konec
Muži - Half pipe (finále)

Vítěz: A. Hirano (JPN)

Pátek 11.02.2022, 02:30Zimní olympijské hry - Snowboard
Sledujte:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (03:59:24)
     
    Konečné pořadí
    1. Ajumu Hirano (JPN) 96,00
    2. Scotty James (AUS) 92,50
    3. Jan Scherrer (SUI) 87,25
    4. Shaun White (USA) 85,00
    5. Taylor Gold (USA) 81,75
    6. Valentino Guseli (AUS) 79,75
    7. Chase Josey (USA) 79,50
    8. Andre Hoeflich (GER) 76,00
    9. Kaišu Hirano (JPN) 75,50
    10. Juto Tocuka (JPN) 69,75
    11. Patrick Burgener (SUI) 69,50
    12. Ruka Hirano (JPN) 13,00
     
    To nejlepší přišlo na konec! Ajumu Hirano, největší favorit finále, prohrával s Australanem Scottym Jamesem, ale v poslední jízdě dokázal eliminovat veškeré technické nedostatky ve své jízdě, předvedl sérii čistých a parádních triků a ohromil rozhodčí natolik, že mu udělili 96 bodů! Druhý Scotty James přitom držel známku 92,50 bodů.

    Hirano, který byl stříbrný v Pchjongčchangu, tak získal premiérové olympijské zlato. James z třetího místa v roce 2018 vybojoval posun na stříbrnou pozici a bronz vybojoval Švýcar Jan Scherrer.

    Shaun White, který odzávodil poslední olympijský závod v kariéře, obsadil konečné čtvrté místo a svou sbírku tří zlatých medailí z předchozích her už v Pekingu nerozšířil.
     
    Závod skončil.
     
    12
    Hirano dostal 96 bodů za prakticky dokonalou jízdu a ukořistil pro sebe zlatou olympijskou medaili!
    Ajumu Hirano
     
    12
    Fenomenální třetí finálová jízda od Ajuma Hirana! I potřetí zařadil na úvod jízdy tři salta, i tentokrát zařadil více skoku se 1440 rotacemi, snažil se vyladit všechny možné nedostatky... Rozhodčí rozhodují o zlaté medaili, právě v těchto sekundách!
     
    11
    Australský snowboardista na předposledním skoku zachyboval při dopadu, ztratil rychlost a poslední trik už nebyl schopný předvést. Zůstává mu tak 92,50 bodů a bude čekat, co vymyslí Ajumu Hirano, který jej jako jediný může sesadit z prvního místa.
     
    11
    Scotty James, který vede po dvou sériích, jde na svou poslední jízdu.
    Ruka Hirano
     
    10
    Ruka Hirano toužil po olympijské medaili. A toužil po ní natolik, že tlak nedokázal ustát. Ve všech třech jízdách padá při druhém skoku a končí poslední bez jediné dokončené jízdy.
    Shaun White
     
    9
    Poslední olympijská jízda Shauna Whita končí špatným dopadem na hranu a pádem. White se loučí s kariérou a olympijskými hrami s největší pravděpodobností čtvrtým místem. Tři zlata už doma ve sbírce má, to čtvrté nepřidá a nepřidá ani kov jiné hodnoty.
    Valentino Guseli
     
    8
    Valentino Guseli při své poslední jízdě předvedl zároveň technicky nejnáročnější skokanský set, avšak dopustil se jedné chyby, a ta jej stála možné vylepšení známky. Vyrovnal svých 79,75 bodů z druhé série a setrvává na šestém místě.
     
    7
    Juto Tocuka si po třetím skoku hrábnul do sněhu a tím jeho naděje na zisk medaile definitivně uhasly. Japonec se známkou 69,75 bodů z druhé série figuruje na 10. místě a to je pro něj zklamání.
    Taylor Gold
     
    6
    Taylor Gold jej však nepřekoná. Po hrábnutí do sněhu ještě i spadl a zůstává aktuálně na pátém místě se ziskem 81,75 bodů.
     
    5
    Jan Scherrer hned při prvním skoku padá a nevylepší svých 87,25 bodů z druhé série. Zatím mu stále patří třetí příčka, ale je tu spousta snowboardistů, kteří jej budou ještě moci překonat. Čeká ho dlouhé čekání.
     
    4
    Kaišu Hirano bohužel při druhém skoku padá a zůstává mu tak zapsáno 75,50 bodů z první série. Risk ve druhé a třetí jízdě mu nevyšel, a tak zůstává na devátém místě.
     
    3
    Andre Hoeflich z Německa zakončil své finálové vystoupení, ale nepolepšil si. Zůstává mu 76 bodů ze druhé série.
     
    2
    Patrick Burgener zvládl třetí jízdu obstojně, vyhnul se chybě jako v druhé série, která mu přinesla pád, a vylepšil svou známku z první jízdy. Se ziskem 69,50 bodů ovšem zůstává na 11. místě.
     
    1
    Chase Josey v poslední finálové jízdě vylepšil svou známku na 79,50 bodů a posouvá se na sedmé místo.
     
    1
    Jdeme tedy na třetí a poslední finálové pokusy. Jde se do závěrečných bojů o medaile.
     
    Průběžné pořadí
    1. Scotty James (AUS) 92,50
    2. Ajumu Hirano (JPN) 91,75
    3. Jan Scherrer (SUI) 87,25
    4. Shaun White (USA) 85,00
    5. Taylor Gold (USA) 81,75
    Ajumu Hirano
     
    12
    Ajumu Hirano se tentokrát pádu vyhnul, udělal jen jednu drobnou chybu při druhém skoku, ale jinak zvládl svou jízdu výtečně. Opět tři salta na prvním skoku, zařadil dokonce double grab, dva skoky se 1440 rotacemi... Výsledkem je 91,75 bodů a těsně druhé místo!
    Scotty James
     
    11
    Scotty James během své druhé finálové jízdy zařadil dva skoky se 1440 rotacemi, výška jeho triků byla ideální, vyhnul se jakékoliv zjevnější chybě a útočí na zlatou medaili! Obdržel 92,50 bodů a je první!
     
    10
    Ruka Hirano znovu padá po druhém skoku, stejně jako v první sérii a bude muset doufat, že do třetice bude všeho dobrého...
    Shaun White
     
    9
    Američan Shaun White zabral ve druhé sérii, vybojoval 85 bodů a posouvá se na druhé místo finálových bojů. Ještě bude chtít něco přidat v poslední sérii a zaútočit na vysněné zlato, ale už dal definitivně najevo, že medaile je minimum, čeho chce v Pekingu dosáhnout.
     
    8
    Valentino Guseli vybojoval ve druhé sérii 79,75 bodů a posouvá se v pořadí na třetí místo. Polepšil si o čtyři body oproti první sérii. Medaile ale bude viset ještě o něco výš.
     
    7
    Juto Tocuka chyboval i během své druhé jízdy, tentokrát při dost nečistém dopadu při jednom z triků. Získal 69,75 bodů a je na šestém místě.
     
    6
    Škoda, že se Taylor Gold nevyhnul chybě a hrábnul si do sněhu ke konci své jízdy. Mohl útočit na hodně zajímavou známku, takto mu zůstává 81,75 bodů z první série.
     
    5
    Jan Scherrer potěšil přítomné kolegy ze švýcarské výpravy, kteří jeho povedenou druhou jízdu odměnili radostnými výkřiky. Dosáhl na výtečnou známku 87,25 bodů a dostává se do čela celého finále!
     
    4
    Kaišu Hirano si chtěl vylepšit svou známku 75,50 bodů z první série, riskoval a dlouho se mu dařilo, ale při posledním triku nedotočil skok, netrefil se na dopadu a nepříjemně spadl. Snad to neodnesla jeho ruka, na první pohled je v pořádku.
     
    3
    Andre Hoeflich se po pádu v první sérii tentokrát žádné větší chyby nedopustil a vyjel si 76 bodů. To jej řadí na průběžné druhé místo, jelikož hlavní favorité své první jízdy nezvládli podle představ.
     
    2
    Patrick Burgener při svém druhém finálovém pokusu dost nepříjemně spadl, ale ukazuje, že je v pořádku. Tak snad se mu vyvede poslední série, zatím totiž s 54,50 body nemůže být spokojený.
     
    1
    Chad Josey ve druhé sérii nedokázal vylepšit svou známku, během jízdy totiž padá a zůstává mu 62,50 bodů z první série.
     
    Průběžné pořadí
    1. Taylor Gold (USA) 81,75
    2. Valentino Guseli (AUS) 75,75
    3. Kaišu Hirano (JPN) 75,50
    Ajumu Hirano
     
    12
    První sérii zakončil největší favorit Ajumu Hirano. Japonský favorit, který před čtyřmi lety skončil stříbrný, zatím na zlato dnes nezaútočil. Začal fantasticky, trojitým saltem a i další jeho triky měly obrovskou náročnost, jenže po čtvrtém skoku neustál dopad a bude muset zabrat v dalších sériích.
     
    11
    Scotty James, druhý z Australanů a favorit na zisk jedné z medailí, nedokázal dokončit svou první finálovou jízdu, když po špatném dopadu se svezl po hraně. Bude mít ještě dva pokusy.
     
    10
    Ruka Hirano, třetí muž kvalifikace, na druhém skoku neustál dopad a posadil se do sněhu.
    Shaun White
     
    9
    Trojnásobný olympijský šampion Shaun White touží při svém posledním startu pod pěti kruhy v kariéře po zisku cenného kovu. Takovým snem je počtvrté ovládnout half pipe, ale soupeři jsou letos hodně obtížní. Legendární Američan ovšem bude potřebovat hodně přidat, jestli vůbec chce útočit podium. Jen 72 bodů v první sérii.
     
    8
    Teprve šestnáctiletý Valentino Guseli měl solidně nakročeno k vysoké známce za první finálovou jízdu, ale podobně jako Tocuka, chyboval na předposledním skoku a obdržel 75,75 bodů. Prozatím druhé místo.
     
    7
    Juto Tocuka, druhý ze čtyř Japonců ve finále, natolik rozrotoval své triky, že měl po předposledním triku velké štěstí, že jeho jízda neskončila hodně nepříjemným pádem. Vše ustál, triky dotáhl do zdárného konce, jen ta chybička při přistání po pátém skoku... 62 bodů.
     
    6
    Nyní ale už snowboardisté, kteří v kvalifikaci překonali osmdesátku. Taylor Gold ze Spojených států nebyl úplně nejčistší při svých tricích, ale doháněl to technickou náročností jednotlivých skoků. Pokud by se mu povedla tato jízda na jedničku, šel by hodně vysoko. Zatím 81,75 bodů, což je tak jako tak výborný základ.
     
    5
    Švýcar Jan Scherrer, který v kvalifikaci zaznamenal 79,25 bodů, zatím na úroveň své kvalifikační jízdy nedosáhl. Jen 70,75 bodů a je druhý za Hiranem.
     
    4
    Devatenáctiletý Kaišu Hirano, mladší bratr Ajuma Hirana, zvládl svou první jízdu náramně, předvedl kvalitní triky, vyhnul se chybám, a odměnou mu je zisk 75,50. V náročnosti mu něco na ty nejlepší chybí, ale se svým vystoupením v první jízdě může být hodně spokojený. A také je.
     
    3
    Andre Hoeflich padá při své první finálové jízdě a bude doufat v úspěšnou nápravu za několik desítek minut.
     
    2
    Patrick Burgener bude potřebovat zabrat v dalších pokusech. S 54,50 body jde za Američana Joseyho a bude mu patřit jedna z posledních příček.
     
    1
    Finálové boje o medaile odstartoval Američan Chase Josey, který do soutěže založil ziskem 62,50 bodů. To je pochopitelně hodně daleko od medailí.
     
    Závod odstartoval.
     
    Mužská kvalifikace na U rampě, či chcete-li Half pipe, nabídla velmi vysokou úroveň mnoha jízd. Ajumu Hirano získal ve druhé sérii 93,25 bodů, Scotty James odpověděl ziskem 91,25 bodů a rozhodně se neztratili ani další. Ruka Hirano s 87 body skončil třetí, čtvrtý byl Shaun White, trojnásobný olympijský vítěz, který plánuje po Pekingu definitivně uzavřít svou kariéru a sní o zisku čtvrtého zlata. Na ty nejlepší, což jsou Hirano a James, které v Pchjongčchangu dokázal porazit, však bude potřebovat ještě o něco lepší a riskantnější výkon.
     
    Postupující z kvalifikace
    1. Ajumu Hirano (JPN) 93,25
    2. Scotty James (AUS) 91,25
    3. Ruka Hirano (JPN) 87,00
    4. Shaun White (USA) 86,25
    5. Valentino Guseli (AUS) 85,75
    6. Juto Tocuka (JPN) 84,50
    7. Taylor Gold (USA) 83,50
    8. Jan Scherrer (SUI) 79,25
    9. Kaišu Hirano (JPN) 77,25
    10. Andre Hoeflich (GER) 75,00
    11. Patrick Burgener (SUI) 73,00
    12. Chase Josey (USA) 69,50
     
    A White patří ke spolufavoritům na medaili i letos v Pekingu. Jenže zlatá medaile bude viset tentokrát hodně vysoko. To naznačila už kvalifikace.
     
    Obhájcem zlaté olympijské medaile je americká legenda, už pětatřicetiletý Shaun White, který slavil zlato i v letech 2006 a 2010. Pouze v roce 2014 vyšel na Half pipe medailově naprázdno, nicméně si to vynahradil v Pchjongčchangum kde porazil Ajumu Hirana z Japonska a Scotta Jamese z Austrálie.
     
    Páteční program na olympijských hrách v Pekingu nabídne vyvrcholení soutěže Half pipe mužů. Snowboardisté se představí celkem ve třech finálových jízdách, přičemž každá obsahuje celkem šest triků. Počítat se bude pouze ta nejlepší, které každý dosáhne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

    Jan Vojkůvka

    Konečné pořadí
    1. Ajumu Hirano (JPN) 96,00
    2. Scotty James (AUS) 92,50
    3. Jan Scherrer (SUI) 87,25
    4. Shaun White (USA) 85,00
    5. Taylor Gold (USA) 81,75
    6. Valentino Guseli (AUS) 79,75
    7. Chase Josey (USA) 79,50
    8. Andre Hoeflich (GER) 76,00
    9. Kaišu Hirano (JPN) 75,50
    10. Juto Tocuka (JPN) 69,75
    11. Patrick Burgener (SUI) 69,50
    12. Ruka Hirano (JPN) 13,00
    Postupující z kvalifikace
    1. Ajumu Hirano (JPN) 93,25
    2. Scotty James (AUS) 91,25
    3. Ruka Hirano (JPN) 87,00
    4. Shaun White (USA) 86,25
    5. Valentino Guseli (AUS) 85,75
    6. Juto Tocuka (JPN) 84,50
    7. Taylor Gold (USA) 83,50
    8. Jan Scherrer (SUI) 79,25
    9. Kaišu Hirano (JPN) 77,25
    10. Andre Hoeflich (GER) 75,00
    11. Patrick Burgener (SUI) 73,00
    12. Chase Josey (USA) 69,50
    bahis siteleri