Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Finsko
2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
USA
Čtvrtek 03.02.2022, 14:10 • Sportovní Centrum Wukesong • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    57:40 Susanna TAPANIOVÁ - 2:5
     
    57:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností. Už naživo vypadal odraz po střele SUSANNY TAPANIOVÉ prapodivně, jenže se nepřerušovalo až do konce periody. Video pak ukázalo, že Finka skutečně vstřelila druhý gól v utkání. Čas musel být resetován a vše, co se stalo poté, jako by neplatilo. USA už přitom po siréně slavily výhru.
     
    57:40
    Na druhý gól mohla dosáhnout Susanna Tapaniová, jenže v obrovské možnosti selhala a trefila jen kus kovu. Od tyče se puk odráží mimo, brankářka Maddie Rooneyová si může odfrknout.
     
    56:16
    Za sekání je ještě vyloučená Hannah Brandtová. Finky dnes jednu přesilovku už zvládly.
    50:45 Vytrčený beton zachránil Finsko od další pohromy.
     
    50:45
    Od mantinelu se vmžiku dostala Hannah Brandtová a byla před brankářkou zase sama. Její bekhendové zakončení se otisklo na beton brankářky, Anni Keisalaová předvedla jeden z lepších kousků.
    48:01 Alex CARPENTEROVÁ - 1:5
     
    48:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Kombinace mezi Abby Roqueovou a Amandou Kesselovou rozhodila finskou obranu, na hraně brankoviště zaparkovaná ALEX CARPENTEROVÁ dokázala jednoduchý pas umístit hravě do sítě a také se dočkala druhého zářezu v utkání. USA budou hledat střelkyni hattricku, nabízejí se hned dvě možnosti. Pochvalu si nevyslouží Tanja Niskanenová, měla zakončující hráčku bránit natěsno. Asistence: Abby Roqueová a Amanda Kesselová.
    43:15 Susanna TAPANIOVÁ - 1:4
     
    43:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli se hrálo čtyři na čtyři, ale pak následovala finská přesilovka za zdržování hry v podání Rooneyové a Finsko trestá nedoraz americké brankářky. Ze střední vzdálenosti procpala svou střelu zápěstím na pravou tyč SUSANNA TAPANIOVÁ a Finky mohou slavit první branku na letošním olympijském turnaji. Ještě vykřesaly jistou naději. Asistence: Nelli Laitinenová a Petra Nieminenová.
     
    41:49
    Susanna Tapaniová byla z ničeho nic u puku, zatímco brankářka Maddie Rooneyová úplně vypadla z role. Hrála mimo lichoběžník a ještě děkovala finské útočnici, že nedokázala zpoza klece zakončit do odkryté branky.
     
    40:56
    V hale na chvíli pohasly světla, ale Michelle Karvinenová se trestu ani tak nezbaví. Dostává dvě minuty za hákování.
     
    37:59
    Do slotu přihrávala Hayley Scamurraová a jemná teč v podání Dani Cameranesiové způsobila další těžkou práci pro Anni Keisalaovou. Přesto zvládla utěsnit mezírku mezi betony.
     
    30:01
    Teď navíc další komplikace, Tanja Niskanenová předvedla jasný krosček a odsedí maximálně dvě minuty.
     
    27:58
    Perfektní zákrok si připisuje Anni Keisalaová, sama proti ní najížděla Grace Zumwinkleová, ale nedotáhla bekhendovou kličku.
    26:36 Kendall COYNEOVÁ-SCHOFIELDOVÁ - 0:4
     
    26:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další nádherný moment ze strany USA. Po vyhraném buly okamžitě nahodila puk do ohně Savannah Harmonová a trvalo jen něco málo přes minutu, než se podruhé na turnaji prosadila KENDALL COYNEOVÁ-SCHOFIELDOVÁ. Její teč by se mohla vyučovat na vysokých školách ledního hokeje, parádní práce kapitánky. Asistence: Savannah Harmonová a Hannah Brandtová.
    25:32 Kendall COYNEOVÁ-SCHOFIELDOVÁ - 0:3
     
    25:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ve středním pásmu věnovala přihrávku své kapitánce Cayla Barnesová. Poté už bylo vše v režii KENDALL COYNEOVÉ-SCHOFIELDOVÉ, která dokázala přes obránkyni zamířit přesně k levé tyči. Nechytatelná bomba zapadla do sítě, USA vedou už o tři góly. Asistence: Cayla Barnesová.
     
    18:12
    Američankám se nabízí druhá přesilovka, takže uvidíme, jestli ji také zvládnou využít. Za hrubost je vyloučená Sanni Rantalaová, u hrazení zvedla ruce moc vysoko.
     
    14:55
    Za nedovolený zásah tělem si jde odpočinout Hayley Scamurraová, oběť jménem Ella Viitasuová od ní vyloženě odpadla.
    13:00 Alex CARPENTEROVÁ - 0:2
     
    13:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hráčky USA využívají přesilovku. Přihrávku na levé straně přijala ALEX CARPENTEROVÁ a dokázala po krátkém zpracováním okamžitě zasáhnout horní růžek branky. Anni Keisalaová se totiž nestihla přemístit ke své pravé tyčce, kde tak vzniklo trochu prostoru. Carpenterová trefila parádně a USA si užívají dvoubrankový náskok. Asistence: Kelly Panneková a Jincy Dunneová.
     
    12:05
    Dvě minuty dostala Petra Nieminenová, která v souboji v rohu hřiště nechala svou hůl pod paží protihráčky. Dvě minuty za hákování.
    10:37 Amanda KESSELOVÁ - 0:1
     
    10:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se prosazují po krátkodobém útlumu. Za klecí projela Savannah Harmonová a dokázala předat kotouč na AMANDU KESSELOVOU. Hráčka, jejíž bratr hraje v NHL za Arizonu, zvolila drzý průnik do brankoviště. Finky nezareagovaly a Kesselová dokázala procpat kotouč mezi betony finské brankářky. Asistence: Savannah Harmonová.
     
    09:32
    To jsou nepříjemné výkřiky, které slyšíme v ruchových mikrofonech. Vypadá to, že alternující kapitánka Brianna Deckerová utrpěla zranění kolene. To by byl krutý konec na olympijském turnaji.
    03:43 Nepříjemná teč před brankou USA, ale Rooneyová skvěle zasáhla.
     
    03:43
    Velkou šanci na gól měla Savannah Harmonová, která podpořila z pozice obránkyně útok a vyplavala před brankou. Na druhé straně si poradila lapačkou Rooneyová a přerušuje hru.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 44. Tapaniová (Laitinenová, Nieminenová), 58. Tapaniová – 11. Kesselová (Harmonová), 13. Carpenterová (Panneková, Dunneová), 26. Coyneová-Schofieldová (Barnesová), 27. Coyneová-Schofieldová (Harmonová, H. Brandtová), 49. Carpenterová (Roqueová, Kesselová)


    Finsko: Keisalaová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Viitasuová, Tuominenová, Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Nylundová, Tulusová – Liikalaová, Vesaová, Niskanenová – Vanhanenová, Hakalaová, Sundelinová.
    Trenér: Pasi Mustonen

    USA: Rooneyová (Hensleyová) – Steckleinová, Barnesová, Kellerová, Harmonová, Bozeková, Dunneová, Harveyová – H. Brandtová, Knightová (A), Coyneová-Schofieldová (C) – Deckerová (A), Carpenterová, Kesselová – Roqueová, Zumwinkleová, Cameranesiová – Panneková, Scamurraová, Compherová – Murphyová.
    Trenér: Joel Johnson

    Rozhodčí: Cookeová, Senuková – Clarkeová, Strongová
    bahis siteleri