West Ham – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 1:1 (kon.)
konec
West Ham United
1:0 (0:0)
Watford FC
Úterý 08.02.2022, 20:45 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Premier League má před sebou další hrací den, a tak vás vítám u čtyřiadvacátého kola. V němž se představí West Ham United a Watford FC. Roli favorita bude hájit domácí celek, ovšem uvidíme, zda je naplní.
     
    Pokud se podíváme na tabulku anglické nejvyšší soutěže, tak jednoznačně bude favoritem West Ham. Avšak podíváme-li se na poslední dva souboje kladivářů zjistíme, že nestačili na Leeds a Manchester United. Soubor kolem kapitána Riceho se nachází na páté pozici, když posbíral sedmatřicet bodů. Kladiváři tak bojují o evropské poháry, avšak zezadu na ně tlačí Arsenal, Tottenham a nebo Wolves. Naopak Watford je namočen do boje o záchranu. Hostující celek zatím zaznamenal pouze patnáct bodů a nachází se patnáctém místě. Avšak na první nesestupovou pozici ztrácí pouze jediný bod. Yellow Army nemají moc příznivou formu. V posledních pěti duelech zapsali pouze dva body.
     
    Oba celky se naposledy potkaly po vánočních svátcích a West Ham si na Watfordu otevřel střelnici. Avšak Yellow Army šlo do vedení, když se prosadil ve čtvrté minutě Emmanuel Dennis. Jenže poté už si vzalo slovo kladiváři a tři body jim postupně zařídili Tomáš Souček, Saïd Benrahma, Mark Noble a Nikola Vlašić.
     
    Souboj mezi West Hamem a Watfordem startuje v úterý. Úvodní hvizd je naplánován od 20 hodin 45 minut. Ze střetnutí je připraven podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit fotbalem.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje zhruba za třicet minut. Již jsou známé sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, K. Zouma, Cresswell – T. Souček, Rice (C) – Bowen, Binrahma, Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Diop, Fredericks, Johnson, Král, Lanzini, Noble, Vlašić, Jarmolenko.
    Trenér: David William Moyes.

    Watford FC: Foster – Femenía, Cathcart, Samir, Kamara – Kucka, Moussa Sissoko (C), Kayembe, Cleverley – Dennis, J. King.
    Náhradníci: D. Bachmann – Cucho Hernández, Kabasele, Kalu, Lúzá, Masina, Ngakia, João Pedro, Sema.
    Trenér: Roy Hodgson.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, West.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní utkání bude plné smutku, jelikož zemřela teprve sedmiletá Isla Catonová, která fandila West Hamu, když prohrála souboj s rakovinou. Bicepsy všech hráčů zdobí růžové pásky, ale pojďme se už věnovat zápasu.
     
    2
    West Ham United do dnešního střetnutí nastoupil ve vínových dresech, naopak Watford hraje ve žluté sadě. Právě hostující celek se hnal do útoku po levé straně, kde dobře pracoval Vladimír Coufal.
     
    4
    Akce domácího mužstva skončila na levé straně, naopak Watford začne svou akci od brankáře. Ben Foster si vybral dlouhý nákop, který znovu sebral West Ham.
     
    5
    Velkým překvapením je, že nastoupil Kurt Zouma, který sdílel na sociálních sítích video, v němž týral vlastní kočku. Očekávalo se, že bude mimo sestavu, ale opak se stal pravdou.
     
    6
    Posledním hráčem byl právě Kurt Zouma, jehož napadal Emmanuel Dennis. Domácí obránce souboj zvládl, ale od vlastních fanoušků se dočkal hlasitého bučení. Takové chování se prostě neodpouští.
     
    7
    Declan Rice otočil hru na pravou stranu, ale Vladimír Coufal neměl komu přihrát, a tak počkal na Kurta Zoumu. Fanoušci kladiváři při jeho každém doteku hlasitě bučí.
     
    8
    Hráči ve vínových dresech jsou stále u balonu, ale marně hledají cestu do šestnáctky. Domácí fanoušci znovu tleskají na počest Isly Catonové, která zesnula v sedmi letech. Hrozný příběh dětského života...
     
    10
    Watford se dopustil faulu na vlastní polovině, centrem se tak prezentoval Aaron Cresswell. Avšak pas na pravou stranu vápna si hostující obrana pohlídala.
     
    11
    Hráči ve žlutých dresech nedokáží udržet balon na kopačkách, a tak se ho zmocnil Aaron Cresswell. Ten byl otočený k vlastní brance, a tak do kombinace přizval Łukasze Fabiańskiho.
     
    12
    Zatím sledujeme takticky svázaný duel, kdy Watford se soustředí na obranu. Naopak West Ham United marně hledá cestu před branku.
     
    13
    Domácí hráči zakopli balon za postranní lajnu, jelikož na trávníku zůstal sedět Joshua King. Ovšem ošetření nebude potřeba, protože hráč po chvíli sám vstal a bude schopen pokračovat v duelu.
     
    14
    Z pravé strany odcentroval Vladimír Coufal, jehož pas zamířil na zadní tyčku, kde už číhal Saíd Binrahma. Avšak před ním skvěle balon odehrál Kiko Femenía.
     
    15
    Na hranici pokutového území se otáčel Michail Antonio, který se nedostal přes svého strážce. Watford znovu ale neudržel balon na kopačkách a musí se opět bránit.
     
    16
    Hostující mužstvo zatím nepředvedlo vůbec nic směrem dopředu. Zatím to vypadá, že si Watford přijel pro bod. Ovšem West Ham útočil zprava, ale Součkův centr byl zablokován.
     
    17
    Lacinou ztrátu předvedl Declan Rice, a tak hru otočil Emmanuel Dennis. Po chvíli zleva odcentroval Hassane Kamara a na zadní tyči situaci uzavíral Juraj Kucka. Hlavička slovenského záložníka zamířila asi metr vedle branky.
     
    19
    Jestliže West Ham je více na balonu a snaží se dostat přes obranu soupeře. Tak zatím největší příležitost měl na hlavě Juraj Kucka.
     
    20
    Z pravé strany vnikl do vápna Kiko Femenía, který už mohl střílet, avšak volil přihrávku před branku, kterou zachytil Aaron Cresswell. Po jeho odkopu to z velké dálky vyzkoušel Hassane Kamara, leč nepřesně.
     
    22
    Vladimír Coufal a Łukasz Fabiański si spolu vyměnili balon a následným odkopem se prezentoval polský brankář. West Ham zatím neví, co by mohlo na obranu platit.
     
    23
    Michail Antonio se snažil o pokrytí míče, který mu sebral Edo Kayembe. Avšak dobře zapracoval Tomáš Souček, avšak Declan Rice balon vrátil znovu soupeři.
     
    24
    Na pravé straně vybojoval rohový kop Hassane Kamara. K exekuci se pak postavil Kiko Femenía, jehož mířil do ohně. Jenomže ve vzduchu zasáhl Kurt Zouma, který znovu spustil pískot a bučení.
     
    25
    Myslím, že Kurt Zouma bude mít velmi složitou pozici, jelikož fanoušci West Hamu jen tak neodpustí. Navíc teď domácí stoper podskočil centr a poté se srazil před vlastní brankou s Joshuaou Kingem.
     
    27
    Emmanuel Dennis dlouhou dobu čekal na nabídku spoluhráčů, protože se na útočné polovině nacházel jen s Joshuaou Kingem. Po chvíli je doplnil Moussa Sissoko, jehož pokus ze střední vzdálenosti mířil jen vedle branky.
     
    28
    Rohový kop z pravé strany mířil na zadní tyčku, kde se nacházel Tomáš Souček. Hlavička českého záložníka přišla ze složité pozice, a tak zamířila jen nad horní tyčku.
     
    29
    Zatímco byl Samir ošetřován, tak Joshua King přezouval kopačky. Za malou chvíli se už bude moci pokračovat v utkání.
     
    30
    Kurt Zouma předskočil slovenského záložníka Watfordu, ale právě hostující celek vhazoval. Po chvíli přišel centr z levé strany, který se ale West Hamu povedl odvrátit.
     
    32
    Emmanuel Dennis – Samir – Juraj Kucka, tito hráči chvíli kombinovali na pravé straně. První jmenovaný se pokusil projít do šestnáctky, jenomže nepovedlo se, a tak se bude odkopávat od domácí branky.
     
    33
    Po přenesení hry z pravé strany odcentroval Vladimír Coufal. Jeho pas mířil před branku, avšak Michail Antonio to měl k míči daleko. Hostující obránci byli znovu na správném místě.
     
    34
    Watford se zmocnil balonu, ale ustupoval s ním až k vlastní šestnáctce. Poté přišel nákop na pravou stranu, který hostující celek prohrál Avšak následně Juraj Kucka předčil Tomáše Součka, ale přihrávka do vápna byla zastavena.
     
    35
    Na vyloženou šanci zápasu stále čekáme, ale nejblíže k brance byli Tomáš Souček a Juraj Kucka. Ani jeden ale nemířil hlavou přesně, a tak je stav stále bez branek.
     
    36
    Skvělou individuální akcí se prezentoval Jarrod Bowen, jenž se zbavil soupeřů a poslal přihrávku do vápna, kde se nacházel osamocený Saíd Binrahma. Alžírský záložník nejprve trefil vybíhajícího brankáře a následně i tyč, u které stál Kiko Femenía!
    36. Na pravé straně šestnáctky se nacházel Saíd Binrahma, který nejprve napálil brankáře a poté i bližší tyčku
     
    38
    Na pravé straně postupoval směrem dopředu Vladimír Coufal, který si chtěl obhodit soupeře. Avšak ten myšlenku vystihl a srazil balon za postranní lajnu.
     
    39
    Michail Antonio si pokryl balon tělem, a tak do něj vletěl Samir. Domácí útočník byl faulován a proto West Ham bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    40
    Další centr domácího celku přišel z levé strany, kde se jím prezentoval Aaron Cresswell. Po balonu se natáhl Tomáš Souček, ale míč měl mířit na nabíhajícího Jarroda Bowena.
     
    42
    Tentokrát do šprajcu dostal Pablo Fornals, jehož kreativní hra zatím není vůbec vidět. Jeho rychlý odkop mířil na levou stranu, kde balon nedostihl Aaron Cresswell.
     
    43
    Na druhou stranu se vydal Joshua King, který byl v náběhu za obranu a po souboji navíc upadl v pokutovém území. Obrázek hry se prohlížet nebude, protože ofenzivní hráč Watfordu byl v ofsajdu.
     
    44
    Jarrod Bowen rozehrával další roh a centrem hledal jednoho z trojice Kurt Zouma – Craig Dawson – Tomáš Souček. Jejich náběh si obrana hostujícího mužstva pohlídala a znovu balon odvrátila do bezpečných míst.
     
    45+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát jen šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Střetnutí čtyřiadvacátého kola začalo vzpomínkou na zesnulou Islu Catonovou, která prohrála boj s rakovinou. Poté už se rozjelo samotné utkání, ale moc vzruchu před brankami jsme se nedočkali. Nejprve zahrozil Juraj Kucka a po něm zase Tomáš Souček. Oba hráči hlavou zamířili mimo prostor branky, a tak největší příležitost spálil Saíd Binrahma.

    Pokud se zaměříme na herní projevy, tak West Ham je více u balonu, ale velice složitě se dostává před branku. Naopak Watford se spíše soustředí na pevnou defenzivu, a tak se stále hraje bez gólů. Uvidíme, co si pro nás obě mužstva připraví po poločasové přihrávky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, a tak se soustřeďme na samotnou hru. Vypadá to, že ani jedno z mužstev o poločasovou přestávku nestřídalo.
     
    47
    Joshua King vyhrál hlavičkový souboj s Vladimírem Coufalem. Watford po jeho zisku míče kombinuje kolem středového kruhu. Střetnutí by rozhodně pomohla úvodní branka.
     
    48
    Tomáš Souček málem přihrál na úvodní branku zápasu, ovšem soupeři. Přihrávku před vlastní branku málem zachytil Samir, avšak z brány včas vystartoval Łukasz Fabiański a napravil chybičku českého spoluhráče.
     
    49
    Hostující celek rozehrával rohový kop a na následný centr si naskakoval Samir, jenž o kousek nedoskočil k míči. Za ním ještě číhal Joshua King, který zaváhání spoluhráče nečekal.
     
    50
    Po chvíli přišel centr také z levé strany, který si ze vzduchu stáhl Łukasz Fabiański. Také v padesáté minutě platí, že čekáme na první trefu.
     
    52
    Ve druhém poločase se Watford prezentuje lepším fotbalem, nežli před přestávkou. Tentokrát byl u míče Edo Kayembe, jehož zezadu předskočil Tomáš Souček a vybojoval jej pro West Ham.
     
    53
    Vladimír Coufal vhodil balon až do šestnáctky, kde jej dostatečně nepokryl Michail Antonio. A tak Samir hru odvrátil zpátky za postranní lajnu. Po dalším vhazování pálil z hranice vápna Saíd Binrahma, jenž mířil jen vysoko nad břevno.
     
    55
    Michail Antonio má velmi složitou roli v dnešním utkání, je téměř sám utopen mezi obránci. Velmi často musí hrát balon zpátky k záložníkům, na první svou šanci stále čeká.
     
    56
    Česká spolupráce nevyšla! Tomáš Souček se snažil otočit hru na pravou stranu, kde se pro balon rychle vracel Vladimír Coufal, avšak marně.
     
    57
    Joshua King vybojoval pro svůj tým další rohový kop. Centr z levé strany mířil na první tyč, kde se nacházel pouze Aaron Cresswell. West Ham může znovu myslet na útočné choutky.
     
    58
    Na pravé straně se uvolnil Kiko Femenía, jehož centr mířil na malé vápno, kde se nacházel Vladimír Coufal. Do něho po odhlavičkování vletěl Emmanuel Dennis. Český obránce se chvíli držel za hlavu, ale je v pořádku.
     
    59
    Před střetnutím byl West Ham pasován do role velkého favorita. V prvním poločase měl územní převahu, ale po změně stran se Watford velmi zlepšil a je vyrovnaným soupeřem.
     
    60
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Saíd Binrahma, přichází Manuel Lanzini.
     
    60
    Vladimír Coufal vybojoval pro West Ham další rohový kop, který Jarrod Bowen rozehrál na zadní tyč, kde na míč jen těsně nedoskočil Tomáš Souček. Akce domácího celku pokračovala, ale vše skončilo po ofsajdovém postavení domácích.
     
    62
    Krásný balon na pravou stranu vyslal Declan Rice, kde byl v náběhu atlet Vladimír Coufal. Český krajní obránce chtěl hned přihrával před branku, avšak trefil soupeře.
     
    63
    Kiko Femenía se snažil projít před branku zprava, jenomže přistrčil Aarona Cresswella. Domácí krajní obránce se dostal do nesnází, a tak sebou raději plácl na zem.
     
    64
    Vladimír Coufal znovu vhodil dlouhé vhazování, na které znovu těsně nedoskočil Tomáš Souček. West Ham United poté vybojoval rohový kop.
     
    65
    K rohovému praporku znovu přispěchal Jarrod Bowen, jehož centr mířil na zadní tyč, ale dalšího zakončení jsme se nedočkali. Watford pak odkopl míč až k polskému brankáři kladivářů.
     
    66
    Vladimír Coufal se podivuje, jelikož hlavní rozhodčí ukazuje na rohový praporek. Centrem se tak prezentoval Kiko Femenía, který kroutil míč od branky, což nedopustil Tomáš Souček. Watford bude mít rohový reparát.
     
    67
    Další centr se kroutil před branku, kde se nacházel Tom Cleverley, jenž neustál osobní souboj. Poté přišel pas na zadní tyčku, ale Juraj Kucka hlavičkoval do rukavic Łukasze Fabiańskiho.
     
    68
    Tři hráči Watfordu byli obklopeni osmi soupeřů. Stále čekáme na první trefu zápasu, snad brzy přijde!
     
    68
    West Ham právě vstřelil branku!
    Konečně jsme se dočkali první branky zápasu! Manuel Lanzini postrčil míč dopředu, kde k vápnu postupoval JARROD BOWEN. Anglický ofenzivní hráč zpoza vápna vystřelil, ale šťastně trefil nohu Samira, od které se balon odrazil do protipohybu brankáře. Asistence: Manuel Lanzini.
    68. Jarrod BOWEN - 1:0
     
    71
    Pokud chce Watford myslet na vyrovnání, bude muset být mnohem odvážnější. Aktuálně to vypadá, že West Ham je na koni a bude chtít přidat gólovou pojistku.
     
    72
    Na levé straně se uvolnil Aaron Cresswell, který chtěl hledat Michaila Antonioa. Ovšem toho balon přeletěl, a tak to zkusil Tomáš Souček, který trefil prvního bránícího soupeře. Kladiváři budou kopat další rohový kop.
     
    73
    Ovšem místo zakončení jsme se dočkali otočení hry. Na útočné polovině Joshua King předčil Vladimíra Coufala, avšak následná přihrávka mířila jen o kousek za spoluhráče.
     
    75
    Za šestnáctkou se uvolnil Tom Cleverley, jehož pokus zamířil k pravé tyči. Ovšem Łukasz Fabiański se natáhl po míči a robinsonádou balon vyboxoval do strany. Polský brankář teď udržel kladiváře ve vedení!
     
    76
    Čtyřiasedmdesátiletý Roy Hodgson připravil hned trojité střídání. Avšak zatím sledujeme kombinaci West Hamu na útočné polovině.
     
    77
    Kladiváři se nacházejí stále u balonu a hrají se soupeřem bago. West Ham United uklidňuje hru a vteřiny utíkají.
     
    77
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází João Pedro.
     
    78
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Edo Kayembe, přichází Ímrán Lúzá.
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Kiko Femenía, přichází Jeremy Ngakia.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. West Ham ji začíná kombinací kolem středové čáry, ovšem nikam zatím nespěchá.
     
    82
    Dlouhým pasem po pravé straně se prezentoval Pablo Fornals. Balon si pokryl Michail Antonio, který o míč přišel. Avšak poté jamajský útočník začal nadávat pomeznímu rozhodčímu, jenž situaci neodpískal.
     
    83
    Běží pětaosmdesátá minuta a hlavní rozhodčí Atkinson odpískal pouze pět nedovolených zákroků. Sudí ponechali velmi volný metr, což nevydržel Vladimír Coufal (West Ham), jenž začal řvát na pomezního, za což uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Po parádní individuální akci vnikl do vápna Jarrod Bowen, kteří po zemi zamířil na branku. Ovšem Ben Foster předvedl parádní zákrok, který míč vytáhl na pravou tyčku. Watford je díky brankáři stále ve hře o bod!
    84. Po průniku do vápna vyslal pěknou střelu Jarrod Bowen, avšak Ben Foster vytáhl míč na tyčku
     
    86
    Mohlo být vyrovnáno, ale díky českému obránci není! Na pravé straně se uvolnil João Pedro, který přihrával před branku. Míč nezachytil Łukasz Fabiański, a tak se připravoval zakončovat Joshua King, jehož dohrál dostupující Vladimír Coufal.
     
    88
    Watford se znovu nacházel na útočné polovině, ale situaci zažehnal Aaron Cresswell, který navíc trefil soupeře, a tak se bude rozehrávat od branky West Hamu United.
     
    89
    Před branku si nabíhal Joshua King, který ve snaze vystřelit trefil Craiga Dawsona kopačkou do hlavy. Domácí obránce po chvíli vstal a bude se pokračovat. Většina hráčů by se válela na trávníku a tahala by čas.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Dotáhnou kladiváři duel ke třem bodům?
     
    90+2
    Jarrod Bowen hledal na levé straně jamajského spoluhráče, ale Michail Antonio balon neudržel. A tak se bude rozehrávat od hostující branky. Jenomže Watfordu už moc času na vstřelení gólu nezbývá.
     
    90+3
    Z pravé strany vyslal nepříjemný centr João Pedro, pro který si vyběhl Łukasz Fabiański. Polský brankář se vydal do nepříjemných míst, ale situaci zvládl na výbornou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Oba celky ve druhém poločase přidaly, a tak se hrálo lepší střetnutí. Watford držel dlouhou dobu daleko od branky, jenomže v osmašedesáté minutě se prosadil šťastný Jarrod Bowen, který v závěru ještě po zákroku Bena Fostera trefil tyčku. A tak West Ham United zapisuje do tabulky důležité tři body. Ovšem hra v jeho podání je dosti alarmující.
     
    S konstatováním, že West Ham United se štěstím potvrdil roli favorita, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:40:56)

    Michal Luxa

    Branky: 68. Bowen (Lanzini)

    Karty:   83. Coufal (WHU)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 1:6.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, K. Zouma, Cresswell – T. Souček, Rice (C) – Bowen, Binrahma (60. Lanzini), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Diop, Fredericks, Johnson, Král, Lanzini, Noble, Vlašić, Jarmolenko.

    Trenér: David William Moyes.

    Watford FC: Foster – Femenía (78. Ngakia), Cathcart, Samir, Kamara – Kucka, Moussa Sissoko (C), Kayembe (78. Lúzá), Cleverley (77. João Pedro) – Dennis, J. King.
    Náhradníci: D. Bachmann – Cucho Hernández, Kabasele, Kalu, Lúzá, Masina, Ngakia, João Pedro, Sema.

    Trenér: Roy Hodgson.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, West
    bahis siteleri