Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 3. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 3. den

Pondělí 07.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    16:40
    Skončil 3. den Zimních olympijských her v Pekingu. Shrňme si ho ještě z českého pohledu. Hokejistky podlehly Dánsku a zkomplikovaly si cíl postoupit z prvního místa tabulky své skupiny. Porážka Číny se Švédskem jim ale zajistila čtvrtfinálovou definitivu. Markéta Davidová předvedla ve vytrvalostním závodu biatlonistek výborný výkon a dokonce útočila na zlato. O to a jakoukoliv další medaili ji však připravila chyba při posledním výstřelu a nakonec z toho bylo šesté místo. Za úspěch se dá považovat postup smíšeného družstva skokanů do druhého kola soutěže a konečná sedmá příčka. Manželé Paulovi předvedli v soutěži smíšených dvojic v curlingu parádní obrat proti Číně a rozloučili se s hrami vítězstvím. Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová obsadila 21. místo v závodě na 1500 metrů a alpská lyžařka Elese Sommerová bohužel nedokončila 1. kolo obřího slalomu, když neprojela jednou z branek. (16:40:39)
     
    16:31
    Lední hokej – ženy

    Dnešní program zakončily hokejistky. Oba večerní duely skončily poměrně překvapivými výsledky. V silnější skupině A podlehly Finky 2:3 Švýcarsku. Pro hráčky ze země helvetského kříže to byl poslední zápas ve skupinové fázi, kterou tedy zakončí se třemi body na kontě. Výběr Suomi zůstává na nule, ještě ho ale čeká duel proti Ruskám.

    Ve skupině B si cestu do čtvrtfinále zkomplikovaly domácí Číňanky, které padly se Švédkami 1:2. Domácí reprezentace sice po první třetině vedla, ovšem ve druhé části celek Tre kronor obrátil průběh utkání dvěma slepenými góly Wikner-Zienkiewiczové z trestného střílení a Bouvengové. Čína už pak nedokázala střelecky reagovat i proto, že Švédsku výborně zachytala brankářka Emma Söderbergová. Tento výsledek už jistě posunul do čtvrtfinále české hokejistky. Domácí tým je naopak hodně blízko vypadnutí. Na postupové třetí příčce by ho udrželo jen zítřejší vítězství Dánska nad Švédskem v prodloužení. Každý jiný výsledek tohoto duelu pošle dál jednu ze severských zemí.

    Švýcarsko – Finsko 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 12. Christenová (Müllerová, Stalderová), 30. Rüeggová (Müllerová, Leemannová), 42. Stalderová (Müllerová, Sigristová) – 28. Laitinenová (Savolainenová, Tuominenová), 51. Holopainenová (Vainikkaová)

    Čína – Švédsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
    Branky a nahrávky: 6. Betinolová (T. Lumová) – 26. Wikner-Zienkiewiczová (TS), 27. Bouvengová (Nylénová-Perssonová, Waxinová)
     
    15:54
    Saně – ženy

    Pořadí po 2. jízdě:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 1:56,825
    2. Anna Berreiterová (GER) +0,208
    3. Taťjana Ivanovová (RUS) +0,591
    4. Hannah Procková (AUT) +0,669
    5. Lisa Schulteová (AUT) +0,772
    6. Eliza Tirumová (LAT) +0,980
    7. Madeleine Egleová (AUT) +1,010
    8. Verena Hoferová (ITA) +1,172
    9. Kendija Aparjodeová (LAT) +1,302
    10. Natalie Maagová (SUI) +1,310
    ...
    25. Katarína Šimoňáková (SVK) +3,150
    29. Anna Čežíková (CZE) +4,736
     
    15:50
    Saně – ženy

    Sáňkařky mají pro dnešek hotovo. Hned několik favoritek mělo ve druhé jízdě velké problémy. Ty se nevyhnuly vedoucí ženě po prvním kole Julii Taubitzové či třetí Lise Schulteové. V polovině závodu je tak ve vedení dvojnásobná olympijská vítězka Natalie Geisenbergerová z Německa, která drží náskok 0,208 sekundy před krajankou Annou Berreiterovou. Na třetí místo si polepšila Ruska Taťjana Ivanovová. Češka Anna Čežíková figuruje na 29. příčce.
     
    15:37
    Lední hokej – ženy

    Švýcarky kladnou velký odpor favorizovaným Finkám. Nad bronzovými medailistkami z posledních her v Pchjongčchangu vedou po 40 minutách 2:1. Ve druhé části sice nejprve srovnala Nelli Laitinenová, ovšem Švýcarsku o chvíli později vrátila náskok přesilovkovou ranou Dominique Rüediová. Na problémy si pak ve skupině B zadělávají domácí Číňanky. Švédky se totiž dvakrát prosadily v rozmezí jedné minuty a 25 sekund a otočily skóre na 2:1.
    V Pekingu si už zatrénoval japonský krasobruslař Juzuru Hanju. Dvojnásobný olympijský vítěz novinářům potvrdil, že se chce jako první závodník historie pokusit o čtverný axel.
    Hodně kontroverzí vzbudil závod Short tracku mužů na 1000 m. Podle řady fanoušků rozhodčí protěžovali domácí Číňany a naopak poškodili korejské závodníky.
     
    14:54
    Lední hokej – ženy

    Večerními zápasy (pekingského času) pokračuje hokejový turnaj žen. V české skupině B vede Čína po první třetině nad Švédkami 1:0 brankou Kassy Betinolové. Domácímu výběru stačí k jistotě postupu do čtvrtfinále jakýkoliv bodový zisk. Ve skupině A pak platí v souboji Švýcarska s Finskem stejný stav. Zemi helvétského kříže poslala do vedení Lara Christenová.
     
    14:49
    Curling – smíšené dvojice

    Rozhodnuto je o finalistech curlingového turnaje smíšených dvojic. Formu ze skupinové fáze si i do semifinále přenesl dosud neporažený italský pár, který deklasoval 8:1 švédské duo. Mnohem větší drama přinesl souboj Norska s Velkou Británií. Vikingové rozhodli o své finálové účasti a vítězství 6:5 až jediným bodem v osmém endu.

    Itálie – Švédsko 8:1
    Norsko – Velká Británie 6:5.
     
    14:43
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Konečné pořadí:

    1. Slovinsko – 1001,5 bodu
    2. ROV – 890,3
    3. Kanada – 844,6
    4. Japonsko – 836,3
    5. Rakousko – 818
    6. Polsko – 763,3
    7. Česko – 722,8
    8. Norsko – 707,9
     
    14:43
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Olympijská premiéra smíšených družstev přinesla velké množství diskvalifikací, které výrazně ovlivnily konečné pořadí závodu. Roli jednoho z favoritů potvrdili Slovinci, kterým se problémy s neregulérními kombinézami vyhnuly a navíc jim skvěle zaskákaly ženy. Výsledkem byl více než stobodový náskok před Ruskem. Ze senzačního bronzu se pak radují kanadští skokané a skokanky. Český tým postoupil do druhého kola, v němž za sebou nechal s diskvalifikacemi bojující Nory. Kvarteto Ulrichová, Kožíšek, Karolína Indráčková a Koudelka tak obsadilo sedmé místo.
    Shaolin Sandor Liu byl penalizován za kontakt s Žen C'-wejem a zlato ze Short tracku tak slaví druhý jmenovaný.
     
    14:35
    Short track – 1000 m mužů

    Po finálovém závodě na 1000 metrů mužů se ještě měnilo pořadí! Cílem sice projel jako první Shaolin Sandor Liu, který si ovšem pomohl kontaktem s Žen C'-wejem a jeho radost tak byla předčasná! Zlato tedy slaví Číňané zásluhou Žen C'-weje, druhý končí jeho krajan Li Wen-lung a třetí místo pak zbylo na Shaolinova bratra Shaoanga Liu.
     
    14:26
    Rakouský sáňkař Yannick Müller přijde společně s kolegou Arminem Frauscherem o olympijský závod dvojic! Při dnešním tréninku si totiž zlomil ruku a v úterý by měl odcestovat domů, kde se podrobí další léčbě.
    První olympijská jízda sáňkařky Anny Čežíkové.
     
    14:11
    Saně – ženy

    První olympijskou jízdu má za sebou mladá česká sáňkařka Anna Čežíková. Ta nedokázala v korytu nabrat ideální rychlost a se ztrátou 2,047 sekundy na vedoucí Němku Julii Taubitzovou ji patří 28. místo. V první čtveřici průběžného pořadí jsou hned tři závodnice z Německa. Jejich dominanci narušuje pouze třetí Rakušanka Lisa Schulteová. I ta se s nimi tedy jejich rodnou řečí pohodlně domluví.
     
    14:06
    Short track – 500 m žen

    Hodně dramatickou předehru mělo finále závodu žen na 500 metrů! Nejprve ulila start Kim Boutinová a po opakovaném pokusu upadla Arianna Fontanaová po kontaktu se Suzannou Schultingovou. Závod tak musel být přerušen. Na třetí pokus už vše vyšlo a ze zlata se radovala Italka Fontanaová, která se na začátku posledního kola dostala před úhlavní konkurentku Schultingovou! Bronz putuje do Kanady zásluhou Kim Boutinové.
     
    13:49
    Short track – 1000 m mužů

    Sportovní tragédií skončily semifinálové jízdy pro jihokorejskou výpravu! Hang Tä-hon i I Čun-so totiž byli ze svých jízd diskvalifikováni pro kontakty se soupeři. Pak Čang-hjok pak nenastoupil do první jízdy kvůli zranění. Do finále se probojovali maďarští bratři Shaoang Liu a Shaolin Sandor Liu a dvojice Číňanů Li Wen-lung – Žen C'-wej.
     
    13:43
    Short track – 500 m žen

    Už známe finalistky ženské pětistovky. O medaile pojede pětice závodnic. Z první rozjížďky postoupily Italka Arianna Fontanová a Kim Boutinová z Kanady. Druhé semifinále pak nejlépe zvládla Nizozemka Suzanne Schultingová. Tu z druhého místa doplní domácí Čang Jü-tching a na výrok rozhodčích jde do finále i Belgičanka Hanne Desmetová, kterou v závěru poslala k zemi Čchü Čchun-jü.
     
    13:37
    Lední hokej – ženy:

    Ohlasy českých hráček na prohrané utkání s Dánkami.

    Alena Mills (kapitánka):
    „Zavinily jsme si to samy. Od začátku jsme nehrály týmově a snažily se hrát moc individuálně. To se nám vymstilo. Ke konci už to bylo lepší, ale nemůžeme čekat, že to v posledních deseti minutách dotáhneme a vyhrajeme. Hraje se šedesát minut. Hlavně první třetinu jsme jim daly hromadu prostoru, nedržely jsme se našich principů a nehrály jsme pospolu celá pětka.... Zrovna proti Dánsku. Dva zápasy hrajeme to, co umíme. Bavily jsme se o tom, že chceme poslední dvě utkání navázat na to dobré a ještě přidat. A my jsme naopak ubraly. A to mrzí víc než výsledek. Tohle je pro nás obrovský krok zpět.“

    Viktorie Švejdová (brankářka)
    „Myslím, že jsme podcenily situaci. Těžko říct, jestli jsme měly jen špatný den, nebo se dostavila únava či něco jiného. Strašně nás to mrzí. Někdy až moc chceme a pak situace překombinováváme. Myslím, že nám i částečně chybí štěstí. Je tam hodně faktorů a teď fakt nedokážu říct, čím to bylo.“

    O slzách při střídání:
    „První zápas na olympiádě si člověk představuje trošku jinak. Srovnávala jsem si v hlavě, jestli to byly jen moje chyby, jestli by to jiná gólmanka chytila. Řekla bych, že když se to s..., tak se to s... pořádně. Dneska nešlo nikomu nic, jsme v tom všichni spolu. Neodvedla jsem stoprocentní výkon a moc mě to mrzí.“
     
    13:32
    Skok na lyžích – smíšená družstva:

    Za námi je první polovina závodu smíšených družstev. Český tým je průběžně šestý a to znamená, že ho uvidíme i ve druhém kole, kam postupuje osm nejlepších čtveřic! Česku pomohly i diskvalifikace kvůli nepovoleným kombinézám na straně Japonska a Německa. Němci jsou po vyškrtnutí bodů Kathariny Althausové až devátí a závod pro ně končí! S padesátibodovým náskokem před Norskem vede Slovinsko. Třetí je pak Ruský olympijský tým.
     
    12:58
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Skokanská soutěž smíšených družstev má za sebou první skoky žen. Po pokusu Kláry Ulrichové, která dopadla na 78,5 metrů, se český tým nachází na osmém místě z deseti účastníků. Zatím za sebou nechává Čínu a Polsko. Poláci mají velkou slabinu v ženské části, mezi muži ale mají Kamila Stocha a včerejšího medailistu ze závodu na středním můstku Dawida Kubackého.
    Zlatá německá biatlonistka Denise Herrmannová.
     
    12:34
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    Ve 12:45 odstartuje závod smíšených družstev ve skoku na lyžích. Česko bude reprezentovat čtveřice Klára Ulrichová, Čestmír Kožíšek, Karolína Indráčková a Roman Koudelka.
     
    12:12
    Co nás dnes ještě čeká a nemine? Ve 12:30 odstartuje finálový program ženského Short tracku na 500 m, o pár minut později pak muži zahájí své boje na kilometru. Ve 12:45 vypukne soutěž smíšených týmů ve skoku na lyžích i s českou účastí a o pět minut později rozjedou svůj závod sáňkařky. Ve 13:05 budou rozehrána semifinálová klání smíšených dvojic v curlingu a vše uzavřou zápasy hokejového turnaje žen. Souboje mezi Švýcarskem a Finskem i Čínou a Švédkami budou zahájeny ve 14:10.
    Češky nakonec ztratily zápas, v němž dvakrát vedly a zkomplikovaly si cíl postoupit do čtvrtfinále z prvního místa tabulky skupiny B.
     
    11:52
    Lední hokej – ženy

    Českým hokejistkám bohužel nevyšel souboj s Dánskem a prohrou 2:3 si zkomplikovaly boj o první místo v tabulce skupiny B. To je pro čtvrtfinále klíčové, vzhledem k tomu, že by znamenalo vyhnutí se zámořským favoritkám. Stále to ale není žádná tragédie. Pokud svěřenkyně Tomáše Paciny zítra porazí Japonky, zajistí si vítězství ve skupině i tak.

    Proti Dánkám české hokejistky dvakrát vedly. Seveřanky ale po chybách v rozehrávce vždy srovnaly a na začátku závěrečné části vstřelila nakonec vítěznou branku Silke Gludová. Češky, kterým mimo jiné nevycházely přesilovky, už pak skórovat nedokázaly.

    Dánsko – Česko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 10. Jakobsenová, 25. Weisová, 41. Gludová (Jakobsenová) – 6. Tejralová (Křízová), 24. Mrázová (Radová, Vanišová)
    Ohlas Markéty Davidové, která přišla o medaili na poslední střelbě. i tak to byl ale skvělý výkon, Markéto!
     
    11:41
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    1. Denise Herrmannová (GER) 44:12,7 (1)
    2. Anaïs Chevalierová-Bouchetová (FRA) +9,4 (1)
    3. Marte Olsbu Röiselandová (NOR) +15,3 (2)
    4. Vanessa Voigtová (GER) +16,6 (1)
    5. Dzinara Alimbekavová (BLR) +31,7 (1)
    6. Markéta Davidová (CZE) +31,9 (1)
    ...
    19. Lucie Charvátová (CZE) +2:33,9 (2)
    27. Jessica Jislová (CZE) +4:04,8 (2)
    34. Tereza Voborníková (CZE) +4:38,9 (2)
     
    11:37
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Biatlonistky mají definitivně hotovo. Připomínám, že Markéta Davidová přišla o medaili a zřejmě i o zlato poslední ranou v celém závodě. Do té doby byla stoprocentní a nakonec se umístila na šesté příčce. Zlato slaví Němka Denise Herrmannová, která porazila o necelých 10 sekund Francouzku Anaïs Chevalierovou-Bouchetovou. O dalších šest sekund zpět doběhla do cíle Norka Marte Olsbu Röiselandová, jejíž výkon stojí obzvláště za zmínku. Medaili totiž bere se dvěma chybami na střelnici, zatímco její konkurentky se mýlily pouze jednou. Lucie Charvátová skončila devatenáctá, Jessica Jislová sedmadvacátá a Tereza Voborníková třicátá čtvrtá.
     
    11:28
    Lední hokej – ženy

    Nepříjemná situace pro české hokejistky. Ty na začátku třetí třetiny inkasovaly z hole Silke Gludové a s Dánskem tak prohrávají 2:3. Brankářka Viktorie Švejdová pak zamířila v slzách na střídačku, trenéři poslali na led obvyklou jedničku Kláru Peslarovou.
    Rychlobruslařka Ireen Wüstová si připsala 12. olympijskou medaili v kariéře. Navíc dnes triumfovala v novém rekordu her.
     
    11:21
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Další a další biatlonistky dokončují vytrvalostní závod, byť o nejlepších pozicích je už většinou rozhodnuto. V cíli je už také Lucie Charvátová. Ta předvedla velmi dobrý běžecký výkon, na střelnici se mýlila jen dvakrát a zatím se řadí na sedmnácté místo. Jessica Jislová je průběžně 25. a Tereza Voborníková 33.
    Hokejistky čeká dramatická třetí třetina souboje s Dánkami.
     
    11:06
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Markéta Davidová bohužel z výborně rozjetého závodu medaili nezíská. O tu přišla na poslední střelecké položce, kde netrefila závěrečnou ránu. V cíli je průběžně pátá, další závodnice ale ještě dojíždějí. Na vedoucí pozici se drží Němka Denise Herrmannová, druhá je Francouzka Anaïs Chevalierová-Bouchetová a třetí Marte Olsbu Röiselandová z Norska. Zde se už asi nic měnit nebude a tyhle závodnice tak nebudou scházet na medailovém ceremoniálu. Do cíle už dojela také Jessica Jislová, ta se se dvěma ranami mimo usadila na sedmnáctém místě.
     
    11:01
    Lední hokej – ženy

    S Dánskem se nadále trápí české reprezentantky. Těm se zatím nepodařilo strhnout vedení na svou stranu a po čtyřiceti minutách odešly do kabin za stavu 2:2. Svěřenkyně Tomáše Paciny se nemohou chytit v přesilovkách. Dnes jich nevyužily už pět.
     
    10:58
    Rychlobruslení – 1500 m ženy, konečné pořadí

    1. Ireen Wüstová (NED) 1:53,28
    2. Miho Takagiová (JPN) +0,44
    3. Antoinette de Jongová (NED) +1,54
    4. Ajano Satoová (JPN) +1,64
    5. Marijke Groenewoudová (NED) +1,69
    ...
    21. Nikola Zdráhalová (CZE) +6,26
     
    10:55
    Rychlobruslení – 1500 m ženy

    Hotovo už mají rychlobruslařky. Zlato na patnáctistovce (a šestý olympijský triumf kariéry) slaví Ireen Wüstová. Rychlobruslařská legenda z Nizozemska byla o 44 setin sekundy rychlejší než Miho Takagiová, která se marně snažila útočit v závěrečné jízdě. V jejím úvodu vedla, ovšem v závěru ji trošku scházely síly. Bronzová je reprezentační kolegyně Wüstové Antoinette De Jongová. Nikola Zdráhalová obsadila až 21. místo a nenavázala tak na solidní umístění z Pchjongčchangu.
    Poslední střelecká položka, která zřejmě připravila Markétu Davidovou o medaili.
     
    10:46
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Markéta Davidová bohužel minula úplně poslední ránu na závěrečné čtvrté položce, což ji zřejmě bude stát medaili! Ze střelnice odjela čtvrtá se ztrátou 9,9 sekundy na Marte Olsbu Röiselandovou. Pro zlato si naopak jede Němka Denise Herrmannová.
     
    10:39
    Lední hokej – ženy

    Český tým se zatím proti Dánsku poměrně trápí. V úvodu druhé třetiny nám sice Kateřina Mrázová vrátila vedení, ale o to pak Češky přišly po chybě ve vlastním obranném pásmu. V polovině duelu tak platí stav 2:2.
     
    10:32
    Rychlobruslení – 1500 m žen

    Svou jízdu už má za sebou česká reprezentantka Nikola Zdráhalová. Ta v ní bohužel nestačila na Polku Natalii Czerwonkovou a v té chvíli se zařadila na sedmé místo. S jízdami dalších závodnic ještě klesá pořadím. Ve vedení je zatím Nizozemka Marijke Groenewoudová.
     
    10:28
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Výborně začala vytrvalostní závod Markéta Davidová. Ta je po dvou položkách střelecky čistá a patří ji průběžné třetí místo! Dvě minely na druhé střelbě naopak předvedla obhájkyně zlata z minulých her Hanna Öbergová ze Švédska.
    Kvůli zpožděným testům na koronavirus odehrály aktérky duelu Rusko - Kanada dvě třetiny v respirátorech. Kanaďanky si je dokonce nechaly i na třetí část, kdy už byly ruské testy k dispozici.
     
    10:14
    Lední hokej – ženy:

    České hokejistky hrají po první třetině s Dánkami nerozhodně 1:1. Skóre zápasu otevřela v 6. minutě obránkyně Lvic Aneta Tejralová. Na její zásah však odpověděla Josefine Jakobsenová. Tomuto zásahu předcházel hraniční zákrok na Pejzlovou, které soupeřky odebraly kotouč.
    Start Markéty Davidové do závodu.
     
    10:11
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    Odstartoval vytrvalostní závod Biatlonistek na 15 km. Na trať už vyrazila i největší česká naděje Markéta Davidová. Spolu s ní budou o co nejlepší umístění bojovat také Jessica Jislová, Tereza Voborníková a Lucie Charvátová.
     
    9:40
    Lední hokej – ženy

    Začal duel Česka a Dánska. Češky jsou po dvou zápasech, v nichž porazily Čínu a Švédsko, zatím stoprocentní a v případě výhry se mohou posunout do čela tabulky skupiny B před Japonsko. Český tým je v utkání favoritem, Dánsko je poslední ve skupině, když zatím prohrálo s Japonskem i Čínou.
     
    9:33
    Rychlobruslení – 1 500 m žen

    Na scénu přichází také rychlobruslení, v němž nás dnes čeká závod žen 1 500 metrů. Česko bude mít v tomto závodě zástupkyni v podobě Nikoly Zdráhalové, která na trať vyrazí jako osmá v pořadí společně s Natalií Czerwonkovou z Polska.
     
    9:10
    Alpské lyžování – obří slalom žen

    Olympijské zlato z obřího slalomu žen si domů do Švédska odveze Sara Hectorová! Stříbro bere Italka Federica Brignoneová a bronz Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska. Ačkoliv už jsou medaile rozděleny, závod ještě pokračuje závodnicemi, které v prvním kole skončily od 31. místa dál.
     
    8:43
    Lední hokej – ženy

    Kanaďanky přidaly třetí výhru na turnaji a se skóre 29:3 jsou v čele tabulky skupiny A. Ruský výběr porazily vysoko 6:1.

    Dnes jsou na programu ještě další tři zápasy ženského turnaje. Nejvíc nás bude zajímat ten od 9:40 hodin, kdy nastoupí Češky proti Dánkám.
     
    8:37
    Alpské lyžování – obří slalom žen

    Petra Vlhová nebude vzpomínat na druhé kolo v dobrém a medaili si z obřího slalomu neodveze. S odstupem +1,26 dojela pátá a postupně se žebříčkem ještě propadá, momentálně je devátá. V čele závodu je zatím Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska.
     
    8:00
    Alpské lyžování – obří slalom žen

    Druhým kolem pokračuje obří slalom žen. Slovenka Petr Vlhová byla v prvním kole na 13. místě, její kolegyně Rebeka Jančová na 48. Oproti Světovému poháru se ve druhém kole objeví všechny kvalifikované závodnice z prvního kola.
     
    7:57
    Lední hokej – ženy

    Před malou chvilkou začala třetí třetina duelu Ruska a Kanady. Zápas zatím vyznívá jednoznačně ve prospěch zámorského týmu, který vede 5:1. Pátý zásah přidala právě na začátku poslední periody Jennerová.
     
    7:00
    Lední hokej – ženy

    První perioda mezi výběry Ruska a Kanady je u svého konce. Tento vskutku skandální souboj otevřel zámorský tým dvěma brankami do sítě soupeře. Následně se toho příliš mnoho neudálo, a proto tedy zůstává skóre stejné. Pokud chcete vše sledovat podrobně, tak druhá fáze hry začíná za necelých pět minut.
     
    6:57
    Konečné pořadí – Sjezd:

    1. Beat Feuz (SUI) 1:42,69 min
    2. Johan Clarey (FRA) +0,10 s
    3. Matthias Mayer (AUT) +0,16
    4. James Crawford (CAN) +0,23
    5. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,51
    6. Dominik Paris (ITA) +0,52
    7. Marco Odermatt (SUI) +0,71
    8. Vincent Kriechmayr (AUT) +0,76
    9. Max Franz (AUT) +0,83
    10. Boštjan Kline (SLO) +1,06
    11. Maxence Muzaton (FRA) +1,13
    11. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +1,13
    13. Romed Baumann (GER) +1,15
    14. Ryan Cochran-Siegle (USA) +1,22
    15. Matteo Marsaglia (ITA) +1,37
     
    6:55
    Alpské lyžování – Sjezd

    Zimní olympijské hry právě dokončili první lyžařský závod mužů, což znamená, že k viděni jsou i držitelé cenných kovů. Zlato bere Švýcar Beat Feuz, jenž předvedl opravdu neuvěřitelnou jízdu, a to především ke konci. Druhou pozici obsadil Francouz Johan Clarey, který si v jednačtyřiceti letech splnil pochopitelně svůj sen. Bronzovým je Rakušan Matthias Mayer. Ten opět potvrdil svou stále stoupající formu.
     
    6:52
    Konečné pořadí – slopestyle:

    1. Max Parrot (CAN) 90,96 bodu
    2. Su I-Ming (CHN) 88,70
    3. Mark McMorris (CAN) 88,53
    4. Redmond Gerard (USA) 83,25
    5. Emiliano Lauzi (ITA) 80,01
    6. Chris Corning (USA) 65,11
    7. Mons Roisland (NOR) 63,33
    8. Kaito Hamada (JPN) 59,36
    9. Sebastien Toutant (CAN) 54,00
    10. Takeru Ocuka (JPN) 52,80
    11. Ståle Sandbech (NOR) 39,66
    12. Sean Fitzsimons (USA) 29
     
    6:47
    Snowboarding – slopestyle muži

    Druhý v závodu končí vítěz kvalifikace z Číny Su I-Ming, který jako jediný předvedl skok s rotací 1800. ale doplatil na nižší obtížnost na railech a v celé horní sekci trati. I tak jde ale pro domácího závodníka a zdaleka největší úspěch jeho kariéry a má před sebou zářnou budoucnost. Pro bronz si nakonec dojel až svou poslední jízdou Mark McMorris, asi největší favorit závodu. V kvalifikaci neukázal vše a schovával si to do závodu, ale přeci jen se nevyvaroval menších chybiček. nejméně jich přišlo ve třetí jízdě, ale ta stačila jen na známku 88,53, necelé dvě desetiny za Číňana. Přidává tedy třetí olympijský bronz, z čehož byl ale viditelně zklamaný, věřil si na zlato.
     
    6:42
    Akrobatické lyžování – Big Air mužů

    Matěj Švancer lehce zaváhal při dopadu, trik to byl ale úchvatný a jako první vyrazil k rampě pozadu! Nicméně ono zaváhání na dopadu jej stojí velký počet bodů. Obdržel jen 61,50 bodů. Lídr SP tedy muset opravdu zabrat.
     
    6:37
    Snowboarding – slopestyle muži

    Je rozhodnuto! Francouz Max Parrot se stává olympijským vítězem! Po neuvěřitelné jízdě ve druhém a třetím kole je to opravdu zasloužené. Nikdo ze soupeřů se totiž na něj nedokázal dotáhnout, jelikož tento výkon byl opravdu historický. Jedna z jeho životních kapitol je tedy pořádně naplněna.
     
    6:33
    Akrobatické lyžování – Big Air mužů

    Aktuálně se spustila kvalifikace Big Airu mužů, což rozhodně slibuje další zajímavou podívanou. Na počáteční brance čeká šestadvacet závodníků, v níž se nachází nejvíce Američanů a Kanaďanů. Velkým favoritem na medaili je mimo jiné Matěj Švancer. Rakousko-český závodník je totiž ve vedení SP.
     
    6:31
    Snowboarding – slopestyle muži

    Mark McMorris byl dvakrát třetí, do Číny si přijel pro nejlepší možnou medaili. Swicth half cap transfer, switch backside 270 náskok na druhý rail. Trušku přidal na rotacích u odskoků ze zábradlí, to by mu mohlo pomoct. Switch backside triple cork 1620 na prvním skoku, frontside triple 1440 transfer z boční rampy na druhém skoku, na závěr předvedl backside triple cork 1620 s melone grabem, vše velmi čistě provedeno a dopadnuto. Na poslední chvíli se tedy Kanaďan dostává na stupně vítězů, ale bude potřetí v kariéře třetí! 88,53 bodu pro Sparkyho, s čímž není moc spokojen, v jeho tváři se zračí zklamání.
     
    6:26
    Alpské lyžování – Sjezd

    Marco Odermatt se sice snažil, ovšem to dnes určitě nestačí na cenný kov. Medaile jsou tedy pravděpodobně rozdány, protože mezi zbývajícími jezdci již není nikdo, kdo by se případně mohl dostat mezi top trojku. Minimálně ale uvidíme, zda-li se o to někdo pokusí.
     
    6:22
    Lední hokej – ženy

    Výběr Kanady zatím není nijak zaskočen tím, co se dělo, jelikož je ve vedení už o dvě branky, které dělilo pouho pouhých devětadvacet sekund. O tu první se postarala Sarah Nurseová, na níž tedy později navázala Sarah Fillierová. Zdá se tedy, že zápas se opravdu odehraje dle stanovených pravidel, a to s ochranou na ústech.
     
    6:15
    Lední hokej – ženy

    Ač překvapivě, tak přece. Utkání ruských hráček s kanadskými právě spěje ke svému startu. Nicméně všechny hokejistky, a to obou týmů, mají nasazené respirátory. Myslím si, že všichni teď budou přát, aby se v tomto klání již nic nestalo. Takový bizár zde totiž opravdu dlouhou dobu nebyl.
     
    6:10
    Průběžné pořadí – Sjezd

    1. Beat Feuz (SUI) 1:42,69 min
    2. Johan Clarey (FRA) +0,10 s
    3. Matthias Mayer (AUT) +0,16
    4. James Crawford (CAN) +0,23
    5. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,51
     
    6:06
    Lední hokej – ženy

    Zajímavý příběh se píše dále. Kanaďanky totiž konečně nastupují na led, a proto je velmi pravděpodobné, že utkání se nakonec velmi překvapivě odehraje. Nicméně vše bude mít dost pravděpodobně dohru. To se navíc klidně může podepsat na celém turnaji! Zápas by měl odstartovat během pár minut.
     
    6:04
    Pořadí po 2. jízdách – slopestyle

    1. Max Parrot (CAN) 90,96 bodu
    2. Su I-Ming (CHN) 88,70
    3. Redmond Gerard (USA) 83,25
    4. Mark McMorris (CAN) 80,85
    5. Emiliano Lauzi (ITA) 80,01
     
    6:02
    Alpské lyžování – Sjezd

    Neuvěřitelné! V aktuální chvíli mi především upadají slova, jelikož prostě a jednoduše nevím, co na to říct. Jednačtyřicetiletý Francouz Johan Clarey je s největší pravděpodobností na své poslední olympiádě. O tom, že je ale věk jen číslo, určitě vůbec nepřemýšlel. Dnešní tratí se prohnal jako uragán, a proto tedy po zásluze okupuje druhou příčku celkového pořadí!
     
    5:58
    Snowboarding – slopestyle mužů

    Největší favorit, tedy třetí Max Parrot, který předvádí spousty rotací už pří náskocích a odskocích ze zábradlí. Na skocích se ale tentokrát soustředil hlavně na čistotu na dopadu, která byla mnohem lepší než u první jízdy. Frontside triple 1440, na druhém skoku frontside double 1080, akorát minul grab. Druhá 1440tka na závěr, hodně svou jízdu vyčistil oproti té první a i přes lehkou chybu na grabu dostává zaplaceno 90,96 body a jde do vedení!
     
    5:54
    Lední hokej – ženy

    První jasně oznámená situace je na světě. Rusky byly poslány do kabin, a to společně s rozhodčími. Hlasatel následně oznámil, že tento střet je odložen na neurčito. Skandál ohledně neprokázaných testů je na spadnutí, a proto zde visí otázka; Bude toto utkání vůbec zahájeno?
     
    5:51
    Alpské lyžování – Sjezd

    Nutno zmínit, že mimo hokej se situace rychle mění i v mužském sjezdu na lyžích. Favorizovaný Švýcar Beat Feuz totiž udělat tak, jak chtěl. Celou dobu sice ztrácel, ovšem cílový skok natáhl absolutně neuvěřitelně, a proto se dostává do průběžného čela. Je tedy více než pravděpodobné, že jediný kdo ho může ohrozit, je krajan Marco Odermatt.
     
    5:47
    Alpské lyžování – Sjezd

    Máme zaděláno na senzaci? Odpověď je zcela jednoduchá: Ano! Kanaďan James Craword totiž předvedl parádní jízdu, jenž do posledních chvil atakovala první příčku. Ta z toho sice není, ovšem i tak si tento zkušený závodník důrazně řekl o medaili.
     
    5:45
    Alpské lyžování – Sjezd

    Ne, Aleksander Aamodt Kilde zlatý nebude! Bojoval jako lev, ale manko na Mayera stáhnout nezvládl, naopak ještě desetina ztráty přibyla. Mayer si může odškrtnout dalšího velkého soupeře. Teď bude na trati následovat krátká pauza.
     
    5:41
    Lední hokej – ženy

    Zmíněné okolnosti se začínají stále více potvrzovat. Hráčky Ruska sice jsou na ledové ploše, ovšem ani trochu to nevypadá na to, že by utkání mělo odstartovat. Nervózní už je i kapitánka OAR Anna Šochinová, jenž se několik minut dohaduje s hlavními rozhodčími. Dle pravidel Zimních olympijských her není dán žádný časový limit pro kontumaci. Rozhodně se to tedy vyplatí sledovat.
     
    5:38
    Alpské lyžování – Sjezd

    Matthias Mayer je novým lídrem pořadí! Svého krajana celou dobu jen marně stahoval, ovšem činil se výborně v dolní pasáži, která rozhodla o jeho dosavadním výsledku. V kapse ale rozhodně nic nemá, protože cílovou brankou dnes ještě pravděpodobně největší favoriti projedou.
     
    5:35
    Pořadí po 1. jízdách – slopestyle

    1. Redmond Gerard (USA) 83,25 bodu
    2. Emiliano Lauzi (ITA) 80,01
    3. Max Parrot (CAN) 79,86
    4. Su I-Ming (CHN) 78,38
    5. Mark McMorris (CAN) 76,98
     
    5:32
    Lední hokej – ženy

    Skandální situaci kolem hokejového utkání nabírá na obrátkách. Nic se stále nezměnilo, a proto začínají na povrch vyplouvat další informace. Z několika zdrojů je uvedeno, že Kanaďanky odmítají opustit šatnu vzhledem k tomu, že Rusky neodevzdaly své předzápasové testy na koronavirus. Nic sice není potvrzeno, ovšem vše zatím nasvědčuje pořádnému problému.
     
    5:27
    Alpské lyžování – Sjezd

    Jak jsem již zmiňoval, dnešní sjezdovka je opravdu hodně příkrá, což většině závodníků zrovna nepomáhá. Mimo zranění Dominika Schwaigera, se nadcházející lyžaři potýkali s problémy, které nakonec vyústili horší časy v cíli. Bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak si povedou například favorizovaní Švýcaři.
     
    5:23
    Lední hokej ženy

    Mezitím jsme svědky velmi zvláštního momentu. Zápas hokejové skupiny B žen, kde se měli střetnou sportovkyně Ruska a Kanady, zatím stále nezačal. Dle zákulisních informací jsou to právě reprezentantky ze zámoří, jež zatím do tohoto klání nenastoupily. Situace se začíná vyvíjet poměrně nepřímo, protože jejich soupeřky stále nebyli poslány z ledu. Uvidím, jak se tedy vše vyvine.
     
    5:18
    Alpské lyžování – Sjezd muži

    Závod aktuálně nabral na obrátkách, když se rozjeli první závodníci. Zatím se na první pozici drží Rakušan Vincent Kriechmayer, jenž ale vše započal. Nicméně jeho čas nebyl vůbec špatný, a proto je možné, že bude atakovat vysoké pozice. Oproti tomu na trati upadl nepříjemně Dominik Schwaiger. Toho nakonec museli odvézt saně z tratě.
     
    5:14
    Alpské lyžování – Sjezd muži

    Též dnes pokračujeme v alpském lyžování, ovšem tentokrát jsou na startu muži při sjezdu. Bezpodmínečně se jedná mnohdy o nejsledovanější závod, ve kterém se spolu střetnou hvězdy, jako jsou Marco Odermatt či Beat Feuz, což jsou mimo jiné národní kolegové. Vše samozřejmě bude prezentováno podrobným onlajnem.
     
    5:10
    Snowboarding – slopestyle mužů

    Právě odstartoval finálový závod mužů ve slopestylu, kde se mimo jinè představí dvanáct závodníků. Především se jedná o Američany, Kanaďany a Japonce, kteří se budou chtít potrat o cenný kov. Trať je poměrně hodně těžká, a proto se určitě vyplatí sledovat celý průběh této podívané.
     
    5:01
    Obří slalom žen – Pořadí po 1. kole:

    1. Sara Hectorová (SWE) 57,56 s
    2. Katharina Truppeová (AUT) +0,30 s
    3. Federica Brignoneová (ITA) +1,42
    4. Meta Hrovatová (SLO) +0,92
    5. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,02
    6. Nina O'Brienová (USA) +1,25
    7. Tessa Worleyová (FRA) +1,37
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +1,51
    9. Michelle Gisinová (SUI) +1,63
    10. Wendy Holdenerová (SUI) +1,65
    11. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,68
    12. Camille Rastová (SUI) +1,73
    13. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,78
    13. Petra Vlhová (SVK) +1,78
    15. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,83

    ...
    48. Rebeka Jančová (SVK) +9,00
    Elese Sommerová (CZE) DNF
     
    4:56
    Curling – Celkové výsledky:

    Švýcarsko – Norsko 5:6
    Kanada – Itálie 7:8
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:8
    Česko – Čína 8:6
     
    4:53
    Krasobruslení

    Olympijští sportovci z Ruska předvedli náramný týmový výkon, který tedy bude náležitě oceněn. Nejvyšší známky od rozhodčích pochopitelně znamenají první místo, o jehož je nikdo už nemůže připravit. Největší konkurent z USA totiž již není schopen se dostat na do čela, a proto se bude muset spokojit s horším umístěním.
     
    4:48
    Akrobatické lyžování – Big Air

    Aktuálně nám skončila i druhá kvalifikace Big Airu, což znamená, že zachvíli půjdeme do dalšího. Vtom předešlém se tedy nejvíce dařilo Američankám, které své jízdy jezdili naprosto precizně. To by je mohlo klidně pohodlně posunout do kvalitních výchozích pozic, a to samozřejmě do nadcházejících bojů.
     
    4:43
    Curling

    Tak to je neuvěřitelné. V extra endu zápasu mezi Kanadou a Itálií zůstaly ve středovém kruhu jen dva kameny. Pouhým okem nebylo možné rozpoznat, který je úplnému středu blíže. Do akce tedy musela kamera, jež skutečně o pár milimetrů přisoudila vítězství Italům. Kanada tedy na turnaji končí, do semifinále postupuje Švédsko!
     
    4:38
    Akrobatické lyžování – Big Air

    Druhou desítku druhých pokusů uzavřela Megan Oldhamová z Kanady, která za první skok vyfasovala rovných osmdesát. Kanaďance dnešní závod chutná! Druhým skokem se dostala hodně vysoko a mohla jej dotočit podle svých představ. Oldhamová dostává 91,25 bodů, což je dosud nejlepší známka!
     
    4:33
    Curling

    To je drama! Italové v osmém endu vybojovali proti Kanadě dvojku a zápas posunuli do extra endu! Výhodu posledního kamene má mix ze zámoří, který potřebuje nutně zvítězit! Zde se jedná opravdu o klíčovou bitvu, a proto doporučuji vše sledovat v on-line textovém komentáři, jenž právě probíhá.
     
    4:26
    Alpské lyžování – Obří slalom žen

    Nepříjemný pád potkal Dóru Hólmfríður Friðgeirsdóttirovou z Islandu. Dokonce se lehce bouchla do hlavy, ale naštěstí vypadá býti v pořádku. Tato závodnice startovala skoro na samém konci startovní listiny, a proto se všichni mohou těšit na výsledky prvního kola, o čemž bude během chvíle jasno.
     
    4:21
    Alpské lyžování – Obří slalom žen

    Nakonec jediná česká závodnice, mladičká Elese Sommerová, dnešní závod nedokončí, i přesto, že ho měla velmi dobře rozjetý. Následně ale přišla chyba, kdy neprojela modrou brankou. Její sen o druhém kole je tedy absolutně srovnán se zemí.
     
    4:15
    Curling

    Pohádka o české popelce, má přece jen šťastný konec. Manželé Paulovi sice nebyli v již zmíněné výhodě, ovšem i tak nakonec zvládli poslední end lépe, a proto se ze ziskem dvou bodů posouvají právě před jejich dnešního soupeře. Nad tímto obratem můžeme pouze smeknout klobouk.
     
    4:10
    Výsledky po 7. endu:

    Švýcarsko – Norsko 5:5
    Kanada – Itálie 7:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:6
    Česko – Čína 6:6
     
    4:04
    Curling

    Drama nám vyrcholí! Češi sice dokázali v napjaté bitvě srovnat, ovšem v posledním endu mají výhodu Číňané, kteří se následně ujmou posledního kamene. Zde tedy ještě stále není rozhodnuto, protože stále je o co hrát.
     
    3:59
    Alpské lyžování – Obří slalom žen

    Adriana Jelinková, ano slyšíte správně. Tato česká rodačka, reprezentující Nizozemsko, se dostala též na start obřího slalomu v prvním kole. Svou jízdou ale jinak příliš nezaujala, a to hlavně proto, že upadla defacto hned při začátečník bráně!
     
    3:55
    Průběžné pořadí – Obří slalom:

    1. Sara Hectorová (SWE) 57,56 s
    2. Katharina Truppeová (AUT) +0,30 s
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,42
    4. Meta Hrovatová (SLO) +0,92
    5. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,02
    ...
    13. Petra Vlhová (SVK) +1,78
     
    3:51
    Výsledky po 6. endu – Curling:

    Švýcarsko – Norsko 3:5
    Kanada – Itálie 4:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:5
    Česko – Čína 5:6
     
    3:48
    Startovní listina, taneční páry – Krasobruslení:

    Misato Komacubaraová, Tim Koleto (JPN)
    Wang Š'-jüe, Liou Sin-jü (CHN)
    Piper Gillesová, Paul Poirier (CAN)
    Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (ROC)
    Madison Chocková, Evan Bates (USA)
     
    3:45
    Curling

    Výborně, Češi se ještě nevzdali! Skvostný hod Tomáše Paula se dostal na nejlepší možnou pozici, čímž získal až neuvěřitelných pět bodů. Domácí zástupci jsou tedy oprávněně trochu opařeni, protože skóre je rázem skoro srovnáno. Parádní práce!
     
    3:40
    Sportovní dvojice – Krasobruslení:

    1. Anastasia Mišinová, Alexandr Galljamov (ROC) 145,20
    2. Riku Miuraová, Rjuiči Kihara (JPN) 139,60
    3. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (CHN) 131,75
    4. Vanessa Jamesová, Eric Radford (CAN) 130,07
    5. Alexa Knierimová, Brandon Frazier (USA) 128,97
     
    3:36
    Curling – Výsledky po 5. endu:

    Švýcarsko – Norsko 3:3
    Kanada – Itálie 4:4
    Spojené státy americké – Velká Británie 3:5
    Česko – Čína 1:6
     
    3:32
    Curling

    Srdnatě bojujícím Čechům se dnes prostě vůbec nedaří. Naše dvojice rozhodně není horší, ovšem jejich sok z Číny si dnes vybral opravdu lepší období. Další dvoubodový end znamená rozdíl čtyř bodů a stále menší šanci manželů Paulových na úspěch.
     
    3:28
    Curling

    Reprezentanti Javorového listu jsou zpět ve hře! Italové trochu znervózněli, čehož tedy zámořští využili. Dvojité skórování tedy znamená opět srovnaný stav. Postup je proto otevřen, a to s dveřmi opravdu až dokořán. Uvidíme, jak si teda oba týmy povedou v další fázi.
     
    3:23
    Akrobatické lyžování – Big Air

    První z favoritek na trati Američanka Maggie Voisinová se sice prezentovala odvážně, ovšem díky chybám nakonec svou jízdu nedokončila. Dost nečekaně se tedy bude muset snažit zabojovat při dalších kolech.
     
    3:19
    Sportovní dvojice – Krasobruslení:

    Situace na ledové ploše je o poznání jiná, než posledně. Ruské duo totiž předvedlo absolutně skvostnou jízdu, kterou se posunulo bezpečně na první pozici. Ta navíc bude hodně těžko dohnatelná. Kanaďané se při svém představení dopustili chyb a pádu, což tedy bude znamenat pohoršení.
     
    3:16
    Obří slalom – Průběžné pořadí:

    1. Sara Hectorová (SWE) 57,56 s
    2. Katharina Truppeová (AUT) +0,30 s
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,42
    4. Meta Hrovatová (SLO) +0,92
    5. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,02
    ...
    10. Petra Vlhová (SVK) +1,78
     
    3:11
    Výsledky po 4. endu:

    Švýcarsko – Norsko 1:3
    Kanada – Itálie 2:4
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:5
    Česko – Čína 1:5
     
    3:08
    Curling

    Ne, Paulovým se dnes nedaří. Ani ve čtvrtém endu nevyužili výhodu posledního kamene, Čína skórovala za jedna. Vede o čtyři body a zdá se, že se s turnajem rozloučí vítězstvím.
     
    3:05
    Curling

    Boj o postup začíná nabírat na obrátkách! Kanaďané sice byli prozatím s Itálií lepší, ovšem zdání může klamat. Tři endy se jednalo o vyrovnanou partii, až do čtvrté, kdy rodáci z Pyrenejského poloostrova udeřili a dostali se do vedení 2:4 z jejich pohledu.
     
    2:57
    Alpské lyžování – Obří slalom žen

    Máme tu velký zvrat v pořadí prvního kola obřího slalomu žen! Na čelo se dostala Sara Hectorová, a to s fantastickým náskokem dvaačtyřiceti setin na dříve zmíněnou Italku. Ze hry o medaile naopak pravděpodobně vypadla Mikaela Shiffrinová, což je tedy pořádně velký šok. Oproti ní se předvedla Rakušanka Katharina Truppeová. Ta se svou prozatímní druhou pozicí, ujela pravděpodobně životní jízdu!
     
    2:53
    Výsledky po 3. endu:

    Švýcarsko – Norsko 1:2
    Kanada – Itálie 2:2
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:4
    Česko – Čína 1:4
     
    2:50
    Curling

    Velká nepříjemnost pro dvojici manželů Paulů! Domácí si totiž na nich hravě pochutnali, když získali velmi jednoduše hned tři body. Toto skóre je pro nás už skoro nedostižitelné, což znamená docela velký problém při celkovém umístění.
     
    2:45
    Sportovní dvojice – Krasobruslení:

    Riku Miuraová a Rjuiči Kihara z Japonska činili pravděpodobně tak, jak chtěli. Jejich výborná jízda totiž zanechává poznatky. Ohodnocením si dokázali vylepšit svůj nejlepší výkon, čímž dnes budou sahat na vysoké příčky.
     
    2:40
    Alpské lyžování – Obří slalom žen

    Start obřího slalomu žen v alpském lyžování, na sebe nenechal dlouho čekat. Nutno zmínit, že už jsme svědky prvních výsledků. Závod rozjela Slovenka Petra Vlhová, jenž s výsledným časem může být díky chybám nespokojena. S trojkou ji totiž trumfla Italka Federica Brignoneová. Ta dnes klidně může pomýšlet na nejvyšší pozice.
     
    2:37
    Akrobatické lyžování – Big Air

    Kvalifikace Big Airu je jednou z nedílných součástí tohoto sportu, a proto nám tedy právě začala. Na start se dnes postaví hned šestadvacet závodnic, které pochopitelně budou usilovat o postup, což ovšem bude při velké konkurenci těžké.
     
    2:35
    Curling – Výsledky po 2. endu:

    Švýcarsko – Norsko 0:2
    Kanada – Itálie 2:1
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:3
    Česko – Čína 1:1
     
    2:33
    Sportovní dvojice – Krasobruslení:

    Kanadský pár Vanessa Jamesová a Eric Radford nasadili laťku ihned z úvodu velmi vysoko, nicméně jejich pokusy též měli několik drobných technických chyb, které se budou posuzovat.
     
    2:31
    Startovní listina volných jízd sportovních dvojic:

    Vanessa Jamesová, Eric Radford (CAN)
    Riku Miuraová, Rjuiči Kihara (JPN)
    Alexa Knierimová, Brandon Frazier (USA)
    Anastasia Mišinová, Alexandr Galljamov (ROC)
    Pcheng Čcheng, Ťin Jang (CHN)
     
    2:29
    Curling

    Nakonec jsme svědky velkého obratu při druhém endu. Tomáš Paul se prezentoval fantasticky, když se dostal až před skoro nedostižitelný kotouč Číňanů. Je tedy více než pravděpodobné, že skóre bude po nějakých dvaceti minutách srovnáno.
     
    2:26
    Curling

    České dvojici se zatím opravdu příliš nedaří, a to hlavně proto, že nezvládla první end, a ten druhý též nevypadá úplně nejlépe. Číňané jsou totiž nejblíže ke středu, a to navíc těsně před naším kotoučem.
     
    2:23
    Curling – Výsledky po 1. endu:

    Švýcarsko – Norsko 0:1
    Kanada – Itálie 0:1
    Spojené státy americké – Velká Británie 0:3
    Česko – Čína 0:1
     
    2:15
    Kraslobruslení

    I krasobruslení má aktuálně svůj počátek. Dnes se můžeme těšit na týmovou soutěž a krátký program mužů. Sice na ledové ploše budou Češi chybět, ovšem i tak se bude jednat o zajímavou podívanou, ve které mají zatím nejlépe našlápnuto Olympijští sportovci z Ruska.
     
    2:10
    Curling

    Již můžeme sledovat smíšené dvojice v curlingu, a to ihned s českou účastí. Manželský pár Tomáš a Zuzana Paulovi právě rozehrál zápas s Činou. Vtom si zatím po prvním kole vede poměrně slušně.
     
    Začátek události 3. dne!
     
    Češi a Slováci:

    Při pondělním programu si budou moci užít i čeští příznivci. Ti totiž mohou začít ihned zkraje dne, kdy se v curlingu, v disciplíně smíšených dvojic, představí pár Tomáš Paul a Zuzana Paulová proti Číně. Navíc od obrazovek se nevyplatí odcházet, jelikož pětadvacet minut po nich startuje první kolo obřího slalomu žen, ve kterém se můžeme těšit na Elese Sommerovou a Barboru Novákovou. Nutno zmínit, že na startovní listině bude i jedna z favoritek Petra Vlhová, jenž pochopitelně reprezentuje Slovensko. Případné druhé kolo má svůj počátek v 7:30 našeho času. Půl hodinu po deváté vyjede na trať 1500m v rychlobruslení Nikola Zdráhalová. Deset minut později, a opět je na co se dívat, protože své třetí utkání ve skupině B rozehraje ženský hokejový výběr Tomáše Paciny s Dánskem.

    Od ranních hodin se přesouváme k dopoledni a odpoledni. Na desátou je naplánován vytrvalostní závod žen v biatlonu, kde uvidíme hned pět závodnic českého občanství. Jedná se o Markétu Davidovou, Terezu Voborníkovou, Evu Puskarčíkovou, Jessicu Jislovou a Lucii Charvátovou. Východní sousedé vyšlou do tíživých patnácti kilometrů kvarteto silných soupeřek. Zde budeme sledovat Ivonu a Paulinu Fialkovy, Henrietu Horvátovou a nakonec ještě Veroniku Machyniakovou. Padesát minut po poledni se všichni těšíme na ženské jednotlivce v saních. Při této příležitosti nastoupí i rodačka z Ústí nad Labem Anna Čežíková, čímž uzavře program Čechů i Slováků.
     
    Hezký den při sledování přehledu ze Zimních olympijských her 2022 z čínského Pekingu, a to konkrétně 3. dne. Dnes budeme svědky další velmi slušné porce závodů, což rozhodně slibuje zajímavou podívanou. Na textový komentář se můžete těšit již od 2:05 SEČ, kdy startují smíšené dvojice v curlingu. Celým přenosem budou provádět Adam Sedlák a Martin Augustin, kteří mohou dopřát jen příjemnou zábavu.
     
    Program soutěží 3. dne

    2:05
    Curling – smíšené dvojice, 13. kolo
    Švýcarsko-Norsko
    Kanada-Itálie
    USA-Velká Británie
    Česko-Čína

    2:15
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda sportovních dvojic, volný tanec, volná jízda žen

    2:30
    Akrobatické lyžování – big air žen, kvalifikace
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 1. kolo

    5:00
    Alpské lyžování – sjezd mužů
    Snowboarding – slopestyle mužů, finále

    5:10
    Lední hokej – skupina A žen
    ROV-Kanada

    6:30
    Akrobatické lyžování – big air mužů, kvalifikace

    7:30
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 2. kolo

    8:00
    Běh na lyžích – skiatlon mužů

    9:30
    Rychlobruslení – 1 500 m žen

    9:40
    Lední hokej – skupina B žen
    Dánsko-Česko

    10:00
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    12:30
    Short track – 500 m žen, finálový program

    12:44
    Short track – 1 000 m mužů, finálový program

    12:45
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    12:50
    Saně – ženy, 1. a 2. jízda

    13:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále

    14:10
    Lední hokej – skupina A žen
    Švýcarsko-Finsko
    Lední hokej – skupina B žen
    Čína-Švédsko
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:05.

    Martin Augustin

    Adam Sedlák

    Program soutěží 3. dne
    2:05
    Curling – smíšené dvojice, 13. kolo
    Švýcarsko-Norsko
    Kanada-Itálie
    USA-Velká Británie
    Česko-Čína

    2:15
    Krasobruslení – týmová soutěž, volná jízda sportovních dvojic, volný tanec, volná jízda žen

    2:30
    Akrobatické lyžování – big air žen, kvalifikace
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 1. kolo

    5:00
    Alpské lyžování – sjezd mužů
    Snowboarding – slopestyle mužů, finále

    5:10
    Lední hokej – skupina A žen
    ROV-Kanada

    6:30
    Akrobatické lyžování – big air mužů, kvalifikace

    7:30
    Alpské lyžování – obří slalom žen, 2. kolo

    8:00
    Běh na lyžích – skiatlon mužů

    9:30
    Rychlobruslení – 1 500 m žen

    9:40
    Lední hokej – skupina B žen
    Dánsko-Česko

    10:00
    Biatlon – individuální závod na 15 km žen

    12:30
    Short track – 500 m žen, finálový program

    12:44
    Short track – 1 000 m mužů, finálový program

    12:45
    Skok na lyžích – smíšená družstva

    12:50
    Saně – ženy, 1. a 2. jízda

    13:05
    Curling – smíšené dvojice, semifinále
    Norsko - Velká Británie
    Itálie - Švédsko

    14:10
    Lední hokej – skupina A žen
    Švýcarsko-Finsko
    Lední hokej – skupina B žen
    Čína-Švédsko
    bahis siteleri