobrou práci odvedl Nick Jensen, který vypíchl touš z pod hole Shoreho a nasměroval jej ke Snivelymu.
     
    21:12
    Connor McDavid získal kotouč až v momentě, kdy potřeboval střídat. Nahodil za bránu soupeře a na střídačku ho doprovodili i čtyři spoluhráči.
     
    21:54
    Hra probíhá před Copleym. Zach Hyman nahrával zpoza brány mezi kruhy na Dereka Ryana, ten forhendovou ránou z první minul cílové zařízení.
     
    22:15
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Mikka Koskinena. Devin Shore nedosáhl na dlouhou nahrávku Nurse a Jesse Puljujärvi nedojel Orlova.
     
    22:43
    Ryan Nugent-Hopkins mohl hrát směrem dopředu, avšak proti dvěma protihráčům si nevěřil, proto kotouč nasměroval do zadních řad na Boucharda.
     
    23:00
    Snadný zákrok pro Mikka Koskinena, který dobře viděl na Jensenovo nahození od modré čáry. Černou gumu našel ve své lapačce.
     
    23:33
    Pheonix Copley nezvládl rozehrávku za vlastní bránou podle představ. Kotouč prodloužil po mantinelu, jenže Leon Draisaitl přebruslil Orlova a touš sebral pro sebe.
     
    24:03
    Nejproduktivnější hráč Oilers v sezóně Draisaitl nicméně nepřesně nahrál Nugentu-Hopkinsovi, načež musel zabrat do defenzivy. Garnet Hathaway nabil Dowdovi, ten mezeru mezi betony Koskinena nenašel.
     
    24:26
    A znovu Nic Dowd, jenž si tentokráte vytvořil prostor v pravém kruhu. Forhendovou střelou po ledě na zadní tyč neuspěl, napálil gólmana do pravého betonu.
     
    25:13
    Zpoza brány nabruslil před Koskinena Carl Hagelin. Bekhendem vzápětí zkusil zvednout puk pod břevno, finský gólman včas vytasil pravé rameno.
     
    25:43
    Potlesk fanoušků si vysloužil Garnet Hathaway, který ukázkovým hitem poslal na domácí střídačku Evandera Kanea. Kanadského forvarda výlet přes mantinel viditelně nepotěšil, stejně tak hráče odpočívající na střídačce.
    25:43 Hathaway poslal Kanea na střídačku Caps
     
    26:12
    Dlouho Ryan McLeod operoval s pukem za bránou soupeře. Ve finále akce zkusil na hraně brankoviště najít Leona Draisaitla, toho příkladně pokryl Schultz.
     
    26:55
    Dosavadní průběh druhé třetiny patří Capitals, ti ovšem nadále ztrácí dva góly, všechny jejich střely v prostředním dějství zatím Koskinen pochytal.
     
    27:24
    Podražený Lars Eller protestoval nejspíše právem. Ani jeden z rozhodčích ovšem přečin McLeoda neviděl, hra tak pokračuje bez přerušení.
     
    27:47
    Utkání opět probíhá před Mikkem Koskinenem. Carl Hagelin si počkal v pravém kruhu na puk a dočkal se, křižná rána proletěla vedle brány.
     
    28:27
    Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Connor McDavid. Příkladnou defenzivní práci prokázal Martin Fehérváry, který soka zastavil u mantinelu.
     
    28:45
    Ofenzivu domácích podpořil John Carlson. Leon Draisaitl ovšem akci nezabalil a po celou dobu se držel těsně za obráncem, aby mu v klíčové chvíli klepl do hokejky a tím mu zamezil ve střele.
     
    29:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Lavioletteho družina se dočkala kontaktního gólu, drama je zase o něco větší! Puk si po Bäckströmově zblokované střele našel Fehérváry. Taktéž zakončení slovenského obránce bylo sraženo, Ceci touš bruslí smolně usměrnil ke CONOROVI SHEARYMU. Člen druhé útočné formace si hrací předmět v klidu zpracoval a s klidem zavěsil do poloodkryté svatyně. Asistence: Martin Fehérváry a Nicklas Bäckström.
    29:16 Conor SHEARY - 2:3
     
    30:30
    Utkání se přehouplo do druhé poloviny krátce poté, co Washington vstřelil druhý gól a ukázal, že dnešní utkání i navzdory nepovedenému úvodu zdaleka nezabalil.
     
    30:59
    Conor Sheary chtěl vstřelit druhý gól v krátkém časovém sledu. Znovu si počkal v pravém kruhu, v tomto případě ovšem vysoko přestřelil.
     
    31:21
    Přečíslení Olejářů tří proti dvěma skončilo neslavně. Connor McDavid sice přenesl hru do levého kruhu na Nugenta-Hopkinse, jeho ránu ovšem obětavě zblokoval navrátilec Eller.
     
    31:58
    Za Caps zahrozil Nic Dowd. Ve velké rychlosti najel na Mikka Koskinena, toho z bezprostřední blízkosti smolně nastřelil do levého rukávu.
     
    32:12
    Connor McDavid znovu na ledě. Chyběla mu podpora, přesto kanadský útočník málem uspěl sám proti třem, zastavil ho až poslední bek Jensen.
     
    32:36
    Místy vypadá býti Connor McDavid skutečně nezastavitelný. Mezi kruhy si stáhl kotouč kolem Hagelina a ze zápěstí pálil o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    33:03
    Téměř dvě minuty strávil na ledě už viditelně unavený Evander Kane. Odpočinek mu umožnil Tyson Barrie, který obloučkem posunul hru do střední třetiny.
     
    33:46
    U puku zase hosté. Jmenovitě Darnell Nurse, který si věřil na průnik mezi dvěma protihráče. Své schopnosti přecenil, o černou gumu přišel.
     
    34:20
    Leon Draisaitl zkusil vybojovat kotouč v rohu útočného pásma. Neuspěl, protože výborně zapracoval Nicklas Bäckström, pravou bruslí přikopl puk k volnému Jensenovi za bránou.
     
    34:47
    Slovenský zadák Martin Fehérváry zvedl hlavu a přenesl hru do levého kruhu na úplně volného Larse Ellera, jeho pokus udržel Koskinen mezi betony.
     
    35:19
    Ofenzivní složku týmu podpořil Justin Schultz. Vyjel do pravého kruhu, kam dostal nabito od Spronga, nicméně z první napálil jen gólmana.
     
    35:32
    A další Koskinenův zákrok. Finský obr výborně zmenšil střelecký úhel Dmitriji Orlovovi, ránu pod břevno bez větších potíží schoval v lapačce.
     
    35:42
    Premiérová přesilová hra pro Washington. Zkušený osmatřicetiletý obránce Duncan Keith zastavil Shearyho bez snahy hrát puk, dvě minuty za nedovolené bránění jsou naprosto zasloužené.
     
    36:02
    Leon Draisaitl v oslabení zametl puk do domácího brankoviště. Pheonix Copley hledal kotouč, a nakonec ho našel jen těsně před tím, než se chystal natahovat hokejku za kotoučem McLeod.
     
    36:42
    Dlouhé vyhození Darnella Nurse až za domácí svatyni. Zde zastavil kus černé gumy Nick Jensen, na led se dostává druhá přesilovková formace.
     
    37:06
    Naopak to jsou hosté, kteří v oslabení nejednou zahrozili. Nyní střílel z pravého kruhu na zadní tyč Jesse Puljujärvi, bránu těsně minul.
     
    37:41
    S koncem Keithova trestu zakončoval k pravé tyči Daniel Sprong. Mikko Koskinen zareagoval bleskurychle a vyrážečkou odpálil kotouč do rohu kluziště.
     
    38:19
    Lars Eller vystihl zpětnou nahrávku Nugenta-Hopkinse a vyslal do brejku Carla Hagelina. Švéd natlačil tělo před Lagessona, forhendovým zakončením však na Koskinena nevyzrál.
     
    38:47
    Parádní nahrávku vymyslel Leon Draisaitl do levého kruhu na Kailera Yamamota. Adresát neváhal a střílel z první, leč volnou polovinu bránu netrefil, zasáhl jen boční oblouk.
     
    39:22
    Joseph Snively na premiérový zásah v nejlepší lize světa stále čeká. Teď mě dokonce dvě příležitosti, ale nejprve napálil levý beton Koskinena, vzápětí brusli Nurse.
     
    39:43
    Dělová rána Johna Carlsona hned po vhazování. Mikko Koskinen další zákrok nepřidal, situaci za něj vyřešil blokující William Lagesson.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 17.
     
    Prostřední dějství nabídlo jediný gól, o který se postarali domácí hokejisté, ve třetí dvacetiminutovce se tak můžeme těšit na pořádné drama. Na kontakt posunul Capitals Conor Sheary, k němuž se odrazila zblokovaná střela Fehérváryho a americký forvard neměl větší problém zavěsit. K vidění byl pohledný svižný hokej, který diváky musel bavit. Druhé části přidal koření i parádní hit Garneta Hathawaye na Evandera Kanea, hostující útočník přeletěl přes mantinel a skončil na domácí střídačce.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že domácí budou od prvních okamžiků hrát hodně ofenzivně, zatímco Olejáři nemají tolik kam spěchat.
     
    40:41
    Zadovka Nurse na Connora McDavida neprošla, a to z důvodu výborného obranného zákroku Carlsona, ten nataženou hokejkou touš uzmul pro sebe.
     
    41:26
    Cody Ceci naznačil střelu, aby nakonec posunul hru do pravého kruhu na Leona Draisaitla, jeho pokus z první schytal do pravé brusle Tom Wilson.
     
    41:44
    Hru otočil Conor Sheary. Na vrcholku levého kruhu nahrál o mezikruží Bäckströmovi, švédský forvard vystřelil z voleje nad bránu.
     
    42:26
    Stále čekáme na první přerušení v rámci třetí části. Tom Wilson byl v levém kruhu úplně sám, mezeru mezi Koskinenovými betony nenašel.
     
    42:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí postupně smazali tříbrankové manko, je vyrovnáno! Wilson natlačil na mantinel protihráče a volný puk sebral JEVGENIJ KUZNĚCOV. Z otočky nahodil před bránu, kde smolař Darnell Nurse svou bruslí nasměroval puk mezi betony překvapeného Koskinena. Bez asistence.
    42:48 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    43:30
    O obrat se hlásil Carl Hagelin. V předbrankovém prostoru ze vzduchu napálil kotouč směrem na bránu, Koskinena napálil přímo do výstroje.
     
    44:15
    Nepříjemný zásah Leona Draisaitla mezi noha Alexeje Protase. Rozhodčí zákrok neviděli a nepřerušovali, to až poté, co se běloruský hokejista dlouho nezvedal z ledu.
     
    44:55
    Pheonix Copley zastavil kotouč za bránou pro Nicka Jensena. Obránce nemohl dlouho otálet, před forčekujícím Shorem zvládl rozehrát na Orlova.
     
    45:22
    Do ofenzivy se zapojil Trevor van Riemsdyk, jemuž nešťastně najel do cesty spoluhráč Sheary. K zakončení tedy vůbec nedošlo a touš uzmul Nurse.
     
    45:46
    V souboji jeden na jednoho uspěl bránící hokejista Evan Bouchard. Do poslední chvíle vystál Dowda, jehož kličku na střed očekával a puk mu vypíchl z pod hole.
     
    46:17
    Přečíslení Oilers tří proti dvěma skončilo neslavně. Leon Draisaitl oslovil žabičkou Ryana McLeoda, ten ve snaze vypálit z první promáchl.
     
    46:42
    Dva tvrdé střety v krátkém časovém sledu. Hit Hathawaye na McDavida byl ukázkový a o faulu nemohla být řeč. Následně se proti pravidlům provinil hostující Kailer Yamamoto, když krosčekem poslal k ledu právě Hathawaye. Přesilovka pro Caps.
     
    47:29
    Ne, početní převahy dnes domácím zatím vůbec nefungují. Hokejisté Edmontonu vyhodili dvakrát v krátkém časovém úseku, na Boucharda navázal Nurse.
     
    47:57
    Do třetice všeho dobrého v tomto případě neplatilo. Daniel Sprong sice nabral velkou rychlost, jenže v důležitou chvíli nechal puk za sebou.
     
    48:18
    Od modré čáry nebezpečně nahazoval Dmitrij Orlov. Mikko Koskinen spatřil kotouč na poslední chvíli a vyrazil ho svým levým betonem.
     
    48:47
    Po návratu z trestné lavice Kailer Yamamoto okamžitě podpořil ofenzivu. Z levého kruhu si povyjel do mezikruží, ránou zápěstím přestřelil.
     
    49:34
    Přerušení hry způsobil Mikko Koskinen. Finský gólman velmi dobře viděl na zakončení Nica Dowda, puk bez potíží schoval ve výstroji.
     
    49:50
    Za bránou Oilers došlo k menší potyčce mezi Kassianem a Hagelinem. Rozhodčí obě horké hlavy odtrhli včas, vylučovat se nebude.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V lepší psychické výhodě jsou bezesporu domácí, kteří stáhli tříbrankové manko a usilují o obrat.
     
    50:31
    Justin Schultz zkusil vyslat do úniku Garneta Hathawaye, který ovšem sjížděl na střed, ale nahrávka směřovala po mantinelu. Výsledkem je icing.
     
    51:06
    Člen elitní formace Tom Wilson si zpracoval hrací předmět v pravém kruhu a střílel na zadní tyčku. Mikko Koskinen měl situaci pod kontrolou a připsal si zákrok z kategorie jednodušších.
     
    51:59
    Od modré čáry střílel Evan Bouchard příliš vysoko. Leon Draisaitl následně hodil puk k Yamamotovi, rozhodčí tedy byl nucen odpískat přihrávku rukou.
     
    52:22
    Ozývají se fanoušci, kteří cítí, že domácí hokejisté potřebují podporu. Gólem chtěl ještě více dostat diváky do varu Lars Eller, z dobré pozice ovšem zamířil do boční sítě.
     
    52:49
    Hru otočil Warren Foegele. Ve snaze proskočit mezi lehce rozestoupenou dvojicí obránců ovšem poklouzl, čímž hlavně Fehérvárymu situaci výrazně ulehčil.
     
    53:15
    Justin Schultz nahodil do útočného pásma a sám si puk dojel. Srdnatě bojoval proti Bouchardovi s Nursem, druhý jmenovaný však touš nakonec vydoloval.
     
    53:37
    Před bránu najížděl Joseph Snively. Tom Wilson o něm moc dobře věděl, ale přihrávka nebyla z nejpřesnějších, směřovala příliš daleko za brusle spoluhráče.
     
    54:02
    Shearyho nepřesnou rozehrávku zachytil Leon Draisaitl ještě v útočném pásmu. Sám ale nic nevymyslel, pouze nahodil za bránu Copleyho.
     
    54:46
    Za Copleym počkal na vystřídání spoluhráčů Dmitrij Orlov. Po pravém mantinelu rozjel Spronga, toho čistým hitem zastavil Cody Ceci.
     
    55:19
    Z velkého úhlu zkusil Koskinena překvapit Garnet Hathaway. Jenže úplně minul bránu, takže finský brankář mohl zůstat ledově klidným.
     
    55:37
    Tyson Barrie usedá na lavici hanby za hákování Hagelina. Washingtonu předešlé dvě přesilovky vůbec nevyšly, nicméně to nyní musí hodit za hlavu a soustředit se na třetí, její případné využití by totiž mužstvo z hlavního města USA výrazně přiblížilo vítězství.
     
    55:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Místo gólu v početní převaze domácích přichází úspěch v oslabení na druhé straně! Do útoku vystartoval Hyman, Schultzem tečovanou střelu vyrazil Copley pravým betonem. Touš následně znovu sebral Hyman a před branku nahrál k levé tyči úplně osamoceně stojícímu RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, tomu nedělalo poslání kotouče do prázdné brány žádné problémy. Asistence: Zach Hyman.
    55:57 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:4
     
    56:52
    Domácí drží pásmo, jenže zakončení schází. Carl Hagelin nakonec vzal odpovědnost na sebe, ale napálil jenom brusle zakleknuvšího Nurse.
     
    57:17
    Hosty vzápětí osvobodil Cody Ceci. Hokejisté v bílých dresech zvládli vystřídat a jejich oslabení se chýlí ke konci.
     
    57:40
    Tyson Barrie je zpět ledové ploše a jeho trest nakonec byl Olejářům ku prospěchu! Konec základní hrací doby je blízko a hosté vedou jednobrankovým rozdílem.
     
    58:12
    Hosté hrají přesně to, co potřebují. Connor McDavid si v útočné třetině vyměnil puk s Kanem, načež pošetřil cenné vteřinky v rohu kluziště.
     
    58:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Laviolette odvolal Copleyho na střídačku, leč powerplay domácích trvala jen pár vteřin. Kane vyslal z obranného pásma oblouček na RYANA NUGENTA HOPKINSE, jenž od levého mantinelu poslal černou gumu do odkryté domácí svatyně. Asistence: Evander Kane a Duncan Keith.
    58:55 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:5
     
    59:15
    Caps utkání nezabalili a hru bez gólmana zkoušejí i podruhé. Museli by ovšem skórovat záhy, pokud ještě chtějí pomýšlet na bodový zisk.
     
    59:42
    To se nepodařilo a je jisté, že Edmonton zvítězí. Baseballově zakončoval dánský útočník Lars Eller, u levé tyče přilepeného Koskinena trefil puk do výstroje.
     
    Konec zápasu.
     
    Edmonton potvrdil nárůst formy a na stadiónu oslabeného Washingtonu zvítězil v utkání bohatém na góly 5:3.

    Mohlo se zdát, že o utkání bude rozhodnuto už po pěti minutách, během nichž Olejáři vstřelili tři góly a vyhnali z brány Samsonova. Po příchodu Copleyho do hry ovšem domácí jako kdyby dostali nový impulz a postupně manko stahovali, až jej nakonec úplně smazali ve 43. minutě zásluhou šťastné trefy Jevgenije Kuzněcova. Hosty ovšem ztráta komfortního náskoku nepoložila a o svém vítězství rozhodli při vlastním oslabení, na sklonku 56. minuty v něm skóroval Ryan Nugent Hopkins a tentýž hráč o chvíli později pojistil vítězství hostů přesnou střelou do prázdné brány Caps.

    Svěřenci kouče Tippetta zvítězili popáté z posledních šesti utkání a v tabulce Západní konference se vyšvihli na deváté místo. Washington zůstává ve Východní konferenci sedmý.
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 27 | Přesilová hra: 0/3 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) – 1 zákrok, 3 OG, úspěšnost 25,0%, odchytal 5:07
    Pheonix Copley (WSH) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 53:55
    Mikko Koskiken (EDM) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 2+1
    2. Leon Draisaitl (EDM) – 1+1
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 1+0
    Edmonton vyhrál popáté z posledních šesti zápasů, dnes si vyšlápl na Washington
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:00:50)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Eller (J. Schultz), 30. Sheary (Fehérváry, Bäckström), 43. Kuzněcov – 2. Draisaitl (Ceci, R. McLeod), 4. E. Kane (Keith, Ceci), 6. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 56. Nugent-Hopkins (Hyman), 59. Nugent-Hopkins (E. Kane, Keith)


    Washington Capitals: Samsonov (6. Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Bäckström (A), Sprong – Sheary, Kuzněcov, Protas – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Snively, Eller, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Barrie, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Hyman – Kassian, Devin Shore, Foegele.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Cormier

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri