konec
Muži - dopolední program

Pátek 11.02.2022, 02:05 • National Aquatics Centre • Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Konečné výsledky:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5 (04:50:29)
     
    Dnešní dopolední curlingový program je u konce.
     
    10
    Ani zápas VB proti USA se nedohraje až do řádného konce, byť Britům ještě zůstal jeden kámen. Američané jim svým posledním hodem vyrazili jejich kámen na terči a tak už by Britové ztrátu nemohli dotáhnout.
     
    10
    Poslední kámen v zápase Číny s Dánskem měli právě Asiaté. Zahráli ho rovně po čáře tak, aby vyrazili soupeřův jediný kámen. Sice nezaznamenali body, ovšem s jejich jednobodovým náskokem jim to nemusí vadit, protože utkání vyhrají.
     
    10
    Desátý end končí technickou kapitulací, protože Rusku zbýval už jen jeden kámen a na kruhu mělo taktéž už jen jeden kámen. Švýcaři vedli o tři body, takže se už nedohrávalo.
     
    Výsledky po devátém endu:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3 (konec po osmém endu)
    Dánsko – Čína 4:5
     
    9
    Američané měli k dispozici poslední hod devátého endu. Zahráli ho na vyražení soupeřova kamene, což znamená v kontextu dalších kamenů na kruhu dva body pro USA.
     
    9
    Parádní kámen Číny! Dánsko mělo velice dobře položené dva kameny u sebe na středu. Číňané museli jednat a poslali velice rychlý kámen, který oba zbývající kameny vypálil mimo. Nikdo tedy nezíská body.
     
    9
    Poslední ruský kámen v devátém endu byl velice rychlý a měl jediný úkol. Vyrazit poslední kámen soupeře z kruhu a sám v něm zůstat. Jenže nezůstal. A tak je to už pátý end z devíti v tomto zápase, kdy ani jeden z týmů nezaznamenal bod.
     
    9
    Itálie kapituluje! Kvůli velkému náskoku soupeře, který před posledními dvěma endy činil už šest bodů, se rozhodli hráči z apeninského poloostrova zápas ukončit.
     
    Výsledky po osmém endu:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:7
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5
     
    8
    Sérii osmých endů jako poslední dohrává Británie. Ta posílá kámen až na červené pole, přičemž na středu má blíže jeden kámen, a proto získává jeden bod.
     
    8
    Švédové doručili na střed další kámen, který znamenal tři body. Nyní už je rozdíl mezi týmy šestibodový.
     
    8
    Curleři z Dánska končili osmý end. Pomalým hodem, který mířil do kruhu obloukem zleva, zasáhli soupeřův kámen trochu jinak, než plánovali. Z původní původně zamýšlené trojky se tak stává pouze jednička.
     
    8
    Jako první dokončují osmý end Švýcaři v zápase s Ruskem. Tentokrát už bodovat budou. Na kruhu mají ve středu a v červeném poli dokonce tři kameny, takže zapisují tři body!
     
    Výsledky po sedmém endu:

    Švýcarsko – ROC 3:3
    VB – USA 6:7
    Švédsko – Itálie 6:3
    Dánsko – Čína 3:5
     
    7
    Hráči Ameriky dohráli sedmý end skvěle, když vyrazili soupeře a zapsali si hezkou dvojku, takže jsou znovu ve vedení.
     
    7
    Italové točili svůj poslední kámen sedmého endu zprava. Byl to velmi pomalý kámen, který ale přejel střed a skončil až na hranici červeného a bílého kruhu. Nakonec to je o milimetry lepší, než nejlepší kámen soupeře a je z toho bod.
     
    7
    Švýcaři točili poslední kámen zleva, ale ten přejel kruh a tak i v tomto endu tohoto zápasu nebude ani jeden z týmů bodovat. Je to už čtvrtý end, který končí nulou v tomhle duelu.
     
    7
    Číňané posledním kamenem dost rozstřelili celý kruh, kde se posunuly celkem čtyři kameny. Nakonec to pro ně dopadlo ale dobře a zapisují jedničku.
     
    Výsledky po šestém endu:

    Švýcarsko – ROC 3:3
    VB – USA 6:5
    Švédsko – Itálie 6:2
    Dánsko – Čína 3:4
     
    6
    USA to mělo dost těžké, muselo vystřelit, nebo minimálně trochu posunout dva kameny soupeře, nebo se dostat pomocí odstřelení vlastního kamene do středu malou mezírkou. To se nepovedlo, dva červené kameny zůstaly nejblíže středu a Británie otáčí zápas!
     
    6
    Švédsko mělo v šestém endu výhodu posledního kamene. A sehrálo to skvěle. Soupeřův kámen, který byl blízko středu vyrazilo, čímž si uvolnilo dva další kameny a s aktuálně vhozeným tak zaznamenalo parádní triple.
     
    6
    Dánové si v šestém endu jednoduchým vyražením připsali jeden bod a snížili tak dvoubodovou ztrátu na bod jediný.
     
    6
    Švýcaři hráli rychlý kámen točený zprava a vystřelili tak ten ruský, který byl jako jediný na kruhu. Šestý end končí bez bodů na jakékoliv ze stran.
     
    Čeká nás krátká pauza. Všechny zápasy se dostaly do své poloviny. Pak bude následovat šestý end.
     
    Výsledky po pátém endu:

    Švýcarsko – ROC 3:3
    VB – USA 4:5
    Švédsko – Itálie 3:2
    Dánsko – Čína 2:4
     
    5
    Britové dovedli dlouhý hod do soupeřova kamene. Ten jejich zůstal společně s dalším na červeném kruhu bude to dvojka.
     
    5
    Poslední kámen pátého endu zahráli už taky Italové, kteří dokázali posunout švédský kámen, zapsat single a snížit.
     
    5
    Číňané se prezentovali pomalým kamenem a rychlým metením. Žlutý kámen dovedli skvěle do středu a díky postavení dalšího z jejich kamenů na kruhu získali dva body.
     
    5
    Švýcaři končili pátý end. Zahráli rychlý kámen, kterým chtěli vyrazit guard soupeře, který měl odrazit další soupeřův kámen. To se ale nepovedlo a Rusko tak srovnává.
     
    Výsledky po čtvrtém endu:

    Švýcarsko – ROC 3:2
    VB – USA 2:5
    Švédsko – Itálie 3:1
    Dánsko – Čína 2:2
     
    4
    Parádní hra Američanů! Ti vystřelili jediný kámen svého soupeře z prostředku a díky házenému kamenu a dalším dvěma, které na kruzích zůstaly z předchozích kol, zaznamenávají až tři body!
     
    4
    Švédi měli trochu těžší pozici, kterou ale zvládli a vyrazili jediný kámen soupeře na kruhu. Díky postavení jejich dalšího kamene tak získali hned dva body.
     
    4
    Dánové na konci čtvrtého endu hráli hodně velkým obloukem, což se jim nakonec vyplatilo, přestože se u metení hodně zapotili. je z toho další singl a opět je srovnáno.
     
    4
    Rusko si připsalo "oddechový" poslední bod, kdy vyrazilo kámen soupeře a přidalo svůj do středu, čímž zaznamenalo dvojku a výrazně snížilo.
     
    Výsledky po třetím endu:

    Švýcarsko – ROC 3:0
    VB – USA 2:2
    Švédsko – Itálie 1:1
    Dánsko – Čína 2:1
     
    3
    Američané to měli těžké, britský kámen ve středu byl obklíčen a nedalo se už s ním nic moc dělat. Britové tak měli jistý bod a posledním kamenem se snažili přidat ještě jeden. Zahráli skvělý take-out, získali double a srovnali.
     
    3
    Italové měli naopak poslední hod velice jednoduchý. Bez nějakých překážek před nimi byla odkrytý cesta do středu, a přesně tam curleři Itálie kámen tay poslali. Srovnáno, 1:1.
     
    3
    Číňané zahráli riskantní kámen, kterým vyrazili svůj kámen do jiného soupeřova kamene, který vyrazili mimo. Získali tak jeden bod a opět se dostali do mírného vedení.
     
    3
    Nyní už to body budou. Švýcaři měli docela složitou pozici, neboť curleři Ruska měli ve středu dva kameny u sebe. Dobrým hodem se je ale podařilo perfektně vyrazit a Švýcarsko tak zaznamenává dokonce tři body za end!
     
    Výsledky po druhém endu:

    Švýcarsko – ROC 0:0
    VB – USA 0:2
    Švédsko – Itálie 1:0
    Dánsko – Čína 1:1
     
    2
    Nejzamotanější situace a nejvíc kamenů bylo ve druhém endu v kruzích v zápase VB a USA. Nakonec se to ale vyvrbilo tak, že VB nedokázala vystřelit kámen z prostředku a Spojené státy si došly pro jednoduchou dvojku.
     
    2
    Čína sice měla tři kameny na středu, jenže Dánsko výhodu posledního kamene. Jednoduchým pomalým kamenem si bez metení došli pro svůj první bod.
     
    2
    Švédsko zavíralo druhý end. Ta pozice byla jednoduchá, stačilo lehce postrčit soupeřův kámen v červeném posli a zůstat u středu. To se podařilo, seveřané mají první bod.
     
    2
    Švýcaři poslední kámen zahráli podobně, jako v předchozím endu Rusové. Kruhy jsou opět vyčištěny, a je to zase za nulu pro oba týmy.
     
    Výsledky po prvním endu:

    Švýcarsko – ROC 0:0
    VB – USA 0:0
    Švédsko – Itálie 0:0
    Dánsko – Čína 0:1
     
    1
    Dohráno je i v zápase Britů proti USA. Druhý jmenovaný tým vypálil shooter do britského kamene na středu a vyčistil tak kruhy. První end i tady bez bodů.
     
    1
    Číňané vyrazili jeden ze dvou dánských kamenů na kruhu, a sami zůstali v bílém poli. V mají ale druhá kámen i Dánové a tak se muselo měřit. Čína byla o něco málo blíž a zaznamenala singl.
     
    1
    Poslední kámen Švédska taktéž kruhy vyčistil a ani v tomto zápase se nebude v prvním endu bodovat.
     
    1
    V zápase Švýcarů a Rusů první end žádné body nepřinesl. Ani jeden kámen nezůstal v kruzích.
     
    Začíná dopolední program!
     
    Zdravím všechny fanoušky curlingu. Dnes nás čekají první zápasy druhého dne mužského curlingového turnaje. V rámci dopoledního programu nás čekají čtyři skvělé curlerské duely. Bude se jednat o tyto zápasy:

    Švýcarsko – ROC
    VB – USA
    Švédsko – Itálie
    Dánsko – Čína

    Doufám, že si přenos užijete.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:05.

    Jiří Polášek

    Konečné výsledky:

    Švýcarsko – ROC 6:3
    VB – USA 7:9
    Švédsko – Itálie 9:3
    Dánsko – Čína 4:5
    bahis siteleri