Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 3. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 3. den

Pondělí 07.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    16:40
    Skončil 3. den Zimních olympijských her v Pekingu. Shrňme si ho ještě z českého pohledu. Hokejistky podlehly Dánsku a zkomplikovaly si cíl postoupit z prvního místa tabulky své skupiny. Porážka Číny se Švédskem jim ale zajistila čtvrtfinálovou definitivu. Markéta Davidová předvedla ve vytrvalostním závodu biatlonistek výborný výkon a dokonce útočila na zlato. O to a jakoukoliv další medaili ji však připravila chyba při posledním výstřelu a nakonec z toho bylo šesté místo. Za úspěch se dá považovat postup smíšeného družstva skokanů do druhého kola soutěže a konečná sedmá příčka. Manželé Paulovi předvedli v soutěži smíšených dvojic v curlingu parádní obrat proti Číně a rozloučili se s hrami vítězstvím. Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová obsadila 21. místo v závodě na 1500 metrů a alpská lyžařka Elese Sommerová bohužel nedokončila 1. kolo obřího slalomu, když neprojela jednou z branek. (16:40:39)
     
    16:31
    Lední hokej – ženy

    Dnešní program zakončily hokejistky. Oba večerní duely skončily poměrně překvapivými výsledky. V silnější skupině A podlehly Finky 2:3 Švýcarsku. Pro hráčky ze země helvetského kříže to byl poslední zápas ve skupinové fázi, kterou tedy zakončí se třemi body na kontě. Výběr Suomi zůstává na nule, ještě ho ale čeká duel proti Ruskám.

    Ve skupině B si cestu do čtvrtfinále zkomplikovaly domácí Číňanky, které padly se Švédkami 1:2. Domácí reprezentace sice po první třetině vedla, ovšem ve druhé části celek Tre kronor obrátil průběh utkání dvěma slepenými góly Wikner-Zienkiewiczové z trestného střílení a Bouvengové. Čína už pak nedokázala střelecky reagovat i proto, že Švédsku výborně zachytala brankářka Emma Söderbergová. Tento výsledek už jistě posunul do čtvrtfinále české hokejistky. Domácí tým je naopak hodně blízko vypadnutí. Na postupové třetí příčce by ho udrželo jen zítřejší vítězství Dánska nad Švédskem v prodloužení. Každý jiný výsledek tohoto duelu pošle dál jednu ze severských zemí.

    Švýcarsko – Finsko 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 12. Christenová (Müllerová, Stalderová), 30. Rüeggová (Müllerová, Leemannová), 42. Stalderová (Müllerová, Sigristová) – 28. Laitinenová (Savolainenová, Tuominenová), 51. Holopainenová (Vainikkaová)

    Čína – Švédsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
    Branky a nahrávky: 6. Betinolová (T. Lumová) – 26. Wikner-Zienkiewiczová (TS), 27. Bouvengová (Nylénová-Perssonová, Waxinová)
     
    15:54
    Saně – ženy

    Pořadí po 2. jízdě:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 1:56,825
    2. Anna Berreiterová (GER) +0,208
    3. Taťjana Ivanovová (RUS) +0,591
    4. Hannah Procková (AUT) +0,669
    5. Lisa Schulteová (AUT) +0,772
    6. Eliza Tirumová (LAT) +0,980
    7. Madeleine Egleová (AUT) +1,010
    8. Verena Hoferová (ITA) +1,172
    9. Kendija Aparjodeová (LAT) +1,302
    10. Natalie Maagová (SUI) +1,310
    ...
    25. Katarína Šimoňáková (SVK) +3,150
    29. Anna Čežíková (CZE) +4,736
     
    15:50
    Saně – ženy

    Sáňkařky mají pro dnešek hotovo. Hned několik favoritek mělo ve druhé jízdě velké problémy. Ty se nevyhnuly vedoucí ženě po prvním kole Julii Taubitzové či třetí Lise Schulteové. V polovině závodu je tak ve vedení dvojnásobná olympijská vítězka Natalie Geisenbergerová z Německa, která drží náskok 0,208 sekundy před krajankou Annou Berreiterovou. Na třetí místo si polepšila Ruska Taťjana Ivanovová. Češka Anna Čežíková figuruje na 29. příčce.
     
    15:37
    Lední hokej – ženy

    Švýcarky kladnou velký odpor favorizovaným Finkám. Nad bronzovými medailistkami z posledních her v Pchjongčchangu vedou po 40 minutách 2:1. Ve druhé části sice nejprve srovnala Nelli Laitinenová, ovšem Švýcarsku o chvíli později vrátila náskok přesilovkovou ranou Dominique Rüediová. Na problémy si pak ve skupině B zadělávají domácí Číňanky. Švédky se totiž dvakrát prosadily v rozmezí jedné minuty a 25 sekund a otočily skóre na 2:1.
    V Pekingu si už zatrénoval japonský krasobruslař Juzuru Hanju. Dvojnásobný olympijský vítěz novinářům potvrdil, že se chce jako první závodník historie pokusit o čtverný axel.
    Hodně kontroverzí vzbudil závod Short tracku mužů na 1000 m. Podle řady fanoušků rozhodčí protěžovali domácí Číňany a naopak poškodili korejské závodníky.
     
    14:54
    Lední hokej – ženy

    Večerními zápasy (pekingského času) pokračuje hokejový turnaj žen. V české skupině B vede Čína po první třetině nad Švédkami 1:0 brankou Kassy Betinolové. Domácímu výběru stačí k jistotě postupu do čtvrtfinále jakýkoliv bodový zisk. Ve skupině A pak platí v souboji Švýcarska s Finskem stejný stav. Zemi helvétského kříže poslala do vedení Lara Christenová.
     
    14:49
    Curling – smíšené dvojice

    Rozhodnuto je o finalistech curlingového turnaje smíšených dvojic. Formu ze skupinové fáze si i do semifinále přenesl dosud neporažený italský pár, který deklasoval 8:1 švédské duo. Mnohem větší drama přinesl souboj Norska s Velkou Británií. Vikingové rozhodli o své finálové účasti a vítězství 6:5 až jediným bodem v osmém endu.

    Itálie – Švédsko 8:1
    Norsko – Velká Británie 6:5.
     
    14:43
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Konečné pořadí:

    1. Slovinsko – 1001,5 bodu
    2. ROV – 890,3
    3. Kanada – 844,6
    4. Japonsko – 836,3
    5. Rakousko – 818
    6. Polsko – 763,3
    7. Česko – 722,8
    8. Norsko – 707,9
     
    14:43
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Olympijská premiéra smíšených družstev přinesla velké množství diskvalifikací, které výrazně ovlivnily konečné pořadí závodu. Roli jednoho z favoritů potvrdili Slovinci, kterým se problémy s neregulérními kombinézami vyhnuly a navíc jim skvěle zaskákaly ženy. Výsledkem byl více než stobodový náskok před Ruskem. Ze senzačního bronzu se pak radují kanadští skokané a skokanky. Český tým postoupil do druhého kola, v němž za sebou nechal s diskvalifikacemi bojující Nory. Kvarteto Ulrichová, Kožíšek, Karolína Indráčková a Koudelka tak obsadilo sedmé místo.
    Shaolin Sandor Liu byl penalizován za kontakt s Žen C'-wejem a zlato ze Short tracku tak slaví druhý jmenovaný.
     
    14:35
    Short track – 1000 m mužů

    Po finálovém závodě na 1000 metrů mužů se ještě měnilo pořadí! Cílem sice projel jako první Shaolin Sandor Liu, který si ovšem pomohl kontaktem s Žen C'-wejem a jeho radost tak byla předčasná! Zlato tedy slaví Číňané zásluhou Žen C'-weje, druhý končí jeho krajan Li Wen-lung a třetí místo pak zbylo na Shaolinova bratra Shaoanga Liu.
     
    14:26
    Rakouský sáňkař Yannick Müller přijde společně s kolegou Arminem Frauscherem o olympijský závod dvojic! Při dnešním tréninku si totiž zlomil ruku a v úterý by měl odcestovat domů, kde se podrobí další léčbě.
    První olympijská jízda sáňkařky Anny Čežíkové.
     
    14:11
    Saně – ženy

    První olympijskou jízdu má za sebou mladá česká sáňkařka Anna Čežíková. Ta nedokázala v korytu nabrat ideální rychlost a se ztrátou 2,047 sekundy na vedoucí Němku Julii Taubitzovou ji patří 28. místo. V první čtveřici průběžného pořadí jsou hned tři závodnice z Německa. Jejich dominanci narušuje pouze třetí Rakušanka Lisa Schulteová. I ta se s nimi tedy jejich rodnou řečí pohodlně domluví.
     
    14:06
    Short track – 500 m žen

    Hodně dramatickou předehru mělo finále závodu žen na 500 metrů! Nejprve ulila start Kim Boutinová a po opakovaném pokusu upadla Arianna Fontanaová po kontaktu se Suzannou Schultingovou. Závod tak musel být přerušen. Na třetí pokus už vše vyšlo a ze zlata se radovala Italka Fontanaová, která se na začátku posledního kola dostala před úhlavní konkurentku Schultingovou! Bronz putuje do Kanady zásluhou Kim Boutinové.
     
    13:49
    Short track – 1000 m mužů

    Sportovní tragédií skončily semifinálové jízdy pro jihokorejskou výpravu! Hang Tä-hon i I Čun-so totiž byli ze svých jízd diskvalifikováni pro kontakty se soupeři. Pak Čang-hjok pak nenastoupil do první jízdy kvůli zranění. Do finále se probojovali maďarští bratři Shaoang Liu a Shaolin Sandor Liu a dvojice Číňanů Li Wen-lung – Žen C'-wej.
     
    13:43
    Short track – 500 m žen

    Už známe finalistky ženské pětistovky. O medaile pojede pětice závodnic. Z první rozjížďky postoupily Italka Arianna Fontanová a Kim Boutinová z Kanady. Druhé semifinále pak nejlépe zvládla Nizozemka Suzanne Schultingová. Tu z druhého místa doplní domácí Čang Jü-tching a na výrok rozhodčích jde do finále i Belgičanka Hanne Desmetová, kterou v závěru poslala k zemi Čchü Čchun-jü.

    Martin Augustin

    Adam Sedlák

    Program soutěží 3. dne
    2:05
    Curling – smíšené dvojice, 13. kolo
    Švýcarsko-Norsko
    Kanada-Itálie
    USA-Velká Británie
    Česko-Čína

    2:15
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda sportovních dvojic, volný tanec, volná jízda žen

    2:30
    Akrobatické lyžování – big air žen, kvalifikace
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 1. kolo

    5:00
    Alpské lyžování – sjezd mužů
    Snowboarding – slopestyle mužů, finále

    5:10
    Lední hokej – skupina A žen
    ROV-Kanada

    6:30
    Akrobatické lyžování – big air mužů, kvalifikace

    7:30
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 2. kolo

    8:00
    Běh na lyžích – skiatlon mužů

    9:30
    Rychlobruslení – 1 500 m žen

    9:40
    Lední hokej – skupina B žen
    Dánsko-Česko

    10:00
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    12:30
    Short track – 500 m žen, finálový program

    12:44
    Short track – 1 000 m mužů, finálový program

    12:45
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    12:50
    Saně – ženy, 1. a 2. jízda

    13:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Norsko - Velká Británie
    Itálie - Švédsko

    14:10
    Lední hokej – skupina A žen
    Švýcarsko-Finsko
    Lední hokej – skupina B žen
    Čína-Švédsko
    bahis siteleri