Smíšené dvojice - dopolední program (kon.) | Smíšené dvojice - 1. SF: Norsko – Velká Británie 6:5 (kon.)
Smíšené dvojice - 2. SF: Itálie – Švédsko 8:1 (kon.)
konec
Smíšené dvojice - dopolední program

Pondělí 07.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Poslední zápasy základní skupiny jsou minulostí, semifinálová čtveřice je známá! Zbývalo vyřešit poslední tajenku, a sice kdo doplní Itálii, Velkou Británii a Norsko. A nakonec je to Švédsko, které si prodlouží svůj pobyt na turnaji, byť dnešní program proseděl tento mix u televize, u níž držel palce Italům. Dosud neporažený tým hrál právě proti Kanadě a získanou dvojkou v osmém endu posunul utkání do extra endu, v němž měl svůj kámen o milimetry blíže středu, kýžený bod tak připadl jemu.

    Vítězstvím se s olympijským turnajem rozloučili čeští manželé Paulovi. Ti předvedli parádní obrat, když ještě po pátém endu prohrávali s Čínou 1:6, ale v šestém endu získali čtyřku, v sedmém jedničku a v osmém dvojku, po závěrečném kameni se tak mohli radovat z vítězství 8:6. Na turnaji končí na velmi pěkném šestém místě.

    Ve zbylých dvou zápasech zvítězili papírové favorité. Velká Británie porazila Spojené státy americké 8:4, Norsko si poradilo se Švýcarskem výsledkem 6:5. (04:09:29)
     
    Výsledky:

    Švýcarsko – Norsko 5:6
    Kanada – Itálie 7:8
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:8
    Česko – Čína 8:6
     
    Program skončil.
     
    Tak to je neuvěřitelné. V extra endu zápasu mezi Kanadou a Itálií zůstaly ve středovém kruhu jen dva kameny. Pouhým okem nebylo možné rozpoznat, který je úplnému středu blíže. Do akce tedy musela kamera, jež o pár milimetrů přisoudila vítězství Italům. Kanada tedy na turnaji končí, do semifinále postupuje Švédsko!
     
    Britové Doddsová s Mouatem si v závěrečném endu pohlídali vítězství, získanými dvěma body porazili soupeře ze Spojených státu amerických 8:4.
     
    To je drama! Italové v osmém endu vybojovali proti Kanadě dvojku a zápas posunuli do extra endu! Výhodu posledního kamene má mix ze zámoří, který potřebuje nutně zvítězit!
     
    V osmém endu vybojovali vítězství Norové. Skaslienová s Nedregottenem využili výhody posledního kamene k jedničce, ta stačila k vítězství 6:5.
     
    Obrat dokonán, Česko vítězí! Přestože měla výhodu posledního kamene Čína, tak manželé Paulovi ty svoje velmi dobře rozhodili kolem středu. Výsledkem je zisk dvou bodů a vítězství 8:6!
     
    Výsledky po 7. endu:

    Švýcarsko – Norsko 5:5
    Kanada – Itálie 7:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:6
    Česko – Čína 6:6
     
    Sedmý end přinesl jedničku pro Velkou Británii, jež lehce navýšila náskok nad USA, momentálně vede 6:4. Ani zde ještě není rozhodnuto.
     
    Takhle se bojuje o postup! Kanada v důležitou chvíli získala v sedmém endu tři body a proti Itálii rázem vede 7:5! Po postup potřebuje zvítězit, jinak postoupí Švédsko.
     
    Velkou bitvu svádějí taktéž Norové se Švýcary. Švýcarský mix v sedmém endu vybojoval dva body a vyrovnal na 5:5, výhoda posledního kamene však připadá Norům.
     
    Drama vrcholí. Česko v sedmém endu získalo jedničku a proti Číně vyrovnalo na 6:6! Do posledního endu ovšem mají výhodu posledního kamene domácí Číňané.
     
    Výsledky po 6. endu:

    Švýcarsko – Norsko 3:5
    Kanada – Itálie 4:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:5
    Česko – Čína 5:6
     
    V jednu chvíli se zdálo, že zápas mezi USA a Velkou Británií skončí předčasně. Ale curleři ze zámoří zabrali a po dvojce v pátém endu přidali jedničku v šestém, rázem prohrávají už jen 4:5.
     
    Kanada je o krůček blíže vyřazení. Do šestého endu nezačínala a Italům povolila jeden bod. To není tak hrozné, uvidíme, co přinese sedmý end.
     
    V šestém endu se přiblížilo k vítězství Norsko proti Švýcarsku. Skaslienová s Nedregottenem urvali dva body a ujali se vedení 5:3.
     
    Ano, takhle by to tedy rozhodně šlo! Výborný poslední kámen manželské dvojice Paulových a čtyři body! Čína rázem vede o jediný bod.
     
    Výsledky po 5. endu:

    Švýcarsko – Norsko 3:3
    Kanada – Itálie 4:4
    Spojené státy americké – Velká Británie 3:5
    Česko – Čína 1:6

    Milan Huppert

    Program:
    Švýcarsko - Norsko
    Kanada - Itálie
    Spojené státy americké - Velká Británie
    Česko - Čína
    bahis siteleri