Smíšené dvojice - dopolední program (kon.) | Smíšené dvojice - 1. SF: Norsko – Velká Británie 6:5 (kon.)
Smíšené dvojice - 2. SF: Itálie – Švédsko 8:1 (kon.)
konec
Smíšené dvojice - dopolední program

Pondělí 07.02.2022, 02:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Poslední zápasy základní skupiny jsou minulostí, semifinálová čtveřice je známá! Zbývalo vyřešit poslední tajenku, a sice kdo doplní Itálii, Velkou Británii a Norsko. A nakonec je to Švédsko, které si prodlouží svůj pobyt na turnaji, byť dnešní program proseděl tento mix u televize, u níž držel palce Italům. Dosud neporažený tým hrál právě proti Kanadě a získanou dvojkou v osmém endu posunul utkání do extra endu, v němž měl svůj kámen o milimetry blíže středu, kýžený bod tak připadl jemu.

    Vítězstvím se s olympijským turnajem rozloučili čeští manželé Paulovi. Ti předvedli parádní obrat, když ještě po pátém endu prohrávali s Čínou 1:6, ale v šestém endu získali čtyřku, v sedmém jedničku a v osmém dvojku, po závěrečném kameni se tak mohli radovat z vítězství 8:6. Na turnaji končí na velmi pěkném šestém místě.

    Ve zbylých dvou zápasech zvítězili papírové favorité. Velká Británie porazila Spojené státy americké 8:4, Norsko si poradilo se Švýcarskem výsledkem 6:5. (04:09:29)
     
    Výsledky:

    Švýcarsko – Norsko 5:6
    Kanada – Itálie 7:8
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:8
    Česko – Čína 8:6
     
    Program skončil.
     
    Tak to je neuvěřitelné. V extra endu zápasu mezi Kanadou a Itálií zůstaly ve středovém kruhu jen dva kameny. Pouhým okem nebylo možné rozpoznat, který je úplnému středu blíže. Do akce tedy musela kamera, jež o pár milimetrů přisoudila vítězství Italům. Kanada tedy na turnaji končí, do semifinále postupuje Švédsko!
     
    Britové Doddsová s Mouatem si v závěrečném endu pohlídali vítězství, získanými dvěma body porazili soupeře ze Spojených státu amerických 8:4.
     
    To je drama! Italové v osmém endu vybojovali proti Kanadě dvojku a zápas posunuli do extra endu! Výhodu posledního kamene má mix ze zámoří, který potřebuje nutně zvítězit!
     
    V osmém endu vybojovali vítězství Norové. Skaslienová s Nedregottenem využili výhody posledního kamene k jedničce, ta stačila k vítězství 6:5.
     
    Obrat dokonán, Česko vítězí! Přestože měla výhodu posledního kamene Čína, tak manželé Paulovi ty svoje velmi dobře rozhodili kolem středu. Výsledkem je zisk dvou bodů a vítězství 8:6!
     
    Výsledky po 7. endu:

    Švýcarsko – Norsko 5:5
    Kanada – Itálie 7:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:6
    Česko – Čína 6:6
     
    Sedmý end přinesl jedničku pro Velkou Británii, jež lehce navýšila náskok nad USA, momentálně vede 6:4. Ani zde ještě není rozhodnuto.
     
    Takhle se bojuje o postup! Kanada v důležitou chvíli získala v sedmém endu tři body a proti Itálii rázem vede 7:5! Po postup potřebuje zvítězit, jinak postoupí Švédsko.
     
    Velkou bitvu svádějí taktéž Norové se Švýcary. Švýcarský mix v sedmém endu vybojoval dva body a vyrovnal na 5:5, výhoda posledního kamene však připadá Norům.
     
    Drama vrcholí. Česko v sedmém endu získalo jedničku a proti Číně vyrovnalo na 6:6! Do posledního endu ovšem mají výhodu posledního kamene domácí Číňané.
     
    Výsledky po 6. endu:

    Švýcarsko – Norsko 3:5
    Kanada – Itálie 4:5
    Spojené státy americké – Velká Británie 4:5
    Česko – Čína 5:6
     
    V jednu chvíli se zdálo, že zápas mezi USA a Velkou Británií skončí předčasně. Ale curleři ze zámoří zabrali a po dvojce v pátém endu přidali jedničku v šestém, rázem prohrávají už jen 4:5.
     
    Kanada je o krůček blíže vyřazení. Do šestého endu nezačínala a Italům povolila jeden bod. To není tak hrozné, uvidíme, co přinese sedmý end.
     
    V šestém endu se přiblížilo k vítězství Norsko proti Švýcarsku. Skaslienová s Nedregottenem urvali dva body a ujali se vedení 5:3.
     
    Ano, takhle by to tedy rozhodně šlo! Výborný poslední kámen manželské dvojice Paulových a čtyři body! Čína rázem vede o jediný bod.
     
    Výsledky po 5. endu:

    Švýcarsko – Norsko 3:3
    Kanada – Itálie 4:4
    Spojené státy americké – Velká Británie 3:5
    Česko – Čína 1:6
     
    Bohužel, trápení české dvojice Paulových pokračuje. Také pátý end skončil jedničkou čínských soupeřů, skóre 1:6 nevypadá vůbec dobře.
     
    Spojené státy americké jsou bez šance na postup, ale to neznamená, že by měli poslední zápas prohrát. V pátém endu zabojovali a dvojkou snížili proti Velké Británii na 3:5.
     
    Zpátky ve hře jsou taky Kanaďané! I oni získali dvojku a vyrovnali stav z Italy. Boj o postup je stále otevřený, Švédové jsou u televize určitě hodně nervózní.
     
    V bitvě mezi Švýcarskem a Norskem máme vyrovnáno! Perretová s Riosem zabojovali a získanou dvojkou se vrátili do hry o vítězství.
     
    Výsledky po 4. endu:

    Švýcarsko – Norsko 1:3
    Kanada – Itálie 2:4
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:5
    Česko – Čína 1:5
     
    Ne, Paulovým se dnes nedaří. Ani ve čtvrtém endu nevyužili výhodu posledního kamene, Čína skórovala za jedna. Vede o čtyři body a zdá se, že se s turnajem rozloučí vítězstvím.
     
    Velká komplikace pro Kanadu. Homanová s Morrisem nevyužili výhody posledního kamene a Italům umožnili skórovat dokonce za dva body. V klíčovém souboji tedy prohrávají 2:4.
     
    Skaslienová s Nedregottenem z Norska si proti Švýcarům vzali zpět dvoubodové vedení. Švýcaři ztrácí 1:3, v pátém endu budou mít výhodu posledního kamene.
     
    Výsledky po 3. endu:

    Švýcarsko – Norsko 1:2
    Kanada – Itálie 2:2
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:4
    Česko – Čína 1:4
     
    Ve třetím endu pouze jeden bod i pro Velkou Británii. Ta vrátila náskok proti USA na tři body, zápas má pod kontrolou.
     
    Drama o postup pokračuje. Italové ve třetím endu vyrovnali proti Kanadě na 2:2, zase jí tak o něco více zavařili.
     
    Jedničky se kupí v zápase mezi Norskem a Švýcarskem. Tentokráte zabodovali Švýcaři, kteří stáhli manko na 1:2.
     
    Obrovská nepříjemnost pro manžele Paulovy. Třetí end vůbec nezvládli a domácí posledním kamenem vybojovali tři body, vedou tedy 4:1!
     
    Výsledky po 2. endu:

    Švýcarsko – Norsko 0:2
    Kanada – Itálie 2:1
    Spojené státy americké – Velká Británie 1:3
    Česko – Čína 1:1
     
    Ve druhém endu zabodovali i Američané, ale pouze jedničkou. Velká Briánie tak vede 3:1 a má stále o poznání blíže vítězství.
     
    Kanada bojuje! Ve druhém endu zapsala dvojku a rázem je proti Itálii ve vedení 2:1. Připomeňme, že curleři ze zámoří musí pro jistotu postupu zvítězit.
     
    Norové Skaslienová s Nedregottenem udělali další důležitý krok směrem k vítězství. Proti Švýcarům získali i ve druhém endu jedničku, ačkoli jej uzavíral soupeř.
     
    Je tomu skutečně tak. Čína podle očekávání vyrazila posledním kamenem ten český, načež Zuzana Paulová nezaváhala a dokázala stejnou mincí soupeřům vyražený kámen vrátit. Je vyrovnáno.
     
    Češi to zvládli! Tomáš Paul zahrál výborný kámen, kterým sice vyrazil dva své, ale i nejlepší čínský kámen. V kruhu zůstal jeden český a je tedy pravděpodobné, že druhý end skončí českou jedničkou.
     
    V polovině druhého endu je zaděláno na další bodový zisk Číny. Ta má kámen nejblíže středu, navíc těsně před tím českým. Bude tak velmi těžké ho odstranit.
     
    Výsledky po 1. endu:

    Švýcarsko – Norsko 0:1
    Kanada – Itálie 0:1
    Spojené státy americké – Velká Británie 0:3
    Česko – Čína 0:1
     
    Nejlepší vstup do utkání prožila dvojice z Velké Británie. Hned v prvním endu zadělala na vítězství proti USA, a to získanými třemi body.
     
    Důležitou bitvu o postup hrají Kanaďané. A proti dosud neporaženým Italům nezačali dobře, prohrávají 0:1. To však rozhodně není skóre, které by nemohli otočit.
     
    První end je minulostí také v utkání mezi Norskem a Švýcarskem. I zde byl k vidění zisk jediného bodu, ten pro sebe získali seveřané.
     
    Fantastický předposlední kámen v podání Číny. Fan Su-Jüan jej hodila skvěle, Ling Č' neméně dobře metl. Kámen žluté barvy dojel nejblíže středu, načež Češi zahráli defenzivně a domácí dvojku raději neriskovali, v prvním endu se spokojili s jedničkou.
     
    Čína zkusila projet kamenem nejblíže středu, ale neuspěla. Dva kameny z každé strany, momentálně by manželé Paulovi brali dva body.
     
    V utkání mezi Českem a Čínou odehrály obě dvojice po dvou kamenech. Nejblíže středu je zatím ten český, nicméně výhodu posledního kamene mají domácí.
     
    Zápasy začaly.
    Nejvydařenější end turnaje sehráli dosud neporažení Italové, utkání proti Švédsku otočili ukázkově zahraným posledním kamenem. Odměnou bylo pět bodů
     
    Program:

    Švýcarsko – Norsko
    Kanada – Itálie
    Spojené státy americké – Velká Británie
    Česko – Čína
     
    Už jen o čest budou hrát v závěrečném utkání proti domácí Číně manželé Paulovi. Šance na zachování semifinálových ambicí byla blízko, bohužel v zápase proti Kanadě nevyužili v extra endu výhody posledního kamene a prohráli o jediný bod. Pokud Češi zvítězí, mohou pomýšlet na konečnou šestou příčku, v opačném případě hrozí pád až na devátou pozici.
     
    Jistotu postupu do semifinále už má neporažená Itálie, spolu s ní i Norsko s Velkou Británií. Pod tlakem bude smíšený tým Kanady, který pro postup musí porazit dosud suverénní Italy. Tento zápas u televize určitě bude pečlivě sledovat švédské duo, v případě italského vítězství by totiž právě ono postoupilo mezi nejlepší čtyři, protože Kanadu ve vzájemném utkání porazilo. Stejnou bilanci jako Kanada mají aktuálně i Norové a Britové, ti ovšem skrze minitabulku vzájemných zápasů z elitní čtyřky vypadnout nemohou.
     
    Třetí olympijský den startuje curlingem, kde se dozvíme poslední postupující mix do semifinále. Bude se radovat Kanada, nebo Švédsko?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:05.

    Milan Huppert

    Program:
    Švýcarsko - Norsko
    Kanada - Itálie
    Spojené státy americké - Velká Británie
    Česko - Čína
    bahis siteleri