Ženy - 500 m (finále) Vítěz: A. Fontanaová (ITA) (kon.) | Muži - 1000 m (finále) Vítěz: Žen C'-wej (CHN) (kon.)
konec
Muži - 1000 m (finále)

Vítěz: Žen C'-wej (CHN)

Pondělí 07.02.2022, 12:55Zimní olympijské hry - Short track
     
    Konečné pořadí:

    1. Žen C'-wej (CHN)
    2. Li Wen-lung (CHN)
    3. Shaoang Liu (HUN)
    4. Wu Ta-ťing (CHN)
    5. Itzhak de Laat (NED)
    6. Furkan Akar (TUR)
    7. Andrew Heo (USA)
    8. Hang Tä-hon (KOR)
    9. I Čun-so (KOR)
    10. Pak Čang-hjok (KOR)
    Shaolin Sandor Liu byl penalizován za kontakt s Žen C'-wejem, radost z vítězství byla předčasná
     
    Finále
    Všechno je úplně, ale úplně jinak! Shaolin Sandor Liu dostal žlutou kartu za fakt, že v cílové rovince levou rukou zabránil Žen C'-wejovi v předjetí. Maďar se odmítl spokojit se stříbrem, nyní však nemá nic! Druhá pozice připadla do klína Li Wen-lungovi, alespoň malou náplastí pro maďarské fanoušky je bronz pro Shaoanga Liu.
     
    Finále
    Parádní bitva na závěr! Li Wen-lung nestačil tempu konkurentů, spokojil se s bronzem. Žen C'-wej ale chtěl zlato a v posledních metrech se zkusil natlačit před Shaolina Sandora Liu, ten získal zlato o pouhé čtyři setinky!
     
    Finále
    Tak pozor! Čtyři kola před koncem byl závod přerušen, protože byla ohrožena bezpečnost závodníků. Na ledě se objevily příliš velké rýhy.
     
    FinB
    Itzhak de Laat vyhrál finále B, končí tedy na šesté příčce. Furkan Akar v závěru našel síly na útok a sedmé místo ukořistil na úkor Američana Hea.
     
    2/2
    Rozhodčí nakonec překvapivě sáhli k penalizaci I Čun-so, to je tedy skutečně hořký závod pro jihokorejský tým, už druhý vypadává na penalizaci! Ve finále tak uvidíme oba maďarské bratry Liu!
    Střet mezi I Čun-so a Shaolinem Sandorem Liu
     
    2/2
    I Čun-so si počkal na správný moment a natlačil se před Shaolina Sandora Liu, který chtěl předjetí soupeři vrátit, ale zakopl o něj a spadl! Zvítězil Shaoang Liu, ten se o postup bát nemusí.
     
    1/2
    Jihokorejci se drží za hlavu, největší favorit na zlato Hang Tä-hon byl nakonec za kontakt s Li Wen-lungem penalizován a do finále tedy proklouzla dvojice Číňanů!
     
    1/2
    Jihokorejec Hang Tä-hon si pohlídal první postupovou pozici. Souboj dvou čínských závodníků dopadl lépe pro Žen C'-weje, Li Wen-lung pojede jen ve finále B.
     
    4/4
    Sjinkie Knegt byl skutečně vyloučen. Postupuje Li Wen-lung a na verdikt rozhodčích překvapivě i Shaolin Sandor Liu, který tedy zřejmě neupadl vlastní vinou.
     
    4/4
    Hang Tä-hon postoupil s velkým přehledem. Druhý nakonec projel cílem Sjinkie Knegt, ale je otázkou, jestli mu postup zůstane, protože útok na Li Wen-lunga byl tvrdý a Číňan dojel třetí viditelně zaskočený.
     
    3/4
    Corey dostal penalizaci podle očekávání, ale kromě něj překvapivě i vítěz rozjížďky John-Henry Krueger! Kromě Akara tedy postupuje Žen C'-wej a na verdikt rozhodčího i Itzhak de Laat.
     
    3/4
    V poslední zatáčce došlo k pádu prvních tří borců, a sice Žen C'-weje, Coreyho a de Laata, prakticky zadarmo tak přišli k postupu John-Henry Krueger a Furkan Akar!
     
    2/4
    V nájezdu do posledního kola poskočil na vedoucí příčku I Čun-so, který zvítězil! Druhý dojel Shaoang Liu a i on postupuje, třetí Fercoq bude čekat na čas. Zde by se snad penalizovat nemělo.
     
    1/4
    No pozor! Jordan Pierre-Gilles byl penalizován za souboj s Wu Ta-ťing, takže společně s Američanem Heo postupuje právě domácí závodník. Na verdikt rozhodčí byl poslán do semifinále i Pak Čang-hjok, ale ten byl odvezen na nosítkách, takže není jisté, zda vůbec bude schopen nastoupit.
     
    1/4
    Do cíle nakonec dojeli jen dva závodníci, kteří tedy určitě postupují do semifinále, jsou jimi Andrew Heo a Jordan Pierre-Gilles. Mezi zbylými závodníky došlo ke kontaktu, ten samozřejmě budou zkoumat rozhodčí.

    Milan Huppert

    Čtvrtfinále:
    1. rozjížďka:

    Wu Ta-ťing (CHN)
    Jordan Pierre-Gilles (CAN)
    Pak Čang-hjok (KOR)
    Andrew Heo (USA)
    Pietro Sighel (ITA

    2. rozjížďka:

    Shaoang Liu (HUN)
    Quentin Fercoq (FRA)
    I Čun-so (KOR)
    Pascal Dion (CAN)
    Kazuki Jošinaga (JPN)

    3. rozjížďka:

    Žen C'-wej (CHN)
    Brendan Corey (AUS)
    Itzhak de Laat (NED)
    John-Henry Krueger (HUN)
    Furkan Akar (TUR)

    4. rozjížďka:

    Hang Tä-hon (KOR)
    Sjinkie Knegt (NED)
    Li Wen-lung (CHN)
    Shaolin Sandor Liu (HUN)
    Ryan Pivirotto (USA)
    bahis siteleri