Smíšené dvojice - utkání o bronz Vítěz: Švédsko (kon.) | Smíšené dvojice - finále Vítěz: Itálie (kon.)
konec
Smíšené dvojice - finále

Vítěz: Itálie

Úterý 08.02.2022, 13:05Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
    Double takeout na závěr, Itálie má zlato!
     
    Double takeout na závěr, není co řešit! Stylově zakončené utkání v podání Constantiniové, Mosaner s metením moc práce neměl. Italský mix nepřišel o svou neporazitelnost ani ve finále. Zlatá medaile putuje do správných rukou, o tom není pochyb.
     
    Dobře zahráno od Skaslienové, ve středovém kruhu jsou dva norské kameny. Ale poslední hod má Constantiniová, přičemž na soupeřovy kameny má volný výhled. Zápas vrcholí!
     
    Curleři z Norska útočili na tři body, ale poslední kámen sedmého endu byl příliš krátký, takže berou body dva. Do posledního endu nastoupí Itálie s vedením 7:5 v zádech a výhodou posledního kamene.
    Poslední kámen 6. endu
     
    Ano, dokázali. Odrazili nejlepší norský kámen a získali pro sebe jeden bod. Skóre 7:3 a dva endy do konce, zlato pro italský mix je blízko.
     
    Výsledek po 5. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 3:6
    Poslední kámen 5. endu
     
    A získává ji. Skvěle zahraný závěrečný kámen pátého endu, ale vzhledem k faktu, že hráli powerplay, tak manko příliš neztratili. Constantiniová s Mosanerem ukazují, že náhodou na turnaji ještě neprohráli.
     
    Výsledek po 4. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 2:6
     
    Obrovská chyba, která by Nory ve výsledku mohla hodně mrzet! Poslední kámen zahráli do svého, který měl rozstřelit italskou nejlepší dvojici ve středu. Jenže cíl vůbec nevyšel a žlutý kámen projel příliš vlevo bez doteku s jakýmkoliv jiným kamenem. Italové získávají tři body a vedou 6:2!
     
    Výsledek po 3. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 2:3
    Poslední kámen 3. endu
     
    Skvělá práce, seveřané eliminovali škody na minimum. Smíchali prvky curlingu a kulečníku, když svůj kámen zahráli do dalšího svého a ten rozrazil nejlepší italské takovým způsobem, že Itálie nakonec bere jen jeden bod. To ovšem nic nemění na faktu, že se poprvé v utkání ujímá vedení.
     
    Výsledek po 2. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 2:2
    Poslední kámen 2. endu
     
    Vyrovnáno. Italové zkusili zaútočit rychlým kamenem a těsně u středu jim zůstali hned čtyři kameny. Ale i jeden norský, který byl celkově tím třetím nejlepším, proto nakonec Itálie získává „jen“ dva body.
     
    Výsledek po 1. endu:

    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) – Itálie (Constantiniová, Mosaner) 2:0
     
    Ne, poslední kámen Italům nevyšel a Norové bodují dvojkou! Přetočený červený kámen nezachránil Mosaner ani rychlým metením. Sice trefil druhý nejlepší norský, ale neposunul jej do horší pozice.

    Milan Huppert

    Finále:
    Norsko (Skaslienová, Nedregotten) - Itálie (Constantiniová, Mosaner) 5:8
    bahis siteleri