Ženy - Big air (kvalifikace) Vítěz: M. Oldhamová (CAN) (kon.) | Muži - Big air (kvalifikace) Vítěz: B. Ruud (NOR) (kon.)
konec
Ženy - Big air (kvalifikace)

Vítěz: M. Oldhamová (CAN)

Pondělí 07.02.2022, 02:30 • Big Air Šou-kang, Peking • Zimní olympijské hry - Akrobatické lyžování
Sledujte:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. (04:50:14)
     
    Finále je na programu v úterý 8.2.2022 od 3:00 SEČ a my Vám jeho průběh přiblížíme prostřednictvím textového přenosu.
     
    Dnešní kvalifikace je minulostí! Její vítězkou se stala Megan Oldhamová z Kanady, která měla jistý postup už po dvou pokusech. Jen o čtvrt bodu za ní zaostala Tess Ledeuxová z Francie. Třetí příčku pak bere mistryně světaTatalinaová. V napínavém závěru si postup vybojovala také Švýcarka Sarah Höfflinová. Dvanáctku postupujících uzavírá Anni Karavaová z Finska.
     
    Postupující do finále

    1. Megan Oldhamová (CAN) 171,25 bodů
    2. Tess Ledeuxová (FRA) 171,0
    3. Anastasia Tatalinaová (ROC) 163,25
    4. Sandre Eieová (NOR) 162,0
    5. Ailing Eileen Guová (CHN) 161,25
    6. Mathilde Gremaudová (SUI) 159,25
    7. Kirsty Muirová (GBR) 157,50
    8. Darian Stevensová (USA) 152,0
    9. Sarah Höfflinová (SUI) 149,50
    10. Johanne Killiová (NOR) 148,25
    11. Olivia Asselinová (CAN) 147,75
    12. Anni Karavaová (FIN) 144,50
     
    Kvalifikace skončila.
     
    26
    Poslední závodnicí, která mohla promluvit do složení finálové dvanáctky byla Sarah Höfflinová ze Švýcarska, které před skokem patřila čtrnáctá pozice. Švýcarka poslední skok zvládla, dostává za něj 64 bodů a dnes skončí devátá.
     
    25
    Laura Wallnerová z Rakouska potřebovala k postupu do finále jeden z nejlepších výkonu celé kvalifikace. Rakušanka ale neustála dopad a končí.
     
    24
    Anastasia Tatalinaová už naopak měla jistý postup před svým třetím pokusem. Ruska dostává za třetí skok 73,50 bodů a vyšvihla se na třetí místo.
     
    23
    Dominique Ohacová z Chile mohla také zabojovat o postup do finále. Její třetí pokus ale nebyl tak kvalitní a je z toho průběžně šestnácté místo.
     
    22
    Vizitku Američanek mohla vylepšit Darian Stevensová. Američanka předvedla pokus na hraně rizika a v cílovém prostoru byla hodně spokojená. Stevensová dostává 67,25 bodů a na průběžné osmé pozici má jistý postup.
     
    21
    Maggie Voisinová potřebovala svůj dosud nejlepší skok, aby ještě zabojovala o postup do finále. Američanka měla problémy při dopadu, dostává šedesát osm bodů, což stačí až na čtrnácté místo.
     
    20
    Megan Oldhamová už měla jistý postup po dvou pokusech. Při třetím pokusu sice upadla, ale přesto zůstává ve vedení a jen těžko ji někdo připraví o vítězství v kvalifikaci.
     
    19
    Marin Hamillová svým třetím pokusem bojovala o postup do finále. Zatím dostává 66,50 bodů a na dvanáctém místě bude čekat na výkon dalších soupeřek.
     
    18
    Margaux Hackettová z Nového Zélandu se s pekingskou olympiádou rozloučila svým dosud nejlepším pokusem. Předchozí dva pády ji ale připravily o boj o medaile.
     
    17
    Sandra Eieová z Norska točila svůj skok hodně nízko, ale dostává za něj 84,50 bodů. Norská závodnice se dostává na průběžné třetí místo a má jistou finálovou účast.
     
    16
    Další teprve sedmnáctiletou závodnicí byla Olivia Kasselinová. Kanaďanka při třetím pokusu sice upadla, ale díky předchozím zdařilým jízdám zůstává devátá.
     
    15
    Sedmnáctiletá Kirsty Muirová měla po dvou pokusech postup praktický jistý, ale přesto na třetím skoků předvedla vydařený trik a ještě se o bod zlepšuje.Britka je zatím šestá. Jistý postup už má Oldhamová z Kanady.
     
    14
    Caroline Claireová po zpackaných prvních pokusech ke třetímu vůbec nenastoupila.
     
    13
    Katie Summerhayes z Velké Británie dostává 67,25 bodů a zatím zůstává jedenáctá.
     
    12
    Anni Karavaová naopak měla po dvou skocích nakročeno k postupu do finále. Jedenadvacetiletá Finka si skok pohlídala, dostává šedesát dva bodů a zatím je desátá.
     
    11
    Lara Wolfová z Rakouska také potřebovala extrém povedený pokus. Oproti svým předchozím skokům se sice zlepšila, ale stačí to jen na průběžné devatenácté místo.
     
    10
    Ani další domácí závodnice Šuo-žuej jang se do finále nepodívá. Po třetím pokusu je až sedmnáctá.
     
    9
    Bertagnaová k třetímu pokusu vůbec nenastoupila.
     
    8
    Ruska Orlovová chtěla zaútočit ze šestnácté pozice, jenže upadla a ani ona nebude bojovat o olympijské medaile.
     
    6
    Alia Delia Aichingerová z Německa třetím pokusem získala jen třicet devět bodů a už nyní je takřka jisté, že se do finále nepodívá.
     
    5
    Domácí naděje Guová potřebovala posledním pokusem výrazně zlepšil svůj výkon. Osmnáctiletá Číňanka zvládla třetí skok výborně, dostává 72,25 bodů a zatím je třetí.
     
    4
    Tess Ledeuxová předvedla v kvalifikaci dva dobré pokusy, ale třetí skok jí nevyšel. Ledeuxová po něm upadla na záda a dostává jen dvacet bodů.
     
    3
    Kelly Sildaruová z Estonska už má prakticky jistotu, že se do finále nepodívá. Za třetí pokus jen 28 bodů a průběžná třináctá pozice.
     
    2
    Mathilde Gremaudová dostává za třetí pokus jen 33,75 bodů.
     
    1
    Johanne Killiová z Norska třetím pokusem vybojovala 58,25 bodů a jde na sedmé místo. Tady to na postup moc nevypadá.
     
    Třetí část kvalifikace odstartovala.
     
    Druhá část kvalifikace skončila.
     
    26
    Druhou sérii kvalifikačních pokusů uzavřela Höfflinová ze Švýcarska, která jela pozadu. Švýcarka dostává 42,75 a jde na jedenácté místo.
     
    25
    Laura Wallnerová z Rakouska svůj druhý pokus přetočila a skončila na zemi. Rakušanka je zatím až dvacátá.
     
    24
    Mistryně světa Anastasia Tatalinaová za svůj druhý skok dostává 89,75 bodů a velmi hlasitě si říká o postup do finále!
     
    23
    Dominique Ohacová z Chile zvolila rozjezd pozadu. Ani ona si ale na dopadu neporadila a upadla. Chilanka je zatím osmnáctá.
     
    22
    Další Američankou na startu byla Darian Stevensová. Ani ona ve druhé sérii nepředvedla dobrý pokus a upadla. Stevensová se rychle zvedá, což vidíme rádi.
     
    21
    Maggie Voisinová z USA potřebovala napravit pád z prvního pokusu. Americká naděje měla velké problémy i po dopadu u druhého skoku, ale tentokrát balanc udržela. Američanka dostává jen šedesát bodů a v poslední sérii bude muset jít do rizika.
     
    20
    Druhou desítku druhých pokusů uzavřela Megan Oldhamová z Kanady, která za první skok vyfasovala rovných osmdesát. Kanaďance dnešní závod chutná! Druhým skokem se dostala hodně vysoko a mohla jej dotočit podle svých představ. Oldhamová dostává 91,25 bodů, což je dosud nejlepší známka!
     
    19
    Marin Hamillová z USA ve dvaceti letech zvolila druhý skok na jistotu. Američanka byla po dopadu hodně spokojená, nicméně dostává jen šedesát šest bodů.
     
    18
    Margaux Hackettová byla v první sérii úplně nejhorší ze všech startujících. Hackettová svou pozici nevylepšila ani druhým skokem, po kterém upadla.
     
    17
    Sandra Eieová z Norska také neměla po prvních pokusech úplně špatnou pozici. Druhým pokusem na dobrý výkon navázala a dostává 76,25 bodů.
     
    16
    Olivia Asselinová z Kanady při druhém pokusu nadchla povedenou rotací ve vzduchu zakončenou front flipem. Kanaďanka dostává osmdesát sedm bodů.
     
    15
    Kirsty Muirová za svůj první skok dostala takřka devadesát bodů a naháněla Tess Ledeuxovou. Sedmnáctiletá Britka dostává za druhý pokus rovných 67 bodů.
     
    14
    Caroline Clairová z USA svůj první pokus doslova zpackala. Za druhý skok ale dostává necelých osmnáct bodů. Dva pády jí zatím k finálové účasti moc nepomáhají.
     
    13
    Katie Summerhayesová z Velké Británie druhým pokusem živí naděje na postup do finále. Britka dostává 69,25 bodů, ale třetí pokus bude potřebovat ještě vylepšit.
     
    12
    Anni Karavaová z Finska se naopak prvním pokusem dostala přes osmdesát bodů. Jedenadvacetiletá závodnice druhým skokem svůj výkon nevylepšila.
     
    11
    Lara Wolfová z Rakouska při prvním kvalifikačním pokusu upadla. Wolfová druhý skok také nezvládla a skončila na zemi.
     
    10
    Jako desátá absolvovala svůj druhý skok domácí závodnice Šuo-žuej jang. Číňanka dostává jen 40,50 bodů a na postup to v jejím případě zatím nevypadá.
     
    9
    Italka Silvia Bertagnaová při svém úvodním pokusu upadla. Pětatřicetiletá Italka neustála ani svůj druhý pokus! Její pád navíc vypadal hodně ošklivě a Bertagnaová se dlouho nezvedala. Nakonec ale odchází po svých.
     
    8
    Orlovová měla při prvním pokusu velké problémy na dopadu. Tentokrát to v jejím podání bylo ještě horší. Pouze 54,75 bodů.
     
    6
    Eichingerová z Německa vylepšila svůj pokus z první série a dostává alespoň 64,75 bodů. Směrem k postupu do finále je to málo.
     
    5
    Domácí Číňanka Guová potřebovala napravit nezdar z prvního pokusu. Ani druhý skok se však domácí naději nepovedl. Po dopadu jí vypla lyže.
     
    4
    Tess Ledeuxová v první sérii jako jediná překonala hranici devadesáti bodů. Dvacetiletá Francouzka svůj skvělý skok nenapodobila a tentokrát dostává jen 80,50 bodů.
     
    3
    Kelly Sildaruová z Estonska v prvním kole získala jen čtyřicet bodů. Nyní Estonka skočila mnohem lépe i s povedeným grabem a dostává 85,25 bodů! To je útok na postup.
     
    2
    Mathilde Gremaudová Killiovou opět poráží. Švýcarka dostává 71 bodů.
     
    1
    Johanne Killiová z Norska oproti prvnímu pokusu předvedla příliš krátký skok a ještě si hrábla o zem. Norka dostává 60,75 bodů.
     
    Druhá část kvalifikace odstartovala.
     
    První část kvalifikace skončila.
     
    26
    Závěr první série pokusů obstarala Sarah Höfflin ze Švýcarska. Zkušená jedenatřicetiletá závodnice ukončila první sérii skvělým pokusem a řadí se na šesté místo.
     
    25
    Předposlední závodnicí, která předvedla svůj úvodní pokus, byla Laura Wallnerová z Rakouska. Třiadvacetiletá skokanka zvolila rychlý rozjezd, ale skok přetočila a dostává 59,50 bodů.
     
    24
    Světová šampiónka Anastasia Tatalinová z Ruska si chvíli musela počkat na svůj start. S delší prodlevou si moc dobře neporadila a dostává jen 68,75 bodů, což znamená desáté místo.
     
    23
    Dominique Ohacová z exotického Chile si zkušeně pohlídala svůj dopad. Ohacová ale dostává jen 60,25 bodů a je třináctá.
     
    22
    Darian Stevensová v první sérii pozvedla prapor Spojených států amerických a solidním skokem vybojovala 84,75 bodů. Američanka je šestá.
     
    21
    Další favoritkou závodu v Big airu je Maggie Voisinová z USA. Také třiadvacetiletá blondýnka z USA ale předvedla příliš krátký skok a padá. Američanka bude muset zabojovat v dalších pokusech.
     
    20
    Megan Oldhamová z Kanady se rozhodně řadí mezi favoritky na zisk cenného kovu. Kanadská závodnice na úvod dostává osmdesát bodů a je průběžně sedmá.
     
    19
    Pomaličku se blížíme k dalším favoritkám. Ještě před nim se rozjela Marin Hamillová, která vůbec neriskovala, což se projevilo na známce. Hamillová dostává 61,50 bodů a v dalších pokusech bude muset přidat.
     
    18
    Margauy Hackettová z Nového Zélandu předvedla hodně krátký skok a na hraně prostoru pro dopad upadla. Je z toho jen 9,75 bodů.
     
    17
    Sandra Eieová z Norska se naopak zařadí do první poloviny průběžného pořadí. Norka je po svém úvodním pokusu zatím sedmá.
     
    16
    Olivia Asselinová z Kanady měla menší problémy na dopadu, což ji stálo nějaké body. Kanaďanka jich dostala 60,75 a zatím je osmá.
     
    15
    Kirsty Muirová z Velké Británie potvrdila výbornou formu, dostala se hodně vysoko a měla hodně času na svůj trik. Britka dostává 89,25 bodů a je druhá.
     
    14
    Caroline Claireová z USA rovněž neustála svůj pokus a dostává jen dvacet bodů. Američanka se po nepříjemně vypadajícím pádu zvedá a odjíždí.
     
    13
    Katie Summerhayesová z Velké Británie se mezi nejlepší zatím nedostává. Britka se v letu sice dotkla patky lyže, ale při dopadu si hrábla rukou o sníh.
     
    12
    Anni Karavaová z Finska po delší době pobavila diváky povedeným skokem. Finka si pohlídala dopad a dostává 82,50 bodů, což ji řadí na druhé místo.
     
    11
    Druhou desítku otevřela svým pokusem Lara Wolfová z Rakouska. Wolfová upadla a bude muset zabojovat v dalších pokusech.
     
    10
    Šuo-žuej jang byla druhou čínskou závodnicí na startu dnešní kvalifikace. Na svůj skok si po předchozím pádu Italky musela počkat. Osmnáctiletá Číňanka se nechala rozhodit po odrazu, málem upadla a dostává jen 38,25 bodů.
     
    9
    Silvia Bertagnaová z Itálie se také bude muset zlepšit. Italka svůj první pokus neustála a ocitla se na zemi. Je z toho jen sedmnát bodů.
     
    8
    Ruska Orlovová měla po odrazu obrovské problémy. Orlovová předvedl hodně nepovedený front flip a tak tak se udržela na lyžích.
     
    6
    Eichingerová z Německa po předchozích pokusech dvou velkých favoritek příliš nezazářila. Její pokus byl hodně přetočený. Němka dostává jen 51 bodů a bude se muset zlepšit.
     
    5
    Domácí Ailing Eileen Guová v osmnácti letech dostala šanci reprezentovat hostitelskou zemi. Číňanka napodobila Ledeuxovou a dostává jen o bod a půl méně.
     
    4
    Tess Ledeuxová z Francie předvedla dosud nejlepší skok s povedeným grabem. Francouzka na úvod kvalifikace dostává 90,50 bodů.
     
    3
    Kelly Sildaruová z Estonska v devatenácti letech nejala na skok zády a svůj úvodní pokus úplně nedotočila. Estonska dostává jen 40,25.
     
    2
    Mathilde Gramaudová zvolila o něco pomalejší nájezd, ale to vůbec nevadilo, jelikož Švýcarka dostává 88,25 bodů.
     
    1
    Johanne Killiová z Norska na úvod kvalifikace předvedla slušný skok a dostává 87,50 bodů.
     
    7
    Elena Gaskellová do úvodní části kvalifikace vůbec nezasáhla.
     
    Kvalifikace právě odstartovala.
     
    Startovní listina

    1. Johanne Killiová (NOR)
    2. Mathilde Gremaudová (SUI)
    3. Kelly Sildaruová (EST)
    4. Tess Ledeuxová (FRA)
    5. Ailing Eileen Guová (CHN)
    6. Alia Delia Eichingerová (GER)
    7. Elena Gaskellová (CAN)
    8. Xenia Orlovová (ROC)
    9. Silvia Bertagnaová (ITA)
    10. Šuo-žuej jang (CHN)
    11. Lara Wolfová (AUT)
    12. Anni Karavaová (FIN)
    13. Katie Summerhayesová (GBR)
    14. Caroline Claireová (USA)
    15. Kirsty Muirová (GBR)
    16. Olivia Asselinová (CAN)
    17. Sandra Eieová (NOR)
    18. Margauy Hackettová (NZL)
    19. Marin Hamillová (USA)
    20. Megan Oldhamová (CAN)
    21. Maggie Voisinová (USA)
    22. Darian Stevensová (USA)
    23. Dominique Ohacová (CHI)
    24. Anastasia Tatalinaová (ROC)
    25. Laura Wallnerová (AUT)
    26. Sarah Hoefflinová (SUI)
     
    V dnešní kvalifikaci se představí celkem dvacet šest závodnic, které absolvují tři kvalifikační pokusy. Známky za nejlepší dva skoky se sečtou a nejlepší dvanáctka postoupí do finále.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům zimních sportů! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace Big airu žen na olympiádě v Pekingu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

    Tomáš Kubečka

    Postupující do finále
    1. Megan Oldhamová (CAN) 171,25 bodů
    2. Tess Ledeuxová (FRA) 171,0
    3. Anastasia Tatalinaová (ROC) 163,25
    4. Sandre Eieová (NOR) 162,0
    5. Ailing Eileen Guová (CHN) 161,25
    6. Mathilde Gremaudová (SUI) 159,25
    7. Kirsty Muirová (GBR) 157,50
    8. Darian Stevensová (USA) 152,0
    9. Sarah Höfflinová (SUI) 149,50
    10. Johanne Killiová (NOR) 148,25
    11. Olivia Asselinová (CAN) 147,75
    12. Anni Karavaová (FIN) 144,50
    bahis siteleri