Smíšené dvojice - dopolední program (kon.) | Smíšené dvojice - 1. SF: Norsko – Velká Británie 6:5 (kon.)
Smíšené dvojice - 2. SF: Itálie – Švédsko 8:1 (kon.)
konec
Smíšené dvojice - 1. semifinále: Norsko – Velká Británie

6:5

Pondělí 07.02.2022, 13:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Ve velice vyrovnaném zápase se ujali vedení Britové, kteří ovšem v druhém endu vedení ztratili. Následně se jim podařilo zapsat dva body ve třetím endu a jeden v pátém, přičemž Norové kontrovali pouze jedním ve čtvrtém. Jenže šestý end změnil průběh velmi razantně. Norům se totiž podařilo zapsat trojku, dohnat ztrátu a dokonce se dostat do jednobodového vedení. Britové pak sice jedničkou sice srovnali, ale v poslední endu měli Norové výhodu posledního hodu a tím zapsali opět jedničku, takže vyhráli o jeden bod a postoupili do finále, kde se utkají s neskutečnými Italy. Británie zabojuje o bronz se Švédskem. (14:46:56)
     
    Zápas je u konce.
     
    Norové to zkusili pomalým kamenem z pravé strany. Nedregotten ho navedl přímo tam, kam potřeboval, a to před soupeřův kámen do středu. Norsko tak zapisuje single a vítězí o pouhý jeden bod!
     
    Britové mají za sebou poslední hod v tomto endu, a možná i v zápase. Poslali ho před svůj kámen, který už měli v červeném kruhu. Ne ale asi tak ideálně, jak by potřebovali. Jak zareaguje Norsko?
     
    Norové opět hráli tak, jako v předchozím hodu. Magnus Nedreggoten poslal rychlý kámen, který Kristin Skaslienová navedla do britského guardu a vystřelila ho.
     
    Británie zase zkusila guard na čáru. Připomenu, že v červeném kruhu za středem leží dva kameny, přičemž blíže středu má ten britský.
     
    Británie poslala krátký hod před modrý kruh na červenou čáru. Norové kámen okamžitě rychlým hodem vyrazili.
     
    Po dvou hodech obou z týmů má každý dvojice jeden kámen v červeném kruhu za středem.
     
    Začíná osmý end a skóre je vyrovnané!
     
    Britové poslední kámen jednoduše zvládli a poslali ho přímo do středu s rotací zleva. Zajistili si tak single a před osmým endem srovnávají na 5:5.
     
    Dánové poslali kámen ještě před modrý kruh na červenou čáru.
     
    Norové pokračovali tak, jak se čekalo. Vystřelili žlutý kámen z červeného pole, kde se naopak zastavil ten jejich.
     
    Ostrované vyrazili jeden kámen soupeře z kruhu a zároveň si zajistili nechráněný kámen v červeném poli.
     
    Magnus Nedregotten dovedl kámen přímo před trojici kamenů Britů.
     
    Zajímavá situace po dvou hodech. Britové mají tři kameny přímo u sebe na modrém poli. Norové mají jeden nechráněný kámen v červeném a druhý v modrém kruhu.
     
    Tak tohle byl skvělý end Norů! Ti nakonec zaznamenávají tři body, jelikož jejich poslední kámen skončil kousek za středem na červeném kruhu. Seveřané tak utkání překlápí na svou stranu.
     
    Poslední kámen Británie se naopak nezdařil vůbec. Opět velmi rychlý hod, který odrazil jeden ze soupeřových kamenů, ale odrazil se špatným směrem. Norové mají nyní dvojku ve svých rukou a můžou srovnat.
     
    Dobrý tah ostrovanů. Ti se extra rychlým kamenem trefili do soupeřova, který posunuli od středu a navíc ještě vyrazili jejich další kámen úplně mimo.

    Jiří Polášek

    bahis siteleri